利迷論壇 » 昔日紅軍 » 奧雲宣布季尾掛靴

頁: [1]

owen19/3/2013 14:43
奧雲宣布季尾掛靴

效力英超史篤城,現年33歲的前英格蘭國腳奧雲宣布,季尾將會掛靴。
奧雲在2001年協助利物浦奪得足總盃、聯賽盃及歐洲足協盃,成為三冠王,並當選歐洲足球先生。
他亦曾經效力西甲的皇家馬德里,英超的紐卡素和曼聯。
奧雲近年不斷受到傷患影響,季初加盟史篤城後,只後備上陣6場,攻入1球。

[url]http://hk.news.yahoo.com/%E5%A5%A7%E9%9B%B2%E5%AE%A3%E5%B8%83%E5%AD%A3%E5%B0%BE%E6%8E%9B%E9%9D%B4-131100365--sector.html[/url]

大家可能對呢個人十分反感,但係始終佢仍然在我心中佔一席位,見到呢則新聞始終有點感慨和不捨。

charlie19/3/2013 22:31
who is he?

積積19/3/2013 22:56
ONCE A MANC NEVER A RED

一個利記青訓球員
跳草裙舞唔續約迫球會賤賣佢已經夠衰
之後去埋母會既死敵獌直頭係死罪

呢個咁忘恩負義既25仔
永遠都唔會原諒佢

佢根本唔配做昔日紅軍:kill

Redyork19/3/2013 23:56
原來只係史篤城一個後備球員退役....

2820/3/2013 02:59
冇佢我都唔會係依度出現
咁快已經16年...
睇住佢出道既光芒到佢退休既坎坷
真係覺得好可惜...
仲好記得FA CUP FINAL 最後靠佢一人之力搞掂ARSENAL
如果佢無傷,應該唔止得咁既成就

簡東西20/3/2013 04:50
支持呢隻狗的人。同欣賞二戰時的漢奸有咩分別。

denver20/3/2013 05:24
永遠都唔會原諒佢 x2

佢根本唔配做昔日紅軍 x2

Keith20/3/2013 08:20
官網一粒字都冇提hahaha

walkalone20/3/2013 09:09
我地當日無學班巴塞友向佢掟生豬頭巳經俾面至極.

ronald9920/3/2013 10:26
[quote]原文章由 [i]積積[/i] 於 20/3/2013 06:56 發表
ONCE A MANC NEVER A RED

一個利記青訓球員
跳草裙舞唔續約迫球會賤賣佢已經夠衰
之後去埋母會既死敵獌直頭係死罪

呢個咁忘恩負義既25仔
永遠都唔會原諒佢

佢根本唔配做昔日紅軍:kill [/quote]

right!!

chriswpl122520/3/2013 11:33
[quote]原文章由 [i]charlie[/i] 於 20/3/2013 06:31 發表
who is he? [/quote]
what is it

15719656320/3/2013 11:41
無可否認當年奧雲仔的確係一位頂級前鋒...
你曾經係我最喜歡既球員....但你亦都係最傷我心既球員....
算啦一切都己成過去,我都放低對你既憎狠...希望你退休後生活愉快!!
利記既叛徒多數都無好下場....總係覺得托利斯都係行緊奧雲條舊路!!

查看完整版本: 奧雲宣布季尾掛靴