利迷論壇 » 朝聖路路通 » 14/15球季朝聖發問區

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

摩比24/5/2014 17:12
14/15球季朝聖發問區

[size=3]14/15球季朝聖發問區

大家利迷想下季朝聖, 依家係時候籌劃吓啦, 有見及此, 特開此post方便討論

由於好多野未落實, 所以在現階段通常只能初步訂出朝聖期, 各位在考慮時請特別注意以下幾方面
1)重要日子: 6月18日, 英超賽程公佈

2)國際賽----9月及10月都有國際賽期, 如果選錯日子, 隨時留半個月在uk都沒有主場賽事, 以下為England的賽程
[url]http://www.thefa.com/england/mens-seniors/fixtures[/url]

3)歐聯----8月28日分組, 馬上知賽程, 9至12月初賽, 有三場主場, 知道賽程有助多睇一場
[url]http://kassiesa.net/uefabackup/calendar2014.html[/url]

4)聯賽盃, 利記會第三圈加入, 踢完一RUNDOWN再抽, 夾度都係有機會睇多場的
Round Three - Tue 23/Wed 24 September
Round Four - Tue 27/ Wed 28 October
Round Five - Tue 2nd/ Wed 3rd December
Semi-Finals 1 Tue 5/ Wed 6 January
Semi-Finals 2 Tue 19/ Wed 20 January
Final - Sun March 1st

5)FA cup
[url]http://www.thefa.com/thefacup/more/fa-cup-round-dates[/url]

[size=4][color=Red]今年上半季朝聖的建議策略, 鎖定一場英超, 再盡量配合歐聯或聯賽盃賽期睇多場[/color][/size]
其他各方面問題亦歡迎提出! [/size]

[[i] 本文章最後由 摩比 於 6/1/2015 02:33 編輯 [/i]]

allenng888828/5/2014 07:32
想問香港球迷會可否訂波飛!本人第一次計畫聖誕節去朝聖

donaldkfwc2428/5/2014 14:34
我七月至八月都會去歐洲,希望睇到開季既其中 場啦

ynwa200528/5/2014 16:01
計劃九月中去朝聖,希望可以睇埋主場踢歐聯 :hyper

摩比29/5/2014 10:32
[quote]原文章由 [i]allenng8888[/i] 於 28/5/2014 15:32 發表
想問香港球迷會可否訂波飛!本人第一次計畫聖誕節去朝聖 [/quote]

球迷會為會員代訂英超波飛已經幾季, 暫時聽唔到球會方面話出年無得咁訂
但每年的安排都有少變動, 到時請留意公佈

摩比29/5/2014 10:34
[quote]原文章由 [i]ynwa2005[/i] 於 29/5/2014 00:01 發表
計劃九月中去朝聖,希望可以睇埋主場踢歐聯 :hyper [/quote]
九月中係第一場, 即使主場, 但8月底先抽簽, 時間太短, 好影響行程籌劃

pandahung30/5/2014 10:42
本人第一次計畫朝聖 , 有人 join ?

donaldkfwc247/6/2014 02:52
我想問係咪要整membership?
但幾時open application?我驚我整完寄唔切黎香港就走左去歐洲...

摩比7/6/2014 14:31
[quote]原文章由 [i]donaldkfwc24[/i] 於 7/6/2014 10:52 發表
我想問係咪要整membership?
但幾時open application?我驚我整完寄唔切黎香港就走左去歐洲... [/quote]
如果係就早搞早著,寄嚟需時一個月,有時要多少少時間。
登記時可剔hksar branch

donaldkfwc248/6/2014 09:15
我七月一就飛走,因為我想等埋佢出賽程,睇下就唔就到時間先決定去唔去英國,但又整唔切張membership...

Matt188/6/2014 10:33
想問今年係唔係都係只會幫會員訂最多人想訂的3場主場賽事? 如果我9月尾10月頭去, 可唔可以由球迷會訂門票? 如果果段時間得我想訂,係唔係你地唔會幫我訂? thanks

另外,我太太 13/14 不是你們的member, 如果今年join 番, 可唔可以幫我們訂門票? thanks~

pls: 我和太太都已經是 full membership in Liverpool la~

摩比8/6/2014 16:03
[quote]原文章由 [i]donaldkfwc24[/i] 於 8/6/2014 17:15 發表
我七月一就飛走,因為我想等埋佢出賽程,睇下就唔就到時間先決定去唔去英國,但又整唔切張membership... [/quote]
咁係有點窄!
你去個幾月咁多?

摩比8/6/2014 16:10
[quote]原文章由 [i]Matt18[/i] 於 8/6/2014 18:33 發表
想問今年係唔係都係只會幫會員訂最多人想訂的3場主場賽事? 如果我9月尾10月頭去, 可唔可以由球迷會訂門票? 如果果段時間得我想訂,係唔係你地唔會幫我訂? thanks

另外,我太太 13/14 不是你們的member, 如果今年 ... [/quote]
上年即使唔係首選場次,我哋都可以後補身份訂,有會員ManU 都係咁訂到。Uk 官方重未正式公佈球迷會訂票安排,其實每年都有啲變動,好難話上年係咁就咁

donaldkfwc249/6/2014 01:52
回覆 #12 摩比 的文章

我係去類似internship...
因為我係去romania, 所以想睇下就唔就到先去英國,太唔順路了。
定係覺得去行下sta【不良詞語】m tour 都值得?

摩比9/6/2014 05:07
[quote]原文章由 [i]donaldkfwc24[/i] 於 9/6/2014 09:52 發表
我係去類似internship...
因為我係去romania, 所以想睇下就唔就到先去英國,太唔順路了。
定係覺得去行下sta【不良詞語】m tour 都值得? [/quote]

Romania Bucharest 廉航要先到LONDON, 整體成本唔低, 淨去TOUR我唔係好建議, 還是儘量睇場波

donaldkfwc2410/6/2014 14:09
所以我諗過如果就到就寄去ROMANIA, 咁就拎 到 !

fowler12/6/2014 09:07
我會8月1日到利市,因為係老婆PLAN既所以無得有意見,我都想係MATCHDAY,但攞唔到假都冇計

想問下JOIN 官方既
Legends Tour

Sta【不良詞語】m Tour & The LFC Story - new interactive Museum
睇既野有冇重覆

有冇方法平D呢?

摩比12/6/2014 14:28
[quote]原文章由 [i]fowler[/i] 於 12/6/2014 17:07 發表
我會8月1日到利市,因為係老婆PLAN既所以無得有意見,我都想係MATCHDAY,但攞唔到假都冇計

想問下JOIN 官方既
Legends Tour

Sta【不良詞語】m Tour & The LFC Story - new interactive Museum
睇 ... [/quote]
‘’無得有意見‘’,我只能說深表同情。
兩者分別是前者由名宿引領,基本上行程一樣。
有uk full member 便平啲

fowler14/6/2014 02:02
謝謝你
我查過當日係你(摩比)帶團喎,哈哈!

Samcy53118/6/2014 04:11
你好,想請問我8月去歐洲旅行,8月中會到英國,期間想去利物浦睇埸波.
請問買票手續是如何.謝謝!

donaldkfwc2418/6/2014 08:17
我睇左fixture la. 揭幕戰會否難買d?

程天藍18/6/2014 08:41
[quote]原文章由 [i]donaldkfwc24[/i] 於 18/6/2014 16:17 發表
我睇左fixture la. 揭幕戰會否難買d? [/quote]
揭幕戰戲碼一般, 應該唔會特別難~

程天藍18/6/2014 08:42
[quote]原文章由 [i]Samcy531[/i] 於 18/6/2014 12:11 發表
你好,想請問我8月去歐洲旅行,8月中會到英國,期間想去利物浦睇埸波.
請問買票手續是如何.謝謝! [/quote]

請參考以下post~
[url]http://forum.lfc.org.hk/viewthread.php?tid=103578&extra=page%3D1[/url]
[url]http://forum.lfc.org.hk/viewthread.php?tid=99229&extra=page%3D1[/url]

晏菲露18/6/2014 08:57
我搞唔清楚, 我已係係uk member, 已renew, 如果想要香港fan club幫手訂, 即係要兩個會都一齊join?

donaldkfwc2418/6/2014 09:21
同埋幾時可以買? 我e家整lfc 果邊membership
買唔買到係咪即刻知道?

noel939418/6/2014 09:32
[quote]原文章由 [i]晏菲露[/i] 於 18/6/2014 16:57 發表
我搞唔清楚, 我已係係uk member, 已renew, 如果想要香港fan club幫手訂, 即係要兩個會都一齊join? [/quote]

我都想知...
因為下年主場對獌正正係小弟生日, 所以好想去睇

ronald_lau2005218/6/2014 10:56
[quote]原文章由 [i]noel9394[/i] 於 18/6/2014 17:32 發表

我都想知...
因為下年主場對獌正正係小弟生日, 所以好想去睇 [/quote]
Join左uk個個 7月有段時間係會員優先訂飛 全世界利迷一齊鬥快
如果有join香港球迷會可以叫佢地幫手優先訂 高機會訂到難訂既飛 e.g.曼
雖則小弟舊年都無靠球迷會訂曼個場 (幫手訂左阿仙奴) 但難度好高 因為曼係a中之a

三杉淳18/6/2014 13:24
9月27對EVERTON

我9月中到尾會去歐洲, 9月最尾幾日想同老婆睇27號對everton主場賽事。
但訂飛個度我唔太明點運作
我同老婆兩個人點樣用買飛? 一定要join membership嗎? 但membership只可買一張飛.....

求各大大回覆~~~

YUIGBD18/6/2014 14:23
27/9 – Everton (H)
4/10 – West Bromwich Albion (H)
25/10 – Hull City (H)
呢三場波邊場改日期的機會較低?計劃朝聖中,謝謝!

晏菲露18/6/2014 15:51
I plan to stay in UK in April but found that 3 away games out of 4 games will be held in Apr. Can away games tix be easily purchased in member sale in July? Or Hk branch can purchase for me?

摩比18/6/2014 16:02
[quote]原文章由 [i]晏菲露[/i] 於 18/6/2014 16:57 發表
我搞唔清楚, 我已係係uk member, 已renew, 如果想要香港fan club幫手訂, 即係要兩個會都一齊join? [/quote]
是。
同時你uk 張證唔可以係international, 無訂票權的

摩比18/6/2014 16:07
[quote]原文章由 [i]donaldkfwc24[/i] 於 18/6/2014 17:21 發表
同埋幾時可以買? 我e家整lfc 果邊membership
買唔買到係咪即刻知道? [/quote]

uk 約7月第2第3個星期開售球票,我地會在開售前知結果,唔得仍可自己憑證網上訂。

摩比18/6/2014 16:09
[quote]原文章由 [i]三杉淳[/i] 於 18/6/2014 21:24 發表
我9月中到尾會去歐洲, 9月最尾幾日想同老婆睇27號對everton主場賽事。
但訂飛個度我唔太明點運作
我同老婆兩個人點樣用買飛? 一定要join membership嗎? 但membership只可買一張飛.....

求各大大回覆~~~ [/quote]
請先睇置頂朝聖指南

摩比18/6/2014 16:23
[quote]原文章由 [i]YUIGBD[/i] 於 18/6/2014 22:23 發表
27/9 – Everton (H)
4/10 – West Bromwich Albion (H)
25/10 – Hull City (H)
呢三場波邊場改日期的機會較低?計劃朝聖中,謝謝! [/quote]
基本上三場都有機會,但27/9最多改遲一日,因為之後歐聯,另外兩場理論上可延到周一

摩比18/6/2014 16:28
[quote]原文章由 [i]晏菲露[/i] 於 18/6/2014 23:51 發表
I plan to stay in UK in April but found that 3 away games out of 4 games will be held in Apr. Can away games tix be easily purchased in member sale in July? Or Hk branch can purchase for me? [/quote]
Sorry, 球迷會只限訂主場,即使你有uk membership, away game 要有入場記錄先可以買的,唔使諗呢個途徑。

Samcy53118/6/2014 17:17
想請問多一件事,如果我們做了英國及香港利物浦官方會員,選擇揭幕戰賽事,但是最多會員選擇的六場賽事沒有,這樣是不是自行上英國官網訂票,謝謝

摩比18/6/2014 17:40
[quote]原文章由 [i]Samcy531[/i] 於 19/6/2014 01:17 發表
想請問多一件事,如果我們做了英國及香港利物浦官方會員,選擇揭幕戰賽事,但是最多會員選擇的六場賽事沒有,這樣是不是自行上英國官網訂票,謝謝 [/quote]
是的

晏菲露19/6/2014 02:02
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 19/6/2014 00:07 發表

uk 約7月第2第3個星期開售球票,我地會在開售前知結果,唔得仍可自己憑證網上訂。 [/quote]

問多句, 如果係hk球迷會幫我訂到飛, 個record計唔計入我個人觀看紀錄? 因為我好有可能15/16年球季會再去, 14/15年盡量睇到都打算睇3場主場, THX.

[[i] 本文章最後由 晏菲露 於 19/6/2014 10:06 編輯 [/i]]

摩比19/6/2014 02:28
[quote]原文章由 [i]晏菲露[/i] 於 19/6/2014 10:02 發表

問多句, 如果係hk球迷會幫我訂到飛, 個record計唔計入我個人え飢琣n有可能15/16年球季會再去, 14/15年盡量睇到都打算睇3場主場, THX. [/quote]
計, 但意義不大, 因為以往要入場記錄訂的特別場次要多到13, 9, 7, 5場, 只有3場無特別優惠

donaldkfwc2419/6/2014 10:44
我e家整左membership, 咁我要等到有張卡送到黎先可以申請fans club member 同訂門票?定係我只要提供member no. 就可以?

查看完整版本: 14/15球季朝聖發問區