利迷論壇 » 朝聖路路通 » 16/17球季朝聖發問區

頁: [1] 2 3 4 5 6 7

摩比16/6/2016 11:34
16/17球季朝聖發問區

16/17球季朝聖發問區

大家利迷想新一季朝聖, 依家係時候籌劃吓啦, 有見及此, 特開此post方便討論

各位在考慮時請特別注意以下幾方面
1)重要日子: 6月15日, 英超賽程公佈

2)國際賽----9月3及10月8, 11月12都係國際賽期, 如果選錯日子, 隨時留半個月在uk都沒有主場賽事, 詳情去www.thefa.com睇拉

3)聯賽盃,  逐RUNDOWN再抽, 夾到有機會睇多場的
Round Two - 22 Aug 2016
Round Three -  19 Sept 2016
Round Four -  24 Oct 2016
Round Five - 28 Nov 2016
Semi-Finals  9 Jan 2017
Semi-Finals 23 Jan 2017
Final -  26 Feb 2017

4)FA cup
Round Three -  7 Jan 2017
Round Four -  28 Jan 2017
Round Five - 18 Feb 2017
Round Six  11 Mar 2017
Semi-Finals 22/23 Apr 2017
Final - 27 May 2017

其他各方面問題亦歡迎提出!

[[i] 本文章最後由 摩比 於 16/6/2016 19:42 編輯 [/i]]

godgapgod18/6/2016 20:58
大家好, 小弟現時係英國working holiday, 黎緊兩年都會留係英國, 而我來季想去利物浦朝聖, 順便係果邊旅行, 小弟有幾個問題想問, 因為無乜慨念

小弟想買飛睇比較刺激既賽事, 所以最希望係想睇對曼聯既賽事(15/10)

而如果可以既話, 我想睇15/10果場, 但係而家球場重建, 如果我15/10 去, 請問會唔會有影響?

另外我想問買飛, join tour, 住宿既詳情:

- 飛請問係咪上官網買比較好? 幾時要開始搶飛?
- 比較建議買咩位? 如果買kop 位係咪好好多? 價錢係咪會貴好多
- 請問係咪可以join參觀球場既tour? 或者有無其他特別活動可以join?
- 住宿買連住宿既飛定係出去住hostel比較化算
- 果邊有咩好玩, 好食:P

如果巴打去過, 希望可以提點下小弟

多謝哂! :)

[[i] 本文章最後由 摩比 於 20/6/2016 00:58 編輯 [/i]]

摩比19/6/2016 16:59
[quote]原文章由 [i]godgapgod[/i] 於 19/6/2016 04:58 發表
大家好, 小弟現時係英國working holiday, 黎緊兩年都會留係英國, 而我來季想去利物浦朝聖, 順便係果邊旅行, 小弟有幾個問題想問, 因為無乜慨念

小弟想買飛睇比較刺激既賽事, 所以最希望係想睇對曼聯既賽事(15/ ... [/quote]

你似乎未睇置頂朝聖指南, 請睇睇

chemaine20/6/2016 10:26
想問下,如果我而家至join英官會員,係咪攞唔切會員number去訂你地嘅優先門票?
另外,假如填左你地嘅訂票表選好賽事,而你地被英官派到嘅飛有我選擇嘅賽事,係咪就唔可以取消?
(已睇左朝聖指引)

RICE20/6/2016 13:33
[quote]原文章由 [i]chemaine[/i] 於 20/6/2016 18:26 發表
想問下,如果我而家至join英官會員,係咪攞唔切會員number去訂你地嘅優先門票?
另外,假如填左你地嘅訂票表選好賽事,而你地被英官派到嘅飛有我選擇嘅賽事,係咪就唔可以取消?
... [/quote]
我早兩日試過,即刻join 英國官方會員,即刻有會員number .

RICE20/6/2016 13:40
我想問下,大概幾時知邊十場最多人選,因我選了尾場對米堡。。。。恐怕都幾冷門下。。。

摩比20/6/2016 15:31
[quote]原文章由 [i]godgapgod[/i] 於 19/6/2016 04:58 發表

小弟想買飛睇比較刺激既賽事, 所以最希望係想睇對曼聯既賽事(15/ ... [/quote]
朝聖指南有的我唔講了, 我只想講我唔建議你睇manu, 既然都留uk 兩年, 有需要第一場就睇manu?睇左日後可能影響睇其他意欲。事實上呢場飛難買, 網上訂正價飛已經唔合資格, 球迷會訂基於先到先得, 你入得紙都排較後而唔太樂觀。至於餘下的款待票同thomas cook, 兩者均超過三百鎊, 前者最先推出的幾個餐廳暫時賣哂, 稍後可能有其他餐廳的票。後者單人去住宿重要加多幾十鎊。
如我是你, 我會先申請uk 會員證, 反正買野食野都用得著, 亦可自行網上售票。至於入球迷會訂飛買多個機會, 你自己衡量吧!

摩比20/6/2016 15:36
[quote]原文章由 [i]chemaine[/i] 於 20/6/2016 18:26 發表
趕得切, no. 即時有。
我地唔鼓勵放棄所訂門票, 如仍未安排付款, 我地會俾其他會員候補, 亦會記錄在案

摩比20/6/2016 15:42
[quote]原文章由 [i]RICE[/i] 於 20/6/2016 21:40 發表
我想問下,大概幾時知邊十場最多人選,因我選了尾場對米堡。。。。恐怕都幾冷門下。。。 [/quote]
7月官網上訂飛前一星期會知。尾場有lap of honour, 從來唔冷門。
你又去嗱?:lfcscarf

[[i] 本文章最後由 摩比 於 21/6/2016 18:02 編輯 [/i]]

RICE21/6/2016 04:33
起好新看台,要去參觀下嘛^^
如果幸運地好似上次過去咁,氣氛好到不了,咁就正了!

sunnyboy21/6/2016 18:19
你好, 我同朋友下年5 月去英國, 想買屈福特同主場對修咸頓2 場客主賽事
都剛睇完文,但都有一點事不明,我係未去過英國同唔太識, 希望師兄請教。謝

1. 我依幾日會搞英國利物浦球迷會會員,但我仲要唔要申請埋香港依邊?
2.申請左會員之後係未都要等到下半季先買到票?
3.想問入會對選擇座位有冇優勢?
另外係未如果官網買到就一定有票?
4.想問ticketbis已經放售(仲有靚位),但果d有冇風險?

RICE22/6/2016 03:10
低能問題。。。最後報名係23/6嘅 23:59,對嗎?我可能仲有兩個朋友想睇。

摩比22/6/2016 05:24
[quote]原文章由 [i]RICE[/i] 於 22/6/2016 11:10 發表
低能問題。。。最後報名係23/6嘅 23:59,對嗎?我可能仲有兩個朋友想睇。 [/quote]

摩比22/6/2016 05:34
[quote]原文章由 [i]sunnyboy[/i] 於 22/6/2016 02:19 發表
你好, 我同朋友下年5 月去英國, 想買屈福特同主場對修咸頓2 場客主賽事
都剛睇完文,但都有一點事不明,我係未去過英國同唔太識, 希望師兄請教。謝

1. 我依幾日會搞英國利物浦球迷會會員,但我仲要唔要申請 ... [/quote]

1)申請埋香港證可以經球迷會訂, 多一個機會, 如果只有UK 會員, 只可經網上訂

2)下半季球票要11月先知結果, 網上訂亦在11月開賣

3)球迷會訂較多安排去KOP ,但唔一定, 由球會分派。 自行網上訂就自己選, 但基於季票(約一半)同有入場優先訂票的人已選哂好位, 餘下同你網上訂的唔慌有好位

4)請參閱以下舊LINK 62樓
[url]http://forum.lfc.org.hk/viewthread.php?tid=103853&extra=page%3D1&page=4[/url]

RICE22/6/2016 07:11
低能問題。。。最後報名係23/6嘅 23:59,對嗎?我可能仲有兩個朋友想睇。

潮潮22/6/2016 07:38
想問下要改選擇左嘅日子,點做?

摩比22/6/2016 07:56
[quote]原文章由 [i]潮潮[/i] 於 22/6/2016 15:38 發表
想問下要改選擇左H日子,點做? [/quote]
請儘快email 到 [email][email protected][/email] 通知有關修改

[[i] 本文章最後由 摩比 於 22/6/2016 18:54 編輯 [/i]]

Carragher2322/6/2016 11:01
今季主場加左8500個位,照計係member sale時段買到cat b cat c既賽事機會應該都非常樂觀。

摩比22/6/2016 12:54
[quote]原文章由 [i]Carragher23[/i] 於 22/6/2016 19:01 發表
今季主場加左8500個位,照計係member sale時段買到cat b cat c既賽事機會應該都非常樂觀。 [/quote]

理論上係

sunnyboy22/6/2016 13:08
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 22/6/2016 13:34 發表

1)申請埋香港證可以經球迷會訂, 多一個機會, 如果只有UK 會員, 只可經網上訂

2)下半季球票要11月先知結果, 網上訂亦在11月開賣

3)球迷會訂較多安排去KOP ,但唔一定, 由球會分派。 自行網上訂就自己選 ... [/quote]

1) 咁HK 會員係幾時開始申請入會?

2) 如果我朋友陪我睇...我一個MEMBERSHIP 可以買一張而已,..對吧?
有孖位嗎?....同埋上官網買同經球迷會2 邊一齊買有冇衝突...
(因為小弟同班朋友相信係來緊10年最後一次TRIP ...(有移民有人有BB)
所以我一定要買到票...

摩比22/6/2016 14:23
[quote]原文章由 [i]sunnyboy[/i] 於 22/6/2016 21:08 發表

1) 咁HK 會員係幾時開始申請入會?

2) 如果我朋友陪我睇...我一個MEMBERSHIP 可以買一張而已,..對吧?
有孖位嗎?....同埋上官網買同經球迷會2 邊一齊買有冇衝突...
(因為小弟同班朋友相信係來緊10年最後 ... [/quote]
1)入表時填new 可以了,稍後會聯絡你入會
2)一會員一張飛。我地會在網上自訂前知姑果,無衝突,只是加個機會

nogt23/6/2016 08:55
我們一家人(三大一小,13歲算大人嗎?)如用官方會員訂票,一會員訂一票,能否及怎樣要求球會訂到坐一起呢?因有兩小朋友。因為是暑假,第一場英超,球迷會未必買得及了。

其實我們是計劃再下一季去,到時球場擴建完,理論上買到票的機會會大些,只是不知賽季第一場是主是客,有冇規律呢?如知好早些安排。謝謝。

[[i] 本文章最後由 nogt 於 23/6/2016 17:04 編輯 [/i]]

摩比23/6/2016 16:59
[quote]原文章由 [i]nogt[/i] 於 23/6/2016 16:55 發表
我們一家人(三大一小,13歲算大人嗎?)如用官方會員訂票,一會員訂一票,能否及怎樣要求球會訂到坐一起呢?因有兩小朋友。因為是暑假,第一場英超,球迷會未必買得及了。

其實我們是計劃再下一季去,到時球場 ... [/quote]
13歲亦可特定年齡的會藉可入, 一家人可以一齊訂, 有無相連位就睇機緣

摩比23/6/2016 17:07
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 24/6/2016 00:59 發表

13歲亦可特定年齡的會藉可入, 一家人可以一齊訂, 有無相連位就睇機緣 [/quote]
頭場是主定客無咩規律

PerryT24/6/2016 06:17
回覆 #22 nogt 的文章

我黎緊都係三大二小去睇利物浦主場20/8g場波, 有諗過買HOSPITALITY飛, 但見D位吾靚, 所以想登記做會員買.  請問根據你們的經驗MAIN STAND 定CENTENARY 好, UPPER 定 LOWER 位最正.

現在最担心是比錢做完MEMBER都買吾到飛.  請指教, 謝謝

sunnyboy24/6/2016 13:52
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 22/6/2016 22:23 發表

1)入表時填new 可以了,稍後會聯絡你入會
2)一會員一張飛。我地會在網上自訂前知姑果,無衝突,只是加個機會 [/quote]

THZ Bro...
我都做好了UK & HK MEMBER 同登記香港會既PRE SALES...
但想問幾時知RESULT 同埋幾時要搶票據法如果抽唔中
(P.S) 我係想買下半季既主場對SOUTHAMTON

另外...我想問作客賽事係未好難買..我想睇多場作寄客對屈福特

hTm25/6/2016 07:43
我計劃4月初潮聖睇4月1同5號兩場主場賽事,剛miss左第一階段球迷會訂飛申請。到第二階段仲會買到嗎?尤其係打比個場Cat A賽事?

godgapgod26/6/2016 00:27
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 20/6/2016 23:31 發表

朝聖指南有的我唔講了, 我只想講我唔建議你睇manu, 既然都留uk 兩年, 有需要第一場就睇manu?睇左日後可能影響睇其他意欲。事實上呢場飛難買, 網上訂正價飛已經唔合資格, 球迷會訂基於先到先得, 你入得紙都 ... [/quote]

好多謝你回覆, 非常抱歉, 我未睇清楚有"朝聖指南精華貼"就出POST, 現時已經爬回整個"朝聖指南精華貼"

我爬完文之後, 我發現而家我已經過期申請 "會員訂票 - 23/6", 我而家係咪唯有等10月等機會經球迷會買"下半季聯賽的門票"?, 或者可唔可以列入後補名單睇今年2016既賽事?

我睇左香港球迷網頁有關會員訂飛既詳情, , 我唔係太清楚點樣經球迷會訂飛, 但我係論壇搵唔到相關既 " 會員代訂門票, 置頂文章介紹", 請問係咪EMAIL 球迷會表示希望想訂邊一場賽事就可以, 之後球迷會會再聯絡自己球會將會買邊10場既賽事既飛? (唔好意思, 唔知有無睇漏論壇另有POST)

另外, 請問今年球場導賞團都會縮減行程, 到2017, 1月先有新安排?

非常唔好意思, 因為第一次買飛, 所以充滿疑問, 麻煩哂

摩比26/6/2016 10:48
[quote]原文章由 [i]sunnyboy[/i] 於 24/6/2016 21:52 發表

THZ Bro...
我都做好了UK & HK MEMBER 同登記香港會既PRE SALES...
但想問幾時知RESULT 同埋幾時要搶票據法如果抽唔中
(P.S) 我係想買下半季既主場對SOUTHAMTON

另外...我想問作客賽事係未好難買 ... [/quote]
下半季門票7月會知你訂的是否球迷會訂的正選場次,得唔得就11月先知
作客飛自己去對面官網望望吧

摩比26/6/2016 10:51
[quote]原文章由 [i]hTm[/i] 於 25/6/2016 15:43 發表
我計劃4月初潮聖睇4月1同5號兩場主場賽事,剛miss左第一階段球迷會訂飛申請。到第二階段仲會買到嗎?尤其係打比個場Cat A賽事? [/quote]

個兩場屬極多人訂場次,雖然理論上10月可供大家再訂,但有飛機會極微,建議你另作打算

[[i] 本文章最後由 摩比 於 26/6/2016 18:55 編輯 [/i]]

摩比26/6/2016 14:53
[quote]原文章由 [i]godgapgod[/i] 於 26/6/2016 08:27 發表

好多謝你回覆, 非常抱歉, 我未睇清楚有"朝聖指南精華貼"就出POST, 現時已經爬回整個"朝聖指南精華貼"

我爬完文之後, 我發現而家我已經過期申請 "會員訂票 - 23/6", 我而家係 ... [/quote]

請先看

[url]http://vps.lfc.org.hk/events/tickets/index.php[/url]

導賞團一定有, 請等球會公佈, 唔使急

[[i] 本文章最後由 摩比 於 26/6/2016 23:08 編輯 [/i]]

godgapgod28/6/2016 21:27
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 26/6/2016 22:53 發表

請先看

[url]http://vps.lfc.org.hk/events/tickets/index.php[/url]

導賞團一定有, 請等球會公佈, 唔使急 [/quote]

多謝你, 我可能比較多野問, 麻煩哂你

我之前已經睇左呢一頁, 但我唔係好明點申請, 係email 加email][email protected][/email] 講出自己想買既場次?

而我宜家已經遲左 (23/6), 請問係咪等10月等下一輪, 再申請?

或者7月自己上官網買飛?

麻煩你了

摩比29/6/2016 04:13
[quote]原文章由 [i]godgapgod[/i] 於 29/6/2016 05:27 發表

多謝你, 我可能比較多野問, 麻煩哂你

我之前已經睇左呢一頁, 但我唔係好明點申請, 係email 加email][email protected][/email] 講出自己想買既場次?

而我宜家已經遲左 (23/6), 請問係咪等10月等下一輪, 再申請?

個email 係俾已訂飛者要修改booking的聯絡電郵,如你的情況無關。
因應你的情況,我建議你盡早申請uk 會員證,自行網上訂,球迷會下半季可供訂的門票會更搶手。其實你長時間在uk,uk 會員證的另一好處,是你可以容易訂到餘下的門票,所以應該善用較後階段的additional member sale 同general sale(後者不需會員資格),自行網上訂。你要做的是確保熟習上網買飛方法,睇舊post 吧

godgapgod30/6/2016 10:28
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 29/6/2016 12:13 發表

個email 係俾已訂飛者要修改booking的聯絡電郵,如你的情況無關。
因應你的情況,我建議你盡早申請uk 會員證,自行網上訂,球迷會下半季可供訂的門票會更搶手。其實你長時間在uk,uk 會員證的另一好處,是你可 ... [/quote]

唔該哂你, 你上次講完之後, 我已經即刻申請左做英國會員, 我會再睇其他post 關於買飛, 唔該哂

Carragher235/7/2016 13:52
[url]http://www.liverpoolfc.com/news/tickets/226443-members-ticket-sale-process-confirmed[/url]

Thursday July 21, from 8.15am

ALL Members wishing to purchase tickets for the following games:

Burnley
Leicester City
Hull City
West Bromwich Albion
Watford
Sunderland
West Ham United
Stoke City

Tickets for this sale will be sold strictly on a first come, first served basis subject to availability and we cannot guarantee that tickets will be available to all that apply.

kwchu9/7/2016 10:11
Full membership

[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 20/6/2016 23:31 發表

朝聖指南有的我唔講了, 我只想講我唔建議你睇manu, 既然都留uk 兩年, 有需要第一場就睇manu?睇左日後可能影響睇其他意欲。事實上呢場飛難買, 網上訂正價飛已經唔合資格, 球迷會訂基於先到先得, 你入得紙都 ... [/quote]

Hello... 我2015年11月去完利物浦睇波, 呢本指南好有用, 謝謝.
另外, 今季5月賽程都想再去, 我本身已有英國球迷會International membership, 所以只能買general sale. 但我今次想用member sale方法, 所以想加入Full membership, 但想請問:

1. 我想轉做Full membership, UK 35.99磅入會, 即係要求有英國地址? 因為Renew左會籍未更新到.

2. 不過睇左上半季D要求, 即使Full member想早D買到飛既機會都細左? 因為Westham對手1個D場次都比入過13場既會員買先.

3. 我今次係兩個人去睇, 一個會籍只可買一張, 今年會否好似上年咁, 其中一個LOGIN到入去, 揀完兩張, 只要入返第二個會籍號碼到第二張飛就可以?

謝謝回覆!!

Heinrich10/7/2016 13:05
hello! 我打算黎緊11月去睇主場對新特蘭! 0岩0岩申請咗membership~~

我見之前15/16 攻略話要0係上個section 完既時候入去排隊, 但係又見個account login 咗得30分鐘用, 咁係咪即係唔可以咁早入去排隊? 定係其實排隊果時未駛login 住?

[[i] 本文章最後由 Heinrich 於 10/7/2016 21:13 編輯 [/i]]

摩比10/7/2016 15:22
[quote]原文章由 [i]Heinrich[/i] 於 10/7/2016 21:05 發表
hello! 我打算黎緊11月去睇主場對新特蘭! 0岩0岩申請咗membership~~

我見之前15/16 攻略話要0係上個section 完既時候入去排隊, 但係又見個account login 咗得30分鐘用, 咁係咪即係唔可以咁早入去排 ... [/quote]
No, 排緊隊唔計時間架,由入到去訂票先計

Heinrich10/7/2016 15:52
[quote]原文章由 [i]摩比[/i] 於 10/7/2016 23:22 發表

No, 排緊隊唔計時間架,由入到去訂票先計 [/quote]

Icic, 唔該晒!

摩比10/7/2016 17:07
[quote]原文章由 [i]Carragher23[/i] 於 5/7/2016 21:52 發表
[url]http://www.liverpoolfc.com/news/tickets/226443-members-ticket-sale-process-confirmed[/url]

Thursday July 21, from 8.15am

ALL Members wishing to purchase tickets for the following games:

Burnley
1)full member 唔使uk 地址
2) 今年飛多左,俾完13場入場記錄賣完應該餘下的飛會較以往多
3)是,無變,最緊要之前link 左兩個證

查看完整版本: 16/17球季朝聖發問區