利迷論壇 » 昔日紅軍 » 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?

頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

蛋蛋超人10/2/2006 20:13
大家由邊個時代開始支持紅軍 ?

:yell 大家可以講下因乜野原因鍾意利記啦 :luf

alex~~10/2/2006 20:18
侯利亞:yell

JaVieR10/2/2006 20:20
1994-1998 伊雲斯 (Roy Evans)

果陣年紀尚輕 科拿:luf之後奧雲就係咁簡單∼

CURRY10/2/2006 20:22
由一場83年足總杯作客死敵曼聯開始愛上利物浦到永遠!:thumbup:

elouis10/2/2006 20:23
1985-86 Double
FA CUP仲要嬴拖肥, 問你死未
魯殊果兩球
令我知道甚麼是機會主意者
勁到爆燈
無辦法唔著魔!

蛋蛋超人10/2/2006 20:24
80年代初...大約8歲咁上下,電視機正播放著英國甲組足球聯賽,當足球評述員介紹其中一支比賽隊伍為水晶宮既時候,我就被「精工」呢兩個字所吸引(因為當時我最鍾意睇香港果班霸精工:ruin228),即刻走埋去電視機前睇波,想當年不知天高地厚既我認為精工已經係當年世界球壇上數一數二既勁旅啦,但當畫面上播緊利物浦演出果陣 ... 我先覺得原來自己既想法係相當膚淺,場上既十一位球員未必係世界頂級球員,但前中後三線卻配合得天衣無縫,絲絲入扣既進攻模式更令我大開眼介,同時亦改變了我對英國足球一向高Q大棍既印象,從果日開始紅軍就成為我最喜愛既球隊,亦成為我生活上不可或缺的一部份...

Aged LFC fans10/2/2006 20:24
[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-2-11 04:22 發表:[/u]

由一場83年足總杯作客死敵曼聯開始愛上利物浦到永遠!:thumbup: [/quote]

志同道合:thumbup::spin2

CURRY10/2/2006 20:27
[quote] [u][b]elouis[/b]  在 2006-2-11 04:23 AM 發表:[/u]

1985-86 Double
FA CUP仲要嬴拖肥, 問你死未
魯殊果兩球
令我知道甚麼是機會主意者
勁到爆燈
無辦法唔著魔! [/quote]

果場波仲有一個要讚---慕比,0羊叫keyman呀?就係呢0的0羅。:thumbup:

CURRY10/2/2006 20:28
[quote] [u][b]Aged LFC fans[/b]  在 2006-2-11 04:24 AM 發表:[/u]

[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-2-11 04:22 發表:[/u]

由一場83年足總杯作客死敵曼聯開始愛上利物浦到永遠!:thumbup: [/quote]

志同道合:thumbup::spin2 [/quote]

哈哈我地都講咗好幾次:jump

alanhahaha88810/2/2006 20:37
[quote] [u][b]JaVieR[/b]  在 2006-2-10 08:20 PM 發表:[/u]

果陣年紀尚輕 科拿:luf之後奧雲就係咁簡單∼ [/quote]

我都係呢個時候鍾意利記

Keith Wong10/2/2006 20:41

1996年5月11號
足總盃決賽
雖然臨尾比簡東拿射入輸0﹕1
但就從此愛上利記
重有三個月就十週年喇﹗

PS 我細佬亦都係o個場開始鐘意曼聯

[ Last edited by Keith Wong on 2006-2-11 at 04:45 AM ]

蛋蛋超人10/2/2006 20:45
[quote] [u][b]Keith Wong[/b]  在 2006-2-11 04:41 發表:[/u]

1996年5月11號
足總盃決賽
雖然臨尾比簡東拿射入輸0﹕1
但就從此愛上利記

PS 我細佬亦都係o個場開始鐘意曼聯 [/quote]

果時仲有神…

2.18 終於等到報仇之日啦 :kill

[ Last edited by 蛋蛋超人 on 2006-2-18 at 02:37 AM ]

Baggio10/2/2006 21:47
仲記得我開始睇都係黑暗時代o既末端(桑拿士年代),應該係93/94 年o既球季,當時仲係睇緊明珠台o個個每星期highlight o既節目。
o個時睇利記,真係踢得唔太好o架,但我第一次真正留意就係見到呢隊我覺得"乜踢到咁o架"o既球隊有個唔錯o既前鋒,o個個就係科拿囉。當時仲細,見到佢踢得唔錯,但成隊波又打到咁樣,覺得好唔抵,而結果就一老留意利記囉,就係個咁幼稚o既原因令我開始支持利記喇...

蛋蛋超人10/2/2006 21:57
[quote] [u][b]Baggio[/b]  在 2006-2-11 05:47 發表:[/u]

仲記得我開始睇都係黑暗時代o既末端(桑拿士年代),應該係93/94 年o既球季,當時仲係睇緊明珠台o個個每星期highlight o既節目。
o個時睇利記,真係踢得唔太好o架,但我第一次真正留意就係見到呢隊我覺得"乜踢到咁o架"o既球隊有個唔錯o既前鋒,o個個就係科拿囉。當時仲細,見到佢踢得唔錯,但成隊波又打到咁樣,覺得好唔抵,而結果就一老留意利記囉,就係個咁幼稚o既原因令我開始支持利記喇... [/quote]

咁你一定要參加3月3日球迷會舉辨果個《科拿之夜》啦:hehe (廣告中)

MACARENA10/2/2006 22:20
when Dagalish bring Liverpool win the league championship

積積10/2/2006 22:27
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)

由於我睇波既資歷唔算多..而且果時屋企又冇裝有線喎..

所以好少機會可以睇到外國波..

o係無線播98世界盃果陣~我俾果時既奧雲深深咁吸引住:ruin228

尤其是佢對阿根廷果陣射入果球波:thumbup:

果時我先至開始留意關於奧雲既野..

之後先至知道奧雲(果時)係效力利物浦既..

我亦都因為奧雲既關係而開始支持紅軍既:jump

之後o係2001年三冠王果年..

我o係無線睇直播~見到除左奧雲之外..

其實仲有其他好球員既..

好似科拿、希比亞、軒索斯等等:P

令到我真真正正咁支持利物浦:bye

Baggio10/2/2006 22:43
[quote] [u][b]蛋蛋超人[/b]  在 2006-2-11 05:57 發表:[/u]

[quote] [u][b]Baggio[/b]  在 2006-2-11 05:47 發表:[/u]

o個時睇利記,真係踢得唔太好o架,但我第一次真正留意就係見到呢隊我覺得"乜踢到咁o架"o既球隊有個唔錯o既前鋒,o個個就係科拿囉。當時仲細,見到佢踢得唔錯,但成隊波又打到咁樣,覺得好唔抵,而結果就一老留意利記囉,就係個咁幼稚o既原因令我開始支持利記喇... [/quote]

咁你一定要參加3月3日球迷會舉辨果個《科拿之夜》啦:heh ... [/quote]

:1crysad 身在英國...唔好話3 月啦,幾時返得香港都未知
希望到時活動後會網上有相睇啦 :ruin228

kris_lfc10/2/2006 23:39
2000年

果時我冇得睇波, 只有睇報紙
當時星島日報多數係講曼聯 & 利物浦
個年曼聯係三冠王, 我覺得佢太屈機 :donno
我只希望利物浦可以擊敗曼聯
點知01年利物浦就三冠王 :thumbup: <---但係我又冇反感wor :lol:
5:4勝艾拉維斯果時我記得記得係讀小學
果晚我起身去廁所, 見到利物浦 4:4 艾拉維斯
出番黎已經係 利物浦 5:4 艾拉維斯
不過我未知道利物浦已經贏左
剩係為利物浦領先高興
就走番去訓 = ="
第二日睇報紙先知利物浦贏左歐洲足協盃:spin2

我亦開始支持利物浦 :saint2

[ Last edited by kris_lfc on 2006-2-11 at 07:44 AM ]

積積10/2/2006 23:48
[quote] [u][b]kris_lfc[/b]  在 2006-2-11 07:39 AM 發表:[/u]

2000年

果時我冇得睇波, 只有睇報紙
當時星島日報多數係講曼聯 & 利物浦
個年曼聯係三冠王, 我覺得佢太屈機 :donno
我只希望利物浦可以擊敗曼聯
點知01年利物浦就三冠王 :thumbup: <---但係我又冇反感wor :lol:
5:4勝艾拉維斯果時我記得記得係讀小學
果晚我起身去廁所, 見到利物浦 4:4 艾拉維斯
出番黎已經係 利物浦 5:4 艾拉維斯
不過我未知道利物浦已經贏左
剩係為利物浦領先高興
就走番去訓 = ="
第二日睇報紙先知利物浦贏左歐洲足協盃:spin2

我亦開始支持利物浦 :saint2

[ Last edited by kris_lfc  ... [/quote]

咦~又會咁岩既..我都係因為呢場波而開始支持利物浦架喎:bye

kris_lfc11/2/2006 00:09
[quote] [u][b]積積[/b]  在 2006-2-11 07:48 AM 發表:[/u]

咦~又會咁岩既..我都係因為呢場波而開始支持利物浦架喎:bye [/quote]

我相信大部分資歷較少ge 利迷都係因為呢場波架 :spin2

利迷KEnnEtH11/2/2006 00:35
99-00球季…11歲炸

基維蝦...仔11/2/2006 03:38
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)

because of Owen:banghead

windie11/2/2006 03:49

becoz of the GODGODGODGOD~~

liverpool0711/2/2006 04:39
80年代既紅軍,如果你睇過既話,必定會永遠難忘,如果你無睇過既話,必定會抱憾終生!

bigstone11/2/2006 04:58
87 / 88  球季
孖B時代(Barnes & Beardsley)

其實再早幾年已經睇緊利物浦
但未開始真正鍾意
係孖B令我更加肯定利物浦在我心中的地位

john12311/2/2006 05:23
2002年戀賽杯決賽:)

幸運之神11/2/2006 05:28
1998-1998 伊雲斯/侯利亞(Roy Evans/Gerard Houllier)
世界杯睇奧雲鍾意利物浦的
果年利記季初坐榜首好耐
但最尾得第七...

vincent11/2/2006 06:34
[quote] [u][b]積積[/b]  在 2006-2-11 06:27 AM 發表:[/u]

由於我睇波既資歷唔算多..而且果時屋企又冇裝有線喎..

所以好少機會可以睇到外國波..

o係無線播98世界盃果陣~我俾果時既奧雲深深咁吸引住:ruin228

尤其是佢對阿根廷果陣射入果球波:thumbup:

果時我先至開始留意關於奧雲既野..

之後先至知道奧雲(果時)係效力利物浦既..

我亦都因為奧雲既關係而開始支持紅軍既:jump

之後o係2001年三冠王果年..

我o係無線睇直播~見到除左奧雲之外..

其實仲有其他好球員既..

好似科拿、希比亞、軒索斯等等:P

令到我真真正正咁支持利 ... [/quote]

THE SAME AR:jump

賓尼兔11/2/2006 09:19
[quote] [u][b]幸運之神[/b]  在 2006-2-11 01:28 PM 發表:[/u]

1998-1998 伊雲斯/侯利亞(Roy Evans/Gerard Houllier)
世界杯睇奧雲鍾意利物浦的
果年利記季初坐榜首好耐
但最尾得第七... [/quote]

:em09
我都係果時鐘意利記

K1UK1U11/2/2006 09:23
賓尼迪斯時期

liverpool3311/2/2006 10:09
2004- 賓尼迪斯

kitYNWA11/2/2006 10:30
我做左利迷一年咋...so..賓佬年代

華健仔11/2/2006 11:18
我選0左 3 ...
但我唔係太敢用那時代0既人0黎形容。
我自己,,,,,其實係細細個,係屋企,阿爸一開部機睇波,第一場睇就開始0左睇紅軍0既波。

0個時,我最記得0既係0的人踢0黎踢去,一堆紅色0既野走0黎走去,(唔好怪我,我0個時得2 - 3 歲),到我識得0的人名0既時候,我諗就係...john barnes 0個堆loo......

不過到而家,都仲未轉過...我0既致愛.....
我諗,我係會繼續長情落去。

kalok11/2/2006 11:46
1985-1991 杜格利殊 (Kenny Dalglish)時代

魯殊回歸,足總杯決賽後補入替,門開二度。

chun472811/2/2006 11:47
3冠王果年......

~!輝!~11/2/2006 11:54
侯利亞年代~~
我果陣先開始c足球

thgx11/2/2006 11:55
侯利亞,因Gerrard

利迷KEnnEtH11/2/2006 12:32
我對紅軍既追捧因奧雲而開始
亦因奧雲既離開而令我更愛利記!

vanBasten11/2/2006 12:37
96年果時英格蘭國家隊來港,麥馬拿文表現他的球技...逄人過人.....
再家上利記以4:3打敗newcaslte.......

杜格魯殊11/2/2006 12:42

我都係,不過你唔講我都唔知係83年.

查看完整版本: 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?