利迷論壇 » 昔日紅軍 » 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?

頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9

小餃子11/2/2006 15:23
1994-1998 伊雲斯 (Roy Evans)

94世界盃開始學睇波....當時愛上西班牙....
之後睇94-95英超就愛上埋利記....
唔係好講得出咩原因....(就同愛一個人一樣..... :luf)

衣由川市11/2/2006 15:28
99-00球季
個陣仲有卡馬拉

湯告魯斯11/2/2006 15:48
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)

Kari Lam11/2/2006 16:10
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)
因為奧雲

英倫10號奧雲仔11/2/2006 16:20
雙頭馬車時代
不過正式睇係得返老侯

ShanklyGates11/2/2006 16:29
2004- 賓尼迪斯 (Rafael Benitez)
之前都聽過加歷查,謝拉特,Henchoz,奧雲,杜迪克等等既名,
自己又鍾意挫強扶弱,
所以撿中昔日班霸利物浦!

MichaelWu11/2/2006 18:08
最衰都係班尼斯啦
d腳法鬼咁好
搞到我不能自拔lor

銀~龍11/2/2006 18:32
侯利亞個時~
好似讀緊小五:jump

Dick11/2/2006 18:34
列納,麥馬拿文,科拿 :em09

[email protected]12/2/2006 01:05

最愛貝加同科拿!

brunohk200012/2/2006 02:03
杜格利殊時代,印象最深刻並唔係球員,而係Hillsborough事件

leoaforapple12/2/2006 02:09
近li幾年先開始

-JK-12/2/2006 03:05

都係因為奧雲而開始 :karate

four-la12/2/2006 03:06
[quote] [u][b]bigstone[/b]  在 2006-2-11 12:58 PM 發表:[/u]

87 / 88  球季
孖B時代(Barnes & Beardsley)

其實再早幾年已經睇緊利物浦
但未開始真正鍾意
係孖B令我更加肯定利物浦在我心中的地位 [/quote]

差不多時間開始
真正喜歡係89年 FA Cup Final , 魯殊後備入替兩球
背向龍門突然轉身抽射
蹲低頭槌跣遠柱 :thumbup:

melikelfc12/2/2006 04:44
2002world cup之後

*peterwong*12/2/2006 05:49
03-04開始...
果時仲係小六....

winstonlam12/2/2006 14:20
1985-1991 杜格利殊 (Kenny Dalglish)

Era of Ian Rush, John Aldridge, John Barnes, Peter Beardsley, Bruce Grobbelaar.....

小婷12/2/2006 15:07
雙領隊時代......

當時見到老麥就好似一支箭插入心咁!!
床頭仲有個一個由98年擺到而家ge"麥馬拿文神壇"
(其實係一張經過過膠ge老麥著住英格蘭波衫ge 3R相
放後面再加老麥公仔一個o係前面,個公仔用一隻紅色杯仔塾高)
有咩重要賽事我都會習慣性o係神壇前品一品!!
但公仔已於幾年前被出緊牙仔ge愛犬弄至面目全非,
但"屍身"仍被保存o係一個盒入面至今(咁arm當年老麥轉會!!)

幼稚ge我當年會為利記輸俾曼魚而喊........
當然當年險勝艾拉維斯同而家贏歐冠都會!!

cheong12/2/2006 16:57
我都唔記得幾時開始支持利記,只記得第一次凌晨起身睇波,就是利物浦對祖雲達斯,重要發生希素慘劇,我重記得祖記有邦力克、柏天尼,利記有高巴拿、韋倫、尼路做隊長,最後利記輸一個12碼,柏天尼射入。但我記得這場波之前都已經支持利記。:yell

蛋蛋超人12/2/2006 17:02
[quote] [u][b]cheong[/b]  在 2006-2-13 00:57 發表:[/u]

我都唔記得幾時開始支持利記,只記得第一次凌晨起身睇波,就是利物浦對祖雲達斯,重要發生希素慘劇,我重記得祖記有邦力克、柏天尼,利記有高巴拿、韋倫、尼路做隊長,最後利記輸一個12碼,柏天尼射入。但我記得這場波之前都已經支持利記。:yell [/quote]

你呢個第一次既經歷真係難忘:(

ivankawa13/2/2006 01:39
87年杜格利殊開始,記得當年利記足總杯輸左俾溫布頓0-1...

H.Kewell0713/2/2006 02:33
侯利亞

丁常旺13/2/2006 04:54
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)~

anfwing13/2/2006 05:48
a fans of liverpool

i support liverpool since 1994 伊雲斯 (Roy Evans), it's already 12 years..  during this 12 years, i never think of giveup to support them, when i was 17 , i went to England to study, and start to learn what is football, i can remember at that time Man U is good, but Man U is not my cup of tea, i dont know why me and my brother choose liverpool to support. maybe this is out fate, haaa...... from now on both of us are still love liverpool really much....  one day , liverpool will be top of the world,....

靚仔中場Alonso13/2/2006 12:34

麥記13/2/2006 14:53
94-98年既伊雲斯年代

原因只因麥馬拿文, 有腳法, 踢法又夠free, 又幾靚仔:lol:
最記得都係佢帶波果時隻手郁得好過癮:hehe

sakinijino14/2/2006 06:58
1985-1991 杜格利殊 (Kenny Dalglish)

點解?因為利物浦果陣時勁o羅............

※傲•世※14/2/2006 14:40

乞兒=沙比迷14/2/2006 14:53
侯利亞時代
我果陣係因為owen而睇liverpool
但係當owen去咗皇馬
我發覺我已經由為owen而睇波o既人變咗做為liverpool而睇波o既人

Civil_Servant14/2/2006 22:16
[quote] [u][b]bigstone[/b]  在 11/2/2006 12:58 發表:[/u]

87 / 88  球季
孖B時代(Barnes & Beardsley)

其實再早幾年已經睇緊利物浦
但未開始真正鍾意
係孖B令我更加肯定利物浦在我心中的地位 [/quote]

same:thumbup:
嗰陣時重有麥馬漢,尼高,高巴拿,麥克胡禮,史當頓,魯殊,艾德烈治......
地面嘅踢法就咁吸引到我支持到而家:jump

pcboy88816/2/2006 13:39
我係2001年....因為我淨係對利物浦做3冠王冇反感.....
反而開始支持佢地...
而且球迷既氣氛亦係主要因素....

黑色轟炸機19/2/2006 17:07
95年
因為McManaman,fowler
同因為
果時利記d波悅目好睇!!!!!!

barosliverpool20/2/2006 09:51
杜格利殊年代
虽然个O时候仲细,而且好痛恨老豆成日霸住部电视机睇国家队
不过见到路殊既凌空射门(有D似网球既网前封杀)、哥巴拿既飞身救波... ...从此爱上了足球、爱上了LIVERPOOL

利記仔20/2/2006 23:56
[quote] [u][b]elouis[/b]  在 2006-2-11 04:23 發表:[/u]

1985-86 Double
FA CUP仲要嬴拖肥, 問你死未
魯殊果兩球
令我知道甚麼是機會主意者
勁到爆燈
無辦法唔著魔! [/quote]

:thumbup:
我同你差唔多時期開始鐘意利物浦呢
我就係84年尾先知乜野係英國足球
85年就認識利物浦, 及喜歡了利物浦

black_cct21/2/2006 07:49
90勝出聯賽冠軍後!:ruin228

Michael3721/2/2006 11:58
03/04球季
個時我11歲,我記得6歲個時見個個球員好handsome叫做奧雲
11歲個時睇到電視播利物浦2:3查爾頓個場
雖然輸左,但係睇到奧雲既精彩演出後開始鍾意利物浦

john00721/2/2006 12:44
start from 1995

andy90221/2/2006 17:02
哈哈,我係七十年代尾開始•

jeffscchan23/2/2006 15:30
我係賓尼迪斯果陣開始...我都唔記得點解..果陣好似係鍾意巴路士..因為屋企冇收費電視...所以第一場睇利記係05年既歐聯..

稀脾阿24/2/2006 02:36
細細過識睇波開始已經愛上利記
但係印象就比較模糊

查看完整版本: 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?