利迷論壇 » 昔日紅軍 » 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?

頁: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9

dicksontclam9/7/2006 04:21
2004- 賓尼迪斯 (Rafael Benitez)
UEFA
Liverpool vs AC

新人王巴路士9/7/2006 10:22
1985-1991 杜格利殊 (Kenny Dalglish)年代

因為亞視果時有得播足總盃, 咁而果時又係紅軍皇朝, 咁就做左FANS啦

麥馬拿武9/7/2006 13:01
1985-86 Double
FA cup final live at ATV

tszfung9/7/2006 16:06
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)

Alomso13/7/2006 09:48
2003年利物浦來香港比賽

lfctsz13/7/2006 09:55
2002 侯利亞時代

lwwk15/7/2006 07:37
我係八五年開始鍾意利記

hahaha141218/7/2006 15:13
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)
after the world cup n support the OWEN

yuken038920/7/2006 02:20
當我知道有杜格利殊呢個人開始***

alanlph20/7/2006 02:27
:yell1985-1991 杜格利殊

mika24/7/2006 02:11

Clement哥24/7/2006 09:22
當時,得一本中文英國足球刊物,叫"英國足球畫冊" (其實是老返"Shoot"), 第一本我買的中間海報,就係利物浦,that's it.

xabi~liverpool30/7/2006 08:33

永不言敗30/7/2006 09:28
侯利亞時代......

severus2/8/2006 14:12
因為有個朋友是利記迷,佢跟我說好多關於利記的事硯x琲鴃A之後我就覺得這個球隊好利害,然後自己就去找利記的網,看看過去歷史。
而且覺得佢地的精神、宗旨好好,所以就喜歡左利記:em09

Aimar2/8/2006 15:45
1994-1998 伊雲斯 (Roy Evans)

作客曼聯
金毛科拿窄位射破舒米高
仲有下半場果球右腳笠射
:thumbup::thumbup::thumbup:

列納, 麥馬拿文, 班尼斯, 哥利摩亞, 麥卡迪亞......:em09

小平2/8/2006 16:04
[quote] [u][b]Aimar[/b]  在 2006-8-2 11:45 PM 發表:[/u]

作客曼聯
金毛科拿窄位射破舒米高
仲有下半場果球右腳笠射
:thumbup::thumbup::thumbup:

列納, 麥馬拿文, 班尼斯, 哥利摩亞, 麥卡迪亞......:em09 [/quote]

我都係啦
不過當時之後我最鍾意都係希金 :1crysad
唔知點解又好鍾意李安赫臣

[ Last edited by 小平 on 2006-8-3 at 12:07 AM ]

Aimar2/8/2006 16:29
[quote] [u][b]小平[/b]  在 2006-8-3 00:04 發表:[/u]

我都係啦
不過當時之後我最鍾意都係希金 :1crysad
唔知點解又好鍾意李安赫臣 [/quote]

希謹右邊打晒既真係
李安赫臣又係滿場飛
同埋好記得佢場場都帶住護腕既

小傻瓜4/8/2006 14:46
我应该系81年左右识的,因为细个的时候老豆好偏心妹妹,我成日俾妹妹虾,又细胆,成日得个喊,老豆见亲都话“人地红军都未放弃,你喊乜阿”

个时唔知红军系指利记,仲以为二万五千里的红军添,后来有日老豆睇报纸话红军乜乜乜,我先知系讲利记

阿淳4/8/2006 15:24
麥馬拿文年代
由鍾意麥馬拿文開始

老餅6/8/2006 14:09
費根 (Joe Fagan):spin2:spin2

phil8/8/2006 08:49
EVANS時代 :jump
論傳送能力, 可能90分果年全年不敗既阿仙奴都要有所不及
可以係敵隊既前場緊迫下, 都可以全部1-TOUCH傳送全部到腳, 令到人地灰心 (當然後防就令球迷傷心 :()

老麥, 麥卡迪亞 , 希金, 神, 哥利摩亞, 列納, R.JONES
全部都最起愛

永遠都係右後防呢個位最開心
由以前全能, 波低, 助攻, 意識, 防守都好既R.JONES, 都不幸掛靴之後既體力助攻王麥卡迪亞, 再同期黎左既右邊打曬, 好扭又好波既希金, 到而家踢法好聰明又穩定既芬倫, 都有好好既表現 ~

中間打少左防守好好唔會失位既巴布 :ruin228

[ Last edited by phil on 2006-8-8 at 05:01 PM ]

mcmahoman15/8/2006 09:16
1985 FA Cup 亞洲電視直播,  阿叔個句利物浦有3條A士 - 左中場-班尼斯, 右中場-比士利, 前鋒魯殊. 這一句令我留意和鍾意利物浦

杜格利殊仲有一年以球員兼領隊身份奪標, 最後一場以後備上場帶領利物浦奪標 tim. 有一種獨姑球敗Feel.

[ Last edited by mcmahoman on 2006-8-15 at 09:39 AM ]

CURRY15/8/2006 10:02
[quote] [u][b]mcmahoman[/b]  在 2006-8-15 05:16 PM 發表:[/u]

1985 FA Cup 亞洲電視直播,  阿叔個句利物浦有3條A士 - 左中場-班尼斯, 右中場-比士利, 前鋒魯殊. 這一句令我留意和鍾意利物浦

杜格利殊仲有一年以球員兼領隊身份奪標, 最後一場以後備上場帶領利物浦奪標 tim. 有一種獨姑球敗Feel. [/quote]

版友你可能記錯咗呢,班尼斯同比士利係87年球季先開始加盟利記,同埋比士利點會打右中場0架.....
你講杜格利殊果場唔知係0米86年聯賽最後一場作客車仔贏一比零,由佢射入贏聯賽冠軍呀,跟住仲贏埋足總杯整個雙料添!:jump

mcmahoman15/8/2006 10:20
Thank you Curry, may be I was wrong, it may not be  1985 .... Regarding 杜格利殊果場, I only remembered that 杜格利殊 came in just for lifing the cup as the champion was secured before he came in

four-la15/8/2006 12:57
[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-8-15 06:02 PM 發表:[/u]

版友你可能記錯咗呢,班尼斯同比士利係87年球季先開始加盟利記,同埋比士利點會打右中場0架.....
你講杜格利殊果場唔知係0米86年聯賽最後一場作客車仔贏一比零,由佢射入贏聯賽冠軍呀,跟住仲贏埋足總杯整個雙料添!:jump [/quote]

同場有班尼斯、比士利及魯殊出現, 應該係魯殊從祖雲達斯回歸之後, 即係起碼 88-89個季.

mcmahoman15/8/2006 13:54
咍 Correct :thumbup:

chrisliyk22/8/2006 16:33
1985-1991 杜格利殊 (Kenny Dalglish)

justinmo23/8/2006 07:18
賓尼迪斯

紅軍勁23/8/2006 13:32
大家唔好笑我
我支持左利記唔係好耐,只是年幾.
記得當時在seven,買夠20蚊,就送英超球星貼紙
我第一張抽到ge就係謝拉特,我就like左佢,after,l love 埋liverpool
當時冇裝有線so冇得睇直播,而我第一場睇利記的比賽就係歐聯決賽.:jump:jump

Carlsberg嘉士823/8/2006 16:17
1985-1991 杜格利殊 (Kenny Dalglish)年代, 睇過呢個年代D波既都明點解鍾意, 四字形容, 漂亮足球.  

還有八九年英格蘭 FA cup 準決賽利記對森林既慘劇, 全世界人都痛心疾首, 印象非常深刻 :(

owenqqq26/8/2006 14:32
侯利亞啦!最光輝的時期就是2001年五冠王霸績,人人佩服,奧雲拿埋歐洲足球先生,我那時開始喜歡利物浦。

rice.5/9/2006 15:02
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier):smug

呀朗10/9/2006 12:58
侯利亞 !but我now12year old

winnertobenoone11/9/2006 13:05
about 84--86 杜格利殊

大智13/9/2006 09:03
皮士利,HOW OLD AM I? AI!!!!!!!

gcfung16/9/2006 08:41

Keithxabi16/9/2006 09:00
Beginning from 2002/2003 season to be exact.:spin2

呀朗17/9/2006 03:45
賓尼迪斯

fail5018/9/2006 11:17

查看完整版本: 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?