利迷論壇 » 昔日紅軍 » 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?

頁: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9

sindorcashk1/8/2008 12:35
2005 歐聯決賽
vs AC米蘭
GERRARD!!!

lfcynwa2/8/2008 03:26
80s' 中場候頓,麥馬漢,杜格利殊,班尼斯,比士利. 只有班尼斯,比士利有時扭下波, 基本上大部份都係one-touch football. 個波彈來彈去,搓到對手連mark邊個都諗唔到.加埋魯殊神奇的Finishing.班球員踢波又超有品,勝不囂,敗不躁.(鰻魚永遠都無).唔鍾意都唔得.果時太細個,可能有d人名的年代唔Match.

紅軍元老2/8/2008 04:42
1959-1974 辛奇利
細細個識睇報紙時就覺得個名好特別, 咁就鐘意左到宜家喇

luisletallec1035/8/2008 05:05
Danny Murphy + Gerrard + Owen + Carragher + Hyypia

gerrardfans5/8/2008 14:50
賓尼迪斯!

carcolor8887/8/2008 14:19
高巴拿時開始睇利記,年份唔記得...仲有最記得有年聯賽打到最尾果場同阿仙奴爭冠軍,利記輸得失球差飲恨!!

C15-高治29/8/2008 10:23
[quote]原文章由 [i]紅軍元老[/i] 於 2008-8-2 12:42 發表
1959-1974 辛奇利
細細個識睇報紙時就覺得個名好特別, 咁就鐘意左到宜家喇 [/quote]
嘩:wow
咁你做利迷都做左好奈.....
估唔估原來呢到都有老球迷的:spin2

kayan11829/8/2008 12:41
2006/口\
因為睇世界盃鐘意左睇波同謝仔=]
發現利記呢個家庭好warm,d球員個個都好好
永遠只愛利記xD

TORRES-929/8/2008 17:30
我07個年第一次正式睇曬全場波就係ac對我地個場,就咁愛上liverpool

anfield_martin2/10/2008 04:46
見到有94個人由杜格利殊年代開始支持LIVERPOOL, 即係我都唔算老...

當年魯殊, 艾德列治, 麥馬漢(我好喜歡呢個光頭佬,傳統英式中場硬漢)(杜格利殊末期) 對愛華頓真係打到飛起, 亦係利物浦其中一個黃金年代,不過90年聯賽輸俾阿仙奴好難過, 0-2一場波失去了聯賽冠軍, 其後杜格利殊突然因健康理由突然辭職, 利物浦的成績慢慢下滑........

然後麥馬拿文, 科拿, 魯殊, 班尼斯的攻擊組合仍然威力十足, 但始終沒有成績

anfield_martin2/10/2008 04:50
[quote]原文章由 [i]ivankawa[/i] 於 2006-2-13 09:39 發表
87年杜格利殊開始,記得當年利記足總杯輸左俾溫布頓0-1... [/quote]

當時真係O晒咀, 以為贏緊, 難怪當年TVB成日用爆冷溫床黎形容足總盃

anfield_martin2/10/2008 04:53
[quote]原文章由 [i]barosliverpool[/i] 於 2006-2-20 17:51 發表
杜格利殊年代
虽然个O时候仲细,而且好痛恨老豆成日霸住部电视机睇国家队
不过见到路殊既凌空射门(有D似网球既网前封杀)、哥巴拿既 ... [/quote]

高巴拿, 一個令所有利迷又愛又恨的門將

anfield_martin2/10/2008 04:55
[quote]原文章由 [i]lfcynwa[/i] 於 2008-8-2 11:26 發表
80s' 中場候頓,麥馬漢,杜格利殊,班尼斯,比士利. 只有班尼斯,比士利有時扭下波, 基本上大部份都係one-touch football. 個波彈來彈去,搓到對手連mark邊個都諗唔到.加埋魯殊神奇的Finishing.班球員踢波又超有品,勝不 ... [/quote]

係呀, 當年係聯賽中極少有的歐陸地波踢法, 俘虜左唔少球迷既心

前利記金童~奧雲2/10/2008 10:45
奧雲同奧雲
唔係奧雲
都唔知係邊個
中之就係奧雲
我e家係好鐘意利記
但你問我鐘意奧雲定鐘意利記
我會答奧雲

米高奧雲4/10/2008 07:40
九十年代初剛喜歡看足球,電視剛有英甲的轉播,那時的利物浦好強,路殊,班尼斯 是我喜歡的第一代利物浦球員。之後就成為KOP!!!

dannpoon7/10/2008 13:46
80'S, 小五到初中時代, 從後防尼高、漢臣、堅尼地到無敵中場: 杜格利殊、JOHNSTON (及後來的 候頓、麥馬漢、班尼斯、比士利)。  他們真是後防都可以打ONE-TWO過人!!  當時很小英倫三島球隊可以打地面波的!!

FORWARD不可不提魯殊 (和他的代替品艾德列治)。  當時LIVERPOOL 每年最少有一個冠軍 (聯賽或足總盃)。   那時差不多是無敵!!  記得魯殊轉會到祖雲達斯最不開心 (當時轉會費為英磅 3MILLION多, 比士利的英國記錄只是英磅 1.9MILLION!!!)。

THOSE GOOD MEMORIES !

dannpoon7/10/2008 13:52
近十年很不開心, 球隊表現不出強隊或爭勝決心!!

今年很高興, 利記精神回來了。  週日对曼城2:3反勝, 我很感動, 當晚睡不了 ... ...

iamxman369128/10/2008 13:13
一九九八年
由奧雲到利物浦

維兄9/10/2008 16:35
我係侯利呀個陣先識睇波.!!kaka

redsman13/10/2008 15:09
2000年歐洲足協盃決賽
利物浦對艾拉維斯

英倫10號奧雲仔13/10/2008 16:08
[quote]原文章由 [i]redsman[/i] 於 2008-10-13 23:09 發表
2000年歐洲足協盃決賽
利物浦對艾拉維斯 [/quote]

should be 2001

Kenton14/10/2008 20:58
我由利記在歐聯反勝奧林比亞高斯那場開始下定決心以後只會喜歡利記,那一年很幸運贏歐聯,今年希望拿英超,出年印金章!

TORRES-921/10/2008 13:44
我係07年歐聯決賽書俾ac之後愛上利物浦
不過之前都要睇liverpool d野

hunterz1022/10/2008 12:52
98年-奥云-利物浦,就喺咁简单

y.wai5/11/2008 01:21
侯利亞 >>

~費托王子~28/10/2010 12:26
我係係2006-07開始睇利記,因為隊長

cslun28/10/2010 13:15
比士利時代(81-82)年

[[i] 本文章最後由 cslun 於 28/10/2010 21:16 編輯 [/i]]

LFC~28/10/2010 13:24
侯利亞果陣

chrisho28/10/2010 13:28
2001 Owen

zero199428/10/2010 15:57
..我係...學神時代...

norman200829/10/2010 07:33
唔記得係00定01年

LVP_FANS31/10/2010 04:57
我02年世界盃睇英格蘭(7歲),04年先開始鐘意利物浦咋:fishball

poonben31/10/2010 05:56
我呢個90後
睇左2009年3月14日4:1作客大炒曼聯之後
唔知點解心裡超爽
可能自己唔識英超但知道有個球會叫曼聯係好出名
但佢地出名得黎係驕傲自滿,同埋無大隊風度,同埋經常有黑哨幫令我最氣憤
仲有另外見到個長金頭髮勁靚仔既前鋒爆過維迪入波,個種魅力同一舉手一投足都超令我著迷
從此我就開始追利物浦

[[i] 本文章最後由 poonben 於 31/10/2010 13:59 編輯 [/i]]

four拿31/10/2010 14:05
細過睇班尼斯好勁,大左至識睇咩叫好波...由伊雲斯時代.... 尾期魯殊,科拿,老麥,列納,fit既占士,邦尼拜,麥卡迪亞,殺人王魯度克,馬迪奧...之後懷斯加盟,奧雲浦頭..... 一個當時年年肉緊,拎唔到一哥都贏口碑既年代.... 只係埋怨點解哥利摩亞甘流....

bradshort1/11/2010 08:23
2000年

仲記得哬大學宿舍面, 有晚無啦啦訓唔著, 落左樓下大堂睇電視....唔知係咩野盃... 有一下gerrard離門30幾40碼, 拉弓勁射, 仲要掛網, 之後仲發現, 無論鏡頭影住前/中/後場, 都見到呢個17號仔... 覺得佢真係好有型, 好有併命既精神, 從此就愛上, 直到而家

西門吹血1/11/2010 10:16
525反勝ac

heinz1/11/2010 14:19
08-09攞第2個季....
之後睇番05年歐冠... 更加下定決心捧利記

[[i] 本文章最後由 heinz 於 1/11/2010 22:21 編輯 [/i]]

CSChan11/11/2010 13:59
我比較細個,係由肥賓年代開始到永遠!!!

edenegg12/11/2010 19:44
我係今年7月...世盃熱潮過後

冇一個option 0岩我...

時間好短, 不過凡事都有開始

前利記金童~奧雲13/11/2010 01:56
[quote]原文章由 [i]iamxman36912[/i] 於 8/10/2008 21:13 發表
一九九八年
由奧雲到利物浦 [/quote]
大家一樣  真係由奧雲浦頭開始

查看完整版本: 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?