利迷論壇 » 昔日紅軍 » 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?

頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 [9]

coffee13/11/2010 07:06
Started fm 80 杜格列殊,魯殊年代,都三十年了,印象最深就兩次球場慘劇,當時睇住的球員站着無耐地對着地上躺着的死者...

DanielxBabel15/11/2010 10:17
2004年 RB
反勝AC攞歐聯
開始中意
同之後既黃金中場線
隊長 Xabi 馬斯

karasyiu20/11/2010 11:56
95年開始

Ftorres928/11/2010 13:31
第一場睇既英超係曼x vs 利 3:0    但0809季初一勝再勝 加上隊長同王子 就開始支持

pplove29/11/2010 09:39
我自己就2000年開始,

個時開始打winning 2000 (ps1 時用謝仔開始)

之後就開始慢慢睇利記

個時成日咁用           

希斯基         奧雲
     貝加             謝仔           夏文         列馬倫                                             
查奧爾            歷查/軒索斯        希比亞                  巴布
                                       韋斯達維特

andylaulove2022/12/2010 02:59
大概2002年,我中四PE堂第一次踢波,跟住開始睇利物浦。起初只想鋤強扶弱,淨係識睇owen and gerrard,
後來經幾年生活上的衝擊,又知道了利記20 年也未能再奪聯賽寶座,
這個失落的王者,每每拿出拼勁和作出嘗試來挑戰的時間,終於再見到歐聯的光輝,
就不知不覺之間喜歡了她!:lfcscarf

[[i] 本文章最後由 andylaulove20 於 22/12/2010 11:01 編輯 [/i]]

denhill23/12/2010 21:34
杜格利殊

我原以為呢段時期會佔大多數,反而係候利亞年代多

係咪關電視開始普及播英超關係?

鍾意利物浦係因為電視會播足總盃關系,咁岩睇到利物浦

而葉尚華主持既球迷集誌每星期都會講英甲資訊,果時利記好勁

o靚仔時好自然邊隊勁就鍾意邊隊,就係亞仙奴同利記之間揀左利記

正如上面d師兄講,兩單球場慘劇係新聞片斷見到,果時好細個,睇到好驚,到而家仲好記得

到而家呢刻我都好鍾意奧雲,雖然有唔認同佢既行徑,不過真係叫做由細睇到佢大,好有感情

[[i] 本文章最後由 denhill 於 24/12/2010 05:45 編輯 [/i]]

tomkau19931/1/2011 07:38
1998-2004侯利亞 (Gerard Houllier)

睇奧雲+希斯基睇起..
果陣覺得奧雲真係好勁...
搞到我打we都係玩跑狗陣

642352533/1/2011 06:31
我第一次睇波應該就係睇04-05 歐聯決賽喇
果時重係小6 好易就人地講咩 我 就信咩
d人話果時既ac好勁咁我咪睇lo
睇住利記上半場輸3:0
但係下半場靠頑強既鬥志追番上黎
自此我就變左利迷

jessy292827/1/2011 04:10
1985-1991 杜格利殊 (Kenny Dalglish)

因为全家男人都支持利物浦。。。。我自然跟随哥哥们一起支持了!我们的血是红色的,还要是正义之军的。。。

lohongkiu28/1/2011 12:11
2005賓尼迪斯

cheong041530/1/2011 13:10
1994-1998 伊雲斯 (Roy Evans)

當年因機緣巧合下觀看96年足總盃決賽
當時的感覺是
球隊經過90分鐘下的努力而敗興而歸,感到有點可惜
以此之後,開始留意他們比賽,及後就被神感染而鐘意紅軍
開始留意他們的新聞,歷史........直到今日
現在我有點後悔
因為在上一季,我曾經因為球隊的差勁成績,想過離棄陪伴我成長的球會,完全違背球隊的宗旨
現在我許下承諾,日後不會再犯此等錯誤,求大家原諒我啦:headache:headache

[[i] 本文章最後由 cheong0415 於 30/1/2011 21:12 編輯 [/i]]

cheong041530/1/2011 13:35
[quote]原文章由 [i]denhill[/i] 於 24/12/2010 05:34 發表
杜格利殊

我原以為呢段時期會佔大多數,反而係候利亞年代多

係咪關[b]電視開始普及播英超關係?[/b]

鍾意利物浦係因為電視會播足總盃關系,咁岩睇到利物浦

而葉尚華主持既球迷集誌每星期都會講英甲資訊,果時 ... [/quote]
我認同啊
當年電腦未普及
好多當年的紅軍球迷都唔多識上網
及後90年代電腦上網普及後
又適逄紅軍的墮落及曼狗的掘起
加上電視台和好多媒體都教人做狗的好處
直到侯生在2000後創出一系列的成績後
才有電視台和部份媒體才開始關注利記
加上歐冠的神奇之旅
才能吸引番現時上網的球迷

查看完整版本: 大家由邊個時代開始支持紅軍 ?