利迷論壇 » 昔日紅軍 » 昔日紅軍之小飛俠

頁: [1]

蛋蛋超人23/2/2006 16:50
昔日紅軍之小飛俠

說到班尼斯(John Barnes)的話就不可不提他的最佳拍檔,綽號小飛俠的 ...

[img]http://www.lfc4ever.de/1134c12c0.jpg[/img]

[b]Peter Beardsley 比士利 [/b]

1961年1月18日出生於紐卡素的比士利,
在80年代初期離開卡里素聯到加拿大的溫哥華白帽隊踢球,
後來加盟曼聯,並不得到重用,在未有出場的情況下,
他轉投紐卡素與基謹及華杜(Chirs Waddle) 組成紐卡素強大的攻擊力量。

1987年他以破利物浦轉會費紀錄190萬磅加盟 ,
在他加盟初期,當時名將基里夫斯(Jimmy Greaves) 都認為比士利的價錢太高,
不過經過半季後,他與班尼斯和艾德烈治組成的進攻力,
是80年代後期不列顛最可怕的攻擊組合。

比士利為利物浦上陣174次射入59球,
桑拿士在1991年大換血將比士利賣到同市宿敵,
他在愛華頓表現同樣出色。

而在1993年重返紐卡素後,
他更以34歲高齡重返雲拿保斯(Terry Venables)的國家隊,
掛靴後亦當上國家隊訓練員。

資料來源 : 利網、進攻足球

CURRY23/2/2006 17:07
呢對雙B孖寶直頭係最佳拍檔啦!昔日為我地利迷帶來好多靚絕組織同入球呀!:jump
假若而家利記前綫有個比士利你說多幸福啊.......

蛋蛋超人23/2/2006 17:12
[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-2-24 01:07 發表:[/u]

呢對雙B孖寶直頭係最佳拍檔啦!昔日為我地利迷帶來好多靚絕組織同入球呀!:jump
假若而家利記前綫有個比士利你說多幸福啊....... [/quote]

當年佢被桑拿士賣走 ...

我到依家都仲係耿耿於懷 :fire

CURRY23/2/2006 17:23
[quote] [u][b]蛋蛋超人[/b]  在 2006-2-24 01:12 AM 發表:[/u]

[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-2-24 01:07 發表:[/u]

假若而家利記前綫有個比士利你說多幸福啊....... [/quote]

我到依家都仲係耿耿於懷 :fire [/quote]

我又何嘗唔係呢!仲要賣去拖肥糖,跟手又買個湯馬士返嚟,桑拿士識唔識利記歷史0架?定一話同利物浦過唔去呀!:kill

丁常旺23/2/2006 22:42
[quote] [u][b]蛋蛋超人[/b]  在 2006-2-24 01:12 AM 發表:[/u]

桑拿士係 crazy!

four-la24/2/2006 00:59
[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-2-24 01:23 AM 發表:[/u]

我又何嘗唔係呢![b]仲要賣去拖肥糖[/b],跟手又買個湯馬士返嚟,桑拿士識唔識利記歷史0架?定一話同利物浦過唔去呀!:kill [/quote]

呢吓最火滾:fire
後期到紐卡素都重最好狀態呀, 越諗越慶:kill

稀脾阿24/2/2006 02:33
班尼斯 + 比士利
真係好crazy既組合

Rush924/2/2006 18:38
but he has a barcode heart !!

andy90225/2/2006 15:06
:kill  桑拿士...  佢係一個好球員,但唔係一個好領隊...
好多人都認為利物浦嘅黑暗期係由佢而起...好彩而家有賓Sir.. :thumbup:

Aged LFC fans25/2/2006 17:25
另一個用腦踢波o既技術型前鋒

貝加26/2/2006 05:14
佢真係一個我覺得好犀利既球員
有技術有智慧

alanhahaha8881/3/2006 01:57
[quote] [u][b]蛋蛋超人[/b]  在 2006-2-23 05:12 PM 發表:[/u]

真係唔知桑拿士個腦諗乜

查看完整版本: 昔日紅軍之小飛俠