利迷論壇 » 昔日紅軍 » 永遠的7號 - 麥馬拿文

頁: [1] 2 3

麥馬科雲8/7/2006 16:08
永遠的7號 - 麥馬拿文

大家對佢仲有幾多回憶?

[url]http://www.youtube.com/watch?v=X7FWEoxf_8Q&search=mcmanaman[/url]

[url]http://www.youtube.com/watch?v=OIBBnMFFtXo&search=Liverpool%20100%20Players%20Who%20Shook%20The%20Kop[/url]

對阿仙奴既窩利?
角球旗位置既施丹式轉身?
對保頓一個過三個既入波?
同科拿球場上既心靈相通?
還是, 佢離開時既傷痛?

無佢, 我吾會係紅軍球迷
無佢, 我吾會係球迷

[ Last edited by 麥馬科雲 on 2006-7-8 at 04:14 PM ]

[[i] 本文章最後由 麥馬科雲 於 2006-11-6 22:46 編輯 [/i]]

celtics338/7/2006 16:19
我都重係好鐘意麥馬拿文的........

滿場飛的佢, 好勁 !!

蛋蛋超人8/7/2006 16:30
我都好鍾意佢:jump

滿場飛…中場所有攻勢都差唔多全部由佢策動 !

唉…可惜:(

elvisMcM8/7/2006 16:58
[quote] [u][b]麥馬科雲[/b]  在 7/9/06 11:08 發表:[/u]

大家對佢仲有幾多回憶?

[url]http://www.youtube.com/watch?v=X7FWEoxf_8Q&search=mcmanaman[/url]

對阿仙奴既窩利?

無佢, 我吾會係球迷 [/quote]

我諗你同我鍾意Macca既程度都係一樣
重有1過3果場係對維拉^^
果時對阿記果球窩利我都有投票去有線到@[email protected] Macca呢球仲係第一

[ Last edited by elvisMcM on 2006-7-9 at 12:22 PM ]

four-la9/7/2006 04:11
我記得有一次佢接應角球, 頭槌頂入之後好開心, 仲係底線重複跳起兩三次扮頂頭槌.

佢控個波真係好痴腳架!~

CURRY9/7/2006 10:50
記得麥記初出道正值利物浦進入低潮時期.....
當時佢0既出現的確為利記帶返點新希望同衝擊!:thumbup:

alanhahaha8889/7/2006 11:12
最記得就係佢隊阿仙奴一箭定江山果球世界波
開頭鍾意利記都係因為佢

佢走既時候真係好唔捨得
而家搞成咁,更加令我憎皇馬

CURRY9/7/2006 11:14
[quote] [u][b]alanhahaha888[/b]  在 2006-7-9 07:12 PM 發表:[/u]

開頭鍾意利記都係因為佢

佢走既時候真係好唔捨得
而家搞成咁,更加令我憎皇馬 [/quote]

果0下轉身窩利掛網波,正!:thumbup:

alanhahaha8889/7/2006 11:18
[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-7-9 11:14 AM 發表:[/u]

[quote] [u][b]alanhahaha888[/b]  在 2006-7-9 07:12 PM 發表:[/u]

開頭鍾意利記都係因為佢

佢走既時候真係好唔捨得

果0下轉身窩利掛網波,正!:thumbup: [/quote]

係呀
我都而家都仲記得好清楚
界外球扔入黎......滴幾下.......順住個勢轉身窩利抽埋去.........入左
:thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup:

麥馬拿武9/7/2006 12:17
And the goal against Celtic in UEFA Cup, classic!!

Collymore9/7/2006 14:54
If he didn't go to spain, maybe he'd accomplished more as a player...:confused

Jack拉特9/7/2006 15:45
無佢我唔會係利記fans!!! 果時真係佢同科拿真係癲到吖~:spin2

勁鍾意佢o係歐洲足協盃對些路迪一條友由後場扭N 咁多個人, 入到禁區仲要乖巧地curl 入個網度!!! 唔知仲有無人記得~:thumbup:

雖然當日佢咁樣離開利記我好唔開心, 但我無怪佢~:(
永遠支持麥馬拿文, 就算其他人話佢係反骨仔都係咁話!!!

Jack拉特9/7/2006 15:48
[quote] [u][b]celtics33[/b]  在 2006-7-9 00:19 發表:[/u]

我都重係好鐘意麥馬拿文的........

滿場飛的佢, 好勁 !! [/quote]

me 2, 我成日覺得科拿夾住老麥時, 科拿表現係會特別好o既~
:ruin228

麥馬科雲9/7/2006 16:35
[quote]
重有1過3果場係對維拉^^[/quote]

呵呵, 我所指果球係聯賽杯決賽對保頓果球, 之後老麥重做埋mom

我係由果場開始鐘意老麥, 之後仲鐘意埋科拿同利物浦

我好記得果時阿叔都有份講呢場, 最記得佢講過"嘩, 你睇呢個球員隻右腳幾熟!!"

celtics339/7/2006 16:41
[quote] [u][b]CURRY[/b]  在 2006-7-9 18:50 發表:[/u]

記得麥記初出道正值利物浦進入低潮時期.....
當時佢0既出現的確為利記帶返點新希望同衝擊!:thumbup: [/quote]

有時好多野, 真係唔知既, 雖則自己由細到大都捧利物浦, 但係, 真係唔會知道, 如果當年無左科拿, 麥馬拿文哩一班天才球員, 帶比我無限歡樂的話, 我到底重會唔會係利迷呢 ???

哩個問題, 我自己答唔到, 因為真係唔會知道.........

Aged LFC fans9/7/2006 17:06
老麥絕對係我90年代最喜愛利記球員
可惜佢離開令到當年利記人財兩失
否則佢o個我心目中o既地位更新高

擁護利物浦9/7/2006 23:08
我好記得96年英格蘭國家隊訪港!
當其他球員揸流既時間!
場上最認真 一個過幾個~~麥馬拿文:thumbup:

擁護利物浦9/7/2006 23:16
[quote] [u][b]Jack拉特[/b]  在 2006-7-9 11:45 PM 發表:[/u]

無佢我唔會係利記fans!!! 果時真係佢同科拿真係癲到吖~:spin2

勁鍾意佢o係歐洲足協盃對些路迪一條友由後場扭N 咁多個人, 入到禁區仲要乖巧地curl 入個網度!!! 唔知仲有無人記得~:thumbup:

雖然當日佢咁樣離開利記我好唔開心, 但我無怪佢~:(
永遠支持麥馬拿文, 就算其他人話佢係反骨仔都係咁話!!! [/quote]

真係好癲! 我好記得佢地2個人 就可以入球!
:thumbup:
2個vs11個
仲係一開波就攻:thumbup:

麥馬科雲9/7/2006 23:43
[quote] [u][b]擁護利物浦[/b]  在 2006-7-9 23:08 發表:[/u]

當其他球員揸流既時間!
場上最認真 一個過幾個~~麥馬拿文:thumbup: [/quote]

我都有去睇呀:bye

去到角球旗一個施單丹式轉身, 過左一個之後出波, 費迪南頂入, 全場就得呢一球:thumbup:

想當年佢真係好sharp 好sharp, 只有傑斯一個人可以同佢相提並論

擁護利物浦10/7/2006 00:05
[quote] [u][b]麥馬科雲[/b]  在 2006-7-10 07:43 AM 發表:[/u]

[quote] [u][b]擁護利物浦[/b]  在 2006-7-9 23:08 發表:[/u]

當其他球員揸流既時間!
場上最認真 一個過幾個~~麥馬拿文:thumbup: [/quote]

我都有去睇呀:bye

去到角球旗一個施單丹式轉身, 過左一個之後出波, 費迪南頂入, 全場就得呢一球:thumbup:

想當年佢真係好sharp 好sharp, 只有傑斯一個人可以同佢相提並論 [/quote]

個日好鬼大雨 我坐晌龍門後面 佢晌對面龍門入波 我連入波都唔清楚!哈:D

雞脾10/7/2006 01:15
[quote] [u][b]麥馬科雲[/b]  在 2006-7-9 00:08 發表:[/u]

大家對佢仲有幾多回憶?

對阿仙奴既窩利?

[b]無佢, 我吾會係紅軍球迷
無佢, 我吾會係球迷[/b] [/quote]

無佢, 我吾會係球迷

已經表達晒我既所想了!!!

小琳子11/7/2006 13:27
我都鍾意麥馬拿文呀....仲有科拿同麥卡迪亞..
佢又好朋友又好隊友...合作無間....
而且麥馬拿文好波....仲係個時擔正利記中場一職呀.....
不過講到最記得都真係佢為利記射入阿仙奴一箭定江山果球世界波...
仲好記得個時佢係禁區外一射...施文根直無力撲救....
真的很懷念你同麥卡迪亞.....
唔知有冇人知麥卡迪亞現家仲緊乜呢????

cck11/7/2006 14:48
[quote] [u][b]alanhahaha888[/b]  在 2006-7-9 19:12 發表:[/u]

開頭鍾意利記都係因為佢

佢走既時候真係好唔捨得

咁佢係皇馬都風光過

leung8012/7/2006 06:04
我都係因為佢先鍾意利記

>記得佢足協對celtic一個由後場扭過5個左腳入波
>記得佢窩利入arsenal果個月拎最佳球員
>記得佢好似足球小將咁連人帶波跳起避過剷截
>記得佢曾經被統計過係全世界平均每場跑動最多既球員
>記得佢歐冠盃凌空雙飛入第二球
>記得佢.....好多好多

好懷念利物浦有佢進攻既日子

麥馬科雲12/7/2006 06:27
[quote] 記得佢曾經被統計過係全世界平均每場跑動最多既球員 [/quote]

有咁既事:o

麥馬拿武12/7/2006 09:24
[quote] [u][b]麥馬科雲[/b]  在 2006-7-12 14:27 發表:[/u]

[quote] 記得佢曾經被統計過係全世界平均每場跑動最多既球員 [/quote]

有咁既事:o [/quote]

我剩系知佢跑越野长跑好劲, 中学年代...

麥馬拿武12/7/2006 09:58
[quote] [u][b]cck[/b]  在 2006-7-11 22:48 發表:[/u]

[quote] [u][b]alanhahaha888[/b]  在 2006-7-9 19:12 發表:[/u]

開頭鍾意利記都係因為佢

佢走既時候真係好唔捨得

咁佢係皇馬都風光過 [/quote]

你睇皇馬冇佢之後...我唔咁講佢係最好喺皇馬, 但一定有作用,比起碧咸(好好多), 甚至以前華度係法國, 麥馬係最成功嘅外流球員

[email protected]12/7/2006 10:42
利記幾時再培訓d咁高質素既球員呀!?

elvisMcM12/7/2006 13:55
[quote] [u][b]麥馬科雲[/b]  在 7/13/06 01:27 發表:[/u]

有呀,東方日報o向皇馬捧00年歐聯捧盃果時之後做左個跑動距離最多既球員 佢係第一 用黎同d香港球員比@[email protected]

[ Last edited by elvisMcM on 2006-7-13 at 09:02 AM ]

elvisMcM12/7/2006 14:02
[quote] [u][b]麥馬拿武[/b]  在 7/13/06 04:58 發表:[/u]

[quote] [u][b]cck[/b]  在 2006-7-11 22:48 發表:[/u]

開頭鍾意利記都係因為佢

佢走既時候真係好唔捨得

你睇皇馬冇佢之後...我唔咁講佢係最好喺皇馬, 但一定有作用,比起碧咸(好好多), 甚至以前華度係法國, 麥馬係最成功嘅外流球員 [/quote]

一加盟果時,頭果幾場陶錫都係比佢後備上陣 跟住就黎料 沙維奧同佢一左一右超勁 中間馬基尼尼同列當度 之後季中傷過 皇馬成績就dup晒 迪保斯基上任 Macca又傷好番 係歐聯表現光芒四射 我覺得皇馬果年真係靠佢入到去對華倫架

J.Red12/7/2006 15:16
九十年中期開始鐘意利記既
有乜可能會唔鐘意老麥呢

無佢, 列納同科拿
我都唔知自己會唔會係利記球迷

永遠的祖13/7/2006 04:44
只係可以講一句
冇佢...就冇今日對利記一條心既我~~~

bigstone13/7/2006 05:26
當年英格蘭來香港(1996)
個個渣流灘
係得麥記滿場飛
絕不欺場 :thumbup:

新eve仔13/7/2006 13:28
無得講!老麥係我最鍾意既球星,當fit時既佢,係全英最好腳法既右翼!

leung8014/7/2006 06:26
[quote] [u][b]elvisMcM[/b]  在 2006-7-12 21:55 發表:[/u]

[quote] [u][b]麥馬科雲[/b]  在 7/13/06 01:27 發表:[/u]

有呀,東方日報o向皇馬捧00年歐聯捧盃果時之後做左個跑動距離最多既球員 佢係第一 用黎同d香港球員比@[email protected] [/quote]

好彩都仲有人知道~~:luf:luf

leung8014/7/2006 06:29
[quote] [u][b]J.Red[/b]  在 2006-7-12 23:16 發表:[/u]

有乜可能會唔鐘意老麥呢

無佢, 列納同科拿
我都唔知自己會唔會係利記球迷 [/quote]

但可惜老麥同列納都唔可以風風光光咁掛靴....:(:(

people338815/7/2006 10:15
[quote] [u][b]J.Red[/b]  在 2006-7-12 11:16 PM 發表:[/u]

有乜可能會唔鐘意老麥呢

無佢, 列納同科拿
我都唔知自己會唔會係利記球迷 [/quote]

同意:thumbup:
我都係 like佢3個先成為紅軍 fans

alanhahaha88815/7/2006 10:42
[quote] [u][b]elvisMcM[/b]  在 2006-7-12 02:02 PM 發表:[/u]

你睇皇馬冇佢之後...我唔咁講佢係最好喺皇馬, 但一定有作用,比起碧咸(好好多), 甚至以前華度係法國, 麥馬係最成功嘅外流球員 [/quote]

一加盟果時,頭果幾場陶錫都係比佢後備上陣 跟住就黎料 沙維奧同佢一左一右超勁 中間馬基尼尼同列當度 之後季中傷過 皇馬成績就dup晒 迪保斯基上任 Macca又傷好番 係歐聯表現光芒四射 我覺得皇馬果年真係靠佢入到去對華倫架 [/quote]

皇馬果陣成績幾好都唔關我事
佢搞到老麥提早退休.....我絕對唔可以原諒

新eve仔15/7/2006 12:52
話佢係去巴塞試腳先架!後尾先去皇馬,亦係咁,我先至鍾意埋佢(皇馬),點知...............
又係費高..............

麥馬科雲15/7/2006 14:16
[quote] [u][b]alanhahaha888[/b]  在 2006-7-15 10:42 發表:[/u]

一加盟果時,頭果幾場陶錫都係比佢後備上陣 跟住就黎料 沙維奧同佢一左一右超勁 中間馬基尼尼同列當度 之後季中傷過 皇馬成績就dup晒 迪保斯基上任 Macca又傷好番 係歐聯表現光芒四射 我覺得皇馬果年真係靠佢入到去對華倫架 [/quote]

皇馬果陣成績幾好都唔關我事
佢搞到老麥提早退休.....我絕對唔可以原諒 [/quote]

其實老麥有好多轉會機會, 只係佢係都吾肯走姐...

查看完整版本: 永遠的7號 - 麥馬拿文