利迷論壇 » 昔日紅軍 » (admin : 討論『摩連迪斯』在歐冠杯首輪上演帽子戲法的主題合拼)

頁: [1]

number613/9/2006 01:18
(admin : 討論『摩連迪斯』在歐冠杯首輪上演帽子戲法的主題合拼)

[b]MORIENTES~~[/b]

yesterday he scores 3 goals

it makes me happy and also sad

happy : to prove that he is a gd player:spin2
sad: why dont he score for the REDS:stp

[email protected]13/9/2006 02:05
真係...利記同佢無緣

狗仔13/9/2006 02:22
[img]http://hk.yimg.com/hk/providers/reuters_sports/20060913/20060913t082442z_01_nootr_rtrjonp_2_chinat2062951pic0.jpg[/img]
[img]http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/UCL/455498_BIGLANDSCAPE.jpg[/img]

[size=4]好勁呀![/size]

費蘭度摩連迪斯13/9/2006 02:41
太勁啦佢!!!
support u forever!!!

大智13/9/2006 03:26
前紅軍球員摩連迪斯在歐冠杯首輪上演帽子戲法

[url]http://hk.sports.yahoo.com/060913/61/1sxs3.html[/url]

摩連迪斯帽子戲法,華倫西亞歐冠杯首輪擊敗奧林比亞高斯,摩連迪斯在歐冠杯第三輪資格賽主場3-0擊敗薩爾茨堡(Salzburg)的比賽中,也有一個入球,目前已經在歐冠杯入左4球啦!

恭喜的士之餘,有個問號:為什麼一個像的士這樣的好球員,在利記要鬱鬱不得志,但離開利記後就大展雄風?與利記隊友不配合?或不合利記打法?我覺得都不是個好解釋。

各位老細:如果不合心水,或者放錯論壇,請一笑置之,謝謝!

:confused

[[i] 本文章最後由 大智 於 2006-9-13 11:43 編輯 [/i]]

Batman13/9/2006 03:40
呢個問題, 可能當華倫o係歐聯遇到英超球隊先有答案

BigThinkHead13/9/2006 03:46
我尋晚都有相同既問題…點解?我嘗試諗係咪中場既供應問題,或者是前鋒拍檔既原因…但又有誰能肯定個答案呢?如有,我諗利記D高層和賓sir會好高興!

Anyway,見摩連踢得咁好,都為他高興!

阿淳13/9/2006 03:55
恕我直言
總覺得利物浦係前鋒的墳墓...

大智13/9/2006 03:59
[quote]原文章由 [i]阿淳[/i] 於 2006-9-13 11:55 發表
恕我直言
總覺得利物浦係前鋒的墳墓... [/quote]

哎!您只是忠言逆耳而已,我也有同感。

:1crysad

peterlo13/9/2006 04:02
八字唔夾

bruce13/9/2006 04:06
由佢係皇馬開始,無論佢係邊,我都支持佢,見佢今次連中三元,真係好開心

waterfish13/9/2006 04:10
又唔好咁講, 神咪係番黎之後重生!

[quote]原文章由 [i]阿淳[/i] 於 2006-9-13 11:55 發表
恕我直言
總覺得利物浦係前鋒的墳墓... [/quote]

大智13/9/2006 04:38
[quote]原文章由 [i]peterlo[/i] 於 2006-9-13 12:02 發表
八字唔夾 [/quote]

SORRY!放錯論壇。

SORRY AGAIN!

:1crysad

大智13/9/2006 04:41
[quote]原文章由 [i]waterfish[/i] 於 2006-9-13 12:10 發表
又唔好咁講, 神咪係番黎之後重生!

[/quote]

SORRY!我又不覺得重生左,雖然上季尾入左幾球(好像5球???),但本季的表現我又不覺得出色,入果球都係12碼啦!雖然本季開LEAGUE時間尚短。

F.morientes13/9/2006 04:51
我見到摩連迪茵入到3球
第1個感覺就係吐氣揚眉啦今次

佢真係好爭氣      希望佢可以再一次成為歐聯神射手啦

Koichi13/9/2006 05:29
尋晚知道佢入左三球真係好開心呀,
希望佢可以係佢既足球生涯入面再創一個高峰

jk16813/9/2006 05:33
GOOD JOB

BrianBaggio13/9/2006 07:00
[quote]原文章由 [i]大智[/i] 於 2006-9-13 11:59 發表

:1crysad [/quote]

I think the way that liverpool play is quite difficult for a forward to score. Yes, our midfield is quite strong, but I think most the time they just try long shot (That's why sometimes we have 20 shots and only 3-4 on target), we are lack of simple pass to forward (simple direct pass). We can't just rely on 'world ball', we need to know how to score in a simple way as well.

poet13/9/2006 08:04
[quote]原文章由 [i]大智[/i] 於 2006-9-13 11:59 發表

同意啊
總覺得利記根本係識守唔識攻
中場幫唔到前鋒

自奧雲滑落後
這問題一直沒有得到改善
同保守戰術亦有關係
入球即縮

前鋒想入d波都難

jamesy13/9/2006 08:45
[quote]原文章由 [i]BrianBaggio[/i] 於 2006-9-13 15:00 發表

I think the way that liverpool play is quite difficult for a forward to score. Yes, our midfield is quite strong, but I think most the time they just try long shot (That's why sometimes we have ... [/quote]

無錯 中場既供應係一個問題

大智13/9/2006 08:46
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 2006-9-13 16:04 發表

同意啊
中場幫唔到前鋒

自奧雲滑落後
這問題一直沒有得到改善
同保守戰術亦有關係
入球即縮

前鋒想入d波都難 [/quote]

肺腑之言!

:thumbup:

大智13/9/2006 08:47
[quote]原文章由 [i]BrianBaggio[/i] 於 2006-9-13 15:00 發表

I think the way that liverpool play is quite difficult for a forward to score. Yes, our midfield is quite strong, but I think most the time they just try long shot (That's why sometimes we have ... [/quote]

FULLY AGREED.

:thumbup:

宵十一狼13/9/2006 10:34
可惜距唔適閤踢英超∼

justinmo13/9/2006 12:00
thx for photoes

阿淳13/9/2006 14:43
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 2006-9-13 16:04 發表

同意啊
中場幫唔到前鋒

自奧雲滑落後
這問題一直沒有得到改善
同保守戰術亦有關係
入球即縮

前鋒想入d波都難 [/quote]

同意
人腳再強大都唔重要
組織問題先係利物浦要改善的地方

shun13/9/2006 15:03

始終都係專屬於歐聯既

至於點解佢係利記交唔到貨

只可以講
好波,不如好運

[quote]
 瓦倫西亞此前客場對陣希臘球隊從未取勝,但莫倫特斯卻是一員福將,此前他5
次做客希臘都取得了進球。最終還是莫倫特斯的紀錄管用,他生生地把裡瓦爾多的
奧林匹亞科斯給剋死了。本場上演帽子戲法後,莫倫特斯在冠軍聯賽上的總進球數
達到了 30個,在歐冠總射手榜上排第7位,對這位總是在替補或者流浪之間徘徊的
射手來說,這不是一個輕而易舉就能達到的數字。值得一提的是,莫倫特斯的30個
進球中,有8個是在希臘球隊身上取得的,莫倫堪稱是歐洲大陸最大的「希臘剋
星」。在小組賽上為瓦倫西亞打入三球後,莫倫特斯還無意間創造了一項歐洲第一
—— 他成為了歐冠歷史上首位在四支不同球隊都取得進球的球員,他先前已分別為
皇馬、摩納哥和利物浦取得過不少進球。

[/quote]

蛋蛋超人13/9/2006 19:30
摩連迪斯同列馬倫近期都有好表現,我都戥佢地高興 :luf:thumbup:

[email protected]15/9/2006 04:38
恭喜晒...入球陸續有黎:karate
我都好開心見佢重現射手本身,
但係始終都有些少感慨唔可以係利記見到佢咁精湛既演出:1crysad

Koichi18/9/2006 05:12
尋晚又入波喇,真係好感動呀,
摩連迪斯,你要繼續加油呀,
Keep住場場有波入呀

費蘭度摩連迪斯18/9/2006 06:07
入球停不了!!!

F.morientes18/9/2006 09:38
嘩.....摩連迪斯返到西班牙真係成個唔同晒
場場有波入咁制       真係happy     keep going

Asahara2/10/2006 14:03

Agree both

Asahara2/10/2006 14:03
[quote]原文章由 [i]狗仔[/i] 於 2006-9-13 10:22 發表
[img]http://hk.yimg.com/hk/providers/reuters_sports/20060913/20060913t082442z_01_nootr_rtrjonp_2_chinat2062951pic0.jpg[/img]
[img]http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/UCL/455498_BIGLANDSCAPE.jpg[/img] ... [/quote]

Congrats!

自由之軒3/10/2006 14:12
佢始終都岩西班牙踢法

Carlsberg嘉士83/10/2006 16:43
佢同埋韋拿呢對前鋒拍檔簡直係 on fire!!

Villa_Gerrard29/10/2006 15:54
佢都係要返返去西班牙先得..

查看完整版本: (admin : 討論『摩連迪斯』在歐冠杯首輪上演帽子戲法的主題合拼)