利迷論壇 » 昔日紅軍 » 摩連廸斯訴說英超之苦

頁: [1]

kick24/9/2006 01:05
摩連廸斯訴說英超之苦

在利物浦效力一年半的时间里,西班牙前锋摩連廸斯在各项赛事中共出场61次,共12个进球,被认为是红军转会市场的一个败笔。不过回到西甲后,摩連廸斯又焕发了新生,本赛季在瓦伦西亚,他已经打进了6个球,两个月的收获已达红军时期的一半。

30岁的摩連廸斯在谈到英超往事时说,他很高兴离开那里,因为他更习惯西班牙的足球。在英超,冲撞太过激烈,裁判的尺度很太宽松,这让他有些受不了。

“我希望回到我了解的足球,踢那种我感觉舒服的足球,”摩連廸斯说。

“我不喜欢英超赛场上的身体对抗,而且那里的裁判对很多事情都不予理会,他们吹犯规的次数比这里少的多。”

“一名前锋在英超得不到规则的保护,对方的后卫们则充分利用了这一点,踢得很凶狠,他们让我感到很头疼。”

from sina

hyy_ping24/9/2006 01:46
加油牙MORO =]

winnertobenoone24/9/2006 03:21
十卜你喇 ,M19

貝加24/9/2006 03:41
始終摩步連都係技術型小小
體力化佢真係唔係咁應付到

200552524/9/2006 03:42
最緊要你搵到個屬於自己既地方 :jump

cclai24/9/2006 07:13
真心希望你係西甲入多d波
作為一個利迷我都唔想見到你係英超咁浪費.
加油啊摩連!

支持---利物浦24/9/2006 08:09
繼續為華倫西亞入多D波呀:kill
加油,的士:yell

gerrard_070524/9/2006 09:15
希望佢可以係華倫長期正選.做埋華倫神射手..

chiang24/9/2006 09:27
好開心可以見到佢重生

fowler_2324/9/2006 09:42
Not everyone can play EPL well. The most good example is Chelsea's no. 7

xabialonso_1424/9/2006 11:12
始終都係唔岩佢踢
如果摩記踢英超好似踢西甲咁勁就好喇....................

neil3324/9/2006 13:03
希望佢今晚又可以黑死佩奧爾 ^.^

vgJ9kea1200224/9/2006 13:31
英超唔岩佢真係有d可惜...浪費左佢一年
不過宜家總算重獲新生
希望佢繼續踢好d啦

音符笠爆小謝仔24/9/2006 13:43
雖然你已經唔係我哋紅軍ge人,但見到你而家咁Top,
我都覺得好開心,加油ar,支持你ar摩連,今晚對巴塞入多兩粒ar:jump:jump

史提夫胡禮24/9/2006 15:02
期望做西甲神射手、入o番國家隊。

努力,加油呀:1crysad

vgJ9kea1200224/9/2006 15:07
[quote]原文章由 [i]史提夫胡禮[/i] 於 2006-9-24 23:02 發表
期望做西甲神射手、入o番國家隊。

努力,加油呀:1crysad [/quote]
原來今晚有得睇佢呀:ruin228

alanhahaha88824/9/2006 18:36
英超真係唔多o岩佢踢
好彩佢已經重生

poet24/9/2006 19:55
英超講求體能
西甲講求技術

真係浪費左摩佬啦

Longstar25/9/2006 07:54
英超對技術型前鋒來說,真係受罪,軍刀就係好例子。

米高25/9/2006 14:49
我個人覺得佢咁講就唔係咁好law
佢黎弋陣冇諗過呢幾點架咩?
定係幫自己揾失敗ge藉口

K1UK1U26/9/2006 14:26
MORIENTES>33333<

阿屎27/9/2006 05:16
最初以為技術型既佢可以帶來正面既化學元素
點知反而唔適應體力化既英超

yuken038928/9/2006 13:35
佢已經好過好多人
有d人走左都一沉不起***

siufu28/9/2006 15:50
waste our time

狗仔30/9/2006 15:42
每個人都有自己一套的生活方式......

我知道了... 摩連迪斯... 一齊努力!   :jump

bruce6/10/2006 04:22
我真係好期望佢入返國家隊

Villa_Gerrard3/11/2006 03:55
moro响西班牙真係勁好多喎..

STEVIE仔''29/12/2006 22:20
死仔...記住幫華倫升上西甲頭4 AR...最好拎冠軍喇=]

紅軍勁1/1/2007 11:55
希望佢可以快d回復到皇馬個時ge狀態喇

owen.poon10/1/2007 14:30
最初摩連迪斯加盟利物浦時,我仲以為利物浦自奧雲走後,終於有一個入球量高既前鋒,但最後都係...

芥菜∼17/1/2007 04:43
佢一返西甲就掂-.- 唔錯

zzj198810/2/2007 07:15
渠好有实力的~!只不过5适合英超踢法~!

apology14/2/2007 12:02
英超真蝦人踢....

作為英超球隊, 領隊買人真係越黎越難
呢期都好多入錯貨例子

查看完整版本: 摩連廸斯訴說英超之苦