利迷論壇 » 昔日紅軍 » 摩 連 迪 斯 落 選 自 憐

頁: [1]

[email protected]4/10/2006 03:17
摩 連 迪 斯 落 選 自 憐

摩 連 迪 斯 落 選 自 憐

【 綜 合 西 班 牙 外 電 】 今 季 在 華 倫 西 亞 復 勇 的 西 班 牙 前 鋒 摩 連  斯 , 對 於 未 能 憑 近 期 出 色 表 現 , 再 次 贏 得 入 選 國 家 隊 機 會 感 到 失 望 , 同 時 亦 為 遭 國 家 隊 教 練 阿 拉 干 尼 斯 棄 用 的 「 老 拍 檔 」 魯 爾 , 感 到 不 值 。
摩 連 迪 斯 在 周 一 的 記 者 會 上 說 : 「 前 陣 子 , 我 還 對 於 能 夠 重 返 國 家 隊 的 機 會 感 到 樂 觀 , 但 現 在 看 來 , 這 似 乎 愈 來 愈 渺 茫 了 。 」 他 補 充 : 「 如 果 以 我 現 時 的 表 現 , 仍 未 能 再 次 打 入 國 家 隊 , 相 信 以 後 的 機 會 亦 會 愈 來 愈 少 , 因 我 不 認 為 可 以 永 遠 保 持 著 現 時 的 佳 態 。 」
30 歲 的 摩 連 迪 斯 , 今 季 從 利 物 浦 回 流 國 內 , 效 力 華 倫 西 亞 , 並 已 在 今 季 所 有 賽 事 , 累 積 了 7 個 入 球 , 重 現 昔 日 效 力 皇 家 馬 德 里 及 摩 納 哥 時 的 射 手 本 色 。

戥 老 拍 檔 魯 爾 不 值
摩 連 迪 斯 從 前 在 皇 馬 效 力 時 的 好 拍 檔 魯 爾 , 近 10 年 來 也 首 次 非 因 傷 落 選 , 對 此 摩 連 迪 斯 為 好 友 抱 不 平 : 「 如 果 教 練 早 有 此 決 定 , 應 該 在 公 布 名 單 前 , 先 以 電 話 知 會 魯 爾 , 這 是 我 認 為 較 恰 當 的 處 理 手 法 。 雖 然 魯 爾 即 使 入 選 , 亦 未 必 一 定 能 有 入 球 , 但 他 是 國 家 隊 多 年 來 的 隊 長 , 又 是 國 家 隊 歷 來 入 球 數 最 多 的 射 手 。 」
西 班 牙 現 時 在 歐 洲 國 家 盃 外 圍 賽 F 組 , 以 兩 戰 得 3 分 排 名 次 席 , 落 後 同 為 兩 戰 的 榜 首 瑞 典 3 分 。 今 周 六 作 客 鬥 瑞 典 , 對 未 來 爭 出 線 權 可 算 極 為 關 鍵 。

[url]http://appledaily.atnext.com/template/apple/art_main.cfm?iss_id=20061004&sec_id=25391&subsec_id=6041&art_id=6371181[/url]

的士又落選左:XD

bruce4/10/2006 03:35
我都戥佢唔抵,都唔知個教練做乜,佢搭維拿都係一個唔錯的選擇ar∼∼

EST-18924/10/2006 05:57
咁都唔揀佢-0-....

alancheung164/10/2006 08:58
同碧咸一樣 我駛咩通知你 ><
不過魯爾其實都老了 中場線後生仔多的事又可以做到入球工作 真的不錯阿西班牙

xabialonso_144/10/2006 10:18
唉~兩個都無得入選
雖然唔太出奇
西班牙依家打433,放一個正前鋒
有托利斯又有villa..........
但係真係好想佢有份踢..........

liversam5/10/2006 02:15
魯爾and摩連迪斯 good friend and good partner la......

稀脾阿5/10/2006 02:48
到而家為止, 的士都fit 到爆
冇咩理由唔選佢lor!

TERENCE5/10/2006 15:35
SPAIN人才咁多!!!!都應該要退位啦!!!!!
韋拿,雷恩斯,托利斯,三個都當打呀!!!!!

Villa_Gerrard29/10/2006 15:33
的士同魯爾都好fit..
都唔知阿拉干尼斯why唔選佢地..


查看完整版本: 摩 連 迪 斯 落 選 自 憐


Powered by Discuz! Archiver 4.1.0  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.002617 second(s), 2 queries