利迷論壇 » 昔日紅軍 » 對奧雲感失望

頁: [1]

owen51714/10/2006 17:17
對奧雲感失望

奧雲早前接受紐卡素晚報訪問,表明願意長時間留隊效力,又說願意簽定新合約並繼續留下。

看了之後,感到失望,之前奧雲被人批評反骨,我都覺得不是,但看了這篇報道後,對奧雲有朝一日回歸利物浦希望徹底幻滅,亦都看到他對紅軍的忠誠程度有幾高。

作為英格蘭及利物浦近代最佳射手,難道甘於效力一支中型班,?甘於效力一支在未來數年無機會奪英超、無機會奪歐冠的球隊?

看著奧雲與謝拉特差不多同期出道,兩人都曾經有離開利物浦的念頭,一念之差,兩人分別走上不同道路,謝拉特逐步攀上足球事業最高峰,受人尊崇,而奧雲由昔日利物浦天子驕子,慢慢變成過氣球星,命運之玄妙,令人感嘆......

KUYT1815/10/2006 07:32
咁如果佢而家話想下季想番黎..佢咪又係會比人話反骨..
紐卡素咁貴買佢番黎..係佢最失意既時候帶佢返英超..
奧雲都未為紐卡素付出過d咩..如果佢話要番黎..
你估其他球迷會點睇佢..你估有幾多紐卡素球迷會恨佢?
要怪就怪上季利記唔肯買佢番黎..
而且好似舒利亞咁..佢係紐卡素咪又係無機會奪英超、無機會奪歐冠..
但係佢依然得到好多人既尊重..好評..
況且無人知未來會係點..你又知紐卡素成世係一支一支中型班?
只希望奧雲係30歲左右番黎..係利記拎英超..歐聯..係埋利記退休~

vgJ9kea1200215/10/2006 07:42
人地紐卡素對佢咁好....俾你都唔走啦

[email protected]15/10/2006 09:46
[quote]原文章由 [i]KUYT18[/i] 於 2006-10-15 15:32 發表
咁如果佢而家話想下季想番黎..佢咪又係會比人話反骨..
紐卡素咁貴買佢番黎..係佢最失意既時候帶佢返英超..
奧雲都未為紐卡素付出過d咩..如果佢話要番黎..
你估其他球迷會點睇佢..你估有幾多紐卡素球迷會恨佢?
... [/quote]

冇可能怪利記唔買佢番嚟:nonono:nonono

支持---利物浦17/10/2006 13:17
買返佢返來一定要付出好大代價
然而紐記末必肯答應
第三,我地己經有四個前鋒

[email protected]17/10/2006 13:18
圍繞佢既踢法已經落伍:nonono

雞翼17/10/2006 13:27
冇論點,奧雲永遠係我最鍾意既球員,永遠支持

lfctsz17/10/2006 16:06
呢篇報導 , 我對佢反而1d都唔失望
因為佢表現出對球會既heart 同 忠誠
同我心目中既奧雲係一樣架;)

stevieZ17/10/2006 16:54
呢類訪問好多時係公關言詞
係咪佢真心果句冇人知
講真佢仲出緊紐記嘅糧
唔通大大聲話想走咩

宵十一狼23/10/2006 14:08
甘又點可以算反骨啊,紐記甘幫距仲話走就真是反骨喇∼而且利記亦好難有機會買距返來…………
無論如何,依然支持距。

Villa_Gerrard29/10/2006 15:12
咁又唔算反骨..
佢e+係紐記踢波..
梗係要對紐記忠心..
咁反而係好事..

一look木8/11/2006 15:43
反正而家返嚟都冇用ga la~咪留係紐記多一陣lor...

JanetOwen9/11/2006 02:55
无论欧文走到哪,我也会一如既往的支持他的~~~

Touya11/11/2006 05:05
[quote]原文章由 [i]owen517[/i] 於 2006-10-15 01:17 發表
奧雲早前接受紐卡素晚報訪問,表明願意長時間留隊效力,又說願意簽定新合約並繼續留下。

看了之後,感到失望,之前奧雲被人批評反骨,我都覺得不是,但看了這篇報道後,對奧雲有朝一日回歸利物浦希望徹底幻滅,亦都看到 ... [/quote]

其實佢返唔返到黎... 唔係佢一個人話想返就返gor wor... 都要睇下利物浦係咪想買返佢ga ma~
就算佢好想返黎, 但我地冇打算買返佢, 咁佢都係返唔到黎ga....

所以我覺得 "佢話想長時間留係紐卡素" 其實反映唔到 樓主所講的 "佢對紅軍的忠誠程度".....
唔通對住紐卡素晚報講"我想返利物浦"咩? 係咪? :)

SonofAnfield11/11/2006 07:54
總覺得從佢離開利記開始, 佢都冇做過對既決定.

STEVIE仔''29/12/2006 22:00
[quote]原文章由 [i]支持---利物浦[/i] 於 2006-10-17 21:17 發表
買返佢返來一定要付出好大代價
然而紐記末必肯答應
第三,我地己經有四個前鋒 [/quote]
紐記份約講明奧雲係07年夏季如有其他球隊收購...
紐記願意放人...

STEVIE仔''29/12/2006 22:03
我淨係希望佢幫紐記參加歐洲賽(歐協都得)...拎到好成績當然最好...

報答紐記知遇之恩比回巢更重要...就好似當年關羽放走曹操一樣...
(雖然呢個比喻有點兒那個....)

owen.poon10/1/2007 14:27
其實奧雲仔去左邊度,系我心目中,佢永遠都係利物浦既球員

程天藍11/1/2007 14:18
真正支持奧雲的, 不會受這些影響

Masch11/1/2007 21:29
你應該要由奧雲方面諗下
當年佢走時,趾高氣揚,一心諗住去皇馬大展舉腳
點知佢一走,我地即刻攞歐聯
況且佢身為紐卡素球員
唔通對傳媒講: 我好恨番去利物浦咩

miyabi12/1/2007 16:41
我覺得奧雲仔應該繼續留喺紐卡素
姑勿論佢係咪講真話,但道德上黎講,一個稍微有良心嘅人遇到呢種情況都會繼續留守紐卡素
奧雲去到紐卡素之后都冇乜貢獻,一直受傷,但係紐卡素一直冇唔要佢,俾薪水,奧雲仔冇得踢波,呢份情點到要報la
所以我更加鍾意奧雲仔喇!

可可美13/1/2007 10:01
这是他对目前效力的俱乐部的一种尊重!我们也没得办法啊啊

狂戰士*D.cisse13/1/2007 15:00
無論奧雲做d咩決定...
都一定支持...

owen.poon24/1/2007 11:37
奧雲總有一日會返黎,慢慢等

zzj198810/2/2007 07:13
奥云仔颠峰时期已经过左拉,衣家伤病不止,买渠翻来并5系时候,或者当渠等到科拿甘再买翻来尽点余热好过

apology14/2/2007 12:08
佢欠NEWCASTLE太多喇
人地一直出糧
佢就一直傷
之前OWEN都講過話唔敢係NEWCASTLE市度行
因為佢會好內疚冇為球會付出過D咩
世界變喇
佢而家係NEWCASTLE既人就應該忠於他隊

面對傳媒、面對NEWCASTLE既人
如果佢話仍然心"係"利物浦
相信全世界人都會對佢失望 (包括佢自己既FANS)
不論佢心底裡點諗
佢今次對外既發言
真係冇咩唔應該

gameman616/2/2007 12:27
我永遠支持奧雲仔:kill:kill:kill:kill

小瑜18/2/2007 16:13
咪就係囉..如果真係鍾意佢嘅話..應該比較理智咁分析佢依家嘅狀況..
佢哩幾年都俾病魔纏身..之前利記無買返佢翻來..依家更加無可能..(因為新老細)
樓主較竟係因為利記而鍾意奧雲定係因為奧雲而鍾意利記..以上任意一個,
都無可能係你對奧雲所作決定感到失望嘅任何理由..
我永遠都會支持奧雲..
樓主,你唸你了..

liulianx21/2/2007 22:54
奧雲好可怜!

MaccaCool27/2/2007 09:07
He owes Newcastle a lot, let's give him a break!

一look木27/2/2007 16:46
永遠支持la~
做得好...唔係好想佢而家返嚟,
操fit返再返嚟咪好lor~

jackyliverpool12/3/2007 06:35
希望佢係newcastle 踢好d, 然後ben sir 就買佢番黎啦, 咁就可以再見到奧雲著住利物浦既波衫,再為利物浦爭標,奧雲加油呀!!!!:kill:kill:kill

呃post大王12/3/2007 09:35
我對你感失望!!!:fire:donno

M仔=]14/3/2007 06:19
如果佢e+就走,,咁同當年既朗拿度有咩分別= ="

ckf16/3/2007 03:42
其實佢加入紐卡素咁耐大部份時間都係傷,今季直情未踢過,在佢來說,當然希望可以報答一下紐記對佢的支出,人之常情吧

law78945622/3/2007 14:45
呢d唔係叫反骨係叫有義 紐卡素用成1600萬磅(好似)買佢返黎踢得10幾場波到就冇理由走架嗎你傷個陣時球隊又咁當佢 係我都要幫紐卡素拎一個盃先走啦

kevinxdunk28/3/2007 16:39
我覺得owen第時可能會好似神咁回歸收山....

查看完整版本: 對奧雲感失望