利迷論壇 » 昔日紅軍 » 流浪邀請前英國國腳麥馬拿文助陣

頁: [1]

xtenzs9/12/2006 17:09
流浪邀請前英國國腳麥馬拿文助陣

昨天我專程赴廣州竹料, 探望在當地集訓的南華.

球員狀態和士氣都十分好, 在友誼賽中對省運青年軍, 史高斯狀態top fit, 而白鶴踢中堅非常穩健, 上半場更由史高斯先射入一球領先.

下半場換入兩位新加盟的中堅柏烈和比高, 由於二人狀態不足, 下半場連失兩球, 都是他們的責任; 及後黃鎮宇把握機會再射入一球扳平.

兩位新援柏烈和比高可能仍未能適應, 需加操訓練.

我們於友誼賽中試用了新球員, 亦多用後備球員, 更試了新陣, 希望盡量發掘每個球員的優點, 以及多給予比賽環境, 方便適應.

一般來說, 當時間許可, 我都希望安排球隊到內地集訓.  在內地較荒僻地方, 缺乏娛樂, 球員可專心練習, 晨操晚練, 對提昇球隊狀態, 以及訓練隊形及合作性, 都有很好效果.

雖然昨天長途跋涉, 舟車勞頓, 來回需時, 回程時更因車子爆呔而延長回程時間, 但我絕對沒後悔專程北上, 現在我對12/14南華對流浪一戰, 更加充滿信心.

12/14對流浪一役, 是銀牌初賽, 是一場淘汰賽事, 雙方都許勝不許敗, 相信會吸引不少觀眾入場.  

為增加該晚賽事的娛樂性, 將加插一場序幕戰, 由南華和流浪兩隊元老隊對疊.  [u]據未經証實的消息透露, 流浪更邀請港人十分熟悉的前英國國腳麥馬拿文助陣, 如果屬實, 相信能大大增加吸引觀眾入場的號召力.[/u]
[url]http://hk.myblog.yahoo.com/jw!hBp74lWBExZ6ZYyIhKOwKQ--/article?mid=4877&prev=-1&next=4793[/url]

JackSparrow9/12/2006 17:13
唔知入場睇要幾錢呢 :rolleyes

阿淳9/12/2006 17:19
我要去睇~
老麥~~~好掛住你 ~~~~ ><

florent9/12/2006 17:19
如果屬實
我點都去撐場!!!

英倫10號奧雲仔9/12/2006 17:25
呢個topic似乎post去昔日紅軍比較貼切

umbananapats9/12/2006 17:27
場波幾時同係邊到踢架..
老麥我一定去啦...

cherics9/12/2006 18:28
哇!好耐冇見佢啦!:1crysad

Shrimp9/12/2006 20:40
好耐都未見過老麥...唔知佢而傢點呢..

麥馬拿豪11/12/2006 08:06
[quote]原文章由 [i]JackSparrow[/i] 於 2006-12-10 01:13 發表
唔知入場睇要幾錢呢 :rolleyes [/quote]

成人60 ,學生20 .... :rolleyes
支持下本地波啦 ....:banghead
我請假都去呀 .... 今朝知道之後真係勁興奮 .... :jump

kf103012/12/2006 00:34
latest news from Sun!

麥馬拿文抵港fans要牊
12/12/2006

前皇馬及利物浦球星麥馬拿文昨秘密抵港!流浪主席楊嘉誠證實,其好友麥馬拿文昨日由英國利物浦抵達香港,到舕嵺Y往酒店休息,今日上午十一時三十分將會在紅磡都會海逸酒店景逸軒召開記者會,各位「老麥」fans要留意喇!

現年三十四歲的前英格蘭國腳麥馬拿文,曾g力利物浦、皇家馬德里及曼城等球會,代表國家隊上陣三十七次,九六年曾隨英格蘭國家隊來港與好易通踢表演賽,麥馬拿文在○五年退休後掛靴,擔任電視台客席評述員,年中亦曾到新加坡為ESPN擔任嘉賓,他退休後間中有踢「}生波」,曾於今年十月一場慈善賽,為利物浦元老隊上陣對些路迪元老隊。  

會否披甲今記招公布

對於有消息指麥馬拿文或會在周四對南華的銀牌初賽或頭場的元老賽「客串」,流浪主席楊嘉誠表示,麥馬拿文今次訪港屬私人性質,要待兩人會面後才進行磋商,流浪會在今日的記者會公布詳情。

fernando0012/12/2006 03:59
我好鍾意佢架
我最初love liverpool都係因為有麥馬拿文同科拿呀
如果佢黎左我一定會去睇佢踢架

apology12/12/2006 04:09
如果佢落場 不理三七二十一都一定去捧場!

積積12/12/2006 04:51
我都有d想去睇佢既衝動:ruin228

肝塘12/12/2006 06:18
應該開完記者會
有冇咩消息:confused

tung12/12/2006 07:19
老麥話佢唔會落場

MrShek12/12/2006 10:58
[quote]
老麥話佢唔會落場
[/quote]

老麥話自己有傷from TVB news