利迷論壇 » 昔日紅軍 » 麥馬拿文助陣流浪

頁: [1] 2 3

kf103012/12/2006 00:51
麥馬拿文助陣流浪

我知應該放係"昔日紅軍",放依度可以比多D人知道.請移玉步到

[url]http://www.lfc.org.hk/forum/viewthread.php?tid=52109&pid=2156899&page=1&extra=page%3D1#pid2156899[/url]

kenny11412/12/2006 03:30
對這財迷心竅的貪婪叛徒極反感!

SuzukiTatsuyuki12/12/2006 03:47
[quote]原文章由 [i]kenny114[/i] 於 2006-12-12 11:30 發表
對這財迷心竅的貪婪叛徒極反感! [/quote]
:rolleyes

fernando0012/12/2006 03:58
唔好咁啦
我好鍾意佢架
我最初love liverpool都係因為有麥馬拿文同科拿呀
如果佢黎左我一定會去睇佢踢架

雞脾12/12/2006 04:06
[quote]原文章由 [i]kenny114[/i] 於 2006-12-12 11:30 發表

未清楚事實既全部
就妄下判斷, 可悲可悲!!!

apology12/12/2006 04:10
佢真係落場的話就唔能夠錯過了

vidukaka12/12/2006 04:14

我真係唔知佢邊度比你覺得佢係叛徒

kenny11412/12/2006 04:39
[quote]原文章由 [i]雞脾[/i] 於 2006-12-12 12:06 發表

未清楚事實既全部
就妄下判斷, 可悲可悲!!! [/quote]

如果可悲的是我,也很榮幸,有眾多的晏菲路Kop陪我一起悲!:hehe

啊!他們原來也都是未清楚事實就妄下判斷!的確可悲!:1crysad

積積12/12/2006 04:52
我都有d想去睇下佢呀:ruin228

Longstar12/12/2006 05:33
拿件利記球衣請佢簽名,唔知佢肯唔肯呢?

Legolashk12/12/2006 06:38
[quote]原文章由 [i]kenny114[/i] 於 2006-12-12 12:39 發表

如果可悲的是我,也很榮幸,有眾多的晏菲路Kop陪我一起悲!:hehe

啊!他們原來也都是未清楚事實就妄下判斷!的確可悲!:1crysad [/quote]

又一個..未睇過科拿自傳..而隨意up 的人。

kenny11412/12/2006 06:51
[quote]原文章由 [i]Legolashk[/i] 於 2006-12-12 14:38 發表

又一個..未睇過科拿自傳..而隨意up 的人。 [/quote]

科拿講的是金科玉律?是挐z?絕對不是謊話?

我祇知科拿跟他是死黨老友!

tung12/12/2006 07:16
嘿!

老麥親口同我講話佢星期四唔會踼!

marcolampn12/12/2006 07:17
南華有救了!

vidukaka12/12/2006 08:29
星期四唔會踢?

bruce12/12/2006 09:02
正ar,落唔落場都去看!!!

owen12/12/2006 09:46
[quote]原文章由 [i]marcolampn[/i] 於 2006-12-12 15:17 發表
南華有救了! [/quote]
咩意思?

livgerrard812/12/2006 09:53
我相信佢會打場好波俾大家睇的~

ck112212/12/2006 09:56
[quote]原文章由 [i]雞脾[/i] 於 2006-12-12 12:06 發表

未清楚事實既全部
就妄下判斷, 可悲可悲!!! [/quote]

c兄:
小弟對麥馬拿文並不仇恨, 但其他人對佢有反感可以理解,  佢幾好波都好, 真係對唔住母會喎. , 睇返希斯機, 天同地, 大是大非, 請不要強辭爭奪理好嗎?

chungsiu12312/12/2006 14:24
今日睇報紙都覺得有種親切感,話哂都算係利記其中的一個代表人物~
不過當時年紀少,都唔係好同佢有感情的呢…

bf基維爾12/12/2006 14:54
[quote]原文章由 [i]kenny114[/i] 於 2006-12-12 14:51 發表

科拿講的是金科玉律?是挐z?絕對不是謊話?

我祇知科拿跟他是死黨老友! [/quote]
難道rick parry / macca親口同你講macca貪錢呃鬼利記話續約然係拖到約滿走佬?

bf基維爾12/12/2006 14:58
[quote]原文章由 [i]ck1122[/i] 於 2006-12-12 17:56 發表

c兄:
小弟對麥馬拿文並不仇恨, 但其他人對佢有反感可以理解,  佢幾好波都好, 真係對唔住母會喎. , 睇返希斯機, 天同地, 大是大非, 請不要強辭爭奪理好嗎? [/quote]
以前我都覺得係macca出賣左利記既
但係..睇完版友講科拿自傳入面提到macca轉會既事情始末後
我覺得以前我睇得件事太簡單
究竟係邊個啱邊個錯? 好難講

摩比12/12/2006 15:05
科拿自傳其實透露了什麼?

寶嬰丹12/12/2006 15:09

雖然你講既野正確
但唔駛咁激動嘛??

kenny11412/12/2006 15:26
[quote]原文章由 [i]bf基維爾[/i] 於 2006-12-12 22:54 發表

難道rick parry / macca親口同你講macca貪錢呃鬼利記話續約然係拖到約滿走佬? [/quote]

對於你的問題,我祇能用「啼笑皆非」四個字來回應你!

ckyderek12/12/2006 15:51
[quote]原文章由 [i]bf基維爾[/i] 於 2006-12-12 22:58 發表

以前我都覺得係macca出賣左利記既
但係..睇完版友講科拿自傳入面提到macca轉會既事情始末後
我覺得以前我睇得件事太簡單
究竟係邊個啱邊個錯? 好難講 [/quote]

唔通利記當時是最大得益者. 當年以伊雲斯的以球員為仔的做法. 會玩佢.
當年利記一直說最怕就是沒了老麥. 當年連高層都多次開口希望佢能續約.
還不停說對老麥續約很有信心.  
一直等一直不掛牌. 如果利記高層玩野. 點解唔掛牌.
每一個離開一間公司的人. 大部份都會跟同事說公司那不好, 這樣不對. 很多事我都不想的.
離開我都很不開心. 科拿只是太相信朋友吧了!

[[i] 本文章最後由 ckyderek 於 2006-12-12 23:55 編輯 [/i]]

ckyderek12/12/2006 15:54
[quote]原文章由 [i]寶嬰丹[/i] 於 2006-12-12 23:09 發表

雖然你講既野正確
但唔駛咁激動嘛?? [/quote]

當年他不但偏了利記, 他連全部有心的利迷都偏了.
比我講, 還會過份點.

只要有錢的地方, 老麥都會去. 如果澳門有聯賽只有價錢合, 他都會去.

kenny11412/12/2006 16:23
[quote]原文章由 [i]寶嬰丹[/i] 於 2006-12-12 23:09 發表

雖然你講既野正確
但唔駛咁激動嘛?? [/quote]

捧了利物浦這麼多年場,從未試過對一個球員這樣反感!因為能夠效忠我愛隊上陣拼搏的每一個球員,我都一定支持!

像加歷查,事事以球會為先,個人利益榮辱為次,這樣的球員才值得擁躉肅然起敬,引以為傲!

但麥馬拿文的免費轉會事件,卻是剛好相反!(如相信科拿自傳的悉隨尊便,球迷的雪亮眼睛自會判斷!)不但令母會尷尬,還給後來者樹立一個極壞榜樣!(芘釭瘧簻顳t點成了翻版!)

效力利物浦,球迷要求極高,欣賞的不單要球技好,還要有球德!從各大小論壇對他的揶揄抨擊,到他返晏菲路作賽,球迷給他的噓聲,可想此人在球迷心中的價值了!

利物婆婆12/12/2006 18:19
睇哂以上討論

我覺得kenny114 你可以有你的立場

不過說成叛徒好像有d 過左火位

也難怪會引起爭論的

再講 . 老麥為錢離開 . 也不無道理.

理性一點 . 名和利 , 很多人都想擁有更多吧 .. !?

orminghon12/12/2006 18:30
[quote]原文章由 [i]ckyderek[/i] 於 2006-12-12 23:51 發表

唔通利記當時是最大得益者. 當年以伊雲斯的以球員為仔的做法. 會玩佢.
當年利記一直說最怕就是沒了老麥. 當年連高層都多次開口希望佢能續約.
還不停說對老麥續約很有信心.  
一直等一直不掛牌. 如果利記 ... [/quote]

佢走既時候已經唔係伊雲斯年代了
我只係想講一句,唔信既人最鍾意將事件簡單化至所有問題只有錢
不過咁,
要唔信既就繼續唔信
信既就繼續信
我唔會在呢個問題再出聲

只係希望各位兄弟比比面,唔好再踐踏人地既偶像,你唔鍾意姐,呢度重有大把人當佢係英雄,唔需要一提佢個名就係咁踐踏
係咁

apology12/12/2006 18:47
證實左佢星期四會唔會落場未?

orminghon12/12/2006 18:48
[quote]原文章由 [i]apology[/i] 於 2006-12-13 02:47 發表
證實左佢星期四會唔會落場未? [/quote]

唔落

雞脾12/12/2006 19:16
[quote]原文章由 [i]ck1122[/i] 於 2006-12-12 17:56 發表

c兄:
小弟對麥馬拿文並不仇恨, 但其他人對佢有反感可以理解,  佢幾好波都好, 真係對唔住母會喎. , 睇返希斯機, 天同地, 大是大非, 請不要強辭爭奪理好嗎? [/quote]

請問我又有邊句說話係強辭奪理呢
難道你認為我話kenny兄未清楚事實既全部係強辭奪理

ronald12/12/2006 19:56
2. 於 使 用 利 迷 論 壇 時 , 閣 下 同 意 不 違 反 以 下 條 款 :

傳 達 任 何 不 合 法 性 、 威 脅 性 、 咒 罵 性 、 粗 俗 、 人 身 攻 擊 、 侵 犯 別 人 私 隱 、 宗 教 及 種族 歧 視 或 任 何 偏 激 言 論 ; 濫 用 別 人 的 名 字 作 出 有 損 該 用 戶 形 象 之 言 論 ; 傳 達 任 何 圖片 檔 案 或 任 何 侵 犯 版 權 之 內 容 ; 傳 達 任 何 私 人 廣 告 、 濫 發 郵 件 、 俗 語 、 連 鎖 信 或 任何 誘 騙 成 份 的 訊 息 ; 有 意 或 無 意 中 侵 犯 法 律 之 言 論 ; 發 出 任 何 與 相 關 留 言 版 無 關 的留 言 。

[size=4] [color=Orange]To Kenny 114

你引用一些未經証實的消息去評論事件已不太恰當 .. 而你 d post 個別字眼也違反了以上條款

希望閣下留意用詞 ... 謝謝

[/size][/color]

[[i] 本文章最後由 ronald 於 2006-12-13 03:58 編輯 [/i]]

里奧雲13/12/2006 00:54
老麥....要是現在他還在利物浦有多好呢....右翼個位不必那麼惆悵.....

叛徒? 無錯....為左錢出國,寧願甘心坐後備真係唔係幾要得,第二年第三年長坐冷板都唔走...為的是可觀的周薪..........

然而...人各有志,不要忘記他在歐冠決賽入了一球金球呢.....

bci13/12/2006 01:15
我會咁講, 以當時利記的成績同雄心, 係冇可能叫老麥留低,
正如如果我地冇05歐聯, Gerrard都可能會走,
如果話macca出賣左利記既, 咁利記賣走Fowler呢,
唔通話利記出賣Fowler??

kf103013/12/2006 01:51
其實出E個Post都係想大家知Macca黎左香港,喜歡可以試下有冇機會見下佢,並非討論佢走時既對與錯,但講到叛徒就嚴重左D。佢離開時大家都好失望,但係咪大家想純為錢,冇人知。但為錢有又甚麼大問題,正如有間大公司比好高人工同福利你,你會唔會心動想轉工呢?

希望大家平心靜氣,保持利迷優良品格。Thanks!

麥馬科雲13/12/2006 03:19
大家一人小句, 求下大家

人都走左咁耐, 而家既利物浦亦吾係以前既利物浦... 何況老麥都掛靴啦, 有乜野吾開心既都讓佢煙消雲散啦好無?

我係利迷完全因為老麥 (吾係科拿或其它任何人), 佢當年咁樣走, 我絶對係最傷心既一個...但係我無恨佢, 要怪只怪利記自己吾爭氣留吾住人材.

老麥帶比我既回憶實在太多, 特別係佢當年跟英格蘭黎果陣, 全隊渣流灘, 得佢一個滿場飛, 豪無保留咁認真比賽

佢既一擧手一投足都係咁特別, 個人過波既技巧之出眾就算巴西球員都未必及得上

只可惜佢生不逄時, 如果吾係國家隊右路正選點會係碧咸? 佢係利物浦點會羅得一個聯賽盃同一個足總盃咁大把?

佢去皇馬令我傷心, 佢以果個方式去皇馬更令我無奈...但係見到佢過到去可以再上高峰, 我祝福佢, 為佢開心...起碼佢可以向歐聯上陣堂堂正正打敗曼聯, 一吐多年烏氣; 又可以得到聯賽冠軍, 一嘗球員之心願...呢d野,  利物浦可以比到佢咩?

再一次, 無論以前老麥點樣令大家傷心, 請念在佢為利記立既汗馬功勞, 念在佢為利物浦流過既汗水, 念在佢向黑暗既九十年代為大家帶來既那點點希望...原諒佢啦

happywin88813/12/2006 03:35
報紙登佢今次黎係淨睇、唔踢………

ck112213/12/2006 04:17
[quote]原文章由 [i]雞脾[/i] 於 2006-12-13 03:16 發表

請問我又有邊句說話係強辭奪理呢
難道你認為我話kenny兄未清楚事實既全部係強辭奪理 [/quote]

c兄, 點叫做清楚事實既全部?  等於請証明你沒有太太太公一樣 鬼辯,沒完沒了, 我只知道一個事實, 係球會係過程中, 損失極大, 最大得益者係老麥, 小弟從申, 小弟並不仇恨老麥, 但講到尊重嘛, 真係排在美查之外而已.

[[i] 本文章最後由 ck1122 於 2006-12-13 12:31 編輯 [/i]]

查看完整版本: 麥馬拿文助陣流浪