利迷論壇 » 昔日紅軍 » 12M

頁: 1 [2] 3

雞脾16/4/2007 09:01
[quote]原文章由 [i]four-la[/i] 於 2007-4-16 16:58 發表
有感而發, 可以不理

借用「麥馬科雲」版友的名, 三位球員都係青訓出身, 曾對球隊有極大貢獻, 亦於當打之時離隊, 但球迷對三位的評價卻如此不同. 偏心呢家野真係冇得解釋...... [/quote]

講到尾d人都係覺得老麥係最衰的!!!

小平16/4/2007 09:04
[quote]原文章由 [i]four-la[/i] 於 2007-4-16 16:58 發表
有感而發, 可以不理

借用「麥馬科雲」版友的名, 三位球員都係青訓出身, 曾對球隊有極大貢獻, 亦於當打之時離隊, 但球迷對三位的評價卻如此不同. 偏心呢家野真係冇得解釋...... [/quote]

我覺得好睇球迷係邊個年代開始支持

我睇果時,伊雲斯年代
我記得我當時喜愛麥馬拿文、列納、李安赫臣
不過呢
真真正正令我打從心底喜歡既
無得傾,係奧雲,無得好講既

我相信同我同期睇波既
唔少都會係奧雲迷

講完

MichaelWu16/4/2007 09:06
"奧雲係咪有負於利記"都拿出黎討論過好多次
通常都係奧雲有轉會消息或傳聞時
其實呢樣野都幾主觀
點樣計至計到係邊個負邊個?
點計至客觀D?
我諗真係冇得咁計既

佢為利記付出過
亦為球隊贏得過榮耀(FA CUP,羸曼魚等等)
呢點係無可致疑既

正如網友講,直至佢遲遲唔簽約或決定要走,搞到好倉促以低價益左皇馬...  佢走之前其實都諗唔到野對佢不滿既

或者有人會話佢既存在令利記變成跑狗打法
但係呢個責任係唔係應該佢負責晒呢?

現在黎講
我只會覺得好無奈
一個曾經被利迷稱為"ST. MICHAEL"既前紅軍球員竟然有機會成為曼魚人
如果真係成事
我會覺得幾傷心
但係佢對利記作出既貢獻依然係不可否定既

但係如果講到話之前佢入咁多波從未yeah 過一次
甚至話羞家
我覺得有D過左火LOR

Better Man16/4/2007 09:07
[quote]原文章由 [i]小平[/i] 於 2007-4-16 17:04 發表

我覺得好睇球迷係邊個年代開始支持

我睇果時,伊雲斯年代
我記得我當時喜愛麥馬拿文、列納、李安赫臣
不過呢
真真正正令我打從心底喜歡既
無得傾,係奧雲,無得好講既

我相信同我同期睇波既
唔少都 ... [/quote]

呢個一定係代代唔同
等如 jb 至中意一定係班尼斯
我呢一代大部份就係科拿

ronald16/4/2007 09:08
[quote]原文章由 [i]雞脾[/i] 於 2007-4-16 17:01 發表

講到尾d人都係覺得老麥係最衰的!!! [/quote]

o個時波士文條例剛剛有 .. 又唔成熟 .. 根本冇得咁比較 .. 老麥/利記都冇類似經驗去參考

而老麥去到頭2年的確贏盡錦標 .. 唔會如奧雲咁狼狽而回 .. 而我們同年就贏o左 ECL ...

奧雲我係真係唔喜歡的 .. but anyway .. 係我個人的喜惡 .. SO 我唔想多言了(去話他 ... 數他等等)

[[i] 本文章最後由 ronald 於 2007-4-16 17:12 編輯 [/i]]

MichaelWu16/4/2007 09:09
有感而發, 可以不理

三人離隊既方式大有不同
亦難怪

雞脾16/4/2007 09:09
[quote]原文章由 [i]ronald[/i] 於 2007-4-16 17:08 發表

o個時波士文條例剛剛有 .. 又唔成熟 .. 根本冇得咁比較 .. 老麥/利記都冇類似經驗去參考

而老麥去到頭2年的確贏盡錦標 .. 唔會如奧雲咁狼狽而回 .. 而我們同年就贏o左 ECL ... [/quote]

都應該無乜人會好似會你咁諗了!!!

利記仔16/4/2007 09:10
[quote]原文章由 [i]four-la[/i] 於 16/4/2007 16:58 發表
有感而發, 可以不理

係不同,不過係個個球迷對呢三個球員既感覺甚至排名次序都不同

其實好正常,亦冇乜所謂,正如你鐘意古治多的,可能我就鐘意加歷查多的,佢又鐘意芬倫多的

不過如果要講到去討厭,甚至憎既層次,理由就一定要有,冇理由會無啦啦憎一個人,樣衰都可以係一個理由,冇話唔得既,問題係有的理由係唔係事實咁解

小平16/4/2007 09:12
[quote]原文章由 [i]雞脾[/i] 於 2007-4-16 17:09 發表

都應該無乜人會好似會你咁諗了!!! [/quote]

講到尾都係個人喜愛問題
實質無需要辯護

鍾意既點都搵到解釋既

雞脾16/4/2007 09:12
[quote]原文章由 [i]小平[/i] 於 2007-4-16 17:12 發表

講到尾都係個人喜愛問題
實質無需要辯護

鍾意既點都搵到解釋既 [/quote]

對呀
所以好多時d人講老麥
我都已經唔會點搭咀了

WaffenSS-Fowler16/4/2007 09:13
"甚至話羞家"
其實呢句我係話緊我自己架播~
所以借某版友語句:不欲多言

[[i] 本文章最後由 WaffenSS-Fowler 於 2007-4-16 17:15 編輯 [/i]]

ronald16/4/2007 09:13
[quote]原文章由 [i]小平[/i] 於 2007-4-16 17:12 發表

講到尾都係個人喜愛問題
實質無需要辯護

鍾意既點都搵到解釋既 [/quote]

呵..我認同係個人喜愛問題

奧雲我係真係唔喜歡的 .. but anyway .. 係我個人的喜惡 .. SO 我唔想多言了(去話他 ... 數他等等)

[[i] 本文章最後由 ronald 於 2007-4-16 17:19 編輯 [/i]]

利記仔16/4/2007 09:14
[quote]原文章由 [i]MichaelWu[/i] 於 16/4/2007 17:06 發表
"奧雲係咪有負於利記"都拿出黎討論過好多次
通常都係奧雲有轉會消息或傳聞時
其實呢樣野都幾主觀
點樣計至計到係邊個負邊個?
點計至客觀D?
我諗真係冇得咁計既

佢為利記付出過
亦為球隊贏得過 ... [/quote]

我都好同意你所講

兩單野:一係穩守後前面狂跑突擊戰術,二係科拿離開利物浦

呢兩單野如果要入奧雲數既,恕不苟同

正如舉例我鐘意摩連迪斯,如果話因為古治黎到就唔駛要佢要摩記走,所以我唔like古治,講唔通吧 (拿,我係話有的球迷係咁諗,絕對唔係全部)

[[i] 本文章最後由 利記仔 於 2007-4-16 17:40 編輯 [/i]]

利記仔16/4/2007 09:15
[quote]原文章由 [i]雞脾[/i] 於 16/4/2007 17:12 發表

對呀
所以好多時d人講老麥
我都已經唔會點搭咀了 [/quote]

呵呵,咁我同你傾計我唔會講老麥的 :hehe

erick16/4/2007 09:16
[quote]原文章由 [i]ronald[/i] 於 2007-4-16 17:08 發表

而老麥去到頭2年的確贏盡錦標 .. 唔會如奧雲咁狼狽而回 .. 而我們同年就贏o左 ECL ... [/quote]

老麥0個兩年真係得到0既比0係利記多, 尼個亦可能係奧雲離開利記0既原因.

four-la16/4/2007 09:22
[quote]原文章由 [i]利記仔[/i] 於 2007-4-16 05:14 PM 發表

我都好同意你所講

兩單野:一係穩守後前面狂跑突擊戰術,二係科拿離開利物浦

呢兩單野如果要入奧雲數既,[b]怒不苟同[/b]

正如舉例我鐘意摩連迪斯,如果話因為古治黎到就唔駛要佢要摩記走,所以我唔like ... [/quote]

唔認同都唔使「怒」嘅:P

MichaelWu16/4/2007 09:23
[quote]原文章由 [i]WaffenSS-Fowler[/i] 於 2007-4-16 17:13 發表
"甚至話羞家"
其實呢句我係話緊我自己架播~
所以借某版友語句:不欲多言 [/quote]

咁我真係FEEL錯你講乜喇
唔好意思

Carlsberg嘉士816/4/2007 09:23
做人偏心梗有, 亦無需要大家個個既喜惡都一樣既...........但係唔鐘意都唔水踩到好似一文不值掛?   其實佢有幾忠心, 大家一早都好清楚啦, 再用呢個理由去抺殺佢以前既功又何必呢..........佢去曼魚, 我只想講句祝佢好運, 係咁多囉

julian16/4/2007 09:25
[quote]原文章由 [i]tung[/i] 於 2007-4-16 16:29 發表

仲有頭搥頂贏牛油手 [/quote]

拿.,...唔係話咩, 如果真心鍾意利記呢, 果一刻冇理由唔會為佢而歡呼 (因為係佢一手挽救隊波的)

好似 05歐聯 FINAL 查奧爾救左空門, 我都為佢而歡呼

orminghon16/4/2007 09:26
[quote]原文章由 [i]雞脾[/i] 於 2007-4-16 17:12 發表

對呀
所以好多時d人講老麥
我都已經唔會點搭咀了 [/quote]

我都係咁話
如果佢地唔係太過份既話...

Better Man16/4/2007 09:29
[quote]原文章由 [i]four-la[/i] 於 2007-4-16 17:22 發表

唔認同都唔使「怒」嘅:P [/quote]

:duh

老兄做得好 :thumbup::luf

利記仔16/4/2007 09:40
[quote]原文章由 [i]four-la[/i] 於 16/4/2007 17:22 發表

唔認同都唔使「怒」嘅:P [/quote]

咦,又俾你捉到錯字添

利記仔16/4/2007 09:43
[quote]原文章由 [i]julian[/i] 於 16/4/2007 17:25 發表

拿.,...唔係話咩, 如果真心鍾意利記呢, 果一刻冇理由唔會為佢而歡呼 (因為係佢一手挽救隊波的)

好似 05歐聯 FINAL 查奧爾救左空門, 我都為佢而歡呼 [/quote]

第一行,同意啦,冇野補充,冇理由將唔鐘意自己球隊既球員,放係球隊勝負之上

第二行,我當然都有為佢歡呼啦,呵呵,只不過好多時佢一路踢,我就係電視機旁一路鬧者,你話我有冇憎佢,我真係冇喎,佢縱使打得唔好,好多時的決定都有的問題,呵呵,不過佢都係俾心機為利記作賽的,佢亦冇存心做對利記不利既野,冇可能憎佢...

JB16/4/2007 09:44
[quote]原文章由 [i]Better Man[/i] 於 2007-4-16 17:07 發表

呢個一定係代代唔同
等如 jb 至中意一定係班尼斯
我呢一代大部份就係科拿 [/quote]

因為利記至今仍未有一個好得過班尼斯的球員出現。
其實我好想好想會有一個出現的。

Whittingham16/4/2007 09:52
我是支持佢的

英倫10號奧雲仔16/4/2007 10:14
請問

關利物浦咩事? :stp

owen16/4/2007 10:20
永遠支持你.....

orminghon16/4/2007 10:46
[quote]原文章由 [i]利記仔[/i] 於 2007-4-16 17:43 發表

第一行,同意啦,冇野補充,冇理由將唔鐘意自己球隊既球員,放係球隊勝負之上

第二行,我當然都有為佢歡呼啦,呵呵,只不過好多時佢一路踢,我就係電視機旁一路鬧者,你話我有冇憎佢,我真係冇喎,佢縱使打 ... [/quote]

我其實覺得查奧爾打得幾好的說...
雖然唔算鍾意佢,但最討厭球迷拿佢出黎笑

vgJ9kea1200216/4/2007 10:58
[quote]原文章由 [i]orminghon[/i] 於 2007-4-16 18:46 發表

我其實覺得查奧爾打得幾好的說...
雖然唔算鍾意佢,但最討厭球迷拿佢出黎笑 [/quote]
我都係....其實我覺得佢都好有hreat....
係無技術而已....

livgerrard816/4/2007 11:09

一定俾人噓死了

four-la16/4/2007 12:56
[quote]原文章由 [i]利記仔[/i] 於 2007-4-16 05:43 PM 發表

第二行,我當然都有為佢歡呼啦,呵呵,只不過好多時佢一路踢,我就係電視機旁一路鬧者,你話我有冇憎佢,我真係冇喎,佢縱使打 ... [/quote]

第二點, 唔滿意球員於場上的表現, 唔等於話憎佢. 最多係認為佢未夠資格踢利物浦啫

elvisMcM16/4/2007 14:03
回覆 #23 WaffenSS-Fowler 的文章

希斯基 迪奧夫同施斯入既波我都係.....一次都未yeah過 ...好平淡 ....好冷清
真係對不起利記... 但我真係未曾支持過以上前鋒
奧雲入波 我真係yeah 過N次(當然科拿都係)

如果奧雲真係去四萬九 亦無損我憎狠四萬九的程度
因為我真係最憎[color=Red]四萬九[/color]

[[i] 本文章最後由 elvisMcM 於 2007-4-16 22:07 編輯 [/i]]

游客16/4/2007 14:26
我想問點解唔好去呢,我想去曼聯既出路比紐卡素明顯大好多,一個講唔埋,佢可能仲可以翻生,
但係點解大家咁抗拒佢去mu?是出於自私,抑或真係為佢好,那就不言言之了...

大家話佢廢,又係咪真係咁廢?他在紐卡素12場入7球,呢個入球率我地成隊都做唔到啦...他在皇馬做後備入波仲多過正選既魯爾,也和必然正選既朗拿度差幾球....
大家係咪忘記左佢一季入19球既record,試問我地而家都冇人做到啦...佢廢?咩道理...

[[i] 本文章最後由 游客 於 2007-4-17 16:35 編輯 [/i]]

celtics3316/4/2007 14:30
[quote]原文章由 [i]owen[/i] 於 2007-4-16 18:20 發表
永遠支持你..... [/quote]

係喎, sorry, 係我轉錯左, 唔好意思........

JB16/4/2007 14:46
[quote]原文章由 [i]游客[/i] 於 2007-4-16 22:26 發表
我想問點解唔好去呢,我想去曼聯既出路比紐卡素明顯大好多,一個講唔埋,佢可能仲可以翻生,
但係點解大家咁抗拒佢去mu?是出於自私,抑或真係為佢好,那就不言言之了...
同埋轉會就二五,咁難道軒索斯又二五,犘連迪斯 ... [/quote]

如果有睇晒其他版友的 post,真係唔明點會講咩二五仔生產場

Kewilliam16/4/2007 14:48
[quote]原文章由 [i]游客[/i] 於 2007-4-16 22:26 發表
同埋轉會就二五,咁難道軒索斯又二五,犘連迪斯 ... [/quote]
睇下利物浦歷史啦:rolleyes

游客16/4/2007 14:49
[quote]原文章由 [i]JB[/i] 於 2007-4-16 22:46 發表

如果有睇晒其他版友的 post,真係唔明點會講咩二五仔生產場 [/quote]
因為有人話佢係二五仔...

[[i] 本文章最後由 游客 於 2007-4-17 16:36 編輯 [/i]]

利記仔16/4/2007 14:49
[quote]原文章由 [i]JB[/i] 於 16/4/2007 22:46 發表

如果有睇晒其他版友的 post,真係唔明點會講咩二五仔生產場 [/quote]

有的人歷史又唔理,每件事背後原因又唔睇,人地講乜又唔聽,討乜野論,浪費大家時間

游客16/4/2007 14:54
[quote]原文章由 [i]利記仔[/i] 於 2007-4-16 22:49 發表

有的人歷史又唔理,每件事背後原因又唔睇,人地講乜又唔聽,討乜野論,浪費大家時間 [/quote]
咁我想奧雲不會是"你們所說的歷史罷"了,如果有咩錯,不妨講出黎...討論一下姐,
我覺得你冇須要用咁既語氣:stp

JB16/4/2007 16:23
[quote]原文章由 [i]游客[/i] 於 2007-4-16 22:49 發表

這就是因為有些"有見解"既板友話奧雲係二五仔罷了,睇完真係好心痛 [/quote]

咁軒索斯同犘連迪斯的轉會同奧雲的有何不同?不知的話,請重溫一次其他版友的 post
凡事必有因,唔會無風起浪的

查看完整版本: 12M