利迷論壇 » 昔日紅軍 » 奧雲破622天入球荒

頁: [1]

游客3/9/2007 07:04
奧雲破622天入球荒

星島日報    報道)紐卡素    前鋒奧雲    上周六在主場一比○擊敗韋根    中一箭定江山,打破了長達六百二十二天的英超入球荒。而且,他在職業生涯的總入球數字已達一百九十八球,距離里程碑的二百球指日可待。

奧雲在上年德國    世界盃    對瑞典時膝蓋受重傷而要缺陣接近一年,今季初終於復出。繼上周中聯賽盃後備入替建功後,奧雲今場正選登場入球奠勝,除結束了「喜鵲」跨季五場共六百四十七分鐘的入球荒外,自己的六百二十二天入球荒亦同時打破。

現時他的目標定是繼續佳態,在下周英軍賽事射進自己職業賽的第二百球。

[url]http://hk.sports.yahoo.com/070902/65/2euic.html[/url]

真係好,希望佢繼續入多幾球啦~~咁英格蘭都有救勒!!!:jump

liversam3/9/2007 07:27
keep住呀owen仔:thumbup:

支持---利物浦3/9/2007 07:29
紐記的希望

Masch3/9/2007 07:52
唔好對住我地時入
我就几時都支持佢入啦

cheukfan3/9/2007 07:54
如果沒記錯,owen仔對上一次係英超入波,係咪對西咸嬴4-2個場(05/06球季)

永不言敗3/9/2007 07:54
奧雲加油牙
差2球咋

稀脾阿3/9/2007 08:41
除左對利記
奧雲仔唔該猛咁入波啦

最好就係對 MU 入返十球八球!

STEVIE仔''3/9/2007 08:51
[quote]原文章由 [i]稀脾阿[/i] 於 2007-9-3 16:41 發表
除左對利記
奧雲仔唔該猛咁入波啦

最好就係對 MU 入返十球八球! [/quote]

同埋希望佢個五隻手指唔停.. 哈哈

加油呀奧雲仔~

布魯克林3/9/2007 09:31
恭喜奧雲!!!!!
希望呢個入球俾返多d信心俾佢
入球陸續有黎!!!
加油呀

LFC Fans3/9/2007 13:07
[size=3]真係唔到你唔信,艾拿迪斯真係有一手,凡係果 d 久沉、但真係有料既(黑心 d 講,即係果 d 總之未跛得哂既),大 Sam 總係有辦法幫到佢地,佩服。[/size]

:thumbup:

美堂銀次4/9/2007 11:14
e家英格蘭真係靠晒奧雲la

史提夫胡禮6/9/2007 05:32
奧雲加油呀!最好場場有波入,淨係對我o地唔入,對曼聯就入多幾粒!:jump

apology6/9/2007 06:01
希望佢可以打返起啦

宵十一狼6/9/2007 09:20
保持保持啊∼∼

owen.poon6/9/2007 09:22
支持奧雲仔!!!周托利斯一齊成為英超神射手

eatcaremouse6/9/2007 17:45
[quote]原文章由 [i]LFC Fans[/i] 於 2007-9-3 21:07 發表
真係唔到你唔信,艾拿迪斯真係有一手,凡係果 d 介瞻� d 講,即係果 d 總之未跛得哂既),大 Sam 總係有辦法幫到佢地,佩服。

:thumbup: [/quote]
又講得岩...
我無乜留意佢..是但 up 都up到迪奧夫 ar  ..安歷卡 就係你講果隻..
去到保頓 就踢得番生.

伯~明汗伯7/9/2007 01:12
[quote]原文章由 [i]eatcaremouse[/i] 於 2007-9-7 01:45 發表

又講得岩...
我無乜留意佢..是但 up 都up到迪奧夫 ar  ..安歷卡 就係你講果隻..
去到保頓 就踢得番生. [/quote]

艾拿戴斯在幫失意軍人重拾狀態呢一點,的確係英超第一強
其他既成功例子仲有 kelvin davies, 金寶, 史必, jay jay, 佐卡夫... 實在太多了...
而且佢既戰術創意都一流, 罰球反越位呀, 阻龍門呀 通通都係佢創出黎...
實在唔明白麥卡倫有乜比佢好....
個人覺得而家英格蘭領隊黎講,係艾拿戴斯同埋古比士利兩個會令人有點期待,其他都唔夠班

law7894567/9/2007 02:38
拿奧雲今季對利記唔入就ok架啦 對住阿記呀車仔呀曼魚呀同我通通入返五六粒就ok架啦

clio18/9/2007 18:20
繼續呀Owen仔
唔好比佢停

利記9號托利斯25/9/2007 11:04
對住母會利物浦就留下手啦:spin2

刺.青15/8/2009 07:52
希望你係曼度都有622天入球荒

roncheung15/8/2009 11:52
[quote]原文章由 [i]刺.青[/i] 於 15/8/2009 15:52 發表
希望你係曼度都有622天入球荒 [/quote]
最好係6222天入球荒啦:nonono:bebe

iiiii11120/8/2009 06:12
一開leauge就曬哂d入球機會  你有今日啦owen~

politeman23/8/2009 00:55
[quote]原文章由 [i]iiiii111[/i] 於 20/8/2009 14:12 發表
一開leauge就曬哂d入球機會  你有今日啦owen~ [/quote]

尋晚為曼聯入左第一球啦!!!! 入球荒破左喇!!! 我相信佢入球陸續有來!!! 奧雲仔加油 :jump

ML1710198023/8/2009 04:10
259入波啦!

:nonono:nonono:nonono:nonono:nonono

23/8/2009 04:13
[quote]原文章由 [i]politeman[/i] 於 23/8/2009 08:55 發表

尋晚為曼聯入左第一球啦!!!! 入球荒破左喇!!! 我相信佢入球陸續有來!!! 奧雲仔加油 :jump [/quote]
有時你真係唔知呢d係咩身份利迷
而家"利迷"實在太怪, 所以有呢d post都唔敢講係唔係

LFC1023/8/2009 05:01
我覺得是互相挑撥的後果,之前奧雲在熱身賽入球有人開心就被說是奇怪的人,當奧雲聯賽沒入球就冷嘲熱諷慶祝入球荒,現在入球又有人跑出來慶祝破了入球荒,過了一陣子沒入球又是另一班人跑出來,一定沒完沒了,跟本上大家都預左!
有人開得呢個標題就預左總有一日奧雲入球就會有人跑出來為奧雲高興,正如有人開標題慶祝奧雲入球一樣
奧雲入球跟本影響不到利記的表現,奧雲入球是意料之內的事,我相信不會有人白痴到應為佢唔會再入球吧?利記表現好跟本就不用理會誰入不入球,利記加油就好了

koppie23/8/2009 19:36
[quote]原文章由 [i]恆[/i] 於 23/8/2009 12:13 發表

有時你真係唔知呢d係咩身份利迷
而家"利迷"實在太怪, 所以有呢d post都唔敢講係唔係 [/quote]

呢隻明顯唔係人啦
奧雲成狗果排登記
過去一個月上黎1日
就係奧雲入波果日上黎

[color=Blue]總計在線 2.67 小時,
本月在線 2 小時  [/color]

你又不得不服d狗
以為我地有好大reaction
點知撲過空

前利記金童~奧雲26/8/2009 03:19
[quote]原文章由 [i]koppie[/i] 於 24/8/2009 03:36 發表

呢隻明顯唔係人啦
奧雲成狗果排登記
過去一個月上黎1日
就係奧雲入波果日上黎

總計在線 2.67 小時,
本月在線 2 小時  

你又不得不服d狗
以為我地有好大reaction
點知撲過空 [/quote]
咁亦有利迷真心鐘意奧雲架姐

[email protected]26/8/2009 04:05
[url]http://www.youtube.com/watch?v=oHgu5e9K3Ww[/url]

OWENCHIU9128/8/2009 06:06
老老實實
如果奧雲一係退休,一係踢曼聯
你地係咪覺得佢應該退休餓死都唔好踢曼聯?????
睇開d啦
佢又唔係直接又利記去曼聯
人地都要生活的

felix458928/8/2009 08:33
[quote]原文章由 [i]OWENCHIU91[/i] 於 28/8/2009 14:06 發表
老老實實
如果奧雲一係退休,一係踢曼聯
你地係咪覺得佢應該退休餓死都唔好踢曼聯?????
睇開d啦
佢又唔係直接又利記去曼聯
人地都要生活的 [/quote]

老老實實
點解唔係退休就一定要踢mu?
去everton都冇咁多人會講佢啦

再講, 退休又點? 餓得死先奇啦佢.....

仲有, 成2年前ge post邊鬼個推上黎= =

FernandoForres28/8/2009 09:04
恭喜奧雲!!!!!

前利記金童~奧雲28/8/2009 11:11
[quote]原文章由 [i]felix4589[/i] 於 28/8/2009 16:33 發表

老老實實
點解唔係退休就一定要踢mu?
去everton都冇咁多人會講佢啦

再講, 退休又點? 餓得死先奇啦佢.....

仲有, 成2年前ge post邊鬼個推上黎= = [/quote]
香港黎講又係羅
利城果面   出街都驚啦

查看完整版本: 奧雲破622天入球荒