利迷論壇 » 昔日紅軍 » 奧 雲 「 欽 點 」 希 斯 基 棄 高 治

頁: [1]

紅軍新寵兒11/9/2007 04:51
奧 雲 「 欽 點 」 希 斯 基 棄 高 治

(星島日報報道)周六代表英格蘭對以色列光芒四射的奧雲,昨日勸諫教練麥卡倫續用其前利物浦前鋒拍檔希斯基在前谷X作,以收到更佳的效果,暗示要麥卡倫棄用下場刑滿復出的高治。

希斯基在重返國家隊的首戰便即與奧雲「故劍重逢」,前者憑其身形優勢不斷為奧雲製造機會,卒令英格蘭大勝以色列三比○。

賽後奧雲說:「我與希斯基合作多年,一早知道他在前赤漣@用,他將成為英格蘭的秘密武器,希望下仗能繼續有機會合作。」

談及在賽事中射入一記精采入球,奧雲認為這是他職業生涯中第二漂亮的入球,僅次於在九八世界盃對阿根廷的經典之作,他說:「這可能是我的入球之中,難度最高的,我希望能將入球延續下去

。」

雖然夏格維斯預計可於下仗中復出,但俄羅斯教練軒迪克揚言會作客搶攻,並希望將英格蘭踢出局與克羅地亞攜手出芋A製造令人意外的戰果。

alanboy00711/9/2007 05:52
事實上大舊的作用比高治更明顯,,
上埸佢有d屈機感覺,,
何況奧雲同大舊夾慣夾熟,,
三個都係流住紅軍血的,,
出邊個都咁欣賞!!!

owen.poon11/9/2007 09:19
咁又係呀,三個都係流住紅軍血,出高治定希斯基真係冇咩所謂

apology11/9/2007 09:34
希斯基的確係可以為奧雲製造更多機會

出高治既話
奧雲可能都要分下高波比高治頂

eatcaremouse11/9/2007 11:30
大舊最正就係唔只比波奧雲..跟本上成隊場都受益...
(前面唔洗講
中場亦都好多時因為大舊hold 到從後場斬上泥d波而踢得舒服好多.
後場..大舊防守亦不錯,十分勤力)

clivetsang11/9/2007 13:44
所以今次召番希斯基真係一殺著^^
不過如果唔係高治傷o既話硬9倫又點會諗倒希斯基 , 唉~~

科拿仔11/9/2007 13:56
出高治都唔係唔好,佢入波能力都好強。

ralphyypia11/9/2007 14:17
之前仲話crouch場場有波入, 對england好重要, 依家又咁講, 其實對crouch唔係好公道.
話heskey能夠有能力做二傳比owen, 咁入波個個都唔係一定要老馮係owen架, 今時今日, owen
其實係唔係已經唔係好夠說服力咁同人講佢拍邊個係最好啦, 佢又唔係必然正選.

調景嶺.加西亞11/9/2007 16:33
睇得出希斯基 真係同奧雲有累默契   佢可能耐冇入選 踢得特別落力 我覺得踢得勁過佢踢韋根
咁 麥卡倫 贏開我諗佢唔會換返高治出黎住掛

colix11/9/2007 19:44
咪係 你估佢仲係以前既奧雲 屎波左好多啦
應該出高治和希斯基就真 哈哈

braos12/9/2007 01:34
[quote]原文章由 [i]ralphyypia[/i] 於 2007-9-11 22:17 發表
之前仲話crouch場場有波入, 對england好重要, 依家又咁講, 其實對crouch唔係好公道.
話heskey能夠有能力做二傳比owen, 咁入波個個都唔係一定要老馮係owen架, 今時今日, owen
其實係唔係已經唔係好夠說服力咁同人 ... [/quote]

經過對以色列場波的表現, 除非有傷病, 我相信奧雲仍是未來英格蘭鴷眶M正選!!!

桑達士班尼斯12/9/2007 12:58
[quote]原文章由 [i]colix[/i] 於 2007-9-12 03:44 發表
咪係 你估佢仲係以前既奧雲 屎波左好多啦
應該出高治和希斯基就真 哈哈 [/quote]
屎波???/唔該板友們既用詞可否尊重小小呢,
話曬曾經都係利記既球員,同時又可否指出(屎波)既原因嗎,
難道要平均場場入幾球,閒閒地一個扭幾個那個才稱得上叫奧雲嗎!!
另外,如果咁(屎波)都可以射入上場既世界波,那麼,我衰心希望佢一直(屎波)落去!!!:ninja

law78945612/9/2007 15:16
[quote]原文章由 [i]科拿仔[/i] 於 2007-9-11 21:56 發表
出高治都唔係唔好,佢入波能力都好強。 [/quote]
高治對弱隊入球能力先強不過係球會另計
真係用希斯基好好多

clio18/9/2007 18:18
owen拍heskey這組合真係估唔到可以再睇到

查看完整版本: 奧 雲 「 欽 點 」 希 斯 基 棄 高 治