利迷論壇 » 昔日紅軍 » 科拿no foul no foul

頁: [1]

a11234215/11/2007 09:36
科拿no foul no foul

[url]http://www.youtube.com/watch?v=eftjoo1Z1pc[/url]
好球品

潮潮5/11/2007 09:59
據說咦件事好似做左小學教科書其中一篇文章...

chungchung135/11/2007 10:49
神即係神

5/11/2007 11:14
但係傳說中唔係特登唔入嫁咩

four-la5/11/2007 12:50
[quote]原文章由 [i]owenhang[/i] 於 2007-11-5 07:14 PM 發表
但係傳說中唔係特登唔入嫁咩 [/quote]

有理由相信科拿係暗示晒施文撲邊一個方向......

sHUN'5/11/2007 13:06
[quote]原文章由 [i]owenhang[/i] 於 2007-11-5 19:14 發表
但係傳說中唔係特登唔入嫁咩 [/quote]

科拿(英格蘭)12碼渣流維護足球尊嚴
少年得志的科拿風光時期經常惹事生非,但亦曾有過一次驚天動地的「有品」事蓮y傳後世。一九九七年三月一場阿仙奴對利物浦的超級大戰,科拿帶波殺入禁區跳起避開出迎簕國家隊隊友施文,點知球證眼花就直指十二碼。

科拿起身後已即時向球證解釋,講明係自己跌倒而唔係畀施文撲跌,不過球證仍一意孤行。雖然球證堅持唔肯改變判決,但親自操刀簕科拿就故意「渣流攤」,射出一記軟弱無力簕波而畀施文撲出,只係隊友麥卡迪亞「唔生性」搶住補射入網,破壞科拿簕「好事」。呢件事就連國際足協會長白禮達都公開讚揚,話科拿簕高尚行為維護冲足球簕尊嚴,認真犀利。

wire11/1/2008 01:45
Thanks! Do you have the one he purposely shot the penalty shot out?

小馬12/1/2008 05:29
他日起好新球場後,
對曼x, 阿記開波前, 應不停播放呢段片,
比有關人事好好反省一下.

nicholastung12/1/2008 10:30
講真咁好既野得利物浦班員先會做
科拿真的值得別人尊重

曼xx特個間所謂既大球會一定做唔到
仲要有個葡萄牙跳水隊隊長係度..哈

kobenba88813/1/2008 05:05
god~ hope he plays well in cardiff

利物浦隊長謝仔17/1/2008 15:38
嘩.....呢d野真係唔係個個都夠膽做.....
科拿哥哥佢真係好球品!

kitazawa18/1/2008 05:50
呢球我真係唔知, 我印象中只有射失果球.

kammy22618/1/2008 14:08
科拿...我都有聽人講過呢件事...佢真係好球品~~

c4567hk20/1/2008 15:09
其實呢...我有樣野唔係好明
咁神特登射失就唔出奇呀...
但係入左之後,,,,神好似都有慶祝咁o既?
唔係好明

winger21/1/2008 11:13
唔入都入左……
佢好似唔係好激動……

小Kewell24/1/2008 10:25
射失就好似唔係特登...
神有想補中既行動...
只不過有人快一步而已...

barosliverpool2/2/2008 08:22
終身偶像

Longstar3/2/2008 13:27
[quote]原文章由 [i]barosliverpool[/i] 於 2008-2-2 16:22 發表
終身偶像 [/quote] x 2

查看完整版本: 科拿no foul no foul