利迷論壇 » 昔日紅軍 » 紐記九千萬年薪綁奧雲

頁: [1]

qq11/4/2008 11:52
紐記九千萬年薪綁奧雲

紐記九千萬年薪綁奧雲
11/04/2008

紐卡素近期走出低谷,多得射手奧雲翻生,由於佢同球會份約仲有十五個月就完,為免人才流失,會方不惜出天價六百萬鎊(約九千二百萬港元)年薪留人,不過,奧雲仔向來屬玻璃腳,如果一個唔覺意又整親長抖,到時「喜鵲」又要白白畀人工佢使ョI  

せ養蝕本貨

奧雲近期一手一腳協助紐卡素逃離降班地帶,會方亦好識做,即時諗住同佢續約,高層莫特表示:「我諗所有球員都好享受為奇雲基瑾g力,可以想像到奧雲都係咁諗,佢份約仲未完,不過,我扑Q同佢簽份長約。」莫特仲話奇雲基瑾非常鍾意奧雲,希望可以圍繞佢重建球隊。

紐卡素○五年破球會紀錄以一千七百萬鎊(約二億六千萬港元)引入奧雲,其後佢長時期養傷,球會蝕晒大本。由於奧雲目前合約仲有十五個月就完,所以「喜鵲」決定以六百萬鎊年薪利誘佢,以免約滿蔑}渣都冇得剩。雖然奧雲近期重拾射門鞋,但係佢咁易受傷,依家咁弗會唔會係[color=Red]回光返照[/color]:fire咋!
[url]http://football.on.cc/football/new/20080411/fbnewc0104x0.html[/url]
Owen,you are the best of the best.

前利記金童~奧雲13/4/2008 01:04
奧雲+油..............

liveryaya13/4/2008 10:31
佢真係好有class

不夜天情人15/4/2008 07:35
佢而家墮後左做支援型前鋒發揮得幾好
希望傷患遠離佢啦

Alan2120/4/2008 15:29
+油  owen

crayonkid20/4/2008 16:05
又入2球

利迷謝拉特20/4/2008 23:15
[quote]原文章由 [i]crayonkid[/i] 於 2008-4-21 00:05 發表
又入2球 [/quote]
呢場波我都有睇過下

佢既狀態真係唔錯
有一兩下羅波俾我既感覺似艾朗連龍果d feel
即係高速同靈活
"如果"佢keep得住+唔好又咁易傷
下年有力係神射手榜的前面位置
仲係紐記的話.............

klinsmann21/4/2008 02:20
最近真係入球停不了咁!!!

左腳仔21/4/2008 05:23
佢尋晚球十二碼又差D出事啦
一向都俾唔到人地好大信心(射十二碼方面)
不過第一球頭搥又真係靚
搶點時間非常準確
如果佢唔係成日受傷,相信可以打國家隊正選

law78945621/4/2008 11:44
覺唔覺佢今季入個d波頭同腳都好平均呀  下季佢一定會同王子一齊做英超神射手

kahin21/4/2008 13:58
奧雲仔仲係我地度個時都係咁嫁啦 周不時都傷個幾兩個星期 但係一出來就會連入六七場波之後又傷過
佢成日個form一上到高峰既時候就會傷 真係天意弄人 佢同王子根本就同class既 只不過至從佢傷之後 就一直番唔到佢十八歲出度個陣既form了..唉

查看完整版本: 紐記九千萬年薪綁奧雲