利迷論壇 » 昔日紅軍 » 大家覺得賣走懷斯係唔係正確?

頁: [1] 2 3

owen.poon9/11/2008 05:44
大家覺得賣走懷斯係唔係正確?

睇返而家既杜辛拿,我覺得仲未係懷斯既級數。大家覺得賓sir賣左懷斯其實係唔係正確?

加歷查的Fans9/11/2008 05:45
其實係兩件事黎嫁wo

eric05129/11/2008 05:48
杜辛拿未到懷斯級數,請看看意大利國家隊表現

賓sir賣走懷斯係咪正確,請看看羅馬的比賽

--------------------------------------------------------------------

結論: 杜辛拿級數好高,有速度,有overlap,有助攻,
          但防守高波既選擇差左d..可能意式防守問題
          暫時未適應

而懷斯走緊下坡愈踢愈沉...

講左好多次...不過認真說,繼古治,賓納之後
杜辛拿係第三個,無論踢得好唔好,都比人插既球員

EST-18929/11/2008 05:51
[quote]原文章由 [i]owen.poon[/i] 於 2008-11-9 13:44 發表
睇返而家既杜辛拿,我覺得仲未係懷斯既級數。大家覺得賓sir賣左懷斯其實係唔係正確? [/quote]
我覺得正確
唔計佢踢得好唔好先
計踢法
佢都第一個要比人賣

noducking9/11/2008 05:58
講真睇失球數字就知.........

加歷查的Fans9/11/2008 06:06
回覆 #3 eric0512 的文章

咁其實成隊羅馬都差既...

618349279/11/2008 06:06
[quote]原文章由 [i]eric0512[/i] 於 2008-11-9 13:48 發表
杜辛拿未到懷斯級數,請看看意大利國家隊表現

賓sir賣走懷斯係咪正確,請看看羅馬的比賽

--------------------------------------------------------------------

結論: 杜辛拿級數好高,有速度,有overlap, ... [/quote]

so far 起碼杜辛拿未犯過低級錯誤
雖然表現有待改善
所以暫時中規中矩
仍有待觀察

謝拉特-G89/11/2008 06:07
[quote]原文章由 [i]61834927[/i] 於 9/11/2008 02:06 PM 發表

so far 起碼杜辛拿未犯過低級錯誤
雖然表現有待改善
所以暫時中規中矩
仍有待觀察 [/quote]

起碼未試過烏龍= =

noducking9/11/2008 06:30
[quote]原文章由 [i]謝拉特-G8[/i] 於 2008-11-9 14:07 發表

起碼未試過烏龍= = [/quote]

唔可以咁計~if要咁計
咁不如賣左烏龍王加力查........:nonono
佢打利記以尼入過兩定三球
我眼見佢烏龍至少有五球

[[i] 本文章最後由 noducking 於 2008-11-9 14:34 編輯 [/i]]

liveryaya9/11/2008 06:35
點解咁快要對D2下定論????一d都唔公平
懷c踢咗利記幾耐?..越踢越差...仲唔賣想等幾時

相反,杜辛拿只係啱啱從第二個聯賽過嚟...

我唔敢講買D2有冇錯..因爲仲未到應該評論對錯既地步
但係,賣懷c係啱既..

正如keane俾人狂插一樣....唉

[[i] 本文章最後由 liveryaya 於 2008-11-9 14:38 編輯 [/i]]

chungsiu1239/11/2008 06:39
好老實,我真係唔明點解杜仔次次都要比人插…
就算話佢差,我諗唔係差到咁離譜掛…

有助攻有OVERLAP有出波有體能,最基本的野佢都算有掛…
係,佢有時真係攻守失衡,出波個波飛到冇雷公咁遠…
但整體表現都叫應該可以話係勉強合格吧…

最近幾次見佢出場,其實好多呢D問題都見佢改緊…
話哂都係國腳級人馬,比D少少耐性,我相信佢會比到我地想要既野架﹗

noducking9/11/2008 06:40
[quote]原文章由 [i]liveryaya[/i] 於 2008-11-9 14:35 發表
點解咁快要對D2下定論????一d都唔公平
懷c踢咗利記幾耐?..越踢越差...仲唔賣想等幾時

相反,杜辛拿只係啱啱從第二個聯賽過嚟...

我唔敢講買D2有冇錯..因爲仲未到應該評論對錯 ... [/quote]

買杜辛拿冇錯

but我肯賣懷斯係錯既

你話佢越踢越差?有冇數句?

nam9299/11/2008 06:44
佢上年未段d比賽  一有波就射 仲要球球上看台  又爆唔起  起馬杜辛拿爆得起先啦

chungsiu1239/11/2008 06:45
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 14:40 發表

買杜辛拿冇錯

but我肯賣懷斯係錯既

你話佢越踢越差?有冇數句? [/quote]
我覺得賣懷斯係OK既,一來佢的表現隨住年齡增長,漸見走緊下坡,呢樣相信大家都同意~
另外我地有奧奧準備緊上位的INSUA,左路防線已經夠兵力~
搵返個新晉國腳杜辛拿返黎,可以補埋懷斯離開的空缺~
我覺得呢個安排其實都唔錯~

liveryaya9/11/2008 06:49
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 14:40 發表

買杜辛拿冇錯

but我肯賣懷斯係錯既

你話佢越踢越差?有冇數句? [/quote]
數據就冇...
以前既佢...就算技術粗..都叫做守得穩...兼時不時有個遠射...頗有威協
上年呢...唔好講做波呢d佢唔善長既野...連防守都唔見得俾奧奧好...遠射既威脅可以話冇晒添

其實佢年紀都唔算話大....如果佢有朝一日可以再打翻起...我會承認我睇錯..不過暫時睇覺得賣佢屬于正確

[[i] 本文章最後由 liveryaya 於 2008-11-9 14:52 編輯 [/i]]

noducking9/11/2008 06:52
[quote]原文章由 [i]nam929[/i] 於 2008-11-9 14:44 發表
佢上年未段d比賽  一有波就射 仲要球球上看台  又爆唔起  起馬杜辛拿爆得起先啦 [/quote]

呢幾年連拿既金手套~
今年?有冇信心?
上季頭16場失10球 0.625/場
今季第11場失10球 0.9/場

liveryaya9/11/2008 06:54
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 14:52 發表

呢幾年連拿既金手套~
今年?有冇信心?
今季第11場失10球 0.9/場 [/quote]
金手套唔代表d乜..上兩年連拿金手套...唔係某一個球員既功勞...
亦都唔係僅僅關後面嗰四個既事.....上年馬斯仔都做咗好多野咖

[[i] 本文章最後由 liveryaya 於 2008-11-9 14:55 編輯 [/i]]

noducking9/11/2008 06:56
[quote]原文章由 [i]liveryaya[/i] 於 2008-11-9 14:54 發表

金手套唔代表d乜..上兩年連拿金手套...唔係某一個球員既功勞... [/quote]

至少懷斯有份芬倫有份
RB一次過放走哂兩隻閘先係問題

liveryaya9/11/2008 07:00
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 14:56 發表

至少懷斯有份芬倫有份
RB一次過放走哂兩隻閘先係問題 [/quote]
咁理性d諗....
其實finnan都差不多係時候賣咖喇....而且佢+錢換嚟咗riena...我覺得對隊波係好事
問題出現喺:finnan走後,rb揾唔翻一個適合既右閘替補...degen傷愈都冇得踢:(
幸好艾比暫時頂得住

noducking9/11/2008 07:02
[quote]原文章由 [i]chungsiu123[/i] 於 2008-11-9 14:45 發表

我覺得賣懷斯係OK既,一來佢的表現隨住年齡增長,漸見走緊下坡,呢樣相信大家都同意~
另外我地有奧奧準備緊上位的INSUA,左路防線已經夠兵力~
搵返個新晉國腳杜辛拿返黎,可以補埋懷斯離開的空缺~
我覺得呢個 ... [/quote]

呢個係策略上既錯誤
買人返尼冇錯(但係未有人真正接得到位前一時之氣賣走主力就係錯)
而杜辛拿未習慣,恩素亞有待考驗,奧奥係玻璃脚
本身係好事而家變成一場賭博

libido9/11/2008 07:13
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 15:02 發表

呢個係策略上既錯誤
買人返尼冇錯(但係未有人真正接得到位前一時之氣賣走主力就係錯)
而杜辛拿未習慣,恩素亞有待考驗,奧奥係玻璃脚
本身係好事而家變成一場賭博 [/quote]
咩叫一時之氣 ? 話人一時之氣 你又有冇證據先:D
杜辛拿未習慣,恩素亞有待考驗,奧奥係玻璃脚
懷斯夠打得唔好la
出佢咪又係一場賭博
照你咁講 呢個 世界有咩decision唔係賭博?

p.s. 唔賣懷斯 咁利記一係有4個左後衞 一係就唔買杜辛拿
        俾我就賣懷斯啦

[[i] 本文章最後由 libido 於 2008-11-9 15:18 編輯 [/i]]

pkhappy9/11/2008 07:17
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 14:52 發表

呢幾年連拿既金手套~
今年?有冇信心?
今季第11場失10球 0.9/場 [/quote]

咪玩啦你...唔係話想插佢...不過問心個句....自從前年打聯對 PSV 後..佢踢過邊場好波姐 ??
空哂比佢斬..佢又斬唔起個波...過唔到前柱...
比人突破左..佢又淨係識舉手..連追都唔追下...
到打反擊時...一係就推入死位...一係遠射 (不過舊年連遠射都冇埋)
仲有佢黎左幾年...隻右腳都冇練好過...at least 我好少見佢用右腳解圍
仲有仲有....我覺得佢真係唔係好識守....如果唔係老候唔洗用查奧耳, 賓 sir 唔洗奧奧一冇傷就正選啦 ...
但係如果放佢係左中場, 除左佢識遠射之外....扭波, 高速爆人, 走位, 長傳短傳冇樣出眾...

懷斯..佢曾經為係利記打左好多場好波...esp 老候高 Q 大腳年代. 不過賓 sir prefer 的地面踢法, 要有一定個人技術...呢樣野懷斯完全唔係個回事....

noducking9/11/2008 07:24
[quote]原文章由 [i]libido[/i] 於 2008-11-9 15:13 發表

咩叫一時之氣 ? 話人一時之氣 你又有冇證據先:D
杜辛拿未習慣,恩素亞有待考驗,奧奥係玻璃脚
懷斯夠打得唔好la <~~~~~~~都係嗰句睇到今季颷升既既失球數字我唔解釋咁多
出佢咪又係一場賭博
照你咁講 呢個 世界有咩decision唔係賭博? <~~~~~~~係丫,但係懷斯上季打得差左=你賭百家樂長莊爆左(but至少保持防守力冇退步);RB係新人接到捧前賣左懷斯=長莊爆左之後即刻成副身家買閒(係人都知咁賭法好危險)........(同埋有一種叫對沖既野用尼防止過大既損失).......

[/quote]
做乜講講吓波講左賭既呢........:D

[[i] 本文章最後由 noducking 於 2008-11-9 15:30 編輯 [/i]]

麥馬拿神9/11/2008 07:28
我覺得係一個正確既決定喎...
懷斯配合唔到我地而家要既地面組織,一上佢腳就好易一腳踢上去
上到前場,通常比佢個波就會停低左
簡單d,係用波能力唔好

noducking9/11/2008 07:33
[quote]原文章由 [i]pkhappy[/i] 於 2008-11-9 15:17 發表

咪玩啦你...唔係話想插佢...不過問心個句....自從前年打聯對 PSV 後..佢踢過邊場好波姐 ??
空哂比佢斬..佢又斬唔起個波...過唔到前柱...
比人突破左..佢又淨係識舉手..連追都唔追下...
到打反擊時...一係就 ... [/quote]

失球數字係唔會玩ga........

noducking9/11/2008 07:39
[quote]原文章由 [i]麥馬拿神[/i] 於 2008-11-9 15:28 發表
我覺得係一個正確既決定喎...
懷斯配合唔到我地而家要既地面組織,一上佢腳就好易一腳踢上去
上到前場,通常比佢個波就會停低左
簡單d,係用波能力唔好 [/quote]

都係嗰句,正確既決定在於時機
係新球季開前賣走用開既兩閘,點睇都係想博一舖多過真係諗清楚既策略
(雷曼兄弟都係咁博博吓爆左廠.....:md56)

[[i] 本文章最後由 noducking 於 2008-11-9 15:40 編輯 [/i]]

libido9/11/2008 07:46
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 15:33 發表

失球數字係唔會玩ga........ [/quote]
失球數字多左同懷斯走走有幾大關係?
失球同用杜辛拿又有幾大關係先:hehe

pkhappy9/11/2008 07:49
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 15:33 發表

失球數字係唔會玩ga........ [/quote]

講番失球...其實我地聯賽只不過 11 場 失 8 球 (邊有你講個第 9-10 球)...唔算多怪 ....仲要對左曼城, 維拉, 車仔, 獌....
仲有我覺得會係因為冇左 Srktel 關係多過關兩閘時...除左奧奧對曼城個球 ..

noducking9/11/2008 07:50
[quote]原文章由 [i]libido[/i] 於 2008-11-9 15:46 發表

失球數字多左同懷斯走走有幾大關係?
失球同用杜辛拿又有幾大關係先:hehe [/quote]

咁可能係連拿失準(換左連拿丫唔該:stp)

夜露死苦9/11/2008 07:57
回覆 #29 noducking 的文章

足球係踢整體...
失一球唔一定只係關一個球員事...
唔明點解你要逐個球員插...

noducking9/11/2008 07:57
[quote]原文章由 [i]pkhappy[/i] 於 2008-11-9 15:49 發表

講番失球...其實我地聯賽只不過 11 場 失 8 球 (邊有你講個第 9-10 球)...唔算多怪 ....仲要對左曼城, 維拉, 車仔, 獌....
仲有我覺得會係因為冇左 Srktel 關係多過關兩閘時...除左奧奧對曼城個球 .. [/quote]

係波~我睇錯左
咁再除過
8/11 = 0.72
上季
9/15 = 0.6 (上季第十五場失左三球去到九球)

pkhappy9/11/2008 07:58
[quote]原文章由 [i]夜露死苦[/i] 於 2008-11-9 15:57 發表
足球係踢整體...
唔明點解你要逐個球員插... [/quote]

算把啦..佢咁 insist 要話賣懷斯錯...我地點講都講唔贏佢.... noducking 你贏哂 ~!!

libido9/11/2008 07:59
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 15:50 發表

咁可能係連拿失準(換左連拿丫唔該:stp) [/quote]
原來失球數字多左係得2個可能性
一係懷斯走左
一係連拿差左:rolleyes

夜露死苦9/11/2008 08:02
回覆 #31 noducking 的文章

其實咁快拎依家既失球數字同上季比好似太早...
話哂個賽程都唔同

禾路殊9/11/2008 08:03
我只喺覺得懷斯跟唔上利記既步伐 . 越嚟越退步 , 右腳嚴重生蟲都唔練吓 .  (有咩理由地波用頭插水式解圍都唔用右腳順勢清走) .

noducking9/11/2008 08:04
[quote]原文章由 [i]夜露死苦[/i] 於 2008-11-9 15:57 發表
足球係踢整體...
唔明點解你要逐個球員插... [/quote]

請理解清楚先
我完全冇插球員
我只係睇唔過眼佢地為左維護RB一個有問題同少許魯莽既決定
係到盲目咁插懐斯者

(你睇清楚就可以見到佢地既理諗係同你相反,好既同懷斯冇關~壞既就係因為懷斯所起)

IFC9/11/2008 08:08
賣走懷斯
98%正確

libido9/11/2008 08:09
[quote]原文章由 [i]noducking[/i] 於 2008-11-9 16:04 發表

請理解清楚先
我完全冇插球員
我只係睇唔過眼佢地為左維護RB一個有問題同少許魯莽既決定
係到盲目咁插懐斯者

(你睇清楚就可以見到佢地既理諗係同你相反,好既同懷斯冇關~壞既就係因為懷斯所起) [/quote]
既然係咁
你覺得賓sir唔應該賣懷斯
咁你認為賓sir應該點做?

英倫10號奧雲仔9/11/2008 08:10
唔講佢果兩球烏龍波
懷斯近年來真係跌得好勁
速度冇, 轉身慢, 射波冇準
其實賓 sir 都有意放佢後備架喇
可惜奧奧又傷

pkhappy9/11/2008 08:13
[quote]原文章由 [i]libido[/i] 於 2008-11-9 16:09 發表

既然係咁
你覺得賓sir唔應該賣懷斯
咁你認為賓sir應該點做? [/quote]

我估佢想同上年一樣怪 ....
姐係
Riise Srktel Carra Finnan ...

查看完整版本: 大家覺得賣走懷斯係唔係正確?