利迷論壇 » 昔日紅軍 » 其實當年真係唔應該賣走禾落克...

頁: [1]

SonofAnfield22/11/2008 01:58
其實當年真係唔應該賣走禾落克...

早兩日攞番左力查本自傳來睇,
有一度佢話自從5,6 年前開始,
利記既本土球員制度改變左好多,
而家好難升到一隊,
謝 4係對上最後一個升到而又做到主力,
但都係 10 年前了,
所以佢之前一直都好睇重禾落克同古費烈,
佢話兩個都係好野來,
如果有好既教導同國際賽經驗,
佢有信心禾仔過多一兩年可再勁多 10%,
其實真係唔應該賣...:nonono

small92522/11/2008 02:10
同意到極,
連佢都爭取不到出場機會,
可想而知其他青訓更係難有出頭天

beanbean042722/11/2008 02:20
我本身都好鍾意禾仔
但可惜最後佢都無機會留低...

MATTHEW22/11/2008 02:42
賓sir唔著重本土青訓...

owensiu22/11/2008 02:46
重視本土青訓已經係伊雲斯時代既事
到侯利亞時代, 只有謝拉特同加歷上到位, 而佢地根本就係伊雲斯既遺物

所以雖然伊雲斯做領隊時對無攞過大獎, 但心底裡我都欣賞佢

[email protected]22/11/2008 02:49
其實英超競爭越黎越激烈,每一場波都要寸土必爭,好難話重用新仔...

owensiu22/11/2008 02:55
[quote]原文章由 [i][email protected][/i] 於 2008-11-22 10:49 發表
其實英超競爭越黎越激烈,每一場波都要寸土必爭,好難話重用新仔... [/quote]

新仔係乜先?
雲加幾M買返果D未算出名既後生仔算唔算呢? 如果算既話, 果D新仔唔錯架喎.
韋斯咸既本土青訓更嚇人, 而家既英格蘭國腳好多都係果度出黎.

[email protected]22/11/2008 03:00
[quote]原文章由 [i]owensiu[/i] 於 2008-11-22 10:55 發表

新仔係乜先?
雲加幾M買返果D未算出名既後生仔算唔算呢? 如果算既話, 果D新仔唔錯架喎.
韋斯咸既本土青訓更嚇人, 而家既英格蘭國腳好多都係果度出黎. [/quote]

其實我係想話RB 幾難做,出青訓俾人話留力,唔出又俾人話唔重視年青球員...
韋斯咸果班當然正啦,不過近年維拉果班都似乎唔錯...

marco070822/11/2008 03:01
我都覺得是

[email protected]22/11/2008 03:32
[quote]原文章由 [i]SonofAnfield[/i] 於 2008-11-22 09:58 發表
而家好難升到一隊,
但都係 10 年前了,
所以佢之前一直都好睇重禾落 ... [/quote]

其實我果時都好希望禾洛克上到位,有時會諗係咪賣得太急呢?可以借多出去一季之後收番黎輪換丫...
至於古費列,只可以講中場中既競爭實在太大,好難俾到上陣機會佢...

owensiu22/11/2008 03:42
[quote]原文章由 [i][email protected][/i] 於 2008-11-22 11:00 發表

其實我係想話RB 幾難做,出青訓俾人話留力,唔出又俾人話唔重視年青球員...
韋斯咸果班當然正啦,不過近年維拉果班都似乎唔錯... [/quote]

佢有佢做, 球迷有球迷鬧o者...

當年既leeds其實都好好

[email protected]22/11/2008 03:45
[quote]原文章由 [i]owensiu[/i] 於 2008-11-22 11:42 發表

佢有佢做, 球迷有球迷鬧o者...

當年既leeds其實都好好 [/quote]

雖然係咁,不過我覺得RB 都感受到小小壓力,唔會貿貿然起用預備組既球員...而家聯賽盃出左局,又少左個機會練兵...

MATTHEW22/11/2008 03:51
賀比斯、逹比、保羅安逹臣...

jeremie22/11/2008 04:24
好多人都忘記那時的情況。現在再來評論是不是對RAFA不公平?

那時RAFA讓他做了好多場的主力了,後來他一次嚴重的受傷後回來位置就讓RISSE搶了,而他幾次有限的上場也表現不出能做回主力的狀態。

賽季結束後,他卻說自己沒有得到機會,而RAFA的回答是他只能從替補做起。所以他的出走,最關鍵的是他個人的問題,試想他要是像CARA一樣愛著利物浦,不離不棄,現在的主力位置,應該也是他的。而他那時個人的決定。是沒有辦法強求的。

吉仔22/11/2008 05:07
係利物浦時佢成日都傷...
同而家奧利里奧一樣
問題係佢唔肯等而奧利里奧肯等

沙比•F托利斯^^22/11/2008 06:09
[quote]原文章由 [i]SonofAnfield[/i] 於 2008-11-22 09:58 發表
而家好難升到一隊,
但都係 10 年前了,
所以佢之前一直都好睇重禾落 ... [/quote]

agree!!!>.<
禾仔e+ o係布力般都打得幾好

其實當初有guthrie應該唔洗買lucas

vgJ9kea1200222/11/2008 06:55
禾落克有一排打埋左中場
其實佢ok~
rb都有俾佢踢
不過可能佢想完全做正選
年紀又唔細
所以先去布力般
宜家係布力般佢踢到好前

至於古費列
無計
中場中實在太多好手

Reds_G822/11/2008 07:40
禾落克同古費烈其實都唔應該賣..

htwong22/11/2008 09:07
佢係踢得唔錯,不過經常有d唔應該出現鴷Ⅲ~?係利記領隊眼中唔會留住個炸彈係後防,所以你見就算新黎踢得唔好就要out:fire

gerrard_070522/11/2008 12:18
其實我自己真係好鍾意禾仔...
講真 禾仔都好愛利記 但作為1個職業球員
1個穩定既正選位置對佢黎講 真係好重要!!!

響禾仔走之前 已經傳過幾次有球會想買佢
但佢都拒絕左 仍然希望可以響佢心愛既利記搶到正選
雖然話禾仔禾仔 但再過多1個月禾仔就27歲喇.唔細喇.
即係佢走個時都25,26歲喇 而佢又真係有能力踢英超其他球會
咁唔通叫佢呢個年紀真係仲留響利記而放棄去其他球會既機會咩.

anyway, 總之我真係好開心而家禾仔響blackburn有咁好表現同埋受到重用.

gavinlo199312322/11/2008 13:14
agree

owenchun22/11/2008 13:30
賓sir唔著重本土青訓...

chungchung1322/11/2008 14:57
[quote]原文章由 [i][email protected][/i] 於 2008-11-22 11:32 發表

其實我果時都好希望禾洛克上到位,有時會諗係咪賣得太急呢?可以借多出去一季之後收番黎輪換丫...
至於古費列,只可以講中場中既競爭實在太大,好難俾到上陣機會佢... [/quote]

wanock好過而家dossena la~!!

懷c22/11/2008 17:03
古費烈 根本就唔應該賣

kass23/11/2008 02:37
WARNOCK is blackburn's captain now

靚仔中場Alonso23/11/2008 12:52
我好唔同意bo~
唔知大家仲有無睇禾洛克係布力般既比賽呢!?
佢已經唔係一個好落力既LB了
佢過到BLACKBURN後,就被安排了打中場,,,
不過佢見到中場失左,佢係唔會追番既
唔知係佢體能唔好定點~?
總之佢已經唔係以前的禾落克~

gerrard_070523/11/2008 15:33
[quote]原文章由 [i]靚仔中場Alonso[/i] 於 2008-11-23 20:52 發表
我好唔同意bo~
唔知大家仲有無睇禾洛克係布力般既比賽呢!?
佢已經唔係一個好落力既LB了
佢過到BLACKBURN後,就被安排了打中場,,,
不過佢見到中場失左,佢係唔會追番既
唔知係佢體能唔好定點~?
總之佢已經唔係 ... [/quote]
:rolleyes
我有睇呀 但佢上季1路都係踢左後wor
表現仲好好tim 仲入選過每週最佳陣容tim..
係今季因為傷兵問題 先推佢上去打防中
連恩斯都勁讚佢表現好wor.

crazydog200724/11/2008 13:33
而家連 LUCAS 都俾人插唔可以打一隊, 新人真係, 利迷冇左耐性了
還記得當年 Gerrard 當年初出對MU, 雙腳飛鏟 即紅
搞左年幾先咁勁
如果而家, 都唔知俾人點講了
我真係希望LUCAS 可以有幾年俾佢, 巴西新一代人真係有佢份架,

owen.poon14/12/2008 04:01
而家最希望既都係達比,基利果班可以上位,話晒都係英格蘭人,又係本土青訓。真係好想佢地成功。

kidkidkid14/12/2008 05:42
[quote]原文章由 [i]gerrard_0705[/i] 於 2008-11-23 23:33 發表

:rolleyes
我有睇呀 但佢上季1路都係踢左後wor
表現仲好好tim 仲入選過每週最佳陣容tim..
係今季因為傷兵問題 先推佢上去打防中
連恩斯都勁讚佢表現好wor. [/quote]
唔係做埋隊長TIM咩??

靚仔中場Alonso14/12/2008 16:50
琴日BLACKBURN 輸3:0 比韋根
3球都可以話
韋根係BLACKBURN既左路發動攻勢得手~
仲要3球都睇到有禾仔係到
我都唔知佢邊到勁~~
記得有一球仲比nelsen話佢失位[email protected]@

我記得今季有場波
BLACKBURN又係輸既
不過有一球係因為禾仔係後面玩野
甩左,,,失埋~

[[i] 本文章最後由 靚仔中場Alonso 於 2008-12-15 00:53 編輯 [/i]]

vgJ9kea1200218/12/2008 14:27
[quote]原文章由 [i]crazydog2007[/i] 於 2008-11-24 21:33 發表
而家連 LUCAS 都俾人插唔可以打一隊, 新人真係, 利迷冇左耐性了
還記得當年 Gerrard 當年初出對MU, 雙腳飛鏟 即紅
搞左年幾先咁勁
如果而家, 都唔知俾人點講了
我真係希望LUCAS 可以有幾年俾佢, 巴西新一代人 ... [/quote]
:thumbup:

kenryomar18/12/2008 15:53
[quote]原文章由 [i]靚仔中場Alonso[/i] 於 2008-12-15 00:50 發表
琴日BLACKBURN 輸3:0 比韋根
3球都可以話
韋根係BLACKBURN既左路發動攻勢得手~
仲要3球都睇到有禾仔係到
我都唔知佢邊到勁~~
記得有一球仲比nelsen話佢失位[email protected]@

我記得今季有場波
BLACKBURN又係輸既
不 ... [/quote]
其實你唔鍾意佢都唔洗踩到佢一文不值,

我覺得賓sir賣佢出去係正確,佢需要係上陣機會,,無謂留係利記浪費佢既青春

jasonryo122/12/2008 04:02
逼科除咗阿記無錢,其他都要即食球員,點同你肯用新人.交唔出成績RB都比人圍插

dey27/12/2008 05:24
青年軍上一隊唔係冇機會
好明顯賓帥對以前大部分既青年軍冇乜好感.......
事實上, 以前班青年軍既比賽都冇乜成績......

依家好多既青年軍都係賓帥入黎之後買既
而且都已經開始上位, 而且係即食球員, 唔使借出去吸收經驗
恩素亞, 達比, 艾沙亞......等等既球員都唔使借出去, 正如當初既奧雲, 謝拉特, 科拿, 麥馬拿文
即係話, 呢班全部好野, 肥水不流別人田.

始終賓帥以前都做左青年軍教頭, 我信得過佢對後生仔既眼光.
從近年既青年軍成就黎睇, 紅軍依家班青年軍好明顯係好過以前既, 班新人真係好有前途

sitgoegg71827/12/2008 13:34
our youth player..............almost all gone

愛因斯坦1/1/2009 15:21
雖然我都like禾仔既拼勁,但係講真,論class好似仲係差D.

對比恩蘇亞,我覺得禾仔有時"騰雞"咗D.

無意冒犯禾仔,希望佢越打越好!(除咗對利記之外:P)

horofairy3/1/2009 22:44
古費烈....我記得當初主板都有幾多人抱好大期望係佢身上...
但最近佢(NEW CASTLE)對我地.....我又唔係覺得佢打得好到可以係一隊做正選....
我地中場多人到連班拿約都冇必然正選.....佢都唔知要等幾耐....

gavinlo19931234/1/2009 10:02
當年錯左就算LA 最主要係今年唔好再錯賣埋AGGER LA

gerrard_07051/3/2009 13:23
hullc vs blackburn 岩岩完半場
禾仔今日推前左上去踢防中 一個入波一個助攻
hahahha 佢個興奮樣好qq hahahahah

查看完整版本: 其實當年真係唔應該賣走禾落克...