利迷論壇 » 昔日紅軍 » 科拿 (Robbie Fowler) 向南華招手

頁: [1] 2

owen20033/2/2009 15:11
科拿 (Robbie Fowler) 向南華招手

累積知名度

07年7月,南華代表香港,參加了英超亞洲錦標賽,在大球場迎戰利物浦.李海強的46.9碼罰球,一球成名.

08年3月,萬人迷碧咸領洛杉磯銀河來港,南華在12碼階段贏波.

08年5月,南華邀請了祖雲達斯和曼城來港,南華和南華邀請隊一戰成名,贏了兩支歐洲勁旅.

09年1月,南華飛馬聯隊歷史性以球會身份,在歐洲盃常客布拉格斯巴達手上,贏得賀歲盃.

點滴累積,南華在國際的球壇上,漸建立了知名度.

今天早上,我收到一個驚喜的消息.

愚公移山

科拿 (Robbie Fowler) 透過其經理人,與我們接洽,表示科拿已與布力般流浪滿約,正尋求到海外發展,探問南華有沒有興趣.經理人更表示,如科拿加盟南華,這將能協助南華「進一步」提高世界知名度,國際傳媒必爭相報導.

我認為科拿是歐洲最佳前鋒之一,曾代表英國國家隊26次.他現時33歲,論實力,在香港踢波,必然有「睇頭」.

外國頂級球星和經理人,如此看得起南華,我感到意外,但同時亦感到安慰.「愚公移山」,亦終能漸漸改變香港足球的面貌,和給外界的觀感.
雖然以目前南華的規模,能夠邀請科拿級數的球星加盟,機會甚微.但我們亦很有興趣繼續洽談.能爭取多與外國球會及球圈人仕接觸,對我們來說,是吸收經驗的機會.

繼續洽談

資訊發達,現在無論做甚麼事情,都會有人看見,努力不會白費,相反,如果不思進取,則會漸漸落後,甚至被淘汰.

科拿目前正前往杜拜渡假.我們今晚會繼續和經理人接洽,如有眉目,科拿可以在數天內來港.
[url]http://hk.myblog.yahoo.com/scaablog/[/url]

:o
先講明機會唔會好高....但似係.....有d機,主動?

SGERRARD883/2/2009 15:14
如果係既 D人以後係咪只係會睇FOWLER...

jackellch3/2/2009 15:14
噢~~~ 神仙下凡呀!!!!

iamxman369123/2/2009 15:15
我都係岩岩睇到....
33歲黎南華火拍卡卡.....?:hehe

紅軍新寵兒3/2/2009 15:24
科拿嚟話,我一定入場支持

Juicebox3/2/2009 15:24
如果係既我諗我會經常去捧場

martin3/2/2009 15:26
咁勁....係就好lu

bpillar3/2/2009 15:33
如果係咁, 我一定支持本地足球!!!!

gordon9567063/2/2009 15:45
係既話我都會入場睇佢踢

kf10303/2/2009 15:56
If it is true, I must watch every game GOD playing!

Hope it is not a dream....

hkfowlerhk3/2/2009 16:00
科拿 (Robbie Fowler) 向南華招手

科拿 (Robbie Fowler) 透過其經理人,與我們接洽,表示科拿已與布力般流浪滿約,正尋求到海外發展,探問南華有沒有興趣.經理人更表示,如科拿加盟南華,這將能協助南華「進一步」提高世界知名度,國際傳媒必爭相報導.

[url]http://hk.myblog.yahoo.com/scaablog/[/url]

oh...............my God!!!

kewell_73/2/2009 16:01
"神"大把錢,要是尋找快樂足球,來香港客串吧!

jellyreds3/2/2009 16:10
fowler 有米過羅生啦 ~ 佢因為興趣姐 ~ 我一定去睇, 如果成事 ~ 科拿拍迪天奴 ~~~~~~~wah kakaka

liverpoolegend3/2/2009 16:13
回覆 #11 kewell_7 的文章

佢可以係緊入波, 屈人機, 做d以前冇係香港做過的

bolozen303/2/2009 16:17
有傳科拿好喜歡投資,香港係金融中心,科拿可能想來香港投資呢?=.=

owensiu3/2/2009 16:19
可能因為知道香港多利迷

WAI113/2/2009 16:19
科拿過黎炒樓= =?
同埋南華比唔比得起咁高人工架

kwtam3/2/2009 16:27
唔好玩喇
英國地產多到數唔到
咁有錢,黎香港踢??
就算去,都去美國果d 喇

不過,if 佢真係黎,一定入場!! ^^

tszkin20043/2/2009 16:43
although it is a dream, i hope it will become true!

ma_jerome3/2/2009 16:45
[quote]原文章由 [i]SGERRARD88[/i] 於 2009-2-3 23:14 發表
如果係既 D人以後係咪只係會睇FOWLER... [/quote]
just like 洛杉磯銀河D人以後咪只係會睇 碧咸

taccss3/2/2009 16:45
係咪真架, 都好難相信~~~

Whittingham3/2/2009 16:47
我反而唔想佢黎..好似做低自己咁-.-

Homless3/2/2009 17:25
冇可能

謝蛙特3/2/2009 17:26
呢個新聞同佢果陣時被賓尼迪斯重召返利物浦一樣咁shock!!!!!!!!

浦新丁3/2/2009 17:30
My God!!

brianlok3/2/2009 17:39
錢佢應該大把....錢真係唔係問題...
南華仲有無位?...
佢地前線好多人啦wo...

pires13133/2/2009 18:09
[quote]原文章由 [i]brianlok[/i] 於 2009-2-4 01:39 發表
錢佢應該大把....錢真係唔係問題...
南華仲有無位?...
佢地前線好多人啦wo... [/quote]

卡卡,,史高斯,,Y天奴,,歐陽耀},,陳肇麒

南華真係好多前鋒..
不過佢地仲有一個外援註冊quote..

imguess4/2/2009 01:14
科拿踢南華!

小弟o岩o岩睇報紙先知,如果屬實,香港既紅軍迷又有眼褔了!:spin2

4/2/2009 01:43
羅生真係比到咁多錢佢咩
講緊幾十萬一星期喎可能

clivetsang4/2/2009 01:45
羅生上次話戴維斯踢一場波好似要5皮美金都嫌貴
請唔請得起科拿先

kidd_kidd4/2/2009 01:47
我覺得都幾微,其實以佢級數去中東掘金都唔會黎香港啦,
南華出手唔會高得過d中東佬掛,而且我相信成件事我覺得只係神N經理人周圍通知d球會,
再睇下邊間個價出得高就去邊間.....

king_kenny4/2/2009 02:00
請問南華季票邊到有得賣呀????

雲加4/2/2009 02:01
邊有咁多錢請科拿?

fatantony4/2/2009 02:57
我諗最多係客串幾個月

beanbean04274/2/2009 03:03
[quote]原文章由 [i]fatantony[/i] 於 2009-2-4 10:57 發表
我諗最多係客串幾個月 [/quote]

如果係客串我都唔介意
那幾個月我一定成日入場睇波

fatantony4/2/2009 03:05
[quote]原文章由 [i]beanbean0427[/i] 於 2009-2-4 11:03 發表

如果係客串我都唔介意
那幾個月我一定成日入場睇波 [/quote]

ME 2  :hdsk

ckf4/2/2009 03:34
如果係就好了!!但總覺得成事機會唔大。

ahshunshun4/2/2009 03:41
喺就入場支持吓本地波
但機會真喺窄啲
除非佢想來HK投資 佢咁叻投資地產..哈哈

tch05134/2/2009 03:43
到時入場D球迷肯定一片紅海
諷刺既係, 大定係著利物浦球衣, 唔係南華

Hercules4/2/2009 04:25
but fowler signed Australia league lo wor....

查看完整版本: 科拿 (Robbie Fowler) 向南華招手