利迷論壇 » 昔日紅軍 » 好掛住一個好有利物浦心o既球員

頁: [1]

路易斯1/4/2009 16:16
好掛住一個好有利物浦心o既球員

呢個就係摩連迪斯
佢離開左利物浦之後同利物浦o既球員同球迷道歉,話o係利物浦o既期間表現得好差
記得佢講完呢段說話之後我就更欣賞佢(相信唔少利迷都係)
有無巴打知道佢近況點啊?

[[i] 本文章最後由 路易斯 於 2009-4-2 00:20 編輯 [/i]]

vincy2221/4/2009 16:41
Valencia ?

vincy2221/4/2009 16:43
[url]http://www.goal.com/en/people/spain/843/fernando-morientes[/url]

elka09262/4/2009 02:16
佢間唔士都有返利記睇波. 上次有鏡頭影到佢, 仲睇到好肉緊, 個一刻, 真係覺得佢好有我地心.

小Kewell2/4/2009 09:07
[quote]原文章由 [i]elka0926[/i] 於 2009-4-2 10:16 發表
佢間唔士都有返利記睇波. 上次有鏡頭影到佢, 仲睇到好肉緊, 個一刻, 真係覺得佢好有我地心. [/quote]
呢d球員真係頂瓜瓜:thumbup:
不過佢黎到既表現真係好麻麻.......

ToToRa2/4/2009 14:51
02 年世界杯已經好鍾意佢~ 佢入南韓果球所謂o既炸糊真係好唔抵~~

史提夫胡禮3/4/2009 01:53
佢真係一個我好鍾意o既球員,一位好有份量o既射手,可惜英超唔o岩佢:cry

sht19863/4/2009 02:12
我仲記得佢對charlton入左球靓波.......真係show到比人睇佢係有料既......
不過可惜英超唔o岩佢踢........

libido3/4/2009 05:23
當年佢黎我真係好開心
不過...

史提夫胡禮3/4/2009 07:56
[quote]原文章由 [i]libido[/i] 於 2009-4-3 13:23 發表
當年佢黎我真係好開心
不過... [/quote]

其實睇過好幾位o係西甲過o黎英超搵食o既球員,唔知大家覺唔覺:
1. 要搵頂得之人,唔好去西甲搵,因為o個度踢法無噤壓迫性,所以o係o個度有高空優勢唔代表o係英超有;
2. 買技術型球員,去西甲搵係唔錯選擇,因為西甲踢法比較著重技術,若然佢o係西甲都比人覺得佢技術出眾,過o黎英超應該唔會太大問題,例子就好似加西亞、阿朗素、法比加斯

不夜天情人4/4/2009 14:52
當年我好有期望
因為響皇馬時我已經好欣賞佢
可惜爭左d星味令佢響皇馬唔受重用
所以打完摩納哥贏歐聯亞軍返到去仲無機會之後最尾黎到紅軍
我果時仲唸住佢係我地既希望
可惜佢唔適應英超......

F.morientes6/4/2009 17:24
估唔到呢到都有咁多人鐘意morientes
我真係好鐘意佢....個陣佢一黎超高興
一走超低落............

但見到佢仲咁有利物浦心...我真係好開心...一個我最鐘意既球星都好鐘意我最鐘意既球會!!!!
真係very good!!!

Stevie_the_Reds6/4/2009 20:14
[quote]原文章由 [i]史提夫胡禮[/i] 於 2009-4-3 15:56 發表

其實睇過好幾位o係西甲過o黎英超搵食o既球員,唔知大家覺唔覺:
1. 要搵頂得之人,唔好去西甲搵,因為o個度踢法無噤壓迫性,所以o係o個度有高空優勢唔代表o係英超有;
2. 買技術型球員,去西甲搵係唔錯選擇 ... [/quote]
我就覺得要搵d"係少空間,時間下都發揮好既球員"
因為英超西甲最大既分別就係防守壓逼既程度

所以有兩類球員適應到 :
a) 用腦既球員 : 可以用自己既才華,思考同技術創造空間, 拉空, 騰出時間比佢做野
     就好似你講既沙比,法比
b) 技術好 : 技術好到可以短時間, 少空間內做到野
     路加都應該算係

若果未能夠係少時間, 空間之下發揮既球員 : m干/的士
就相對難適應
前者要多d位比佢爆, 後者就身體對抗性較差爭取唔到適當空間

Rave18/4/2009 17:43
[quote]原文章由 [i]F.morientes[/i] 於 4/7/2009 01:24 發表
估唔到呢到都有咁多人鐘意morientes
我真係好鐘意佢....個陣佢一黎超高興
一走超低落............

但見到佢仲咁有利物浦心...我真係好開心...一個我最鐘意既球星都好鐘意我最鐘意既球會!!!!
真係very good!!! [/quote]
我都好鐘意佢架,佢係皇馬果時就好鐘意,,
佢而家係咪仲係華倫西亞?

lampnmarco19/4/2009 07:46
[quote]原文章由 [i]vincy222[/i] 於 4/2/2009 00:43 發表
[url]http://www.goal.com/en/people/spain/843/fernando-morientes[/url] [/quote]
入球率仲低過ngog=.=

F.morientes19/4/2009 14:58
[quote]原文章由 [i]Rave[/i] 於 4/19/2009 01:43 發表

我都好鐘意佢架,佢係皇馬果時就好鐘意,,
佢而家係咪仲係華倫西亞? [/quote]
ya!!!!我都係皇馬個時好鐘意佢架啦
佢而家仲係華倫啦....不過下季應該走啦.......
成日都做後備 = =.....
無左早兩年個種入球率啦....睇到真係有點心痛

dennisconan2722/4/2009 19:22
我都覺得當年佢好強,我成日同fd講佢o係90%歐洲球隊都會係正選黎,點止偏偏踢皇馬...最後佢去利物浦,好開心..因為施斯傷左,我地好需要前鋒,佢唔踢得歐聯,不過都好過無...當然佢o係球隊入球真係唔多,不過之後我上網睇番video,發現佢o係度呢季半,其實佢係有唔少助攻,而且真係比佢射到ge,都會變成入波...

或者佢走ge時間遲左d,如果佢踢完o個季摩納哥即黎,會更好掛...反正都唔重要,因為o個時我覺得佢表現唔算好好,但都唔會用差話佢...

p.s.請問樓上佢最近幾時番過黎睇波,我竟然都無留意...同埋睇到個網,大家唔好覺得佢差,佢一來都老,聽講成日傷,上陣都唔多,可能呢23場都唔知加埋有無250分鐘時間....

magicball2/5/2009 05:06
好記得佢推入禁區k角位, 然後射遠柱果d入波, 好準又好技巧

vincy22227/5/2009 16:39
[url]http://www.goal.com/en/news/12/spain/2009/05/27/1289265/fernando-morientes-confirms-valencia-exit[/url]
Fernando Morientes Confirms Valencia Exit
The striker has held his last press conference as a Valencia player...
27 May 2009 14:31:22

Fernando Morientes has confirmed that he will leave Valencia this summer after spending three years at the Mestalla.

The striker's contract is set to expire in June and reports suggest that he could return to his old club Real Zaragoza.

Nevertheless, he was reluctant to talk about his future today, saying that it is "completely untrue" that he has any deal done with Zaragoza, and preferring instead to focus on his time with Valencia.

"I have come here to say goodbye, it is all concluded, and this is my last press conference as a Valencia player. There is nothing for certain [in the future] yet, there are some offers, and I will see which of those is the best," Marca report him as saying.

"I have spent three years here and I have received a lot of respect, not just from the fans in the stadium, but those in the street too. The fans should know that I am very grateful to them for all the respect they have shown me."

Despite not having much success during his time with the club, either with the team or on a personal level, the forward says that he does not have any regrets.

"We have not achieved the objectives of the club, and I have not achieved my individual goals, but we have learned from it," he said.

"When I arrived, I said that I wanted to win titles and we did that. The Copa del Rey was what I wanted most and we won it."

With regards to the last game of the season this weekend, Morientes said he expects the fans to give "one last push", but understands if some are upset.

"We have not achieved our objectives and there is nothing to hide behind. Each person must look at themselves and to fight next year for where the team belongs, the Champions League," he mused.

Finally, the forward spoke about the future of two other players at the club, David Silva and David Villa, both of whom could be leaving this summer too.

"I would prefer them to stay with Valencia than to go to Real Madrid but, if they had to go, I would want them to join Real Madrid rather than Barcelona," concluded Morientes.

佢又走了, 唔知會去邊呢?

kidkidkid29/5/2009 11:02
你又知佢好有心?? 你係佢?

路易斯29/5/2009 12:00
[quote]原文章由 [i]kidkidkid[/i] 於 29/5/2009 19:02 發表
你又知佢好有心?? 你係佢? [/quote]
你想呃post定點?
睇下人地講咩先post啦 :bye

cyrip1/6/2009 09:08
有時真係TIMING問題
佢黎果時既利記仲摸索緊個陣式同人腳唔齊
好多時靠佢一個人響前面搵食唔係佢專長(佢係ONE-TOUCH FINISH 強D)
同埋速度一般響英超真係好難搵食....

查看完整版本: 好掛住一個好有利物浦心o既球員