利迷論壇 » 昔日紅軍 » 阿朗素:永遠感激利物浦

頁: [1] 2

mkchan22/8/2009 17:35
阿朗素:永遠感激利物浦

皇家馬德里中場沙比•阿朗素向《AS》表示,他在晏菲路學到很多,並對這家英超球會心存感激。

阿朗素於2004年從皇家蘇斯達轉投利物浦,首年效力便協助球隊摘下歐聯桂冠,在對AC米蘭的決賽中射入替球隊追平的一球,令人印象難忘。這名西班牙中場在效力紅軍期間,上陣次數達199次,其中更有兩場是歐聯決賽。

阿朗素說:「我永遠感激利物浦,她真的是一家非常特別的球會。我從球隊的歷史和哲學上學到不少。」

「無論個人或技術方面,我都有所成長。這裡的經驗幫助我在球場上繼續前進,同時間,我在歐洲比賽和爭奪錦標的過程中學到很多。」

現在,這名於月初以3400萬歐元轉投皇馬的中場已為新球季作好準備,希望能為新東家創造更好成績。(Goal.com)

waterchingpear22/8/2009 17:43
XABI~好掛住你呀>_<!

積積22/8/2009 17:48
沙比仔
我仲係好唔捨得你:1crysad

Steve81322/8/2009 17:53
i will miss u forever
希望有一日你會重返利物浦

ChaRleS軒22/8/2009 18:05
沙比..真係好掛住你

dic01322/8/2009 19:55
咁你可唔可以返來啊??=[=[=[

fatantony22/8/2009 22:28
永遠感激你-沙比

tszfung22/8/2009 23:32
沙比
永遠感謝你為利記作出既貢獻......

OCP_WAI22/8/2009 23:45
沙比....
I miss you much.
Wish you have great success in 皇馬 except VS ours.

FanOfTorres23/8/2009 00:00
[quote]原文章由 [i]積積[/i] 於 23/8/2009 01:48 發表
沙比仔
我仲係好唔捨得你:1crysad [/quote]
x2

MACARENA23/8/2009 00:03
[quote]原文章由 [i]FanOfTorres[/i] 於 23/8/2009 08:00 發表

x2 [/quote]

x3

steven041223/8/2009 00:40
上陣次數達199次...
好掛住你

IFC23/8/2009 01:05
感激 xabi

heinz23/8/2009 02:51
xabi...:cry

winnertobenoone23/8/2009 03:03
感激沙比仔

前利記金童~奧雲23/8/2009 03:14
沙比   感動中

天之馬王23/8/2009 03:15
199次........

william42923/8/2009 03:55
miss u finally

gavinlo199312323/8/2009 05:50
沙比真乖仔/__\

rainycloud23/8/2009 10:16
xabi..........
i always miss u!!!!!!!!!!!!!

cyfung1723/8/2009 13:20
199次??

Alonso Total LFC games/goals:  210 / 19
[url]http://www.lfchistory.net/player_profile.asp?player_id=900[/url]

RioAddict23/8/2009 14:42
睇左佢0係皇馬兩場波,感覺佢係隊中唔係重心派牌角色,有D浪費左佢......because of this, I miss him more......

mesell23/8/2009 17:18
但我仲係好掛住你:1crysad

shellyfool24/8/2009 00:17
xabi, hope u'll come back one day

chinwing101524/8/2009 01:52
睇下佢, 再睇下奧雲, 就知忠心同反骨既分別

nokyin041424/8/2009 08:45
沙比仔番黎啦T^T

y.wai24/8/2009 12:29
[quote]原文章由 [i]nokyin0414[/i] 於 24/8/2009 16:45 發表
沙比仔番黎啦T^T [/quote]
好難= =

roncheung24/8/2009 15:30
miss u so much....xabi:cry

vincy22225/8/2009 12:52
[img]http://ser3.share.ysk.cc/upload/photo/20090825/1251205047-BCEIOSjz48.jpg[/img]
7萬幾人面前嘅OFFICIAL PRESENTATION
唉 ....... 好掛住你兩個

canwong30/8/2009 03:26
好掛住沙比……一看比賽就掛住沙比TT

RioAddict30/8/2009 07:33
[quote]原文章由 [i]canwong[/i] 於 30/8/2009 11:26 發表
好掛住沙比……一看比賽就掛住沙比TT [/quote]

X2

缺乏沙比後遺症.....  :(

anniecmy30/8/2009 08:32
好掛住你呀.....沙比

1/9/2009 09:19
希望你有机会返离......

rayray1231/9/2009 15:00
整夠200場先走...

GTR1/9/2009 16:54
一個西班牙人好難係英國長期生活ge
又唔係細個開始扎根

RioAddict2/9/2009 05:24
沙比的剖白......上年賓sir想賣走佢原來真係導火線

[url]http://www.skysports.com/story/0[/url],19528,11669_5530854,00.html

klzani2/9/2009 14:54
[quote]原文章由 [i]RioAddict[/i] 於 2/9/2009 13:24 發表

[url]http://www.skysports.com/story/0[/url],19528,11669_5530854,00.html [/quote]

其實都好正常姐 始終唔系系英國長大
已經會有文化問題
而且有人出賣/離棄自己先
即使歸屬感大都好難唔走

積積2/9/2009 23:17
[quote]原文章由 [i]RioAddict[/i] 於 2/9/2009 13:24 發表

[url]http://www.skysports.com/story/0[/url],19528,11669_5530854,00.html [/quote]

其實諗都諗到啦

話哂上年都俾人迫走過
個心點都有條刺既

不過沙比都算係咁啦
幫利記攞返30m轉會費返黎:XD

clivetsang4/9/2009 01:41
[quote]原文章由 [i]RioAddict[/i] 於 23/8/2009 22:42 發表
睇左佢0係皇馬兩場波,感覺佢係隊中唔係重心派牌角色,有D浪費左佢......because of this, I miss him more...... [/quote]

其實好多球員都唔知過去做乜嫁啦
淨係為左"皇馬"就過檔
然後o徙兩三年之後又走
真係摞自己黎攪...

cyrip4/9/2009 01:52
1月好番黎啦...

查看完整版本: 阿朗素:永遠感激利物浦