利迷論壇 » 昔日紅軍 » 沙比....皇馬可能放棄沙比

頁: [1] 2

乂蚊仔5/7/2010 08:20
沙比....皇馬可能放棄沙比

據《天空體育》周一報道,皇家馬德里    銳意改善後防中路,報稱不介意以兩個換一個,也想收購祖雲達斯    的意大利    中堅基亞連尼。據悉,[color=Red]被犧牲的將是西班牙    中場沙比阿朗素 [/color]   及荷蘭    翼衛德倫特。

《天空體育》消息指出,皇馬新帥摩連奴    正將收購利物浦    隊長謝拉特    ,故沙比阿朗素將成犧牲品;而翼衛德倫特近季在皇馬已失正選,加上摩帥快將簽得舊部屬艾殊利高爾    ,故該名荷蘭左閘也會被放棄。

據報,皇馬願意以沙比阿朗素及德倫特,去換取祖記的基亞連尼;不過,「老婦人」方面似乎拒絕皇馬開出的條件。適逢簡拿華路    與格羅素    已離開祖雲達斯,而新帥迪尼利有意以基亞連尼為重建球隊核心。

係真定假....等我地買番佢番黎喇!!!!

050965/7/2010 08:24
買番阿朗素我地有so:hyper

蛋散5/7/2010 08:25
要沙比定要隊長?! :sweat

kcmc5/7/2010 08:31
沙比....A4 replace G8....

twhchan5/7/2010 09:06
Xabi + VDV exchanges G8 !!!

owen.poon5/7/2010 09:11
如果係咁,隊長可能去到皇馬踢一年又會比皇馬賣

RedsCool5/7/2010 09:16
i doubt Alonso's ambition to return to play for us.

乂蚊仔5/7/2010 09:19
沙比加vdv加錢 換隊長....
咁就very good了!!!

terry.wong5/7/2010 09:19
最緊要唔好比皇馬當水魚

YUIGBD5/7/2010 10:11
i want xabi back!!!

leinad5/7/2010 10:25
沙比返0黎, 隊長應該唔會想走
上年企成咁, 盲0既都知發生咩事

liverpoolegend5/7/2010 12:31
其實沙比去到皇馬踢呢一年..

身價係drop左唔小....佢仲味踢返係利記果陣的水準

沙比+vdv+40m 換 隊長就正....

gn019240325/7/2010 12:38
[quote]原文章由 [i]liverpoolegend[/i] 於 5/7/2010 20:31 發表

沙比+vdv+40m 換 隊長就正.... [/quote]
你.發緊夢???
沙比+vdv 就算唔洗我地加錢已經偷笑
仲有人地加40m:hyper

waterchingpear5/7/2010 14:17
Xabi 返黎!!!!!
Gerrard 唔好走!!!!!!!

ahbut5/7/2010 14:22
Xabi 返黎!!!!!

艾粒Gerrard5/7/2010 14:46
[quote]原文章由 [i]liverpoolegend[/i] 於 5/7/2010 20:31 發表

沙比+vdv+40m 換 隊長就正.... [/quote]
我覺得應該 C朗 + 卡卡 + 賓施馬 + 希古恩 + 40M
先考慮下:sleep

chungsiu1235/7/2010 14:56
雖然個人好想xabi回歸……真係好想……:'(
但而家新帥上馬,仲係咪打返之前個form係一個疑問…
xabi的作用仲會唔會係咁大?加上佢rm呢一年狀態都麻麻…
所以…既然而家要求變,行返舊路未必係好事…

何輝5/7/2010 14:59

你都諗法真係好正...諗下都好既...不過真係諗下好啦..唔好諗太多:hyper

話時話...上年既隊長表現加皇馬當我地水魚咁禁既往績...唔太睇好個deal

norman20085/7/2010 15:37
[quote]原文章由 [i]kcmc[/i] 於 5/7/2010 16:31 發表
沙比....A4 replace G8.... [/quote]
唔係掛,唔同level:sweat

100982c5/7/2010 16:11
[quote]原文章由 [i]艾粒Gerrard[/i] 於 5/7/2010 22:46 發表

我覺得應該 C朗 + 卡卡 + 賓施馬 + 希古恩 + 40M
先考慮下:sleep [/quote]

c朗就咪la~~~

fung05105/7/2010 16:31
係lu!要沙比定要隊長= =

poonben5/7/2010 19:57
Alonso之前話唔鐘意Rafa
呢Rafa走左Roy上任
以佢心裡面對利記個份情
佢應該都會揀番番黎

chriswpl12256/7/2010 00:56
[quote]原文章由 [i]100982c[/i] 於 6/7/2010 00:11 發表

c朗就咪la~~~ [/quote]

SORRY, 呢條友幾好波都好, 我呢一世都唔希望佢著利記波衫
我對佢極度反感:lur

tml07e6/7/2010 03:00
回覆 #23 chriswpl1225 的文章

agree

蛋散6/7/2010 07:31
[quote]原文章由 [i]chriswpl1225[/i] 於 6/7/2010 08:56 發表

SORRY, 呢條友幾好波都好, 我呢一世都唔希望佢著利記波衫
我對佢極度反感:lur [/quote]

我真係唔覺得C朗好好波, 一踢大賽就無影! :donno

麥斯洛迪古斯10/7/2010 06:50
[quote]原文章由 [i]蛋散[/i] 於 6/7/2010 15:31 發表

我真係唔覺得C朗好好波, 一踢大賽就無影! :donno [/quote]
個場西班牙對葡萄牙
佢身位隊長 響球隊落後情況下
在8x分鐘階段 前場超過5位葡萄牙球員
佢選擇唔交波
可以一句唔該band落廣告牌

真係覺得佢除左球技冇咩勁

加歷查的Fans10/7/2010 06:55
沙比響皇馬做2打6
世界杯做番正選,仲要沙維就番佢黎踢
對德國果場佢既高波轉邊仍然好準

Juicebox10/7/2010 07:07
[quote]原文章由 [i]加歷查的Fans[/i] 於 10/7/2010 14:55 發表
沙比響皇馬做2打6
世界杯做番正選,仲要沙維就番佢黎踢
對德國果場佢既高波轉邊仍然好準 [/quote]
其實我覺得佢既作用比08年更大
08有senna完全係442踢小組滲入
而家現今足球大多數都係打防守為主
陣地戰沙比果種自動導行既轉邊好重要..
好快可以拉散人地條防線
係人地防中聯防右閘位一個大斜線比ramos姐係人地既左閘
真係拍案叫好!
睇沙比踢波係一種enjoy , 好有藝術成份
再加上佢好有球味, 好似dirk咁..實而不華

[[i] 本文章最後由 Juicebox 於 10/7/2010 15:10 編輯 [/i]]

加歷查的Fans10/7/2010 07:10
[quote]原文章由 [i]Juicebox[/i] 於 10/7/2010 15:07 發表

其實我覺得佢既作用比08年更大
08有senna完全係442踢小組滲入
而家現今足球大多數都係打防守為主
陣地戰沙比果種自動導行既轉邊好重要..
好快可以拉散人地條防線
係人地防中左右閘位一個大斜線比ramos姐係 ... [/quote]
但我怕沙比+阿古會好似沙比+沙維咁....

Juicebox10/7/2010 07:19
[quote]原文章由 [i]加歷查的Fans[/i] 於 10/7/2010 15:10 發表

但我怕沙比+阿古會好似沙比+沙維咁.... [/quote]
阿古個case又唔同沙維
正如何輝所講
xavi 係踢pirlo果種向住人地龍門去分波,
而家佢今年係西班牙係踢攻中個位
要係背向龍門做波, 姐係要拎波又佢去轉身
阿古就不嬲都踢呢個攻中位, 應該唔會同喎

加歷查的Fans10/7/2010 07:25
[quote]原文章由 [i]Juicebox[/i] 於 10/7/2010 15:19 發表

阿古個case又唔同沙維
正如何輝所講
xavi 係踢pirlo果種向住人地龍門去分波,
而家佢今年係西班牙係踢攻中個位
要係背向龍門做波, 姐係要拎波又佢去轉身
阿古就不嬲都踢呢個攻中位, 應該唔會同喎 [/quote]
應該話
沙比+阿古+謝仔,分工上一定要好清晰
如果唔係一定會有一個甚至兩個隱形...

Juicebox10/7/2010 07:37
[quote]原文章由 [i]加歷查的Fans[/i] 於 10/7/2010 15:25 發表

應該話
沙比+阿古+謝仔,分工上一定要好清晰
如果唔係一定會有一個甚至兩個隱形... [/quote]
我又覺得要有針對性部處
呢3個某情度上黎講有幾點好似
如果踢淘汰賽冇一個good tackle or叫做爤打既球員係中場 , 真係唔掂
所以佢地3個一齊同場只可以講睇下佢地有冇火花
不過先決條件係謝仔會改踢法定點.......
反而沙比+阿古+Lucas我覺得會幾唔錯
謝仔係可以做同Lucas 既野, 但係心態上謝仔會唔會踢呢種爤仔波同你狂搶?
以前就會, 上年我都冇見過佢咁lu...

[[i] 本文章最後由 Juicebox 於 10/7/2010 15:39 編輯 [/i]]

Juicebox10/7/2010 07:39
所以要踢出真正想踢果個form,
最大要點就係謝仔呢個重心係點

htwong10/7/2010 13:57
[quote]原文章由 [i]艾粒Gerrard[/i] 於 5/7/10 22:46 發表

先考慮下:sleep [/quote]
哈哈......你講野都幾好笑?:donno就算唔使錢黎利記,只係出糧俾佢地利記分分鐘半季就破產啦!個個十幾廿萬鎊週薪?唔好玩:sleep

前利記金童~奧雲10/7/2010 14:33
[quote]原文章由 [i]htwong[/i] 於 10/7/2010 21:57 發表

哈哈......你講野都幾好笑?:donno就算唔使錢黎利記,只係出糧俾佢地利記分分鐘半季就破產啦!個個十幾廿萬鎊週薪?唔好玩:sleep [/quote]
半季賣番出去:hyper正呀

OCP_WAI17/7/2010 23:59
回覆 #17 chungsiu123 的文章

I  like  Xabi  much.
But  I  also  agree  with  you  view.

KELVINPC102619/7/2010 02:43
沙比可以選擇番黎利記架

kit131426/7/2010 14:17
Xabi
liverpool才是你的球會~~

alanhahaha88827/7/2010 09:16
the door is always open for you

roncheung27/7/2010 21:02
沙比 利記大門隨時為你打開

查看完整版本: 沙比....皇馬可能放棄沙比