利迷論壇 » 昔日紅軍 » 馬斯真蘭奴為求轉會巴賽, 不惜[貼錢]達到目的?

頁: [1]

vvww31/8/2010 07:59
馬斯真蘭奴為求轉會巴賽, 不惜[貼錢]達到目的?

】「貼錢」轉會在世界球壇偶有發生,但較少出現在勁旅之間的交易之上,阿根廷    中場馬斯真蘭奴被踢爆,原來為了離開利物浦    ,竟然不惜掏出300萬歐元,讓巴塞隆拿    得以完成交易,既慷慨,又堅決,顯見紅軍難以在夏天留住「有心人」!

西班牙    《世界體育報》聲稱,阿根廷中場馬斯真蘭奴,為了由紅軍轉投巴塞,居然願意少收300萬歐元人工。

據報,「小馬」鐵定投效巴塞,同意付出薪酬20%,亦即300萬歐元,用以「資助」巴塞付出2,200萬鎊轉會費,實行不惜一切離開英倫球壇。

另外,巴塞新主席羅素爾早前公佈,所有巴塞職球員必須把收入的1%,捐贈給作慈善用途,以及作為員工退休基金,而這名新兵亦已答允有關舉動。

[url]http://hk.news.yahoo.com/article/100831/18/jz4p.html[/url]

其實佢都唔洗搞到自己咁cheap啫....除非佢真係好唔想留係利記.........

Stevie-G31/8/2010 08:01
唉...算啦都過左去

Welsh31/8/2010 08:03
睇下佢篇訪問...真係同一隻 _ 無分別

eckenny31/8/2010 08:07
好多箇中原因,只有當事人才知曉...
我聽FRIEND講 XABI 同 MASCH一樣問題...
太太唔適應英國的生活...球員被迫出走...

麥記31/8/2010 08:08
本來念在佢呢幾年看似好上心,入親波都好激動錫會章而覺得好可惜

但而家...WFC? 完全唔想知有關佢嘅消息,少少興趣都冇 !

poonben31/8/2010 08:16
其實始終係家人唔適應英國生活既問題
老實說
我從來都冇話點懷疑馬斯對利物浦既心
有時候可能係家人俾佢既壓力令佢有d焦急想快d離開英國
同盡快安頓好佢地
所以做d野有d出人意表
我係咁諗....

[[i] 本文章最後由 poonben 於 31/8/2010 16:18 編輯 [/i]]

謝拉凸31/8/2010 08:20
咁都得-.-真係咁想走?

RedsCool31/8/2010 08:21
well...at least M20 did SOMETHING to let Liverpool earn more $ from his transfer.....

hkfans31/8/2010 08:24
認真d想, 他都錯唔晒, 都拖拖拉拉咁耐, 而家罷踢一場, 即時解決.
作客曼城, 其實都超過5成輸架啦, 最大影響, 可能只是輸多一兩球.

BB朋友31/8/2010 08:25
世界體育報吖:donno但M20 確是傷透lfc fan的心:nts

不夜天情人31/8/2010 08:25
大家試想下你身邊既家人唔係支持你
反而日日對住你哦你快d走
日復日而再年復年
一年兩年咁過你就可能明白點解馬斯今時今日點解要做呢個決定
佢過去一直表現出黎同一路既訪問都令我相信
佢係愛利物浦既

不過點都好啦
一個對球隊幾年都有相當貢獻既球員
大家無謂講得太多而引發更多不必要既爭論去破壞forum既氣氛喇......

martin31/8/2010 08:31
佢貼比巴塞咋,我唔覺貼錢走有乜咁巴閉,叫巴塞多謝佢囉。

adwinyip31/8/2010 10:24
[quote]原文章由 [i]martin[/i] 於 31/8/2010 16:31 發表
佢貼比巴塞咋,我唔覺貼錢走有乜咁巴閉,叫巴塞多謝佢囉。 [/quote]

巴塞d死窮鬼唔係好我地好多咋, 成日想買勁人又唔想比錢, 出埋d賤招, 出口術, 依家我諗係得d死忠先仲撐佢地, 大部份球迷都唔妥佢地呢d甘既行為.

adwinyip31/8/2010 10:26
[quote]原文章由 [i]vvww[/i] 於 31/8/2010 15:59 發表
據報,「小馬」鐵定投效巴塞,同意付出薪酬20%,亦即300萬歐元,用以「資助」巴塞付出2,200萬鎊轉會費,實行不惜一切離開英倫球壇。[/quote]

其實依家既轉會費係幾多? 之前又話千六萬, 依家又話2千2萬, 仲要係英鎊, 都唔知邊個報導先o岩!!:stp:stp

pplove31/8/2010 11:04
[quote]原文章由 [i]adwinyip[/i] 於 31/8/2010 18:24 發表

[color=Red]巴塞d死窮鬼[/color]唔係好我地好多咋, 成日想買勁人又唔想比錢, 出埋d賤招, 出口術, 依家我諗係得d死忠先仲撐佢地, 大部份球迷都唔妥佢地呢d甘既行為. [/quote]

唔該你專重下巴塞

22m 買馬斯已經算ok,唔平唔貴,
唔該唔好覺得因為係利記球員,
就用唔只值依個價錢既心態黎諗

馬斯之前買返黎都唔係22m咁多

[[i] 本文章最後由 pplove 於 31/8/2010 19:07 編輯 [/i]]

sitgoegg71831/8/2010 11:30
[quote]原文章由 [i]pplove[/i] 於 31/8/2010 07:04 PM 發表

唔該你專重下巴塞

22m 買馬斯已經算ok,唔平唔貴,
唔該唔好覺得因為係利記球員,
就用唔只值依個價錢既心態黎諗

馬斯之前買返黎都唔係22m咁多 [/quote]
你係巴塞迷梗係咁講:85

Welsh31/8/2010 11:32
第1個bid出12m euro
我覺真係barca 先出得到呢個價

同買法比一樣
我諗巴狗超過11個人出黎叫法比走
買馬斯查難奴美斯又係咁出黎講
口術王

Squarefong31/8/2010 11:37
[quote]原文章由 [i]adwinyip[/i] 於 31/8/2010 18:24 發表

巴塞d死窮鬼唔係好我地好多咋, 成日想買勁人又唔想比錢, 出埋d賤招, 出口術, 依家我諗係得d死忠先仲撐佢地, 大部份球迷都唔妥佢地呢d甘既行為. [/quote]

今次又唔係好關巴塞事
球員本身問題

pplove31/8/2010 11:43
[quote]原文章由 [i]sitgoegg718[/i] 於 31/8/2010 19:30 發表

你係巴塞迷梗係咁講:85 [/quote]

我只係講事實........
如果有人話我地球隊利記,
敢問師兄你會點諗?

其實馬斯買時都唔係22m以上

之前沙比走時又唔見大家出聲...

而家巴塞話22m

我唔覺得過份囉

如果你覺得我講係錯既

馬斯唔只值22m,應該值10000m......

王子唔只值50m,值1億

全隊利記球員每個值100m

什至恩素亞,歷查+尼哥佢地都係

[[i] 本文章最後由 pplove 於 31/8/2010 19:44 編輯 [/i]]

一個普通利迷31/8/2010 11:48
[quote]原文章由 [i]pplove[/i] 於 31/8/2010 19:43 發表

敢問師兄你會點諗?

而家巴塞話22m

我唔覺得過份囉

如果你覺得我講係錯既

馬斯 ... [/quote]
第二愛巴塞

大家唔洗傾

Welsh31/8/2010 11:55
兩三年前我都幾鍾意巴塞, 組織強夠正氣
但呢兩年完全變質 :o)
我只會用疤形容

Masch31/8/2010 11:57
其實利物浦可以向歐洲足協投訴巴塞 tap up球員
屈多佢地几百萬都好

hkfans31/8/2010 11:59
[quote]原文章由 [i]Masch[/i] 於 31/8/2010 19:57 發表
其實利物浦可以向歐洲足協投訴巴塞 tap up球員
屈多佢地几百萬都好 [/quote]

有d咁既例架咩?

阿祐31/8/2010 12:21
依家好憎巴塞
你地第二愛巴塞我無野傾

只係覺得沙維同美斯把口好臭

~費托王子~31/8/2010 12:30
貼錢走~有冇真係咁想走呀?

yhm31/8/2010 12:37
I appreciate his relentless efforts to conclude this issue.

No need to drag on when his mind is determined.

pkhappy31/8/2010 12:37
其實佢最衰都係罷踼一場, 其他例如貼錢走, 有離心, 係咁話要去巴塞個 d 冇咩問題 .....

此終一個阿跟庭人...屋企又走左, 仲有係英國住真係幾慘...而且有一間大球會係西玩牙 (西班牙同南美 d 文化好似), 連你屋企人都鐘意.. 咁既時候,, 其實唔走有 d on 居....雖然罷踼真係好唔 professional ...

至於你話英國係咪真係咁差住唔到人.. 咁真係睇一個個人....

[[i] 本文章最後由 pkhappy 於 31/8/2010 20:39 編輯 [/i]]

麥記31/8/2010 12:44
[quote]原文章由 [i]阿祐[/i] 於 31/8/2010 20:21 發表
依家好憎巴塞
你地第二愛巴塞我無野傾

只係覺得沙維同美斯把口好臭 [/quote]
嬴左兩年之後成班都大口氣左好多,想當年都仲係我地嘅手下敗將...:sweat

以前都好欣賞巴塞嘅進攻踢法間中都會睇下佢地啲波,但而家佢地喺我心目中拍得上鍠鎷了:rolleyes

yhm31/8/2010 12:45
Now, burden is on Manager to recruit players that can
  IMPROVE PERFORMANCE.

So far, half-half.
(new Portugal player reminds me of ABRUPT change of taste)

sitgoegg71831/8/2010 12:59
[quote]原文章由 [i]pplove[/i] 於 31/8/2010 07:43 PM 發表

敢問師兄你會點諗?

而家巴塞話22m

我唔覺得過份囉

如果你覺得我講係錯既

馬斯 ... [/quote]
22M呢個價冇錯....

不過我唔覺得你GE愛隊巴塞值得尊重LOR..........:lur

不過冇計,你第2愛係巴塞,所以唔使傾:sleep

仲有,題外話....你第1愛球隊係利記:lfcflag
但係點解你唔係第1憎獌??

[[i] 本文章最後由 sitgoegg718 於 31/8/2010 21:06 編輯 [/i]]

writeland31/8/2010 13:01
咁又唔可以因為人地鐘意巴塞就咁話人..
講到明第二..
大家都係為利記著想既..

22M呢個價..其實唔算太過份既低..
老實講而家防守球員既價點都唔高得去邊..
只不過馬斯自己日日話想走..
巴塞知道利記冇得唔放..咪出個低少少既價囉..

返正題..
如果單野係真..
馬斯真係CHEAP到呢..睇落咁正氣..

vvww31/8/2010 16:34
[quote]原文章由 [i]sitgoegg718[/i] 於 31/8/2010 20:59 發表

不過我唔覺得你GE愛隊巴塞值得尊重LOR..........:lur

但係點解你唔係第1憎獌?? [/quote]
啲個問題好....如果馬斯係22m過曼聯....唔知大家仲會唔會咁理性呢....

iiiii11131/8/2010 16:40
佢真係好愛巴塞喎:sleep

pplove31/8/2010 17:21
[quote]原文章由 [i]sitgoegg718[/i] 於 31/8/2010 20:59 發表

但係點解你唔係第1憎獌?? [/quote]

我冇寫第1憎+第2憎依D字眼囉

而家樓主係post 世界新聞報

內容係關於馬斯,

而且佢之前係佢要求離隊,8月頭已經有好多報章講左

我只係唔明你地咁理性一定話係巴塞錯

我唔係話幫巴塞,而且我唔係巴塞迷

我第2喜愛既原因,
係因為全西甲我只是喜愛,
只欣賞佢地既球技
唔係鐘意佢地既人

唔該你睇清楚先好話人
唔好玩挑釁,thx.....

[[i] 本文章最後由 pplove 於 1/9/2010 02:02 編輯 [/i]]

加歷查的Fans31/8/2010 17:55
馬斯都已經走左
無謂再為前人而嘈,更加無謂為巴塞而鬧

查看完整版本: 馬斯真蘭奴為求轉會巴賽, 不惜[貼錢]達到目的?