利迷論壇 » 昔日紅軍 » 熱 刺 高 價 求 購 艾 比 路 亞

頁: [1]

tiger19951212/1/2011 07:14
熱 刺 高 價 求 購 艾 比 路 亞

在 今 季 英 超 新 援 中 ,雲 達 華 特 被 視 為 最 佳 新 人 的 有 力 競 爭 者 。 也 許 是 在 雲 達 華 特 身 上 嘗 到 了 甜 頭 ,哈 利 列 納 又 把 引 援 視 線 聚 焦 到 了 皇 馬 。 據 馬 德 里 媒 體 透 露 ,熱 刺 看 上 了 皇 馬 後 備 邊 衛 艾 比 路 亞 。

在 G.巴 利 改 踢 邊 鋒 之 後 ,熱 刺 兩 翼 邊 衛 位 置 上 就 一 直 缺 乏 足 夠 出 色 的 球 員 。 無 論 是 哥 路 卡 、 阿 倫 侯 頓 還 是 伊 高 圖 ,都 只 能 算 是 平 庸 之 輩 。 艾 比 路 亞 曾 經 在 利 物 浦 效 力 過 一 段 時 間 ,他 早 已 證 明 自 己 能 夠 適 應 英 格 蘭 足 球 的 氛 圍 。 另 外 艾 比 路 亞 能 夠 勝 任 左 右 邊 衛 ,全 能 性 令 人 讚 歎 。

據 悉 熱 刺 為 艾 比 路 亞 開 出 了 1200萬 歐 元 的 報 價 ,皇 馬 09年 夏 天 買 回 他 時 ,只 不 過 花 了 350萬 歐 元 而 已 。 不 過 儘 管 艾 比 路 亞 身 價 暴 漲 ,皇 馬 也 不 可 能 將 其 賣 走 。 格 尼 奴 下 季 離 隊 可 能 性 不 小 ,如 果 再 賣 掉 艾 比 路 亞 的 話 ,皇 馬 又 將 很 難 湊 夠 4名 青 訓 球 員 的 歐 冠 報 名 資 格 下 限 了 。

而 在 摩 連 奴 的 戰 術 體 系 中 ,艾 比 路 亞 也 一 直 扮 演 著 相 當 重 要 的 角 色 。 儘 管 艾 比 路 亞 從 來 都 不 是 絕 對 主 力 ,但 他 卻 是 皇 馬 所 有 球 員 中 的 第 十 二 人 ,他 是 後 防 線 調 整 時 的 頭 號 選 擇 。 一 旦 沙 治 奧 拉 莫 斯 或 馬 些 路 不 能 出 場 ,艾 比 路 亞 就 會 出 現 在 兩 翼 邊 衛 的 位 置 上 。 而 當 柏 比 或 卡 華 奴 中 有 一 人 不 在 場 上 時 ,沙 治 奧 拉 莫 斯 就 將 客 串 中 堅 ,艾 比 路 亞 則 頂 替 他 踢 右 後 衛 。 在 後 備 後 衛 排 名 的 競 爭 中 ,艾 比 路 亞 走 到 了 R.艾 比 奧 爾 、 加 雷 等 人 之 前 。

[url]http://web.macauslot.com/soccer/html/news/newsframe2.html[/url]

麥斯洛迪古斯12/1/2011 09:49
唉 果陣當初都唔知點解要賣佢
仲要350萬歐元 做哂水魚咁...

前利記金童~奧雲12/1/2011 10:11
[quote]原文章由 [i]麥斯洛迪古斯[/i] 於 12/1/2011 17:49 發表
唉 果陣當初都唔知點解要賣佢
仲要350萬歐元 做哂水魚咁... [/quote]
根本就好過g2   唉...

chung_忠12/1/2011 10:11
思鄉呀ma

chungsiu12312/1/2011 11:26
[quote]原文章由 [i]chung_忠[/i] 於 12/1/2011 18:11 發表
思鄉呀ma [/quote]
好似冇人記得呢個原因咁,真係咁多人鍾意做水魚咩…
有頭髮邊個想做癩痢…

仲有,臨走個期力查場上大喝過表現得唔集中的Lola,仲有D推撞。
唔排除都係令到Lola思鄉的原因…

英倫10號奧雲仔12/1/2011 11:30
[quote]原文章由 [i]chungsiu123[/i] 於 1.12.2011 19:26 發表

有頭髮邊個想做癩痢…

仲有,臨走個期力查場上大喝過表現得唔集中的Lola,仲有D推撞。
唔排除都係令到Lola思鄉的原因… [/quote]

基本上反賓既人知道呢個原因都當唔知
又多條罪入肥賓數丫嘛 :rolleyes

Marco..12/1/2011 12:12
[quote]原文章由 [i]chungsiu123[/i] 於 12/1/2011 19:26 發表

有頭髮邊個想做癩痢…

唔排除都係令到Lola思鄉的原因… [/quote]
講清楚呀,,艾比果年既下半季係抵鬧架,,唔好比人搵位入加歷查:XD

vgJ9kea1200212/1/2011 12:32
[quote]原文章由 [i]Marco..[/i] 於 12/1/2011 20:12 發表

講清楚呀,,艾比果年既下半季係抵鬧架,,唔好比人搵位入加歷查:XD [/quote]
講真
果次單野我自己都係偏向少少力查果邊
因為艾比路亞果球波的確係抵罵

個波右邊傳中埋黎明明可以頂走..

但艾比目送個波溜頂俾左個半機會人起腳

最後係力查包番...

咁講真作為後防LEADER呢D波出聲去罵我覺得係要

因為艾比果球明顯真係HEA得滯

但好多人都覺得力查果下唔應該咁大反應去話艾比...

但我記得當時艾比係俾力查罵完後

口UP UP講左少少野先激到力查咁興出手推佢

同埋我覺得力查咁肉緊都係希望協助連拿能夠奪得金手套,(雖然最後係唔得)

但當時都係較多人都覺得係力查唔岩多D.....

一世利迷J12/1/2011 15:08
[quote]原文章由 [i]vgJ9kea12002[/i] 於 12/1/2011 20:32 發表

講真

最後係力查包番...

咁講真作為後防LEADER呢D波出 ... [/quote]

仲有低價賣走既原因係份約唔知得番12個月定18個月

所以迫住要賣走

W.King12/1/2011 22:52
已經3張..買泥冇用..不過佢既經驗對熱刺打歐聯好有幫助

12562787213/1/2011 08:19
相信佢去熱刺都係打後備
明明今年HUTTON同E高圖都OK

Marco..13/1/2011 11:04
[quote]原文章由 [i]W.King[/i] 於 13/1/2011 06:52 發表
已經3張..買泥冇用..不過佢既經驗對熱刺打歐聯好有幫助 [/quote]
3日後先28

gavinlo199312313/1/2011 11:27
好鍾意佢

小拉特20/1/2011 11:06
我都仲意佢每次liverpool win會跳上去!!
好掛住呀

bayen20/1/2011 17:47
[quote]原文章由 [i]英倫10號奧雲仔[/i] 於 12/1/2011 19:30 發表

基本上反賓既人知道呢個原因都當唔知
又多條罪入肥賓數丫嘛 :rolleyes [/quote]

咩都唔使入肥賓數架啦......

艾比單野...大把野可以針著啦...

個陣皇馬仲急過我地..個期不停咁搵本土球員...
我地又等人用..
錢又唔係多..
賣左又要驚俾老細cap水..

要放...係咪有更好既處理方法呢?

不過要撐佢既...
實講到肥賓好無辜咁囉....

norman200821/1/2011 10:36
艾 比 路 亞係皇馬青訓黎?

y.wai21/1/2011 13:17
好掛住佢呀:cry

利記阿光22/1/2011 06:58
回覆 #16 norman2008 的文章

係呀, 記得好似果時已經跟開賓sir?

edmondwch22/1/2011 12:19
熱刺好似乜春都話要買...

利物浦Fans31/1/2011 05:40
[quote]原文章由 [i]小拉特[/i] 於 20/1/2011 07:06 PM 發表
我都仲意佢每次liverpool win會跳上去!!
好掛住呀 [/quote]
次次入完波慶祝d相都見到佢攬住入球果個:fishball:fishball

利物浦Fans31/1/2011 05:46
[quote]原文章由 [i]vgJ9kea12002[/i] 於 12/1/2011 08:32 PM 發表

講真

最後係力查包番...

咁講真作為後防LEADER呢D波出 ... [/quote]

[url]http://www.indavideo.hu/video/Carragher_-_Arbeloa[/url]

查看完整版本: 熱 刺 高 價 求 購 艾 比 路 亞