利迷論壇 » 昔日紅軍 » 車 仔 夏 季 或 拋 售 F.托 里 斯

頁: [1] 2

God210/4/2011 04:24
車 仔 夏 季 或 拋 售 F.托 里 斯

憑 藉 馬 路 達 在 第 66分 鐘 的 唯 一 進 球 ,車 路 士 在 主 場 艱 難 地 以 1比 0擊 敗 聯 賽 副 班 長 韋 根 。 上 賽 季 ,車 路 士 曾 經 在 主 場 8比 0血 洗 韋 根 ,一 年 過 後 轉 變 實 在 太 明 顯 。 若 論 車 路 士 的 陣 容 ,最 大 的 改 變 在 於 加 進 了 前 鋒 F.托 里 斯 ,但 後 者 的 表 現 讓 人 失 望 。 根 據 賽 後 的 媒 體 爆 料 ,車 路 士 老 闆 阿 巴 莫 域 治 甚 至 已 經 動 了 夏 季 拋 售 F.托 里 斯 的 念 頭 。

上 賽 季 最 後 一 輪 ,車 路 士 8比 0屠 殺 韋 根 ,杜 奧 巴 上 演 帽 子 戲 法 ,安 歷 卡 梅 開 二 度 ,S.卡 羅 奧 也 有 進 球 。 時 間 還 沒 到 一 年 ,車 路 士 的 攻 擊 力 退 步 極 其 嚴 重 。 本 場 比 賽 ,F.托 里 斯 終 於 回 到 替 補 席 ,但 是 替 補 登 場 31分 鐘 依 然 沒 有 斬 獲 。 第 47分 鐘 ,F.托 里 斯 開 始 熱 身 ,車 路 士 球 迷 對 其 每 一 次 動 作 都 報 以 掌 聲 。 31分 鐘 的 時 間 裡 ,F.托 里 斯 3次 射 門 中 目 標 ,17次 觸 球 ,7次 傳 球 ,曾 經 有 一 次 射 門 近 在 咫 尺 卻 被 韋 根 門 將 艾 哈 比 斯 撲 出 橫 樑 。

此 役 過 後 ,F.托 里 斯 近 12場 各 項 賽 事 顆 粒 無 收 ,累 計 時 間 816分 鐘 ,其 中 648分 鐘 身 披 藍 衣 。 加 盟 車 路 士 以 來 ,F.托 里 斯 首 發 7場 替 補 3場 ,沒 有 助 攻 ,射 門 20次 ,射 正 率 只 有 17%(在 利 物 浦 時 是 49%)。 身 價 高 達 5000萬 英 鎊 的 F.托 里 斯 ,很 可 能 帶 給 阿 巴 莫 域 治 新 的 噩 夢 。 阿 巴 莫 域 治 最 不 願 意 被 恥 笑 為 「 人 傻 錢 多 」 ,因 此 假 如 F.托 里 斯 情 況 依 舊 ,賽 季 後 一 切 都 難 說 。 根 據 媒 體 透 露 ,阿 巴 莫 域 治 已 經 動 了 拋 售 F.托 里 斯 的 念 頭 。 消 息 顯 示 ,F.托 里 斯 的 前 球 會 馬 德 里 體 育 會 一 直 希 望 買 回 F.托 里 斯 ,而 舒 夫 真 高 當 年 「 貽 害 」 車 路 士 的 情 景 仍 讓 阿 巴 莫 域 治 歷 歷 在 目 ,因 此 假 如 有 合 理 報 價 ,阿 巴 莫 域 治 願 意 割 愛 出 售 。

[url]http://web.macauslot.com/soccer/html/news/newsframe2.html[/url]

lwqqa10/4/2011 04:33
沒可能的事吧.

abc0400210/4/2011 04:48
10M幫你回收

lwqqa10/4/2011 05:03
[quote]原文章由 [i]abc04002[/i] 於 10/4/2011 12:48 發表
10M幫你回收 [/quote]

12場0入球0助攻 17%射中率
我諗值300-500w

積積10/4/2011 05:32
我先唔信油王咁快就賣 Torres :sleep

ericeric171210/4/2011 05:49
其實佢都越黎越好ga la,係冇波入je~.~

ricakelvin10/4/2011 07:55
O的報紙佬吹水吹到哩..油王如果真係賣50M等如同人講自己做左超級水魚LAW....吹水原因都俾個真O的啦...

vgJ9kea1200210/4/2011 08:13
咁就收皮??
唔會咁快既

多蒙10/4/2011 09:22
有冇咁兒戲?

hung062910/4/2011 10:07
希望佢返黎利記搭住阿蘇

iiiii11110/4/2011 11:51
15m都唔知有冇人要...

ericeric171210/4/2011 12:18
其實....可能呢個係利記同torres一齊整ge陰謀~等我地可以平價收番,又有5000萬磅洗~.~

edwin941310/4/2011 13:24
[quote]原文章由 [i]ericeric1712[/i] 於 10/4/2011 08:18 PM 發表
其實....可能呢個係利記同torres一齊整ge陰謀~等我地可以平價收番,又有5000萬磅洗~.~ [/quote]
世界上仲有你d咁天真咖人真係難得

hosum010510/4/2011 14:17
佢係咪會一直沈落去就唔知,
不過賣就一定唔會咁快gei, 大家睇下舒夫真高就知

bee100410/4/2011 15:53
[quote]原文章由 [i]hosum0105[/i] 於 10/4/2011 22:17 發表
佢係咪會一直沈落去就唔知,
不過賣就一定唔會咁快gei, 大家睇下舒夫真高就知 [/quote]
就係有膠刀前科..油王可能先想快快甩手

JasonLau10/4/2011 16:28
LFC Transfer Speculations
oh dear twitter debates Talk of Torres coming back summer

12562787210/4/2011 17:21
人地魯爾仲入緊波
你已經朵皮......

好難想像托里斯入唔到國家隊既一日....話晒都當打

積積10/4/2011 21:03
[quote]原文章由 [i]125627872[/i] 於 11/4/2011 01:21 發表
人地魯爾仲入緊波
你已經朵皮......

好難想像托里斯入唔到國家隊既一日....話晒都當打 [/quote]

以表現黎講
Torres 根本唔值得入國家隊:nts

12562787210/4/2011 21:53
[quote]原文章由 [i]積積[/i] 於 11/4/2011 05:03 發表

以表現黎講
Torres 根本唔值得入國家隊:nts [/quote]

係架
近排so達度fit到......

搵佢同路蘭迪踢前鋒仲實際....

spadeace11/4/2011 07:34
15m 番黎都係1個好價
話晒法衫都會好賣D

FernandoForres11/4/2011 11:56
[quote]原文章由 [i]abc04002[/i] 於 10/4/2011 12:48 發表
10M幫你回收 [/quote]
係就好la~ :fishball

音符笠爆小謝仔12/4/2011 05:12
[color=Red] 阿 巴 莫 域 治 最 不 願 意 被 恥 笑 為 「 人 傻 錢 多 」[/color]
冇心抽水,但呢句確實笑咗出嚟XDD

多謝帶走個冇哂heart又霸咗個正選9號位ge人走,
再多謝你送咗兩個年輕有為ge新紮當家前鋒俾我哋:hyper

前利記金童~奧雲12/4/2011 06:04
10m番黎^^xdd

bee100412/4/2011 14:24
[quote]原文章由 [i]前利記金童~奧雲[/i] 於 12/4/2011 14:04 發表
10m番黎^^xdd [/quote]
最多送埋保臣+k3俾佢地喇a_a..呢到成8m架:luf

vgJ9kea1200212/4/2011 14:41
真係要引用星爺既對白

"呢鑊你仲唔引風入肺?"

雞翼12/4/2011 15:04
大家可能冇睇車仔d波,
我最近睇左幾場,不難發現王子冇波入既原因。
大半隊正選都唔摻王子玩...
口口聲聲話支持佢快d入波,
實情係玩埋d小學雞野,所以車仔輸都全因班球員。

幸運之神12/4/2011 15:08
[quote]原文章由 [i]雞翼[/i] 於 12/4/2011 23:04 發表
大家可能冇睇車仔d波,
實情係玩埋d小學雞野,所以車仔輸都全因班球員。 [/quote]

得班拿約比波佢 :nts

mondad13/4/2011 02:53
"廢托回收計劃"!?

ricakelvin14/4/2011 02:40
[quote]原文章由 [i]雞翼[/i] 於 12/4/2011 23:04 發表
大家可能冇睇車仔d波,
實情係玩埋d小學雞野,所以車仔輸都全因班球員。 [/quote]
呢個都知ga,不過呢個真係11場波都冇入波既原因?佢單刀同半單刀都有唔少次都入唔到波。而家佢喺車仔只不過要做番正常要爭表現既前鋒,唔似利記係咁餵波俾你。但係佢真係做唔到。

音符笠爆小謝仔14/4/2011 08:08
[quote]原文章由 [i]ricakelvin[/i] 於 14/4/2011 10:40 發表
呢個都知ga,不過呢個真係11場波都冇入波既原因?佢單刀同半單刀都有唔少次都入唔到波。而家佢喺車仔只不過要做番正常要爭表現既前鋒,唔似利記係咁餵波俾你。但係佢真係做唔到。 [/quote]
冇咗謝仔,冇咗成隊圍住佢轉,邊有波入:hyper
諗起佢嚟第一季,8+9真係勁到爆,
係利物浦,係謝拉特令佢成為世界級球星,
係PS3同XBOX360 XDD
而家佢喺車,只不過係阿巴手上一件好貴ge但玩具~~~
kenny咁ge玩衫公仔(芭比男友XD)

supersheep14/4/2011 09:19
依加入唔到波,
我估球衣銷量都跌唔少

bee100415/4/2011 03:20
[quote]原文章由 [i]supersheep[/i] 於 14/4/2011 17:19 發表
依加入唔到波,
我估球衣銷量都跌唔少 [/quote]
你睇下岩岩轉會果陣同而家比..有幾多人仲會著佢件衫就知啦=.=

音符笠爆小謝仔15/4/2011 03:30
[quote]原文章由 [i]bee1004[/i] 於 15/4/2011 11:20 發表
你睇下岩岩轉會果陣同而家比..有幾多人仲會著佢件衫就知啦=.= [/quote]

車迷唔會好我哋對佢咁對佢,
晏菲路王子?而家佢連乞丐王子都唔係,
只係路人一個:85

沙比•F托利斯^^15/4/2011 03:51
家陣有蘇蘇同c9...要佢返黎咪破壞晒
唔想利記又做返個人/2人球隊

Anew15/4/2011 05:00
不如賣比地上最強果隊啦,我記得早幾個月仲好多果隊D人講好多廢話叫佢過去架

leekinnam15/4/2011 05:09
耐性有限!車路士或今夏放走5000萬先生
憑藉馬路達的入球,車路士主場艱難地以1-0擊敗弱旅韋根。上季,車路士曾經在史丹福橋球場8-0血洗韋根,如今雖然鋒線增添了費托,球隊的攻擊力卻大不如前。據《每日郵報》爆料,車路士班主艾巴莫域治已經動了夏季拋售托利斯的念頭。

上季,車路士曾8-0屠殺韋根,杜奧巴上演帽子戲法,安歷卡梅開二度,卡勞也有入球。如今,車路士的攻擊力卻大大退步。今仗托利斯終於回到後備席,但是後備登場31分鐘依然沒有斬獲,他曾3次射中球門,17次觸球,7次傳球,曾經有一次射門近在咫尺卻被韋根門將艾哈比斯擋出。

此戰過後,托利斯近12場比賽顆粒無收(包括1場利物浦、2場國家隊、9場車路士)。加盟車路士以來,托利斯正選7場後備3場,沒有助攻,射門20次,射中球門率只有17%(在利物浦時是49%),甚至遠遜與當年的「水貨」舒夫真高。

安察洛堤在賽後依然力撐這位西班牙國腳,他說:「基斯普在米蘭的前6個月,亦未能入球,但在歐聯決賽中他攻入了兩球。」可是,托利斯能否與基斯普相提並論?據《每日郵報》的統計,基斯普是車路士最高效的新前鋒前9場比賽射入6球。

托利斯在加盟利物浦後的第3場比賽就射入處子球,但來到車路士後卻遲遲找不到感覺。柏金在第7場比賽收穫阿仙奴處子球,亨利則是第9場。

據《每日郵報》透露,油王已有意拋售這位西班牙前鋒。消息指,托利斯的母會馬德里體育會一直希望買回「金童」,而當年收購舒夫真高的失敗依然令油王心痛,因此若有不錯的報價,油王願意割愛出售。

leekinnam15/4/2011 05:12
[quote]原文章由 [i]沙比•F托利斯^^[/i] 於 15/4/2011 11:51 發表
唔想利記又做返個人/2人球隊 [/quote]

吾會既
就算如果佢番黎
都係睇杜格利殊比吾比佢做正選
可能嬴緊波個陣先放佢落場
又或者得閒就比佢做下正選
其實如果平既價錢或者免費番番黎
都吾係一件壞事也

scottn11915/4/2011 09:33
[quote]原文章由 [i]沙比•F托利斯^^[/i] 於 15/4/2011 11:51 發表
唔想利記又做返個人/2人球隊 [/quote]

平嘅我無所謂,用佢打後備應該好過尼哥掛
:luf

mrs.agger15/4/2011 10:11
[quote]原文章由 [i]幸運之神[/i] 於 12/4/2011 23:08 發表

得班拿約比波佢 :nts [/quote]

又話玩具車更衣室氣氛好融洽輕鬆?
係咪得yossi同佢融洽同佢輕鬆?

有王子唔做走去做過街老鼠:rolleyes

mrs.agger15/4/2011 10:14
[quote]原文章由 [i]scottn119[/i] 於 15/4/2011 17:33 發表

平嘅我無所謂,用佢打後備應該好過尼哥掛
:luf [/quote]

5鎊買佢黎做後備我贊成:thumbup:係5鎊

查看完整版本: 車 仔 夏 季 或 拋 售 F.托 里 斯