利迷論壇 » 昔日紅軍 » 曼 聯 2600萬 難 買 馬 斯 卓 蘭 奴

頁: [1]

God231/10/2011 15:34
曼 聯 2600萬 難 買 馬 斯 卓 蘭 奴

據 《 每 日 體 育 報 》 透 露 ,曼 聯 把 補 強 中 後 場 的 目 標 鎖 定 在 了 馬 斯 卓 蘭 奴 身 上 ,紅 魔 鬼 願 意 為 馬 斯 卓 蘭 奴 出 價 2600萬 歐 元 。

紅 魔 鬼 領 隊 費 格 遜 看 上 馬 斯 卓 蘭 奴 ,眼 光 絕 對 沒 錯 。 在 英 超 時 代 ,馬 斯 卓 蘭 奴 就 是 個 頂 級 的 攔 截 型 中 場 。 在 效 力 巴 塞 隆 拿 後 ,他 在 進 攻 組 織 和 串 聯 方 面 也 有 了 極 大 提 高 。 而 在 潘 約 、 謝 拉 特 比 基 和 艾 比 度 輪 番 出 現 傷 患 時 ,馬 斯 卓 蘭 奴 更 是 被 巴 塞 領 隊 哥 迪 奧 拿 成 功 改 造 成 了 中 堅 。 儘 管 身 材 不 高 ,但 馬 斯 卓 蘭 奴 的 位 置 感 和 防 守 技 術 都 稱 得 上 爐 火 純 青 。 巴 塞 已 經 連 續 8場 沒 丟 球 ,這 其 中 有 馬 斯 卓 蘭 奴 極 大 的 貢 獻 。

去 年 夏 天 ,巴 塞 為 馬 斯 卓 蘭 奴 花 了 2000萬 歐 元 。 如 果 將 其 賣 給 曼 聯 的 話 ,巴 塞 將 會 賺 到 600萬 歐 元 的 差 價 。 不 過 從 戰 術 角 度 而 言 ,巴 塞 顯 然 不 會 賣 掉 馬 斯 卓 蘭 奴 。 馬 斯 卓 蘭 奴 的 存 在 ,使 得 巴 塞 中 後 場 陣 容 深 度 得 到 了 充 分 的 保 證 。 而 且 馬 斯 卓 蘭 奴 目 前 也 是 巴 塞 更 衣 室 內 的 領 袖 之 一 ,他 是 南 美 球 員 們 公 認 的 老 大 哥 。

從 馬 斯 卓 蘭 奴 自 身 而 言 ,他 也 沒 有 任 何 轉 投 紅 魔 鬼 的 必 要 。 為 了 加 盟 巴 塞 ,馬 斯 卓 蘭 奴 主 動 降 薪 ,他 也 的 確 在 巴 塞 嘗 到 了 西 甲 和 歐 冠 盃 冠 軍 的 滋 味 。 馬 斯 卓 蘭 奴 說 道 :「 我 一 輩 子 感 謝 美 斯 ,他 的 推 薦 讓 我 有 機 會 效 力 巴 塞 。 」 而 且 作 為 前 利 物 浦 球 員 ,馬 斯 卓 蘭 奴 也 未 必 願 意 轉 投 永 恆 死 敵 紅 魔 鬼 。

[url]http://web.macauslot.com/soccer/html/news/newsframe2.html[/url]

bergerass1/11/2011 04:31
Man Dog...

維兄1/11/2011 04:54
拜拜

mrs.agger1/11/2011 11:54
鏝城可能仲有可能
獌就:hi :hi

edwin94131/11/2011 12:03
訓喇seven頭!_!

bee10041/11/2011 14:54
我信得過馬斯..
攞歐聯果晚講果一向說話..都仲証明到佢心入面仲有少少尊重利記

andrewin4/11/2011 04:08
[quote]原文章由 [i]bee1004[/i] 於 1/11/2011 22:54 發表
我信得過馬斯..
攞歐聯果晚講果一向說話..都仲証明到佢心入面仲有少少尊重利記 [/quote]

如果真係咁尊重,當初就唔會罷踢走人la:hi
講一兩句補飛就想算數:bebe

李澤楷4/11/2011 04:21
[quote]原文章由 [i]bee1004[/i] 於 1/11/2011 22:54 發表
我信得過馬斯..
攞歐聯果晚講果一向說話..都仲証明到佢心入面仲有少少尊重利記 [/quote]

同意,其實主持無問呢個問題,係佢發自內心講果一句:)
如果係唔尊重咪學奧雲講紐卡素係垃圾球隊.使乜特登係全世界面前講:hehe

ricakelvin4/11/2011 07:42
我會討厭當日馬斯罷踢行為,但當聽到佢姨睋p講既說話,我已經原諒左佢

至於廢sir想買佢我諗5-6年之後佢有機會ga,

黃紫10/11/2011 16:37
[quote]原文章由 [i]bee1004[/i] 於 1/11/2011 22:5

4 發表
我信得過馬斯..

請問佢講左什麼

真的不知道

謝謝你

ckf11/11/2011 01:43
當年佢要走時諸多藉口,又話無朋友,又話天氣唔好.... 難道曼市的天氣好好多?

利記阿光15/11/2011 01:00
[quote]原文章由 [i]黃紫[/i] 於 11/11/2011 00:37 發表

請問佢講左什麼

真的不知道

謝謝你 [/quote]
聽佢講好過聽我講
[url=http://www.youtube.com/watch?v=WPJ4MdUvn98]http://www.youtube.com/watch?v=WPJ4MdUvn98[/url]

Juicebox15/11/2011 04:56
[quote]原文章由 [i]ckf[/i] 於 11/11/2011 09:43 發表
當年佢要走時諸多藉口,又話無朋友,又話天氣唔好.... 難道曼市的天氣好好多? [/quote]
而家係人地要買, 唔係佢要去喎

巴沙拿+謝拉特15/11/2011 09:48
[quote]原文章由 [i]黃紫[/i] 於 11/11/2011 00:37 發表

請問佢講左什麼

真的不知道

謝謝你 [/quote]
在利物浦度過3年無冠的尷尬之後,阿根廷名將馬斯卓蘭奴在去年夏天不惜與紅軍撕破臉皮也要轉會巴塞。時隔1年後,馬斯卓蘭奴果真在巴塞完成了西甲 歐冠盃的大雙冠偉業。能夠壓制曾經的英超死敵曼聯奪冠,對於馬斯卓蘭奴來說是一種額外的享受,賽後他也坦言要把這座冠軍獎盃獻給利物浦球迷。

與曼聯的決賽中,馬斯卓蘭奴繼續頂替潘約出任中衛。儘管賽前巴塞傳奇羅奈爾得-科曼曾把他視為巴塞後防線的軟肋,但比賽中馬斯卓蘭奴卻並未出現太大失誤,成功為巴塞守住了勝果。眾所週知,如今利物浦對曼聯的優勢只剩下了歐冠獎盃,因此小馬哥此次奪冠也算是為利物浦做出了貢獻。

「能夠贏得歐冠盃冠軍,對於任何球員來說,都是一項頂級榮譽。」曾在2007年歐冠盃決賽中輸給AC米蘭的馬斯卓蘭奴說道:「最近的2個月我一直擔任中衛,這不是我習慣的位置,但我努力將自己最好的一面奉獻給球隊。現在我很開心,因為我們贏得了冠軍。我知道利物浦球迷還會對我的離開有些不爽,因此我也願意將這座獎盃獻給他們。」

Roccowkh28/11/2011 14:18
回覆 #7 andrewin 的文章

認同

查看完整版本: 曼 聯 2600萬 難 買 馬 斯 卓 蘭 奴