利迷論壇 » 昔日紅軍 » 賴恩巴布:我仍深愛利物浦

頁: [1]

God220/12/2011 04:42
賴恩巴布:我仍深愛利物浦

荷蘭翼鋒賴恩巴布表示,雖然他已經離開利物浦,但他仍深愛著這間英超球會。

25歲的賴恩巴布2007年夏天從阿積士加盟利物浦,開始時球會上下對他的期待很高,但他雖然偶有佳作,但總體錶現與人們預期相距甚遠,最終今夏被紅軍出售至德甲球會賀芬咸。

近日接受採訪時,賴恩巴布談及在利物浦的點點滴滴。被問到是否想念紅軍,他說:「是的,我很想念,我在那裡交到了許多朋友,我對這間球會仍有很深的愛。是否仍與利物浦球員聯絡?有,我和盧卡斯不時有交流,此外我和史卡迪爾也有聯絡,和他們保持聯繫是好事。」

此外,賴恩巴布也對阿積士舊隊友蘇亞雷斯讚不絕口,他認為後者已經成為利物浦的傳奇。

「蘇亞雷斯進步得很好,他是阿積士的傳奇球員,我認為他現在也已經成為利物浦的傳奇球員了。」(Goal.com)

[url]http://www.goal.com/hk/news/491/%E8%8B%B1%E6%A0%BC%E8%98%AD/2011/12/20/2810558/%E8%B3%B4%E6%81%A9%E5%B7%B4%E5%B8%83%E6%88%91%E4%BB%8D%E6%B7%B1%E6%84%9B%E5%88%A9%E7%89%A9%E6%B5%A6[/url]

路爾斯加西亞20/12/2011 05:07
巴布加油:thumbup:

6423525320/12/2011 10:06
I LOVE YOU TOO BABEL !!!! YNWA

supersheep21/12/2011 12:32
練成後,welcome

law78945625/12/2011 01:15
真係想佢返㴝佢突破能力好強徐左獨食左d之外

apology25/12/2011 07:01
佢係其中一個我好唔捨得既球員
more than沙比

我地打起左沙比
但打唔起巴布

我仍然覺得佢 + Suarez 會為進攻帶黎好多變數

Anthony11829/12/2011 15:33
唔知點解 每次babel落場
我都印象幾深刻下 我最記得係歐聯對車仔佢射果球超遠世界波=]

Aussie2/1/2012 11:52
見到華聯絡 都估到有lucas袈啦~

懷c2/1/2012 15:35
[quote]原文章由 [i]Anthony118[/i] 於 29/12/2011 23:33 發表
唔知點解 每次babel落場
我都印象幾深刻下 我最記得係歐聯對車仔佢射果球超遠世界波=] [/quote]
咁你印象應該都唔係咁好...

個場應該係vs里昂

Anthony1182/1/2012 15:43
[quote]原文章由 [i]懷c[/i] 於 2/1/2012 11:35 PM 發表

咁你印象應該都唔係咁好...

個場應該係vs里昂 [/quote]
............
多謝爸打糾正:lfcflag

陸游3/1/2012 03:00
[quote]原文章由 [i]Anthony118[/i] 於 2/1/2012 23:43 發表

............
多謝爸打糾正:lfcflag [/quote]

老友你無錯到
07-08歐聯對車仔巴布的確係有入過超遠射
加時輸2 - 3 果場
下次話人錯之前可以 check 清楚先

[[i] 本文章最後由 陸游 於 3/1/2012 11:05 編輯 [/i]]

Juicebox3/1/2012 04:57
好掛著佢....

Anthony1183/1/2012 13:51
[quote]原文章由 [i]陸游[/i] 於 3/1/2012 11:00 AM 發表

老友你無錯到
07-08歐聯對車仔巴布的確係有入過超遠射
加時輸2 - 3 果場
下次話人錯之前可以 check 清楚先 [/quote]
[youtube]veGeLFxRjdE[/youtube]
4:50
我之前搵唔到段片 所以以為自己記錯xd
其實babel真係好波架 miss him...

艾粒泳兒-雄6/1/2012 15:39
勁鍾意佢@@打機一流:P

查看完整版本: 賴恩巴布:我仍深愛利物浦