利迷論壇 » 利迷論壇公告 » 球迷會9月17日義工服務-探訪老人院討論區

頁: [1]

napnaptaktak17/8/2006 06:22
球迷會9月17日義工服務-探訪老人院討論區

歡迎已報名參加球迷會義工服務的朋友!

探訪老人院的日期已確實,詳情如下:

日期:17-9-2006(日)
時間:上午10時正至上午11時正
地點:東華三院馬李示聘安老院

現在就由已報名出席之朋友一起討論當日細節,商討當日探訪形式,
是純粹與長者傾談,關懷長者;還是會有其他遊戲、表演等?

[ Last edited by ronald on 2006-8-24 at 03:53 PM ]

napnaptaktak17/8/2006 07:18
活動形式簡單主要分兩樣:

1) 派發禮物及與長者傾談

→ 自由性較大,可個別與老人家詳談,但注意派禮物的話就交由老人院分發,否則會好混亂...

2) 唱歌、話劇、玩遊戲

→ 與老人家近距離接觸未必太多,但效果冇咁死板,氣氛會較好...

LeeMic17/8/2006 13:38
多少探訪時間?

napnaptaktak17/8/2006 13:51
[quote] [u][b]LeeMic[/b]  在 17-8-2006 21:38 發表:[/u]

多少探訪時間? [/quote]

預計都係大約一小時
特別係遊玩戲、表演等(因為要預時間畀老人院set場同回復原狀

如果係齋同老人家傾談等
時間就可以預鬆多少少

severus18/8/2006 15:18
想問一下,樓主說報左名的朋友是不是一定要在網上作過登記的??

ronald18/8/2006 17:32
[quote] [u][b]severus[/b]  在 2006-8-18 11:18 PM 發表:[/u]

想問一下,樓主說報左名的朋友是不是一定要在網上作過登記的?? [/quote]

唔係 ... 現在仍接受報名

[url]http://www.lfc.org.hk/events/lfcvolunteer/index.php[/url]

napnaptaktak18/8/2006 23:54
[quote] [u][b]ronald[/b]  在 19-8-2006 01:32 發表:[/u]

[quote] [u][b]severus[/b]  在 2006-8-18 11:18 PM 發表:[/u]

想問一下,樓主說報左名的朋友是不是一定要在網上作過登記的?? [/quote]

唔係 ... 現在仍接受報名

[url]http://www.lfc.org.hk/events/lfcvolunteer/index.php[/url] [/quote]

冇錯~
仍然歡迎大家報名參加呀!:)

severus20/8/2006 03:06
我想問為什麼輸入會員編號時入不到整個會員編號的?

liverwai20/8/2006 07:07
[quote] [u][b]severus[/b]  在 2006-8-20 11:06 發表:[/u]

我想問為什麼輸入會員編號時入不到整個會員編號的? [/quote]

噢謝謝指出有關問題
因為當初開始報名時球迷會未招收新會員,無諗倒會有超過3位o既會員號碼......
而家個報名表已經可以接受4位o既會員號碼了

wind_120721/8/2006 05:29
咁我之前報左名..已經send左email俾我嫁啦..
但個陣我冇打會員編號..咁洗唔洗再登記?

ronald21/8/2006 06:11
[quote] [u][b]wind_1207[/b]  在 2006-8-21 13:29 發表:[/u]

咁我之前報左名..已經send左email俾我嫁啦..
但個陣我冇打會員編號..咁洗唔洗再登記? [/quote]

不用了,謝謝

我們將會跟閣下聯絡

查看完整版本: 球迷會9月17日義工服務-探訪老人院討論區