利迷論壇 » 晏菲路轉會巿場 » 祖亞昆

頁: [1]

lwylau26/3/2008 04:04
祖亞昆

而家最多人討論買邊隻翼好,又賓特利,又祖亞昆。我個人覺得應該要買一隻有腳法、過到人、識傳中的世界級右翼,而祖亞昆不作他人之選。魒帛}斯同華倫早期,已經見到祖亞昆的利害。有技術、逢人過人,又有射術,出波又靚又準,簡直係超級右中場。

雖然而家佢鷁堶蛣L鱄茈蕞鵀鼽m,狀態好似有少少跌watt。但我反而覺得呢個係一個好時機。兩年前,賓Sir已經對佢虎視眈眈,但礙於budget有限而簽鷋垢ョC當時祖亞昆以16m轉會華倫。所以,既然佢已經唔係必然正選,而華倫又內亂,咁佢個轉會費應該會略為跌價。假如能夠以10-13m簽到佢的話,就無得頂囉。因為我相信,雖然佢狀態今年差羇,但技術係唔會走,有就有,無就無;狀態返薊爾隉A就會好似少林足球各位師兄一樣歸位,踢到識飛。

所以我的必然正選右翼,非祖亞昆莫屬。賓特利鬺琱艄堣丑A只係good player,而不是great player。

Stevie_the_Reds26/3/2008 08:34
如果佢10m到就絕對有得諗.. 不過我個人認為bentley 當打程度 / 適應程度都好過祖亞昆..

當然價錢一定貴D.. 不過佢風險一定少過祖亞昆.. 保證亦多d wo..
(祖亞昆能唔能夠回年最佳水準其實有一定風險係到.. 邊個都話唔埋)

個人黎講我會想賓特利多少少 =]

liverpoolfc0826/3/2008 08:40
賓特利係英格蘭國腳
祖亞昆可能適應唔到英超

NEWPORT26/3/2008 08:41
如果買翼鋒..我始終對葡萄牙球員信心大過西班牙球員!

Lok26/3/2008 08:48
其實今季托利斯黎之前  都大把人話佢係最尾一年係馬體會回哂塘啦!!

始終證明過有級數又無傷無病既球員   信心都仲係度

季初佢係華倫都係一個人打哂成條右邊
係朗奴高文黎左後    大家都唔夾先無左正選者

lwylau26/3/2008 09:01
[quote]原文章由 [i]Lok[/i] 於 2008-3-26 16:48 發表
其實今季托利斯黎之前  都大把人話佢係最尾一年係馬體會回哂塘啦!!

始終證明過有級數又無傷無病既球員   信心都仲係度

季初佢係華倫都係一個人打哂成條右邊
係朗奴高文黎左後    大家都唔夾先無左正選者 [/quote]

英雄所見略同!!

Lok26/3/2008 09:14
同埋有一點都幾重要
祖亞昆有技術之外   都幾大隻
好多時普通後衛都撞佢唔散

呢點對翼鋒球員黎講真係好難得同好著數
一般翼鋒身材都比較瘦削   
如果太大隻又會慢    佢就完全無呢個問題

eric051226/3/2008 10:21
[quote]原文章由 [i]Lok[/i] 於 2008-3-26 17:14 發表
同埋有一點都幾重要
祖亞昆有技術之外   都幾大隻
好多時普通後衛都撞佢唔散

呢點對翼鋒球員黎講真係好難得同好著數
一般翼鋒身材都比較瘦削   
如果太大隻又會慢    佢就完全無呢個問題 [/quote]

咁利物浦會有twins..:shy

謝拉特+疑似謝拉特(祖亞昆)+巴西謝拉特(盧卡斯)

發緊夢....

ken.neth26/3/2008 10:34
我BUY祖亞昆多過賓特利
因為佢突破能力更好

賓特利無咁啱打433

Kewilliam26/3/2008 11:41
我諗大家都好耐無睇過祖亞昆了....
而家既佢, 速度、技術係有...但係狀態極端飄忽

薯餅2號26/3/2008 11:50
陣呢樣野,都係睇球員
而家琤4-3-3,話者下季買返薊熔y員,加加埋埋可能又會琲藆4-4-2

lwylau26/3/2008 13:14
[quote]原文章由 [i]Kewilliam[/i] 於 2008-3-26 19:41 發表
我諗大家都好耐無睇過祖亞昆了....
而家既佢, 速度、技術係有...但係狀態極端飄忽 [/quote]

佢季初喺華倫都踢得幾好呀,但自從華倫內亂之後,就影響咗佢的表視.所以我相信佢過咗嚟之後,狀態會慢慢返嚟.

F托里斯朋友26/3/2008 13:38
[quote]原文章由 [i]ken.neth[/i] 於 2008-3-26 18:34 發表
我BUY祖亞昆多過賓特利
因為佢突破能力更好

賓特利無咁啱打433 [/quote]
認同

Josephwan199226/3/2008 13:44
我覺得祖阿昆算係傳過咁多ge翼鋒球員中最大機會買到,我估計只少都要10m la
其他傳過ge翼鋒球員加盟ge機率:
賓尼>施華>基利斯馬

owen200326/3/2008 15:08
[quote]原文章由 [i]Josephwan1992[/i] 於 2008-3-26 21:44 發表
我覺得祖阿昆算係傳過咁多ge翼鋒球員中最大機會買到,我估計只少都要10m la
其他傳過ge翼鋒球員加盟ge機率:
賓尼>施華>基利斯馬 [/quote]

祖昆
最大機會?
why?

源隨雲26/3/2008 15:26
我估祖亞昆比較少人爭= =...

支持---利物浦26/3/2008 16:17
除咗個態唔夠穩之外
Joaquin己具備世界頂級翼鋒球員的條件

簽佢黎
我非常agree

lanzelot26/3/2008 18:28
but I heard couple years ago when he is still in Betis, he once declare he wanna go aboard, but he is just trying to his leverage is,  but with some source that said , he is the kind that just want to stick in spain...

alanhahaha88827/3/2008 00:12
i prefer 祖亞昆多過bentley
我認為bentley只被過份吹捧,尤其係速度方面唔夠快,單對單冇過到人既把握

luisletallec10327/3/2008 00:36
They ar both good players, but our formation should suit them into it and nt we change for them. This is Rafa last chance. I dun care about who is superstar or nt. I jst want a team player and can bring gd impact to us.

alankf201027/3/2008 02:23
買得joaqin不如sliva,佢又當打433同442都得

lwylau27/3/2008 03:36
[quote]原文章由 [i]alankf2010[/i] 於 2008-3-27 10:23 發表
買得joaqin不如sliva,佢又當打433同442都得 [/quote]
其實我最想兩個都買晒,咁打433同422都威力十足.

諗唔到叫乜27/3/2008 03:58
[quote]原文章由 [i]lwylau[/i] 於 2008-3-27 11:36 AM 發表

其實我最想兩個都買晒,咁打433同422都威力十足. [/quote]
我就覺得買祖亞昆夠啦,,
淨番d錢就番黎買拉芬拿,,

Hayes27/3/2008 09:11
兩個選擇
1:祖亞昆
2:哥利斯馬
兩個都咁正

查看完整版本: 祖亞昆