利迷論壇 » 晏菲路轉會巿場 » Finnan + Cash for BARRY!

頁: [1] 2

RedsCool7/7/2008 10:37
Finnan + Cash for BARRY!

[url]http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/football/gossip_and_transfers/7492700.stm[/url]

Liverpool hope to tempt Aston Villa to part with Gareth Barry by adding Steve Finnan to their existing £15m offer for the England midfielder. (Telegraph)

This is very possible cos we are short of $...and we have Arbeloa and Degen on right back

Kewilliam7/7/2008 10:42
理智角度, 支持.

感情角度, 反對.

gerrardfans7/7/2008 11:13
這個方案可行,but價錢可再便宜一點!!!!!

豆腐巷野仔7/7/2008 11:15
算啦.......巴里點解會貴過XABI...
下年先買巴里都得0車...唔洗咁急

足球專家7/7/2008 11:32
芬倫而家值幾$

hungdennis7/7/2008 12:00
[quote]原文章由 [i]足球專家[/i] 於 2008-7-7 19:32 發表
芬倫而家值幾$ [/quote]
2-3M

zerojn19757/7/2008 12:02
我都建議與其無錢買巴利,不如等下年佢自由身先泥,反正中場我地唔等人用,今年d錢咁少不如留錢買個好前鋒同翼好過...

Kewilliam7/7/2008 12:37
[quote]原文章由 [i]zerojn1975[/i] 於 2008-7-7 20:02 發表
我都建議與其無錢買巴利,不如等下年佢自由身先泥,反正中場我地唔等人用,今年d錢咁少不如留錢買個好前鋒同翼好過... [/quote]
佢仲有兩年約:rolleyes

瀟湘子7/7/2008 12:46
下年剩翻一年约时就平好多噶喇……

謝拉凸7/7/2008 12:54
c子開大口...利記唔係水魚黎架

bennyph5557/7/2008 12:55
其實我覺得我地而家突然話唔買
咁就會變左維拉心急想賣 barry 心急想走架喇
到時個價反而係我地食住...

Since7/7/2008 12:57
[quote]原文章由 [i]豆腐巷野仔[/i] 於 2008-7-7 19:15 發表
下年先買巴里都得0車...唔洗咁急 [/quote]

賓Sir買Barry,明顯係想爭聯賽冠軍.

下年先買Barry唔係唔得,
但如果同你講,要遲多年先全力爭聯賽,
唔知你又會點睇呢? :stp

bayen7/7/2008 13:06
如果可以撘左d非必要既球員去減輕個deal都ok...

eg 芬倫/卡臣..

音符笠爆小謝仔7/7/2008 13:31
唔係唔好ge,不過我真係好唔捨得芬倫仔,
我諗住芬倫仔可以喺利物浦掛靴ga:cry

geffrey7/7/2008 14:34
其實維拉要個價咁高...
成日吊高黎賣...推高個價....
真係幾反感....
球員又有離心....
多鬼如la推拉...
搞到我地好似比人呃緊錢咁....

利物浦隊長謝仔7/7/2008 15:31
唔係呀馬/3\...
唉....

多蒙7/7/2008 15:39
買巴利........真係一場鬧劇.................
一時用呢個球員加錢,唔得又另一個................:donno

angus107/7/2008 16:02
唔好la~比芬倫係利記掛靴la....

Reds_G87/7/2008 16:09
如果你話芬倫真係踢得唔好就話者, 又未睇個迪根踢就話要賣佢, 對佢好唔公平law..
係咪真係一定要買巴利? 係咪買左佢就可以保證攞到冠軍??

為左買佢, 又話要賣沙比, 又話要加芬倫... 唉...

MACARENA7/7/2008 16:26
不過要爭冠軍所有既犧牲都會係值得既
球會亦都要進步,否則我地既陣容根本就唔可以同三強相比

oopp0087/7/2008 16:28
[b]利物浦最重轉會緣何一拖再拖 國腳鐵腰實已是"囊中物[/b]

記者林良鋒報道 今夏轉會市場注定熱鬧。不只C.朗拿度想去皇馬的連續劇演了快兩個月還沒頭緒,巴里夾在維拿和利物浦之間進退失據,是同期另一長篇。賽季最後一輪,巴里有意離隊加盟利物浦的消息不脛而走,維拿主帥奧尼爾轟走唆使巴里轉會的伯格後,曾答應和巴里好好談談。巴里等了一個多月沒等到和奧尼爾對話的機會,周三(2日)卻等來了對方一張8.4萬英鎊的巨額罰單。
  巴里不滿奧尼爾玩“拖”字訣,借《世界消息報》發牢騷:“我等了7周,老板有時間上BBC評球卻沒工夫和我談轉會。這讓我覺得球會和老板表面一套背後一套,私下對我的前途漠不關心。”這話讓巴里付出了兩周周薪的代價:“巴里因未經授權就接受採訪已遭處分”,更令巴里憤怒的是,他是從球會官網上得知自己被罰款的,奧尼爾隨後還致信維拿隊長,禁止他參加全隊訓練和使用球會設施。維拿雖有規定旗下球員未經允許不得向媒體談話,但罰得這麼重,可見奧尼爾對巴里家醜外揚火冒三丈。
  維拿開價1800萬英鎊,連續拒絕了利物浦四次還價,顯示了對利物浦挖牆腳的強硬態度。利物浦咬牙給出1500萬英鎊的條件後,也表示不會被維拿勒索下去。賓尼迪斯想買的人包括熱刺隊長堅尼,愛斯賓奴隊的邊鋒列拉,預算捉襟見肘。維拿堅持一分錢不能少:巴里和身價1800萬英鎊的卡域克、1700萬英鎊的夏格維斯等值,利物浦則指出27歲的巴里比他們花了1700萬買下的馬斯查蘭奴要年長3歲。
  和東家鬧到這步田地,巴里已無法留下。維拿的賽季要比其它英超球隊早開始近一月,他們要在19日和芬蘭的特爾庫對丹麥的奧登塞之間的勝者進行一場托托杯,奧尼爾已經不打算帶巴里前往瑞士進行季前訓練,轉會沒結果,巴里也就無法代表利物浦在下月12日參加冠軍盃資格賽。打破殭局的關鍵,也許是利物浦盡早將艾朗素放給祖雲達斯,高治甩給樸茨茅夫,兩人的身價都在1500萬英鎊左右,只是祖雲達斯對利物浦坐地起價,將艾朗素作為歐洲冠軍成員轉手的做法不大感冒,樸茨茅夫也和利物浦買巴里的態度一樣:給你1000萬,不要拉倒。
  四家球會,三名球員陷在誰都不願過早妥協的轉會拉鋸戰中,維拿最終會放人,但取決于能從利物浦手中榨到多少回報。奧尼爾不可能讓一個價值連城的球員坐在看台上,還每周付他4萬多英鎊工錢,但成交的時機遠遠沒有來臨,雙方都在考驗對方的耐心,利物浦最新報價距離維拿的要求只差300萬英鎊,他們就賭奧尼爾不可能讓巴里“爛在預備隊里”,而對方也押注利物浦急需確定中場陣容備戰冠軍盃,馬斯查蘭奴已入選阿根廷國奧隊,8月的賽事是指望不上他了。

----------------------------------
睇黎真係要鬥耐性...
巴利就真係買梗。

摩連迪c7/7/2008 19:36
理智角度黎睇 , 可以咁換當然最好啦
問題係維拉又會唔會要走緊下坡ge 芬倫 姐
而家好似係賓sir 係咁將d 唔要ge 球員放落去交換球員ge 交易上
人地冇講過話同意

clivetsang7/7/2008 20:48
維拉真係好Q煩
唔放咪唔好放囉
懶巴閉
最快利記走出黎話傾唔掂數唔賣添
到時維拉兩頭唔到岸睇o下點死

我好唔捨得芬倫走....>____<

積積7/7/2008 21:48
[quote]原文章由 [i]clivetsang[/i] 於 2008-7-8 04:48 發表
維拉真係好Q煩
唔放咪唔好放囉
懶巴閉
最快利記走出黎話傾唔掂數唔賣添
到時維拉兩頭唔到岸睇o下點死

我好唔捨得芬倫走....>____< [/quote]

想巴打你記住呢點..
唔係維拉煩唔煩既問題

而係奧尼爾呢條麻煩友o係度玩野姐..
佢真係乞人憎到冇人有:85

beanbean04278/7/2008 01:43
最後其實買唔到巴利我地都無蝕
因為我們還有沙比
我睇下到時維拉點算
同我們玩野+鬥耐性
奧尼爾仲未夠班:fire

ipmf8/7/2008 02:30
搞成咁不如留用沙比
仲有賺添呀...."

賣沙比, 再換finnan 買入一個巴利真係可以令我地拎到聯賽冠軍既機會升咁多??

游客8/7/2008 02:44
太好勒....橫掂芬倫都已經n年未試過打正選

pplove8/7/2008 04:37
如果真係要買個英格蘭球員,點解死都要買佢??係都要想放走沙比??
唔諗下第二個=例如:贊拿斯/路蘭???

tabo28/7/2008 05:31
老侯時代買嘅人賣得七七八八,好似剩番芬倫同希比亞...

左腳仔8/7/2008 05:51
點解要賣芬倫啊???

XabiFralonso8/7/2008 05:54
[quote]原文章由 [i]左腳仔[/i] 於 2008-7-8 13:51 發表
點解要賣芬倫啊??? [/quote]
唔使驚,吹水,唔好信!

windie8/7/2008 05:55
[quote]原文章由 [i]豆腐巷野仔[/i] 於 2008-7-7 19:15 發表
下年先買巴里都得0車...唔洗咁急 [/quote]

點解??兩個字
英藉

luisletallec1038/7/2008 06:06
[quote]原文章由 [i]pplove[/i] 於 2008-7-8 12:37 發表
如果真係要買個英格蘭球員,點解死都要買佢??係都要想放走沙比??
唔諗下第二個=例如:贊拿斯/路蘭??? [/quote]

understand! Nolan,M.Jonhson....

laikin10068/7/2008 06:47
[quote]原文章由 [i]windie[/i] 於 2008-7-8 13:55 發表

點解??兩個字
英藉 [/quote]
咁又賣走高治=.=

積積8/7/2008 07:56
[quote]原文章由 [i]laikin1006[/i] 於 2008-7-8 14:47 發表

咁又賣走高治=.= [/quote]

高治都唔續約..
唔賣走佢等佢出年free走咩:donno

RedsCool8/7/2008 09:35
would be a shame....when you think we have no CASH to sign some QUALITY player.....using Finnan now...what's next, enough to satisfy Villa....

we could have used Carson in exchange...but the club is so high profile to OVER rate Carson for 10M......look at the situation now...Carson has no buyers
anymore....Villa thinking of Paul Robinson instead....Casron may end up on lan to Stoke

again, really poor strategy in transfer market

Xabi.Alonso8/7/2008 11:51
芬倫值幾多錢....點解要用佢黎換
如果得1-2m直情就咁比錢仲好啦
我支持芬倫踢到掛靴

積積8/7/2008 12:03
[quote]原文章由 [i]Xabi.Alonso[/i] 於 2008-7-8 19:51 發表
芬倫值幾多錢....點解要用佢黎換
如果得1-2m直情就咁比錢仲好啦
我支持芬倫踢到掛靴 [/quote]

問題係芬倫已經冇咩機會再踢(佢要同艾比路亞同迪根爭)
又唔知佢會唔會好似希比亞咁喎

如果芬倫又唔介意做後備既話..
都仲可以留返o係度既:rolleyes

游客9/7/2008 10:21
[quote]原文章由 [i]左腳仔[/i] 於 2008-7-8 13:51 發表
點解要賣芬倫啊??? [/quote]
佢今季都唔係正選啦,打得又唔好

hellotheworld10/7/2008 05:52
我覺得完全唔值用Finnan + Cash 去換 BARRY......!!!!!

查看完整版本: Finnan + Cash for BARRY!