利迷論壇 » 晏菲路轉會巿場 » 已合併有關高治轉會新聞(最新高治加盟樸次茅夫消息於#19)

頁: [1] 2

bomber22229/7/2008 14:51
已合併有關高治轉會新聞(最新高治加盟樸次茅夫消息於#19)

[url]http://sports.sina.com.hk/cgi-bin/news/show_news.cgi?type=league&date=2008-07-09&id=1635678[/url]

繼和利物浦達成轉會費協議後,英超樸茨茅斯俱樂部今天宣布,和克勞奇就個人合同也 已經談妥,只要英格蘭中鋒在48小時內通過體檢,就將正式完成轉會。

樸茨茅斯俱樂部在官方網站宣布:“克勞奇已經和龐貝就個人合同達成了協議,他將在 48小時內抵達弗拉頓公園球場接受體檢。”對這一消息,利物浦也在官網進行了報道, 這意味著,克勞奇已經確定改穿樸茨茅斯球衣了。據報道,克勞奇的轉會費是900萬英 鎊,根據出場次數等條件可增加到1100萬,他將和英格蘭前鋒迪福組成樸茨茅斯的新鋒 線。

另外來自巴西的消息稱,利物浦即將完成對帕爾梅拉斯守門員迭戈-卡瓦里埃里的引進 ,球員在周二已經通過了體檢,而勞工証也已經申請到位。

卡瓦里埃里的經紀人帕爾米吉亞尼說:“我們很快就將完成最後手續,他已經進行了體檢,和一些新隊友聊過了,而貝尼特斯介紹的利物浦情況也讓他很感興趣。”

卡瓦里埃里的轉會費大約在300萬英鎊,與此同時利物浦的法國替補門將伊坦傑即將以 200萬轉會加拉塔薩雷,而英格蘭門將卡森在安菲爾德的日子也所剩不多了,貝尼特斯 在考慮將他出售換取轉會費。(丁林)

游客10/7/2008 06:07
無啦啦用300萬買個後備番黎....
不如慳番好過啦

pplove10/7/2008 06:27
[quote]原文章由 [i]游客[/i] 於 2008-7-10 14:07 發表
無啦啦用300萬買個後備番黎....
不如慳番好過啦 [/quote]

但依個彭美拉斯既龍門真係唔錯既.........

10/7/2008 07:06
拿3M买个后备门将  没话贵吾贵

买左翻离又有几多场比距上呢.........

买都买D便噶~老噶  愿做后备噶辣.......

sw17171710/7/2008 13:35
[quote]原文章由 [i]pplove[/i] 於 2008-7-10 14:27 發表

但依個彭美拉斯既龍門真係唔錯既......... [/quote]

唔錯唔錯..你又知?.......=.=

就算真係好好喇,用得著咩?

3m要個後備gk真係好百痴呀
有咁百痴ge收購難怪個個都當利記係水魚
難怪巴利都要18m

除非Reina有potential injury無disclose出黎,咁就難講喇

[[i] 本文章最後由 sw171717 於 2008-7-10 21:37 編輯 [/i]]

p869831010/7/2008 13:36
國腳前鋒三年後終遭利物浦清洗 英格蘭新中場接近加盟

國腳前鋒三年後終遭利物浦清洗 英格蘭新中場接近加盟

[顯示] [隱藏]

記者陸逸報道 里塞、基維爾之後,今年夏天離開利物浦的球員不出意料輪到了高治。本周一,利物浦官方網站宣布和樸茨茅夫達成協議,高佬將以1100萬鎊的身價加盟龐貝軍團。他離開之後,賓尼迪斯會不會買進一名前鋒填補空白?從目前球隊的經濟狀況來看,至少誘惑韋拿加盟是不現實的。
  今年歐洲杯金靴獎得主韋拿在杯賽期間和“利物浦幫”關系密切,比賽間歇期還由父親下廚,邀請艾朗素、雷拿和托利斯到家中聚餐。然而,牽扯到轉會層面,利物浦的確力有不逮。《米蘭體育報》在歐洲杯之後就報道國米有意購買“葫蘆娃”,但華倫西亞告訴摩拉蒂,沒有4000萬歐元絕對不賣,賓尼迪斯當然清楚韋拿天價毀約金和身價。因此,當記者詢問愛斯賓奴,是否會為高治尋找接班人時,拉法回答得很明確:“我們有托利斯、沃羅寧、古治,巴布和謝拉特能打二前鋒。不過我們還是會嘗試尋找一個新前鋒,韋拿?我們對他很熟悉,也的確在我的名單之上,但我清楚難度非常大。”
  1100萬鎊出售高治,緩解了賓尼迪斯夏天在轉會市場上資金捉襟見肘的局面,加盟龐貝軍團對球員的職業生涯也是好事。本賽季自從球隊變陣4231,高治就徹底喪失了位置。因此另謀高就也是他和主帥共同的想法。賓尼迪斯說,“我和他、經紀人都談過,這對雙方都是完美的結局。”
  自2005年加盟,高治為紅軍貢獻了42球。前鋒本人性格隨和,即使淪為替補也並沒怨言,因此離別之際,賓尼迪斯也忍不住盛贊他的為人:“我為他在利物浦的進步感到驕傲。剛加盟球隊時,別人對他指手畫腳,尤其是14場比賽顆粒無收的時候。但彼特最後讓他們閉嘴了,展現出自己是個多麼優秀的職業球員,另外,他性格很棒。我知道彼特離開之後球隊會很想念他,但我不能阻攔一個每周都想踢比賽的球員離開。”
  和高治相比,巴里有點命運多舛。本周二,維拿全隊奔赴瑞士參加熱身賽,只有隊長巴里留在了家中。目前維拿夏季訓練營的大門已經向巴里關閉,英格蘭人不走都不行。在雙方殭持不下長達月余之後,奧尼爾終於松口:“利物浦重新給我們開價,我們已經回應了。現在就等利物浦方面的答複,一切都看賓尼迪斯和他的球隊。當然現在我還不知道有什麼解決的方案,但是不管怎樣遲早都會找到方法。”雙方的矛盾焦點集中在巴里的身價上,奧尼爾堅持1800萬鎊,而最近一次利物浦的收購申請是1500萬鎊。不過,據媒體報道,貝尼蒂斯願意用芬蘭做交換砝碼,至少他已為右後衛找好了接班人,瑞士人P•菲臘迪根。奧尼爾也做好失去巴里的準備,500萬鎊拿下的薛維爾是最好的替代品。
  球會還有好消息,在近日舉辦的歐洲球會聯盟創立大會上,CEO帕里成為5名英國代表之一,其他幾個席位分別由曼聯、車路士、阿仙奴和紐卡的CEO擔任。這個聯盟是G14解體之後新的代表球會利益的機構,利物浦得到了一份話語權。

睇來villa好像已經接受左15m加f3,
e+都只係時間問題

高治......唉
禁努力都要比人賣
人又有品,多次打後都冇講過野,唉
or呢d野就話比我地聽新的利物浦好快就會出現

308010/7/2008 13:42
希望佢加油,打多d好波比我地球迷睇

rayray12310/7/2008 13:43
88啦高佬v.v

pplove10/7/2008 13:53
[quote]原文章由 [i]sw171717[/i] 於 2008-7-10 21:35 發表

難怪巴利都要18m

除非Reina有potential injury無disclose出黎,咁就難講喇 [/quote]

唔知你有冇now啦,你得閒睇下之前彭美拉斯既比賽..你就明我點解咁講

s6845822010/7/2008 14:10
Reina始終係最好吧!

hyy_ping10/7/2008 14:50
[quote]原文章由 [i]sw171717[/i] 於 2008-7-10 21:35 發表

難怪巴利都要18m

除非Reina有potential injury無disclose出黎,咁就難講喇 [/quote]

其實人地話得佢唔錯.
緊有佢既道理既.
始終呢個龍門我地都比較少接觸.
我地唔應該太快質疑人地既意見的.

同埋.
一個俾到人信心又肯做後備既龍門真係好少有.
近年利記都係得卡臣最俾到人信心. 但係唔肯做後備.
3m在於而家黎講已經唔算貴.
唔知朋友有冇其他可以推介俾利記呢.

至於呢位龍門.
我都淨係睇過一兩場.
我都係都幾穩陣.

vgJ9kea1200210/7/2008 15:38

難怪巴利都要18m

冷靜d:spin2
我覺得今次買得呢個
連拿真係要醒醒定定
唔係小野

wsliu10/7/2008 15:43
高佬想打正選,走都冇可口x既
希望佢有好日子啦

12562787210/7/2008 16:09
查實買個sub龍有咩問題

唔係用e域積lee d嗎
不知所謂....

人地古迪仙尼,古斯鍚,列文廢極都可以話2級門將

e域積頂晒龍都係3流門將....

Mcalister11/7/2008 02:08
[quote]原文章由 [i]hyy_ping[/i] 於 2008-7-10 22:50 發表

其實人地話得佢唔錯.
緊有佢既道理既.
始終呢個龍門我地都比較少接觸.
我地唔應該太快質疑人地既意見的.

同埋.
一個俾到人信心又肯做後備既龍門真係好少有.
近年利記都係得卡臣最俾到人信心. 但係唔肯 ... [/quote]

重有佢只係25歳、無大傷致少可以用10年、
CARSON値10Mil、1個巴甲正選3Mil呉算貴。
何況3mil0係欧洲買吾到D0羊好野。

間中在線11/7/2008 02:20

難怪巴利都要18m

個龍門我睇now真係唔錯,,,
既然依坦積走左
買番個都好應該...
而且3m對球會財政都唔會有大影響....

ckyderek11/7/2008 02:49
[url]http://www.lfc.org.hk/players.php[/url]

我地 D 後備人腳會唔會真係多左 D 呢?

pplove11/7/2008 02:52
[quote]原文章由 [i]ckyderek[/i] 於 2008-7-11 10:49 發表
[url]http://www.lfc.org.hk/players.php[/url]

我地 D 後備人腳會唔會真係多左 D 呢? [/quote]

唔係多左d,係多左好多,年年都買新人,年年都外借出佢地,唔夠用一排又唔要....

ckyderek11/7/2008 02:56
[quote]原文章由 [i]pplove[/i] 於 2008-7-11 10:52 發表

唔係多左d,係多左好多,年年都買新人,年年都外借出佢地,唔夠用一排又唔要.... [/quote]

由老侯年代開始年年都係咁, 真係浪費唔小錢.

真係靜出後備龍門都可以去參加4人足球.

HURRICANE11/7/2008 02:58

難怪巴利都要18m

=o=....
你搜索一下伊坦積
個個都係到嘈話點解要出佢點解要買佢之類既說話
e+買個好小小既(有睇佢打波既人話=-=)又話太貴=o=

ckyderek11/7/2008 03:03
[quote]原文章由 [i]HURRICANE[/i] 於 2008-7-11 10:58 發表

=o=....
你搜索一下伊坦積
個個都係到嘈話點解要出佢點解要買佢之類既說話
e+買個好小小既(有睇佢打波既人話=-=)又話太貴=o= [/quote]

貴唔貴, 到時有機會出場再評論那.

我只有一個感覺, 我地現在貧, 方包就方包, 加牛油都貴, 重話加花生醬.

唔好那, 我就是這個意思.

Dubhe111/7/2008 03:36

難怪巴利都要18m

rafa嘅策略係
每個位置都要保持競爭
唔可以俾連拿感覺到自己係必然正選
之前伊坦積同卡臣
老實講,我係連拿都會當佢哋無到
伊坦積有活力但意識唔好
卡臣,睇過佢俾李海強笠死,對佢已經無哂好感
係,我認我係主觀:cry

p869831011/7/2008 13:16
希望高佬入左第隊會有英格蘭1隊正選啦@[email protected]"

左腳仔11/7/2008 13:24
而家薜維爾去左維拉
巴利黎既機會係大左
不過唔想芬倫走囉.......

bf基維爾11/7/2008 15:36
[quote]原文章由 [i]p8698310[/i] 於 2008-7-10 21:36 發表
高治......唉
禁努力都要比人賣 [/quote]
呢句真係非常之唔同意
1. 4231係而家利物浦發揮得最好既陣式..呢個陣就係得一個前鋒..我睇唔到陣中有邊個前鋒好過torres
2. crouch想打正選...但又爭唔贏torres...另謀出路正常不過..對大家都好
3. 呢句說話講到crouch好想留隊..係利物浦一意孤行要賣走佢咁..同事實完全相反既

MACARENA11/7/2008 15:54
買到羅比堅尼
對利記打多好多陣式
而巴利睇\真係好快會加盟

dennisconan2711/7/2008 15:55
高治,,,再見la....你加油呀!!!入曼聯同愛華頓波!!!(仲有岩岩去Blackburn ge科拿)

阿昇11/7/2008 16:48
高洛治正式加盟樸茨茅夫 有相

[img]http://img.skysports.com/08/07/218x298/PeterCrouch_1021718.jpg[/img]

Peter Crouch insists his best is yet to come after joining Portsmouth from Liverpool for a fee believed to be in the region of 11million.

Crouch underwent a medical on Friday morning before he was officially unveiled at a press conference shown live on Sky Sports News.

The England striker scored 19 goals in 39 matches in his first spell at Portsmouth in the 2001/02 season before moving on to Aston Villa and then Southampton.

And after ending his three-year stay at Liverpool, Crouch is now looking forward to the challenge at Portsmouth and he admits the club has undergone a sweeping transition since his previous period at Fratton Park.

Fantastic
"It's fantastic to be back and the club is going places," said Crouch. "I've worked here before and he (Redknapp) gets the best out of me. I'm pleased to be back.

"The best is still to come in my career and it will be here at Portsmouth.

"They have built a good side and there have been big changes. The club is unrecognisable to the last time I was here.
"It is a very strong side which can compete against anyone. The club is moving forward."

New signings
It is now expected the 27-year-old will link up with England colleague Jermain Defoe in attack as Pompey manager Harry Redknapp looks to improve on last season's FA Cup victory and eighth-placed Premier League finish.

"I'm delighted to have Peter back," added Redknapp. "He's a terrific player and I never expected to see him back here.

"He's an established England international and to bring him back is a real coup. He has great all-round ability. He's not in the England team for nothing."

Redknapp has also hinted that the arrival of Crouch will not be the last of his activity in the transfer market as Pompey continue to look for new signings ahead of this season's Uefa Cup campaign.

"We're always looking to improve and we'll see where we go. We'll keep looking around," concluded Redknapp.

一路好走ynwa

martin11/7/2008 16:50
死link~

[email protected]11/7/2008 16:50
9號球衣...good luck peter...you'll never walk alone:(

阿昇11/7/2008 16:52
[quote]原文章由 [i]martin[/i] 於 2008-7-12 00:50 發表
死link~ [/quote]

thx
轉左

HURRICANE11/7/2008 16:53
有鬚好似型d啵佢

英倫10號奧雲仔11/7/2008 16:54
good luck /.\

crouch + defoe 有睇頭喎

積積11/7/2008 16:54
真係睇唔慣高治著藍色波衫:1crysad

RedsCool11/7/2008 16:56
Crouch + Defoe.....help us to beat other big teams....

[email protected]11/7/2008 16:58
請問黎緊社區盾係咪樸茅對曼聯?高治今季先加盟有冇得上陣?希望佢到時射死曼聯:(

11/7/2008 17:00
9號都幾襯佢丫
good luck peter

阿昇11/7/2008 17:02
[quote]原文章由 [i][email protected][/i] 於 2008-7-12 00:58 發表
請問黎緊社區盾係咪樸茅對曼聯?高治今季先加盟有冇得上陣?希望佢到時射死曼聯:( [/quote]

當然上得
我仲記得前年對車仔o個場新加盟既比拿美後備入替
左路一段快放右腳出波比高佬頂入2-1既一球...
依家兩個都走左lu..............:(

英倫10號奧雲仔11/7/2008 17:04
[quote]原文章由 [i][email protected][/i] 於 2008-7-12 00:58 發表
請問黎緊社區盾係咪樸茅對曼聯?高治今季先加盟有冇得上陣?希望佢到時射死曼聯:( [/quote]

新加盟都有得玩架 :P
早幾年我記得比拿美都係新加盟既

EST-189211/7/2008 17:08
唉..要走既都係要走...><
踢得好D呀
除左對利記!!

查看完整版本: 已合併有關高治轉會新聞(最新高治加盟樸次茅夫消息於#19)