利迷論壇 » 昔日紅軍 » 對奧雲極失望

頁: [1]

martinyiu13/7/2008 23:50
對奧雲極失望

(星島日報    報道)紐卡素    隊長奧雲    不滿被要求減薪三成,每年的收入即將減少至少一百五十萬英鎊,否則不獲續約,這可能令奧雲情願轉投曼聯    ,他亦因此而可能出戰歐聯    賽事。

紐卡素宣布將不會有年薪超過三百萬英鎊的球員,這個消息相信對隊長奧雲難逃減薪一劫。目前奧雲的周薪為十一萬英鎊,但考慮到奧雲是一個即將年屆廿九的老將,加上有嚴重的傷病史,雖然跟紐卡素的合約還有一年,他卻被要求減薪三成才獲續約,即將每年的收入減少至少一百五十萬英鎊,以八萬英鎊周薪續約。

為此令奧雲大為不滿,可能選擇離隊,紐卡素方面亦作好準備以低價五百萬英鎊轉會費將他出售予曼聯。

個人來看對奧雲極失望...
我相信每一個踢過利記既人..都唔想去做曼聯
我相信很多利迷對奧雲那麼多年都不離不棄
盡管他己離隊
但是這次己傷盡我們的心...

ansonlung918814/7/2008 01:37
反而我自己的看法,
足球就係唔會太講人情味。
只要對自己有較好的發展,就會去。

最重要一點,別期望某些傳奇球員(甚至每一位)利物浦、前利物浦球員都可以無私。
會太照顧利迷感受。

我知道好多人都一直好支持奧雲,因為帶給過利物浦傳奇
但奧雲始終向前望得好緊要.......近乎有點兒無情,

最後...假如奧雲的確轉去曼聯的話,或者嘗試一下尊重佢本身的決定。
因為佢認為有好的發展

[[i] 本文章最後由 ansonlung9188 於 2008-7-14 09:39 編輯 [/i]]

C15-高治14/7/2008 03:49
佢既轉會相信令到不小利迷會失望....
但人各有志,我地都冇方法要求佢留隊.....
佢想去曼x係佢既意願黎,好似當初
亨利係阿記轉會去巴塞咁.......
如果佢真係去曼x,只好希望佢過得開心

BB朋友14/7/2008 04:45
奧雲擬割價入「魔」

(綜合報道)

(星島日報    報道)紐卡素    隊長奧雲    不滿被要求減薪三成,每年的收入即將減少至少一百五十萬英鎊,否則不獲續約,這可能令奧雲情願轉投曼聯    ,他亦因此而可能出戰歐聯    賽事。

紐卡素宣布將不會有年薪超過三百萬英鎊的球員,這個消息相信對隊長奧雲難逃減薪一劫。目前奧雲的周薪為十一萬英鎊,但考慮到奧雲是一個即將年屆廿九的老將,加上有嚴重的傷病史,雖然跟紐卡素的合約還有一年,他卻被要求減薪三成才獲續約,即將每年的收入減少至少一百五十萬英鎊,以八萬英鎊周薪續約。

為此令奧雲大為不滿,可能選擇離隊,紐卡素方面亦作好準備以低價五百萬英鎊轉會費將他出售予曼聯。

Oh ! go to man 9!!!!!!!!!!!!

denver14/7/2008 05:11
Any club is okay, except one : Man U!!!

!!!!!!!!!!!!

程天藍14/7/2008 05:20
傳聞而已, 何足掛齒

crayonkid14/7/2008 08:40
大把利物浦人去過曼聯啦... 坐車去3個鐘都去到, 有乜出奇

KUYT1814/7/2008 11:48
[quote]原文章由 [i]crayonkid[/i] 於 2008-7-14 16:40 發表
大把利物浦人去過曼聯啦... 坐車去3個鐘都去到, 有乜出奇 [/quote]
gag?就算係都係曼切斯特市而唔係曼聯

popeye14/7/2008 12:19
Sing Tao in HK  =  Sun in England. Both rubbish.

[email protected]14/7/2008 13:16
年年都話去獌,係去早就去左la

crayonkid14/7/2008 13:31
[quote]原文章由 [i][email protected][/i] 於 2008-7-14 21:16 發表
年年都話去獌,係去早就去左la [/quote]
owen從來無出過聲回應過相關既言論, 佢出道咁多年一句都無講過. 係你地班人當正人地係25仔:donno

waterfish14/7/2008 13:48
垃圾新聞:fire,乜野叫做「可能令奧雲情願轉投曼魚」,呢份星島憑乜野可以估計奧雲會轉投曼魚,佢同奧雲好熟架,新聞係咁寫既咩。

利迷們,清醒d啦,唔好人寫乜你就信啦,呢個世界,太多為恐天下不亂既成人報紙佬啦。

[quote]原文章由 [i]martinyiu[/i] 於 2008-7-14 07:50 發表

紐卡素宣布將不會 ... [/quote]

積積14/7/2008 16:54
[quote]原文章由 [i]waterfish[/i] 於 2008-7-14 21:48 發表
垃圾新聞:fire,乜野叫做「可能令奧雲情願轉投曼魚」,呢份星島憑乜野可以估計奧雲會轉投曼魚,佢同奧雲好熟架,新聞係咁寫既咩。

利迷們,清醒d啦,唔好人寫乜你就信啦,呢個世界,太多為恐天下不亂既成人報 ... [/quote]

中文新聞不嬲都鐘意加鹽加醋架啦..
根本就唔值得為呢d煲水新聞黎勞氣:sleep

要睇就睇英文果d..
可信性高好多

Kwelha15/7/2008 02:52
你去獌仲好
等我可以更加有理由去憎恨你呢個25仔

crayonkid15/7/2008 03:42
[quote]原文章由 [i]Kwelha[/i] 於 2008-7-15 10:52 發表
你去獌仲好
等我可以更加有理由去憎恨你呢個25仔 [/quote]
:luf咁你呢世唔好轉工啦, 轉過我就叫25仔

死25仔!:yell:yell

denver15/7/2008 04:59
[quote]原文章由 [i]Kwelha[/i] 於 2008-7-15 10:52 發表
你去獌仲好
等我可以更加有理由去憎恨你呢個25仔 [/quote]Same feeling!

Kwelha15/7/2008 05:23
[quote]原文章由 [i]crayonkid[/i] 於 2008-7-15 11:42 發表

:luf咁你呢世唔好轉工啦, 轉過我就叫25仔

死25仔!:yell:yell [/quote]
轉工唔係問題
但係佢既轉工, 中間佢用既方法令到利記有幾多損失, 你知唔知?

利迷謝拉特15/7/2008 05:53
[quote]原文章由 [i]martinyiu[/i] 於 2008-7-14 07:50 發表

紐卡素宣布將不會 ... [/quote]
呢個報導的內容只係表明奧雲唔想減人工
至於去曼............
都係只聞樓梯響:rolleyes

英倫10號奧雲仔15/7/2008 06:27
United on Red alert: Toon tell Owen to accept £30k a-week pay slash

By Martin Hardy Last updated at 8:33 PM on 12th July 2008

Michael Owen's advisers will re-open talks with Newcastle at the start of next week aimed at extending his current deal, but with the club insisting on the proviso that he takes a pay cut.
Owen's £110,000-a-week deal has 12 months left and there is growing concern at St James' Park that he will negotiate a move for nothing in January.
The 28-year-old's representatives have, surprisingly, been invited for only one round of talks with Newcastle officials.
They were told that Owen's new offer, in line with an across-the-board reduction in player salaries, would be around £80,000-a-week.
To help offset the cut in pay, Owen will be offered potential bonuses to bring his new package closer to his current deal.
Owner Mike Ashley wants a huge reduction in the wage bill, which has six players on more than £3million a year, and is keen that Owen leads the way by agreeing to take less.
If Owen turns down Newcastle's offer, he will be allowed to leave for around £5m, with Manchester United monitoring the situation.

[url]http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1034491/United-Red-alert-Toon-tell-Owen-accept-30k-week-pay-cut.html[/url]

完全冇提過佢想去獌 :sleep

tomhui_199112315/7/2008 06:45
[quote]原文章由 [i]英倫10號奧雲仔[/i] 於 2008-7-15 14:27 發表
United on Red alert: Toon tell Owen to accept £30k a-week pay slash

By Martin Hardy Last updated at 8:33 PM on 12th July 2008

Michael Owen's advisers will re-open talks with Newcastle a ... [/quote]
到頭來咪又係中文報紙加鹽加醋:sleep

braos16/7/2008 17:13
[quote]原文章由 [i]tomhui_1991123[/i] 於 2008-7-15 14:45 發表

到頭來咪又係中文報紙加鹽加醋:sleep [/quote]

唔止中文報紙加鹽加醋, 開post個位人兄都係一樣, 想搵交嗌都未定
未confirm鼣打N開個極失望鴭w論, 好似佢已經去左曼聯咁黎講
:(:(:(

Kewellowen17/7/2008 16:03
講真...今日既奧雲
做咩都可以係令人"失望"既理由

apology18/7/2008 16:52
[quote]原文章由 [i]Kewellowen[/i] 於 2008-7-18 00:03 發表
講真...今日既奧雲
做咩都可以係令人"失望"既理由 [/quote]

其實要失望既
一早已經失望左

卍爆龍卍19/7/2008 03:52
雖然有的失望,但佢有選擇的

heytze19/7/2008 13:57
返黎利記啦

dennisconan2720/7/2008 17:45
[quote]原文章由 [i]heytze[/i] 於 2008-7-19 21:57 發表
返黎利記啦 [/quote]

我睇過文章,話奧雲踢利物浦o個陣幫世界新聞報賣廣告,世界新聞報係太陽報星期日版...咁太陽同利物浦就唔使講咩關係....
寫ge人都好奇怪難道土生土長ge奧雲唔知....

作者都因此講奧雲o係利物浦人心中地位不如科拿....雖然奧雲好出色,帶黎好多野,好似5冠

所以佢去曼聯,我唔出奇...

番利物浦就唔好la...唔多鐘意佢....串d講,佢為左歐聯離開,點知佢一走我地就贏...有時都問會唔會係報應....
佢當年出得去,為左咁ge理由走,就唔應該諗住番去....

andyli2323/7/2008 05:32
咁多支球隊唔去...點解就係要去MAN U?
唉..好憎MAN U

利記隊長23/7/2008 07:49
回覆 #14 Kwelha 的文章

其實係賓蛇不太想用佢~走都好正常
我吾覺得佢係二五仔
大家想想佢為利記出過的每一分力啦

supersheep23/7/2008 15:06
8萬鎊週薪己經非常唔錯啦,,
佢成日傷,,佢對得11萬鎊起咩?:rolleyes

前利記金童~奧雲28/7/2008 03:35
[quote]原文章由 [i]supersheep[/i] 於 2008-7-23 23:06 發表
8萬鎊週薪己經非常唔錯啦,,
佢成日傷,,佢對得11萬鎊起咩?:rolleyes [/quote]
上年new記唔係多得佢
可能降班啦
中要係隊長

gerrardfans28/7/2008 08:39
奧雲不可能選擇轉會予曼聯。

brabit5/8/2008 09:55
去啦去啦
關我鬼事
沒當過距系利記人
中意點就點

gerrardfans5/8/2008 14:48
Liverpool 收購奧雲吧!

查看完整版本: 對奧雲極失望