利迷論壇 » 昔日紅軍 » 大家仲記唔記得卡馬拉

頁: [1]

roylam2825/7/2008 04:10
大家仲記唔記得卡馬拉

大家仲記唔記得卡馬拉?
唔知佢而家退左休未呢?
我仲好記得其實佢為利記付出都唔少!
佢同古治一樣,
係家人離世之後都留係利記出賽,
但之後因為隊中奧雲,科拿相繼復出之後再加埋希斯基陣中就冇得出場,
2000年中就離隊去左韋斯咸,
但好似打左一季就走左!
而當年利記就拿左個三冠王,
卡馬拉就冇份拿奬!
我覺得就非常可惜!!
有冇人知道佢近況呢?

紅軍新寵兒25/7/2008 06:37
卡馬拉唔識佢wor
好勁傢

費蘭度托利斯_926/7/2008 05:36
係咪KAMARA

計sir26/7/2008 09:25
唔係..係titi camara

redknapp99827/7/2008 08:22
記得

alancheung1627/7/2008 08:36
記得阿
佢踢踢下話屋企人過左身返左去老家 之後就即返黎踢超聯

Lplane27/7/2008 14:35
記得佢dad過左身佢都留低踢埋場聯賽
仲一箭定江山添

呢幾年真係失左蹤咁

kata28/7/2008 06:52
佢係法因甲........

ckf28/7/2008 07:56
我好記得佢,佢係一個好勤力的球員,
佢那次老父過身,佢仲為我地出賽兼入球,
入球後佢仰天長「喊」、淚流滿面的樣子,我而家都記得,
當年我好喜歡佢,無奈我地當時的戰術係就著owen來踢,佢可以話係被埋沒的。

roylam2828/7/2008 09:16
佢亦曾經為利記一箭定江山作客1:0戰勝阿仙奴,
佢技術唔錯,把握能力亦很好!
最重要既係佢對利記好有心!!
不過真係好可惜,
佢離過利記之後去左韋斯咸跟住就消失左唔知去左邊!!

擁護利物浦28/7/2008 17:46
06.11.2000     熱刺再與卡馬拉扯上關係 
熱刺再與不受利物浦候利亞重用的畿內亞前鋒卡馬拉扯上關係.自科拿傷愈後,卡馬拉發現他在晏菲路的日子已無多,他上週更與候利亞因傷患問題發生爭執.卡馬拉在加盟利物浦前曾在熱刺試腳,並在對昆士柏流浪的季前熱身賽上陣,但他卻不為當時的熱刺領隊哥羅斯垂青.

同時對卡馬拉有興趣的還有傷兵滿營的列斯聯,另外,意大利的佩魯賈亦聞對他有興趣.

我找到當時既一扁新聞

LFC Fans29/7/2008 15:33
傳聞佢後來去左中東掘金,之後又返左法國,唔知現在點咯。

給不知他是誰的板友分享:

佢係老候用低價從法甲買入既好前鋒,有唔錯既技術,有頗不錯既速度,把握力亦幾好,又有體能同勤力,有 d 似早幾年 fit 既沙夏,佢同大舊組成既組合,有人戲稱做「利記黑雙殺」,可惜佢無耀眼既星味(咁佢個樣又真係衰左 d 既…,但我好鍾意佢既檢點同低調),再加上我地當時係就著 Owen 去打901,真係浪費左佢。

佢離開我地後去左韋斯咸,無記錯的話當時係老列納執教,當時 Joe  Cole、林伯特、里奧費迪男…等都仲係韋斯咸做1隊既大後備;後來佢打左兩季就走,唔記得去左邊,再有聽聞就係上面果 d 喇。

我應該有唔少記錯架喇,但大概都係咁上下,請記得既板友幫忙指正。

[[i] 本文章最後由 LFC Fans 於 2008-7-29 23:45 編輯 [/i]]

LFC Fans29/7/2008 15:41
[quote]原文章由 [i]roylam28[/i] 於 2008-7-28 17:16 發表
不過真係好可惜,
佢離過利記之後去左韋斯咸跟住就消失左唔知去左邊!! [/quote]

我仲記得果球係謝仔係中後場一個地波直線(其實係有「西」,有少少 curve 彎過去的)畀佢用速度壓過唔記得邊個,之後單刀對著斯文射龍門左下角擦柱入既。

好令人興奮,但又好失望既典型901反擊,利記由果時開始,就無哂中場搓波,小組組織呢支歌咯。

:rolleyes

29/7/2008 15:51
[quote]原文章由 [i]LFC Fans[/i] 於 2008-7-29 23:41 發表

我仲記得果球係謝仔係中後場一個地波直線(其實係有「西」,有少少 curve 彎過去的)畀佢用速度壓過唔記得邊個,之後單刀對著斯文射龍門左下角擦柱入既。

好令人興奮,但又好失望既典型901反擊,利記由 ... [/quote]
[url]http://youtube.com/watch?v=zVOC0AmCwvc[/url]

LFC Fans29/7/2008 16:05
[quote]原文章由 [i]owenhang[/i] 於 2008-7-29 23:51 發表
[url]http://youtube.com/watch?v=zVOC0AmCwvc[/url] [/quote]
唔該哂。

我真係記錯左唔少細節,算好彩無記錯確係謝仔助攻。:shy

chickenbun3/8/2008 16:00
佢走咗去選總統, 不過失敗咗.....
[url]http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=444079&cc=4716[/url]

LFC Fans4/8/2008 11:41
[quote]原文章由 [i]chickenbun[/i] 於 2008-8-4 00:00 發表
佢走鬙h選總統, 不過失敗.....
[url]http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=444079&cc=4716[/url] [/quote]

真係峰迴路轉,想佢唔到! :ticking

four-la4/8/2008 13:23
[quote]原文章由 [i]chickenbun[/i] 於 2008-8-4 12:00 AM 發表
佢走咗去選總統, 不過失敗咗.....
[url]http://soccernet.espn.go.com/news/story?id=444079&cc=4716[/url] [/quote]

唔係選總統, 係選幾內亞足總主席啫

由於卡馬拉沒有四年或以上管理球隊的經驗, 根本不符合競選資格.

pairfai4/8/2008 14:13
回覆 #1 roylam28 的文章

佢好似著22號+嘛!!!!

左腳仔4/8/2008 14:34
雖則我未睇過佢一場直播比賽,不過果時睇足球雜誌見佢成日有波入
不過睇左無耐就去左韋斯咸,我屋企都有兩件卡馬拉既波衫架^^

tch05135/8/2008 02:59
你資深小小既利迷都應該記得佢
都唔知點樣黎形容卡馬拉
因佢去到邊間球會都唔係好受重用,咁樣其實系各價隊心目中的技術真係始終有限
但佢當年加入利記之後初期可以用一帆風順來形容佢
因同期侯利亞用高價買入希斯基,但佢黎到初期交唔倒貨,入唔倒波
相反卡馬拉就入波停不了,仲有好多關鍵入球
所以當時有一段時間佢真係系利迷心目中紅到爆
但當科拿,奧雲,希斯基等有番表現時, 佢都冇辦法要被逼入雪柜
根住就.......

禾路殊5/8/2008 13:36
印象中佢既動作好"騎呢" , 但又護到波喎 , 好少俾人搶到波 . 腳下功夫好好 , 總之動作好得意 .

Ketsu8/8/2008 14:22
[quote]原文章由 [i]roylam28[/i] 於 2008-7-28 17:16 發表
不過真係好可惜,
佢離過利記之後去左韋斯咸跟住就消失左唔知去左邊!! [/quote]

記得佢踢韋斯咸既某場波
見佢後備入替果陣
佢既身型係比佢當fit果陣肥左好多
雖則又冇家陣大哨咁肥得過份
但動作都頗為論盡...

利迷德9/8/2008 00:35
佢每逢在陣o既時候, 好多時都能夠將利記由輸變和, 由和變贏. 佢步大力雄, 有射術, 有速度,  有身位, 每次個波落到佢腳下, 都好少斷攬, 而球隊o係進攻方面亦因此而變得流暢. 加上從不介意打後備, 因為佢係非常之喜歡利物浦. 呢d咁好o既前鋒球員, 我點都唔明當年o既老候做乜要用二百幾萬呢個咁平o既價錢去將佢賣比鎚仔幫. 論整體實力佢絕對好過大舊多多聲啦! 唉~~~

卡馬拉, 雖然利記對你唔住, 但我地有好多利迷都會記住你一直對利記o既忠心同貢獻, 希望你有朝一日能夠重返利記參與其他管理工作啦. YNWA :thumbup:

klinsmann10/8/2008 06:59
記得佢久唔久會有d神來之筆,入d靚波!!

ryan_kewell_711/8/2008 18:40
我好記得佢!!

但因為果陣細個冇理佢之後去左邊囉....

emj4c2312/8/2008 02:28
[quote]原文章由 [i]ryan_kewell_7[/i] 於 2008-8-12 02:40 發表
我好記得佢!!

但因為果陣細個冇理佢之後去左邊囉.... [/quote]
你而家幾大.....

ryan_kewell_712/8/2008 19:42
[quote]原文章由 [i]emj4c23[/i] 於 2008-8-12 10:28 發表

你而家幾大..... [/quote]17

roylam2815/8/2008 09:11
[quote]原文章由 [i]利迷德[/i] 於 2008-8-9 08:35 AM 發表
佢每逢在陣o既時候, 好多時都能夠將利記由輸變和, 由和變贏. 佢步大力雄, 有射術, 有速度,  有身位, 每次個波落到佢腳下, 都好少斷攬, 而球隊o係進攻方面亦因此而變得流暢. 布動\係非常之喜歡利物浦. 呢d咁好o既前 ... [/quote]

你講得好好!!我好有同感!!:spin2

麥馬奧雲22/8/2008 00:24
佢速度不俗, 但技術個人認為普通, 不是太差, 我會形容佢為施斯既大隻版!!

Vinchenzo23/8/2008 17:20
嗰時我都覺得佢幾好......我印象中細個嗰時我想利記出佢多過希斯基...

查看完整版本: 大家仲記唔記得卡馬拉