利迷論壇 » 昔日紅軍 » 愛華頓向奧雲開出合同 新東家週薪不及原來一半

頁: [1]

c.s.m5/6/2009 09:45
愛華頓向奧雲開出合同 新東家週薪不及原來一半

網易體育6月2日消息
莫耶斯在輸掉足總杯決賽後表示,愛華頓會在下賽季捲土重來,目標便是殺入英超前四。想要撼動傳統四強,以現在愛華頓的陣容肯定有缺陷,《每日鏡報》透露,莫耶斯已經正式向奧雲提供合同,不過愛華頓只能提供給奧雲一份週薪為5萬英鎊的合同。
紐卡素降級後,奧雲已經確定將在合同期滿後走人,雖然狀態大不如前,但奧雲仍然是今夏轉會市場上的香餑餑。資金不夠充裕,薪金結構又有嚴格的控制,奧雲這類免費球員是愛華頓的首選。莫耶斯已經得到了主席的允許,力求籤下奧雲。
據悉,雙方的談判已經開始,奧雲本人對於加盟愛華頓表示滿意,目前唯一的疑問是愛華頓如何勸說奧雲降薪。在紐卡素,他每週可以賺到12萬英鎊,而愛華頓最多也只能為其提供週薪為5萬英鎊的合同。
本賽季,奧雲在紐卡素32次,打入10球,出場時間達到了2218分鐘,雖然偶有小傷,但比起過去幾個紐卡素賽季,老金童的狀態正在恢復。對於29歲的奧雲而言,能夠下定決心離開的唯一動力便是爭取擠進2010年世界盃英格蘭隊的陣容。
雖然此前有英國媒體透露,利物浦也在考慮是否在奧雲的身上再賭一次,但考慮到奧雲離開紐卡素就是希望有穩定的首發機會,而賓尼迪斯的目標只是引進一位元替補前鋒,奧雲回歸晏菲路的機會並不大。
相比利物浦,愛華頓現有的陣容實力平均,鋒線上的人選不多,而且沙夏在本賽季也分別遭遇了傷病的侵襲,只要奧雲擺脫傷病的干擾,在莫耶斯手下打上主力並不難。至於能否贏得卡比路的信任重返國家隊,一切都要憑奧雲自己的努力,畢竟卡比路的國家隊大門並未向任何人關閉

supersheep5/6/2009 10:03
50K
不如返來利記仲好啦~
free返來又咁平人工,
諗得過.,

囡囡5/6/2009 10:27
老友
請唔好用錯列納張相唔該
隊長係英雄
奧雲唔係

poet5/6/2009 10:45
奧雲去到拖肥都唔會做到正選啦

左腳仔5/6/2009 12:13
希望奧雲唔會去拖肥
如果唔係佢返到晏菲路肯定俾人柴台!!

miklboy5/6/2009 13:14
過拖肥,又要捱平價....
我寧願你繼續留係紐記算喇!

jungle5/6/2009 13:21
係利記肯定冇得做正選,但係愛華頓可能做正選噃!

owen.poon5/6/2009 13:33
[quote]原文章由 [i]miklboy[/i] 於 5/6/2009 21:14 發表
過拖肥,又要捱平價....
我寧願你繼續留係紐記算喇! [/quote]

佢點會肯踢英冠喎

beanbean04275/6/2009 15:43
佢想踢世界盃一定唔會留妞記

Aussie5/6/2009 18:38
但可能又唔捨得D錢.....

fatantony6/6/2009 01:37
想問問有冇BROTHER知,有冇邊個試過係球員生涯踢過利記,又踢過拖肥糖??

Cobe仔6/6/2009 02:37
[quote]原文章由 [i]fatantony[/i] 於 6/6/2009 09:37 發表
想問問有冇BROTHER知,有冇邊個試過係球員生涯踢過利記,又踢過拖肥糖?? [/quote]

比士利:hdsk

spy6/6/2009 02:51
back to RM law ... OWEN:banghead

陸游6/6/2009 02:51
[quote]原文章由 [i]fatantony[/i] 於 6/6/2009 09:37 發表
想問問有冇BROTHER知,有冇邊個試過係球員生涯踢過利記,又踢過拖肥糖?? [/quote]
班比
果時佢直接由愛華頓過黎

fatantony6/6/2009 02:54
[quote]原文章由 [i]Cobe仔[/i] 於 6/6/2009 10:37 發表

比士利:hdsk [/quote]

TKS!
咁係唔係先踢利記,後踢拖肥糖?

owen.poon6/6/2009 09:31
[quote]原文章由 [i]陸游[/i] 於 6/6/2009 10:51 發表

班比
果時佢直接由愛華頓過黎 [/quote]

班比而家係唔係踢緊候城?

愛因斯坦6/6/2009 15:24
拖肥糖執吓執吓,呢一兩年都執唔少好球員...雖然係唔太鍾意佢哋.

英倫10號奧雲仔6/6/2009 15:35
[quote]原文章由 [i]陸游[/i] 於 6.6.2009 10:51 發表

班比
果時佢直接由愛華頓過黎 [/quote]

仲有沙維亞
一個球季兩次打比
佢兩次著起唔同色衫

kidkidkid7/6/2009 10:14
[quote]原文章由 [i]囡囡[/i] 於 5/6/2009 18:27 發表
老友
請唔好用錯列納張相唔該
隊長係英雄
奧雲唔係 [/quote]
列納有乜野英雄事?:stp:stp

oil10/6/2009 09:04
奧雲踼邊隊都冇份踢世界盃啦....卡比路都唔like 佢

肥榮10/6/2009 17:27
[quote]原文章由 [i]囡囡[/i] 於 5/6/2009 18:27 發表
老友
請唔好用錯列納張相唔該
隊長係英雄
奧雲唔係 [/quote]

雖然owen o個時去皇馬可能令到你好憎佢...
不過當年owen幫利記拎左幾多杯呀...
你唔可以ignore佢對利記的貢獻...
講真...雖然列納個形象係好好...
但係論對利記的貢獻應該比唔上owen...

Fion11/6/2009 16:17
[quote]原文章由 [i]肥榮[/i] 於 11/6/2009 01:27 發表

但係論對利記的貢獻應該比唔上owen... [/quote]
其實係根本比唔上奧雲

Marcos-守12/6/2009 14:38
[quote]原文章由 [i]肥榮[/i] 於 11/6/2009 01:27 發表

但係論對利記的貢獻應該比唔上owen... [/quote]
咁又係,當年唔係佢走都無錢買沙比同king luis

clivetsang14/6/2009 06:56
[quote]原文章由 [i]Marcos-守[/i] 於 12/6/2009 22:38 發表

咁又係,當年唔係佢走都無錢買沙比同king luis [/quote]

好似無乜太大關係
因為奧雲o既轉會費唔多...

ML1710198016/6/2009 01:01
人生有幾多個十年

查看完整版本: 愛華頓向奧雲開出合同 新東家週薪不及原來一半