利迷論壇 » 昔日紅軍 » 四年來,托里斯.

頁: [1] 2 3

音符笠爆小謝仔1/2/2011 06:12
四年來,托里斯.

經過呢單嘢,我真係好想講下我感受,

老實講,我由14歲支持利物浦到而家21歲,
咁多年咁多球員來來往往,只有沙比,luis king同羅比我係唔捨得,
因為就算佢哋走咗,我都感受到佢哋真係好愛利物浦,
星爺話齊:逝去感情如何留得住.
既然佢人,心都已經唔再屬於利物浦,就冇必要再討論佢,
亦唔需care佢講D乜,因為咁只要係證明我哋重留戀,重視一個唔值得ge人,
佢ge嘢我亦都唔想再理,無錯女人愛一個人係可以好決絕,
因為女人最接受不了就是欺騙,
我最初係因為謝仔而鍾意利物浦,但後嚟托里斯ge出現,
由一開傳佢嚟我已經好興奮,其實我每次打機都會買佢,
佢係一個我本身已經好鍾意的球員,我亦好記得嗰時轉會版討論嗰陣,
有版友話佢水貨,見底咁,簽佢不如簽伊度奧咁,雲佬勁好多之類,我當時講咗句,
既然神女有心,襄王有夢,話唔佢嚟到勁過雲佬呢,
結果第一季,英超入咗24球,總入球33球,真正超越雲佬所保持外援第一季英超入球數,
到後來,我亦信如果第二季托里斯唔係咁多傷,英超冠軍已經係屬於我哋,
所以對於佢,我會"迷戀"去形容呢幾年對佢ge感覺,謝仔唔再係第一個我睇ge目標,
我會因為王子入球而家開心,興奮,見到佢派帽而陶醉,
因為咁多年冇一個前鋒有咁ge技術同威力,只係幾場比賽,
托里斯已經俘虜咗我ge心,成為我心目中ge王子,
我ge第一年印字波衫係屬於托里斯,經過上季低潮,佢係攞世盃同時戴住利物頸巾影相,
我就相信佢真係好愛利物浦,再後期爆出球會內部問題,更加覺得利物浦其實欠咗佢,
但佢仍然留喺度,我真係好感動,亦令我更加鍾意佢,
到king返嚟,又再簽到阿蘇,我就覺得屬於利物浦ge時代終於要返嚟,
呢個時候爛車插入嚟話要買托里斯,我重笑,
因為喺利物浦最低潮,托里斯都多次發出留隊宣言,
而且我深信佢係唔會離開利物浦,就憑佢曾經講過一句,
除咗利物浦球衣,佢係唔會著其他英超球會波衫比賽,
但事實係佢竟然即刻主動提出要走,再後嚟傳出同佢不和ge謝仔主動求佢唔好走,
無錯可能有D嘢謝仔為咗自己而做錯(迫走賓Sir,簽RH),
但至少到呢一刻我發覺到真正愛利物浦ge係邊個,
雖然除咗球隊成績之外,我相信亦有好多其他事令托里斯走,
但我始終接受唔到,因為我曾經用咗四年時間去愛呢個男人,
所以對於佢叛逆咁離開,我係心痛,隨之而來亦包括怨恨,
今朝起身即係上官網,再上嚟,見到之後令我諗起尋日同fd講嗰堆嘢,
情人會氹開心,但真正愛你會照顧的一生一世的,嗰個係你老公,
anyway, 我愛ge係利物浦,而唔係托里斯,
最後我想講,唔好再叫佢做王子,佢唔再係,更加唔配利物浦王子呢個稱號,
突然間諗起,學阿婆話齊,靚仔原來真係冇本心.

P.S.我見到新聞之後第一時間將我房張托里斯poster撕咗落嚟,做"mi"爛埋.

俠1某人1/2/2011 06:17
LIKE

law7894561/2/2011 06:22
我以經將呢幾年儲埋廢托既海佈全部掉哂

畢彼特1/2/2011 06:23
兜巴升完個簿情朗 torres
可以毫無保留甘愛你老公Liverpool

love Liverpool  x10000000

ricakelvin1/2/2011 06:25
講出左好多人既心聲.....THANKS!!!

denver1/2/2011 06:26
係∼佢係冇為利物浦設想太遲提出轉會要求,呢樣野功過相抵啦,憎佢既人竟然將佢過去功蹟選擇性失憶唔題,仲燒波衫,好心你地冷靜D啦,佢過往既汗馬功勞全部唔理咁無情無義?

撇開太遲提出呢樣佢何罪之有?

第一佢冇同對方聯手壓價,得以令我地可以25m貨50m賣
第二佢唔係選擇加盟49000已經好好

何罪之有?

chrisho1/2/2011 06:29
[quote]原文章由 [i]denver[/i] 於 1/2/2011 14:26 發表
係∼佢係冇為利物浦設想太遲提出轉會要求,呢樣野功過相抵啦,憎佢既人竟然將佢過去功蹟選擇性失憶唔題,仲燒波衫,好心你地冷靜D啦,佢過往既汗馬功勞全部唔理咁無情無義?

... [/quote]

樓主只係抒發感受, 佢有無咒torres? 無

宜家係唔係想講torres hurt左自己感受都唔得

係唔係每一個post 都只可以係blessing???

唔開心就唔開心架啦,無咒佢講下感受都唔得

zerojn19751/2/2011 06:31
呵呵,右或者好似有D朋友咁,剛分手果刻喊苦喊忽,話以後唔會鐘意人咁話,

之後好快咪右係有左第2個,不知幾開心,

所以,各位托迷,咬人蘇同C奶都係你地值得去鐘意嘅,可必成日諗住舊屎呢?

chrisho1/2/2011 06:31
仲有,每個人對球員投放感情既情度都唔同

你唔係佢,你點會明,唔好少少野就話人唔冷靜啦

你知唔知有樣野叫情緒架:donno

路爾斯加西亞1/2/2011 06:32
我都已經撕爛左房入面的poster

diu20081/2/2011 06:32
講度T9好似犯左重罪咁    駛唔駛咁呀
離離合合係好平常既事   唔好係度放大黎講啦(P.S我係T9迷&利迷)

[[i] 本文章最後由 diu2008 於 1/2/2011 16:08 編輯 [/i]]

kiskegr1/2/2011 06:33
佢加入爛車唔多唔少都有機會拉番49000落黎,用心良苦啊∼

chrisho1/2/2011 06:34
[quote]原文章由 [i]kiskegr[/i] 於 1/2/2011 14:33 發表
佢加入爛車唔多唔少都有機會拉番49000落黎,用心良苦啊∼ [/quote]

係呀,我直頭覺得佢係為左拉 49000 落黎而去車仔tim la :sleep

vincent1/2/2011 06:35
[quote]原文章由 [i]denver[/i] 於 1/2/2011 14:26 發表

AGREE
王子續約令到球隊可以企硬要高價賣佢...咁樣令球隊賺取最多利潤....仁至義盡LA
你地要計住佢唔係青訓球員...佢只係中途轉過黎....22M既身價佢都做到足...
真係做好呢份工...而家仲要令利物浦有50M洗...賺一倍...仲想點

vincent1/2/2011 06:38
仲有...佢而家只係去車仔...又唔係曼狗...
講真....而家市場上除左巴塞,皇馬,車仔,曼城...仲有邊隊出得起50M??

皇馬係王子世仇唔洗諗...巴塞根本唔需要佢...曼城真係得啖笑...數黎數去得車仔最適合

beloved_kathy1/2/2011 06:40
基本上佢轉會唔係問題
最大問題係
1. "i m staying but YOU should remain the loyalty"
     sth like that嘅一番言論 仲要係係一月頭

2.He handed in the transfer request too late
   如果係對liverpool好 就唔會搞到我地買人買到咁急
   somehow我地好似做左water fish

3. 完全一個交代都無 actually 我認為你要走都已經無嘢再好講
    不過他完全多謝fans都無
    We sang for him in his rival"s home even when he was not on the pitch!

[[i] 本文章最後由 beloved_kathy 於 1/2/2011 14:48 編輯 [/i]]

poet1/2/2011 06:42
我又唔係覺得托利斯咁差
其實由佢離開馬體會開始
就知道佢係以尋求冠軍為目標
佢長傷都堅持要踢世界盃就知

佢相信的係肥賓
黎到有一大班西班牙戰友
但係肥賓離開前最後一季
沙比+艾比走了
得返佢同連拿兩個西班牙人
最後連佢相信的肥賓都走埋

球隊內有內亂
球場上踢波有踢波亂
托利斯的表現係反映到的
越黎越燥成日食牌
獨食唔再相信隊友,因為質素高的球員都被賣走
加上鶴臣呢D根本唔多識戰術的教頭執教之下
莫講話冠軍連歐聯都無得踢
托利斯暑假唔走其實已經係奇跡

幾季以黎
傳聞係多
但真正出價買佢的次數其實有多少?
真係唔多
車仔的試探性出價
撩動左托利斯渴望冠軍的野心
所以至不昔一切
撕破哂球迷心中的王子形象

托利斯同利物浦球會之間誰欠誰?
其實我覺得佢無負到我地
球會的內亂同戰績的確係令佢失望
同埋佢走的時候至少為我地帶來破紀錄的轉會費
呢4年黎亦入球不斷
相信球迷同托利斯之間
感覺其實是愛恨交纏

poet1/2/2011 06:44
[quote]原文章由 [i]beloved_kathy[/i] 於 1/2/2011 14:40 發表
基本上佢轉會唔係問題
最大問題係
1. "i m staying but YOU should remain the loyalty"
     sth like that嘅一番言論 仲要
2. [/quote]

呢個世界係咁架啦
好多都可以係門面說話
何必認真?
佢起咁多講門面話的球員之中
對球會的操守算係好的了

Alonso19711/2/2011 06:49
[quote]原文章由 [i]vincent[/i] 於 1/2/2011 14:38 發表
講真....而家市場上除左巴塞,皇馬,車仔,曼城...仲有邊隊出得起50M??

皇馬係王子世仇唔洗諗...巴塞根本唔需要佢...曼城真係得啖笑...數黎數去得車仔最適合 [/quote]

Good point !!!!!! Just left 3 days for us to search forward !!!!! Carrol cost us about 30M. He is very loyality player.
:lur:lur:lur:lur:lur:lur:lur:lur:lur:lur:lur:lur:lur

Cat1/2/2011 06:50
[quote]原文章由 [i]diu2008[/i] 於 1/2/2011 14:32 發表
講度T9好似殺左你老豆老母咁    駛唔駛咁呀
離離合合係好平常既事   唔好係度放大黎講啦(P.S我係T9迷&利迷) [/quote]

你話樓主嘅文章?
咁我想問吓,邊部份令你覺得殺咗人?

講吓感受又唔得?
吓吓攞老豆老母出嚟講,好好玩呀?

[[i] 本文章最後由 Cat 於 1/2/2011 14:52 編輯 [/i]]

beloved_kathy1/2/2011 06:50
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 1/2/2011 14:44 發表

呢個世界係咁架啦
好多都可以係門面說話
何必認真?
對球會的操守算係好的了 [/quote]

所以唔怪得有人會因為佢轉會而嬲!

音符笠爆小謝仔1/2/2011 06:50
或者我講返句,
我從來唔認為佢有負於利物浦(球會),
只係作為一個利物浦球迷,佢三番四次話留隊,
到頭來嚟180度調頭,重面不改容咁,
我係嬲呢樣啫,好似馬斯,攞明車馬喊走,
我唔怪佢,但重點係我忍受唔到俾人呃,
或者因為我係女人,所以特別忍受到俾人呃,
重係俾一個曾經咁瘋狂咁深愛ge男人呃,
就係咁~

Alonso19711/2/2011 06:51
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 1/2/2011 14:44 發表

呢個世界係咁架啦
好多都可以係門面說話
何必認真?
對球會的操守算係好的了 [/quote]

If  he don't say anything, he may left good impression to us even leaving. But I cannot accept this kind actor..
:mk:mk:mk:mk:mk

poet1/2/2011 06:52
[quote]原文章由 [i]vincent[/i] 於 1/2/2011 14:38 發表

皇馬係王子世仇唔洗諗...巴塞根本唔需要佢...曼城真係得啖笑...數黎數去得車仔最適合 [/quote]

我覺得就算曼真係買佢佢都未必去加盟世仇
佢有野心之餘其實某程度上都會顧下母會感受的
皇馬同曼聯佢係應該職業生涯內都唔會去

超級利記迷1/2/2011 06:53
like
乜Owen,馬斯係真小人咩..某人就係偽君子

唔好同我講乜野打工唔打工
依家人地blame佢..係佢處事手法..態度問題...
唔係走唔走問題..完全搭錯哂線

我只會為球會同King去辯護..企係佢地個邊
因為我係利迷..唔係某人迷..更唔係車迷

最後...let's move on
我地都有一對新孖寶..S7+C9...cheer
尋晚大家的通頂..係值得ge =)

beloved_kathy1/2/2011 06:54
[quote]原文章由 [i]音符笠爆小謝仔[/i] 於 1/2/2011 14:50 發表
或者我講返句,
我從來唔認為佢有負於利物浦(球會),
只係作為一個利物浦球迷,佢三番四次話留隊,
到頭來嚟180度調頭,重面不改容咁,
我係嬲呢樣啫,好似馬斯,攞明車馬喊走,
我唔怪佢,但重點係 ... [/quote]
same!!!! 面不改容!!!

clivetsang1/2/2011 06:57
完全可以理解樓主o既感受
"呢個時候爛車插入嚟話要買托里斯,我重笑," <~ 哩樣野同我一樣 , 我最初以為得啖笑 , 點知...唉...
雖然未至於憎佢 , 但我對佢好失望...

多拿1/2/2011 07:01
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 1/2/2011 14:42 發表
我又唔係覺得托利斯咁差
其實由佢離開馬體會開始

佢相信的係肥賓
黎到有一大班西班牙戰友
但係肥賓離開前最後一季
沙比+艾比走了
得返佢同連拿 ... [/quote]

- 認同呀~ 好來好去, 試問我地比到D咩野比佢走呢~ 放手, 都是愛的表現.
- 人地30M買NEWCASTLE都唔賣, +5M就買到一個英格蘭22歲未來國家前鋒,5000-3500 我點都覺得抵~!!
- 來回一個托利斯+7M換2個有潛質的前鋒, 我看到一個更光明的將來TIM
JUST IS MY VIEW ONLY~

RedsCool1/2/2011 07:01
i WAS a big fan of T9 despite my 20+ yr support of LIV

but after digesting all the things that happened for the sale, i hv the following analysis 【不良詞語】

T9 loved his At Mad home team and said he was sad to leave but for good fortune of the club w the money we paid, he wants to move - at the end he was "stepping up" from no league title, no europa, no CL to a club like LIV to have his taste of step-up career....of cos $...and popularity....all from LIV.....would he join RM at that time!? NOPE, cos he was shy as a 23 yrs old and didnt know much and didnt wanna piss off fans...

then in his 4 yrs @ LIV, he has gained almost everything, taste of CL, Premier league and earned a lot and even became a regular in Spain and won Euro08 and luckily had WC medal thanks for his teammates.....then HE started to think he should hv everything in the world....the manager in LIV was not good enough, palyers not good enough, $ for investment was not good enoiugh, i need to steo up to become bigger for his so called dream regardless of LIV / contract/ fans and show his real personality now.....

yess to him, its no harm, no loss.....he can get more $....he can jump ship (never think himself as legend one day), he can abandon friends and teammates and fans (as he will get new set of these in CHE)...

good luck to you, yes, u can play ever year in top level, but u will never win trophy in a club (At Mad won Europa after u left)

diu20081/2/2011 07:03
[quote]原文章由 [i]Cat[/i] 於 1/2/2011 14:50 發表

你話樓主嘅文章?
咁我想問吓,邊部份令你覺得殺咗人?

講吓感受又唔得?
吓吓攞老豆老母出嚟講,好好玩呀? [/quote]

首先我話好似姐  冇話係喎
第2 我都係講下感受又唔得呀

vincent1/2/2011 07:03
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 1/2/2011 14:52 發表

我覺得就算曼真係買佢佢都未必去加盟世仇
佢有野心之餘其實某程度上都會顧下母會感受的
皇馬同曼聯佢係應該職業生涯內都唔會去 [/quote]

冇錯...只不要佢唔係加盟曼9就咩都得啦
而家我地有$$洗...佢又可以爭冠...大家都有利~~

diu20081/2/2011 07:08
補充少少野
樓主講到咁愛T9
但係愛一個人唔係人地傷害你  你就唔再愛個個人
咁樣既愛好似太兒嬉咁喎

晏菲露1/2/2011 07:14
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 1/2/2011 14:42 發表
我又唔係覺得托利斯咁差
其實由佢離開馬體會開始

佢相信的係肥賓
黎到有一大班西班牙戰友
但係肥賓離開前最後一季
沙比+艾比走了
得返佢同連拿 ... [/quote]
非常認同你
我覺得唔係咩迷咩迷既問題
做人既野, 唔好永遠只計到盡自己拎著數果面....

佢走, 無夾計無出黎講野
靜靜咁離開, 留低50m
傷心真係傷心
但係每個人都有自己立場同處境
即使唔認同, 都至少要做到尊重

可況其實, 無賤賣無去49000
我真心覺得可以接受

做人何必咁樣?
分開時盡量諗好處
令自己好過一d, 有咩唔好?

cyqiu1/2/2011 07:15
第一佢冇同對方聯手壓價,得以令我地可以25m貨50m賣
第二佢唔係選擇加盟49000已經好好

呢位CHING ,TORRES 提出TRANSFER REQUEST 還不算聯手壓價嗎?? 如果佢唔提出想走, 5000萬呢個價根本買唔到TORRES

再說49000, 佢有本事攞5000萬出黎咩? 難道我地要為左TORRES 冇加盟49000 而HAPPY?

多拿1/2/2011 07:21
[quote]原文章由 [i]cyqiu[/i] 於 1/2/2011 15:15 發表

呢位CHING ,TORRES 提出TRANSFER REQUEST 還不算聯手壓價嗎?? 如果佢唔提出想走, 5000萬呢個價根本買唔到TORRES

再說49000, 佢有本事攞5000萬出黎咩? 難道我地要為左TORRES 冇加盟49000 而HAPPY? [/quote]

但我唔覺得車仔會出多過5000萬買, 之前都話3500+人換~ 提出REQUEST叫壓價好似有點....

rickymwk1/2/2011 07:28
[quote]原文章由 [i]chrisho[/i] 於 1/2/2011 14:29 發表

樓主只係抒發感受, 佢有無咒torres? 無

宜家係唔係想講torres hurt左自己感受都唔得

係唔係每一個post 都只可以係blessing???

唔開心就唔開心架啦,無咒佢講下感受都唔得 [/quote]

樓住既分享講中晒好多利物浦fans既感受 ...
你既回應更加係我既心聲 ...
好 x 100000000000000000

rickymwk1/2/2011 07:31
[quote]原文章由 [i]vincent[/i] 於 1/2/2011 14:35 發表

AGREE
王子續約令到球隊可以企硬要高價賣佢...咁樣令球隊賺取最多利潤....仁至義盡LA
你地要計住佢唔係青訓球員...佢只係中途轉過黎....22M既身價佢都做到足...
真係做好呢份工...而家仲要令利物浦有50M洗 ... [/quote]

我寧願要佢留底 ... 同甘共苦 ... 唔要$$$$$$$$$$$

音符笠爆小謝仔1/2/2011 07:39
女人愛一個人係可以死心塌地咁去愛,
但當呢個人傷害得你深,令到你放棄佢ge時候,
女人可以做得比男人絕得多,
我可以老實講,
我曾經為咗佢喺低潮時三番四次ge留隊宣言而感動到喊,
而今日,我同樣亦為咗佢ge背叛同欺騙而喊,
我對佢唔同於奧雲,
我雖然憎奧雲,係作為利迷咁憎佢ge背叛同去曼,
重講咁多傷害利物浦ge說話,更多可能係我鍾意利物浦ge時候佢已經走咗,
但對於托里斯,或者可以講係更多以一個女人角度出發,
我打呢篇嘢ge時間,諗返起呢四年佢為利物浦ge付出,
我由對佢ge心動到深愛,我真係好愛呢個男人.
所以到而家因欺騙而產生的,係怨恨而唔係憎恨,
要個女人大方咁祝福舊愛幸福,
sorry,呢一刻我做唔到.
我個有個fd鍾意羅志祥到叫佢做老公,又有一個鍾意林峰到係咁叫佢做男朋友,
同樣地,對於我嚟講,托里斯就係我ge羅志祥同林峰,
所以唔好話我"佢又唔係去曼,臨走又幫利物浦賺一筆,咪好lo,重想點"咁,
我都係講返嗰句,我只係忍受唔到佢ge態度同欺騙,
係因為咁而心痛而唔再愛呢個男人.

Torres_lfc1/2/2011 07:42
怪自己吧,無辦法
沙比,馬斯,阿古呢d有級數既球員一個個咁走

Bono1/2/2011 07:43
我系因為老麥而捧利記,記得當年老麥先系話絕對唔會自由轉會,跟住就拖住唔續約,到最後就free左去皇馬,整到老候話,以後凡系剩番一年約的球員如果唔續約全部都要掛牌出售.跟住好唔容易有個奧雲出現,結果又系甘,一路話住自己愛著利記,一路就以唔續約逼利記低價出售比死馬,所以經過呢兩鍋都睇得好透嘍,對於今次費托轉會,我仲好多謝添,畢竟5000萬其實系好高啦,成日傷,仲要以速度爆為主,加上前個排又傳出利記隱瞞傷勢,差點令到費托打唔到世界杯,本身就系為左榮譽而來,既然睇唔到可以拎到榮譽的希望,走好正常,而且仲為利記帶來左一大筆錢,兩清啦.

查看完整版本: 四年來,托里斯.