利迷論壇 » 昔日紅軍 » 這分析比較合理,不用再怪托雷斯。

頁: [1] 2 3

4/2/2011 17:13
這分析比較合理,不用再怪托雷斯。

此文分析了:1)為什麼球會公開拒絕切爾西報價。2)為什麼托雷斯最後時刻才遞交要求轉會信?

[url]http://bleacherreport.com/tb/b87yW[/url]

[[i] 本文章最後由 熊 於 5/2/2011 01:16 編輯 [/i]]

Masch4/2/2011 17:16
[url]http://lfc.org.hk/forum/forumdisplay.php?fid=37[/url]

超級利記迷4/2/2011 17:18
對唔住啊
我真係睇都唔想睇

因為球會,老闆,King,名宿甚至部分球員
已經先後直接間接咁表哂態

你估我會幫邊一邊呢:rolleyes

積積4/2/2011 17:21
Torres 已經唔再係利記既球員

仲 post o係主版做咩呀:nts

4/2/2011 17:23
呵,真對唔住,我換去普日紅軍。請版主同我刪此文吧,我無權利刪已回應的文章。

[[i] 本文章最後由 熊 於 5/2/2011 01:26 編輯 [/i]]

fowler4/2/2011 17:31
人地為左冠軍而走,做得好唔會有人怪佢,你查下人地巴迪斯圖達,巴治奧番科倫主場會唔會有人夠膽柴台,簡拿華路,尼斯達都一定唔會,佢走得咁賤,時間拿到咁盡,迫球會,佢同馬斯呢種,一啲都唔可取,25雲都係轉會手法上俾佢好,係差在去曼九先最賤。佢而家講乜都冇用,佢急呢半季唔知做乜,佢唔係以為車仔有機拿冠軍呀?

4/2/2011 17:37
[quote]原文章由 [i]fowler[/i] 於 5/2/2011 01:31 發表
人地為左冠軍而走,做得好唔會有人怪佢,你查下人地巴迪斯圖達,巴治奧番科倫主場會唔會有人夠膽柴台,簡拿華路,尼斯達都一定唔會,佢走得咁賤,時間拿到咁盡,迫球會,佢同馬斯呢種,一啲都唔可取,25雲都 ... [/quote]

問你兩個問題:1)在沒簽入阿蘇之前,你會唔會覺得球會買人動作好慢?2)會唔會覺得老細炒學臣換King亦都好慢?
如果答案係Yes(身為球迷都認慢),咁身為球員,對老細嘅「慢」會不會不耐煩呢?

黃紫4/2/2011 17:40
睇完

閱讀後感..

torres是一個徹徹底底可共富貴不可共患難的曲路

我不明白樓主為什麼話睇完文章不用再怪托雷斯

正好相反

[[i] 本文章最後由 黃紫 於 5/2/2011 01:42 編輯 [/i]]

黃紫4/2/2011 17:43
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 01:37 發表

問你兩個問題:1)在沒簽入阿蘇之前,你會唔會覺得球會買人動作好慢?2)會唔會覺得老細炒學臣換King亦都好慢?
如果答案係Yes(身為球迷都認慢),咁身為球員,對老細嘅「慢」會不會不耐煩呢? [/quote]

所以torres米係一個曲路囉

積積4/2/2011 17:50
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 01:37 發表

如果答案係Yes(身為球迷都認慢),咁身為球員,對老細嘅「慢」會不會不耐煩呢? [/quote]

又唔見其他球員好似 Torres 咁!?

Masch4/2/2011 17:53

如果我地starting 11喺1月31日全部submit transfer request
你會否都會覺得合理?
反正老闆做野慢 球員都覺得不耐煩

球會被G+H導致向後走 天下利迷都會同意
大家都慢慢接受現實佢暑假會走既事實

但佢既然會於window前三日交轉會信
令球會買人事宜上狼狽十分
不會奢望球會可從容對待今次轉會

相信令大家最難堪
係佢加盟車路士後多番言論

不用再怪托利斯?

(↓↓↓↓↓↓)

黃紫4/2/2011 17:54
[quote]原文章由 [i]積積[/i] 於 5/2/2011 01:50 發表

又唔見其他球員好似 Torres 咁!? [/quote]

因為torres佢覺得

現在低迷的利記並不配

他這個高高在尚的王子浪費不多的黃金球員生涯

4/2/2011 17:54
[quote]原文章由 [i]黃紫[/i] 於 5/2/2011 01:43 發表

所以torres米係一個曲路囉 [/quote]

抑鬱咗兩年,就快27歲生日,佢最後一仗都驘來不易等等原因。人性嘅弱點,所以我唔怪佢。
另外,文章裡面都講咗;球會急急宣佈拒絕切爾西申請(如果真嘅唔賣,唔會宣布,好似舊年咁。)其實正是有意賣他換錢買人。阿蘇買入,啤人嘅感覺,會係算緊賣佢嘅錢。
這是兩情廂愿,不過在球會立場來說,當然會利用官網,把球會宣傳得正面一點。兩方面其實都沒有錯。

Masch4/2/2011 17:55
[quote]原文章由 [i]黃紫[/i] 於 5/2/2011 01:40 發表
torres是一個徹徹底底可共富貴不可共患難的曲路

我不明白樓主為什麼話睇完文章不用再怪托雷斯

正好相反 [/quote]

不能同意更多

13164/2/2011 17:55
講真,呢d報導愈睇愈慶,近日名宿都有再提反尼單野(包括King),傳媒既野有正、有反、有真、有假,我唔會盡信,包括樓主你尼篇!

承認佢過去對利記係有貢獻,但最重要既事實係:宜家佢擺明睇死我愛隊(利物浦),站在我立場係無得撐!

宜家既實力利記或未級車仔,周日一戰作客,甚至可能會輸,但我衷心希望下季或不久將來,利物浦能俾爛車更快手取得重要錦標!證明佢係錯!

[[i] 本文章最後由 1316 於 5/2/2011 02:03 編輯 [/i]]

4/2/2011 17:56
[quote]原文章由 [i]Masch[/i] 於 5/2/2011 01:53 發表

如果我地starting 11喺1月31日全部submit transfer request
你會否都會覺得合理?
反正老闆做野慢 球員都覺得不耐煩

球會被G+H導致向後走 天下利迷都會同意
大家都慢慢接受現實佢暑假會走既事實 ... [/quote]

文內有分析,其實車仔係觀望曼城,最後一分鐘至出手,慢交轉會信,其實是車仔嘅關係。
球會今次買人,並無狼狽,否則唔會買到兩位好前峰。生意佬邊會無準備?
我唔係話Torres無錯。但係,話者佢俾之前經理球會哄騙的次數,比其他球員多吧?見過鬼怕黑。
其實新老細到依家,伸沒顯示出可以花大錢買人嘅跡象(對球員嚟講,可能最簡單改善球會嘅方式就係買人。)用嘅係賣佢嘅錢。

[[i] 本文章最後由 熊 於 5/2/2011 02:02 編輯 [/i]]

黃紫4/2/2011 18:00
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 01:54 發表

抑鬱咗兩年,就快27歲生日,佢最後一仗都驘來不易等等原因。人性嘅弱點,所以我唔怪佢。
另外,文章裡面都講咗;球會急急宣佈拒絕切爾西申請(如果真嘅唔賣,唔會宣布,好似舊 ... [/quote]

只過可共富貴..不可共患難的確大有人在..

不是單單一個torres

只是torres過往的演技確是入木三分..

我們利迷用情太深姐..

[[i] 本文章最後由 黃紫 於 5/2/2011 02:02 編輯 [/i]]

Masch4/2/2011 18:01
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 01:56 發表

文內有分析,其實車仔係觀望曼城,最後一分鐘至出手,慢交轉會信,其實是車仔嘅關係。 [/quote]

我今日晏晝已睇過篇文
但我完全唔相信呢個係事實
尤其睇過Torres 阿哥/或細佬嘅訪問
再加Guillem Balague 既專欄(<西甲專家: 當日全球首個披露Torres轉會/交transfer request嘅人,同賓尼迪斯超級熟)

點都好
有人仍覺得Torres係神
但佢喺我心目中 已與地底泥無異

相比兩人轉會方法
我覺得奧雲係天使

Masch4/2/2011 18:03
[quote]原文章由 [i]黃紫[/i] 於 5/2/2011 02:00 發表

只是torres過往的演技確是入木三分..

我們利迷用情太深姐.. [/quote]

回頭一想
07年5月 Torres “無意間” 露出 “you'll never walk alone"既 armband
會否劇情之一?
我心里已有答案

積積4/2/2011 18:05
[quote]原文章由 [i]Masch[/i] 於 5/2/2011 02:03 發表

回頭一想
07年5月 Torres “無意間” 露出 “you'll never walk alone"既 armband
會否劇情之一?
我心里已有答案 [/quote]

原來 Torres 先至係真正既影帝:nts

黃紫4/2/2011 18:05
[quote]原文章由 [i]1316[/i] 於 5/2/2011 01:55 發表
講真,呢d報導愈睇愈慶,近日名宿都有再提反尼單野(包括King),傳媒既野有正、有反、有真、有假,我唔會盡信,包括樓主你尼篇!

承認佢過去對利記係有貢獻,但最重要既事實係:宜家佢擺明睇死我愛隊(利物浦 ... [/quote]

絕對是我的心聲

Masch4/2/2011 18:05
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 01:56 發表

其實新老細到依家,伸沒顯示出可以花大錢買人嘅跡象(對球員嚟講,可能最簡單改善球會嘅方式就係買人。)用嘅係賣佢嘅錢。 [/quote]

你唔會miss左最後一日我地瘋狂bid Micah Richards, Ashley Young及 Charlie Adam的情節呱?

4/2/2011 18:06
[quote]原文章由 [i]Masch[/i] 於 5/2/2011 02:03 發表

回頭一想
會否劇情之一?

真係,話者Torres真係好有心機布署自己嘅前途。

黃紫4/2/2011 18:10

回頭一想
會否劇情之一?

講真我真係偏向自導自演的想法

是否記得當年我們用奪第5次

之後3年內又入決賽的戰績..

一個咁想拿歐聯的torres..

真係不難想像自導自演的想法

4/2/2011 18:11
[quote]原文章由 [i]Masch[/i] 於 5/2/2011 02:05 發表

你唔會miss左最後一日我地瘋狂bid Micah Richards, Ashley Young及 Charlie Adam的情節呱? [/quote]

真係Miss咗,不過,如果老細有心買人,點解最後一日至瘋狂Bid呢?上述幾人都不是Torres的替補。

kennygayson4/2/2011 18:11
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 01:54 發表

另外,文章裡面都講咗;球會急急宣佈拒絕切爾西申請(如果真嘅唔賣,唔會宣布,好似舊 ... [/quote]

從來人怪佢為冠軍而走,我地只係怪佢走得肉酸,俾人感覺佢只為自己!
我覺得唔關慢唔慢事,我地唔係車鏝,錢唔可以亂洗,可能在佢眼中,車鏝ed唔洗講價,水魚價照買先叫有野心o既球會

另外,出面有文章,話佢係轉會窗關閉之前10日左右已經想走,而佢知車仔想買佢,佢都決定加盟,即係無數講!並唔係球會一心想賣佢囉....

kennygayson4/2/2011 18:13
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 02:11 發表

真係Miss咗,不過,如果老細有心買人,點解最後一日至瘋狂Bid呢?上述幾人都不是Torres的替補。 [/quote]

係出bid之前,球會做左幾多野,我地唔會知,其實除左Micah Richards,其餘兩個我地都傳左好耐架啦....

chrisho4/2/2011 18:17

回頭一想
會否劇情之一?
Sigh....我記得佢講過係西班牙國家隊個陣成日問pepe liverpool 同肥賓既野
仲講笑咁講叫pepe幫手游說肥賓簽佢

其實一路而黎佢都係為左自己既目標

無野可以阻止佢....包括對利記既感情

4/2/2011 18:21
[quote]原文章由 [i]kennygayson[/i] 於 5/2/2011 02:13 發表

係出bid之前,球會做左幾多野,我地唔會知,其實除左Micah Richards,其餘兩個我地都傳左好耐架啦.... [/quote]

依家更無得知道答案,到底老細真係有心,用自己嘅錢買人?要等轉會市場重開才知。

到咗最後,感情同理智呢地野,每個人唔同,無得拗。
我個人係認為,一隻手掌拍唔響,有演員,亦都有導演,無謂對錯。
我無當Torres係神,否則依家梗係好傷心,因愛成恨都未定,依家我反而高興嚟咗兩位好前峰。

[[i] 本文章最後由 熊 於 5/2/2011 02:25 編輯 [/i]]

超級利記迷4/2/2011 18:25
[quote]原文章由 [i]黃紫[/i] 於 5/2/2011 02:10 發表

講真我真係偏向自導自演的想法

是否記得當年我們用奪第5次

之後3年內又入決賽的戰績..

一個咁想拿歐聯的torres..

真係不難想像自導自演的想法 [/quote]

咁依家我寧可..佢從來無黎過
自從佢踢利記...利記就開始半個獎牌都無落袋
利記係..當年馬會都係

搞笑ge球迷..會話..因為佢ge衰氣..整衰球會
但依家理性少少去睇...就係佢踢法太個人主義
成間球會開始依賴一個人...有乜可能會成功

0809年..球隊算係最成功最超水準個年..但一樣零獎牌..零決賽
一次係巧合..兩次係巧合..第三四次唔係巧合掛:sweat

4/2/2011 18:27
[quote]原文章由 [i]超級利記迷[/i] 於 5/2/2011 02:25 發表

咁依家我寧可..佢從來無黎過
自從佢踢利記...利記就開始半個獎牌都無落袋
利記係..當年馬會都係

搞笑ge球迷..會話..因為佢ge衰氣..整衰球會
但依家理性少少去睇...就係佢踢法太個人主義
成間球會開始 ... [/quote]

所以應該為佢離去而開心。

Masch4/2/2011 18:28
或者大家最傷心唔係佢走咗
只係為自已錯愛而傷心
一直食咗懵仔丸咁多年
比人一腳踢開先如夢初醒
佢投入別人懷中 仲要講出傷害自已嘅說話

利迷 = 傻仔 X 10,000

Natalie4/2/2011 18:32
it makes my heart chill when i think about all those promises he made and the honey words he said.
it is like.... I thought i had him figured out, but it was all wrong.
like he has a personatity disorder.
heart cold

4/2/2011 18:32
[quote]原文章由 [i]Masch[/i] 於 5/2/2011 02:28 發表
只係為自已錯愛而傷心
一直食咗懵仔丸咁多年
比人一腳踢開先如夢初醒

利迷 = 傻仔 X 10,000 [/quote]

換個方向嚟睇,「愛利記」嘅思想,呢幾年都係由佢「演戲」提倡,鼓舞咗好多人呀。
現實好無奈,大家都係扮演自己嘅角色,睇自已入戲有幾深啫。
如果你有睇佛教書,應該知道有位作家林清玄,佢當年都有好多Fans。

[[i] 本文章最後由 熊 於 5/2/2011 02:40 編輯 [/i]]

chrisho4/2/2011 18:33
[quote]原文章由 [i]Masch[/i] 於 5/2/2011 02:28 發表
只係為自已錯愛而傷心
一直食咗懵仔丸咁多年
比人一腳踢開先如夢初醒

利迷 = 傻仔 X 10,000 [/quote]
有陣利迷真係太on直....
But thats why the liverpool fans are the best

Masch4/2/2011 18:39
[quote]原文章由 [i]Natalie[/i] 於 5/2/2011 02:32 發表
it makes my heart chill when i think about all those promises he made and the honey words he said.
it is like.... I thought i had him figured out, but it was all wrong.
like he has a personatity  ... [/quote]

阿女 忘記他吧
呢個唔係好男人

噚日我睇到西班牙報紙問沙比對托利斯走感覺
沙比:  唔... (停頓數秒)我戤佢開心,但講到底,我好唔開心,因為佢離開利物浦,利迷都很愛他 ( or something like that)

睇完我個心一沉,欲哭無淚
沙比臨尾一年超唔開心 但佢打出最精采足球
托利斯嫌我地配唔起佢 成季 hea 踢
邊個係hero 邊個係zero 顯而易見

[[i] 本文章最後由 Masch 於 5/2/2011 02:40 編輯 [/i]]

超級利記迷4/2/2011 18:41
所以我呢幾日的確係幾開心:XD

當初第一次聽到呢個消息..我唔開心左半個鐘..因為知道比人出賣左

半個鐘後...開始轉而憤怒...因為認清左某人個嘔心真面目

但S7+C9的正式加盟..又令我開心返...不過都仲剩低絲絲憤怒

而我預期自己遲下會勁開心...而忘記埋憤怒:hyper

4/2/2011 18:44
[quote]原文章由 [i]超級利記迷[/i] 於 5/2/2011 02:41 發表
所以我呢幾日的確係幾開心:XD

當初第一次聽到呢個消息..我唔開心左半個鐘..因為知道比人出賣左

半個鐘後...開始轉而憤怒...因為認清左某人個嘔心真面目

但S7+C9的正式加盟..又令我開心返...不過都仲剩低 ... [/quote]

哈哈,我都一樣,除咗我無憤怒(話者有,無去想啫。)

超級利記迷4/2/2011 18:54
[quote]原文章由 [i]熊[/i] 於 5/2/2011 02:44 發表

哈哈,我都一樣,除咗我無憤怒(話者有,無去想啫。) [/quote]

都係個句啦...lets move on :)

利記最正個地方..唔係乜野球星..或者個球星個鼻尖得好型..又或佢個頭髮染得好靚bla bla bla:sleep

反而係一班人..有熱血有拼勁..好團結永不放棄

上場波就係有返呢種感覺..重拾我對利記ge初戀一樣:hyper

Masch4/2/2011 19:01
季初力查指住托利斯黎鬧
謝拉特同托利斯明顯冇晒feel

自從呢單猶大事件後 我諗咗好耐
睇返近日Carra / Skrtel既言論 (Carra: I knew he wanted to leave/ Skrtel: I'm not surprised)
再眼見對史篤城入波後大家球員攬埋一住果陣 Togetherness ( 几耐冇見過?)

[URL=http://img28.imageshack.us/i/livstoke2.jpg/][IMG]http://img28.imageshack.us/img28/7043/livstoke2.th.jpg[/IMG][/URL]

其實托利斯嘅隊中hea 踢既壞影响 (i.e 球場上/更衣室)
係咪比我地預期既大?

查看完整版本: 這分析比較合理,不用再怪托雷斯。