利迷論壇 » 晏菲路轉會巿場 » 阿仙奴或2000萬報價利物浦門神

頁: [1] 2

Li-John1/3/2011 00:42
阿仙奴或2000萬報價利物浦門神

據《每日星報》報導,阿仙奴為得到拉爾拿打算向利物浦報價2000萬鎊。

龍門位置一直是阿仙奴的軟肋,在2007-2008球季列文離開之後,槍手就一直難以找到一個令人放心的門將。艾蒙尼亞和法比恩斯基都已被證明難堪大任,而被給予厚望的施捷斯尼則在聯賽杯決賽顯示出稚嫩的一面。

據悉,阿仙奴已下定決心通過買進世界級門將來解決這一難題。而雲加最青睞的守門員是利物浦的拉爾拿。在不敵韋斯咸之後,利物浦已失去明年歐聯資格,托利斯早認為紅軍積弱難返決定離開晏菲路加盟車路士 ,現在,拉爾拿有可能步西班牙    同胞後塵選擇加盟倫敦球會。

事實上,拉爾拿已接到利物浦一份週薪11萬的合約,但是該名西班牙門將顯然不急於簽約,因為他在最近接受採訪時已明確講出了對歐聯的嚮往。

同時,對拉爾拿感興趣的球會還包括曼聯 ,費格遜也把拉爾拿視為接替雲達沙的理想人選。(Goal.com)

:mk:mk 槍手咪亂黎呀,去番傾你個舒華沙或者基雲啦~!!!!!

Michael371/3/2011 00:50
如果連拿走,梗係去d極大機會攞到冠軍既球隊
去阿仙奴托咩= =

hong0331/3/2011 00:57
又係月經POST.....每輸一場又出一次:shy
已經係今季唔知第幾次....都多到數唔到咁濟
仍然果句有心留就留無心留就走:rolleyes

cyqiu1/3/2011 00:57
點解post 段野o係呢度.. -.-

mrs.agger1/3/2011 01:16
其實我而家冇乜信心留到佢

但冇得揀既話
你都寧願佢去阿仙奴....好過佢去做狗啦

Ps.而家版主難做呀無啦啦都會俾人串:sadcry (唔係指樓主:frog)

宵十一狼1/3/2011 01:43
我唔相信雲加捨得用2000萬買龍門

clivetsang1/3/2011 01:43
[quote]原文章由 [i]Michael37[/i] 於 1/3/2011 08:50 發表
如果連拿走,梗係去d極大機會攞到冠軍既球隊
去阿仙奴托咩= = [/quote]

其實除左阿仙奴有能力及有需要買頂級門將之外
仲有邊間頂級球會有機會買佢呢?
暫時諗倒49000、拜神...好似無啦
(最攪鬼都係拜神 , 成日咁鍾意執自己聯賽o既好球員而削弱對手 , 但偏偏龍門就到而家都唔買個堅o既 ,
唔係畢特就用而家個新仔卡夫特 , 後者仲要取代埋前者打正選 , 但係條友仔真係流到爆...==)
去阿仙奴都算唔錯o既選擇啦
不過法比分分鐘下季已經唔響度(但查實佢成日都傷 , 佢留唔留隊其實分別係咪真係咁大?!)...
舒捷施尼其實都ok
只係經驗唔夠
即食當然會買連拿
但我真係唔覺得雲加會出20m去買一個球員 , 更何況係一個門[email protected]@

bayen1/3/2011 01:44
[quote]原文章由 [i]clivetsang[/i] 於 1/3/2011 09:43 發表

其實除左阿仙奴有能力及有需要買頂級門將之外
仲有邊間頂級球會有機會買佢呢?
暫時諗倒49000、拜神...好似無啦
(最攪鬼都係拜神 , 成日咁鍾意執自己聯賽o既好球員而削弱對手 , 但偏偏龍門就到而家都唔買個 ... [/quote]

仲有個巴菜呢..
成Q日都回購...

ming371/3/2011 02:08
如果真係走既話,,,STOKE CITY個比高域唔錯咖
當然如果古拿斯接到班就好啦

Li-John1/3/2011 03:43
[quote]原文章由 [i]ming37[/i] 於 1/3/2011 10:08 發表
如果真係走既話,,,STOKE CITY個比高域唔錯咖
當然如果古拿斯接到班就好啦 [/quote]

我個人鍾意馬體會既迪基亞,不過應該會幾貴,但係龍門真係好重要,所以希望Pepe最好留低啦..:sweat

足球狂熱份子1/3/2011 04:43
不如買定紐亞以防萬一.

墮落乂業1/3/2011 06:43
[quote]原文章由 [i]足球狂熱份子[/i] 於 1/3/2011 12:43 發表
不如買定紐亞以防萬一. [/quote]
吾洗錢咩..e條友身吾低嫁-.-

poonben1/3/2011 08:32
西班牙第三號門將
仲要前面係講緊Casillas同Valdes
實有價有市......

Josephwan19921/3/2011 09:27
[quote]原文章由 [i]墮落乂業[/i] 於 1/3/2011 14:43 發表

吾洗錢咩..e條友身吾低嫁-.- [/quote]
20m左右la,一出一入無$落袋,不過佢勝在高潛力,e+實力仲勁過pepe少少,做到保方level都吳奇

1256278721/3/2011 10:10
如果真係sell左20m
我會拎半舊至大半舊錢試下bid 紐亞/艾堅費夫/費爾...
唔相信佢地要20m

貴極咪10m

反而你話羅里斯,迪基亞我就信真係會好貴

~費托王子~1/3/2011 10:27
講真,真係好唔希望連拿走
如果你真係要走既,去阿仙奴應該好過做狗掛

hung06291/3/2011 10:37
阿仙奴或2000萬斟利物浦門神

據《每日星報》報導,阿仙奴為得到拉爾拿打算向利物浦出價2000萬鎊。

龍門位置一直是阿仙奴的軟肋,在2007-2008球季列文離開之後,槍手就一直難以找到一個令人放心的門將。艾蒙尼亞和法比恩斯基都已被證明難堪大任,而被給予厚望的施捷斯尼則在聯賽杯決賽顯示出稚嫩的一面。

據悉,阿仙奴已下定決心通過買進世界級門將來解決這一難題。而雲加最青睞的守門員是利物浦的拉爾拿。在不敵韋斯咸之後,利物浦已失去明年歐聯資格,托利斯早認為紅軍積弱難返決定離開晏菲路加盟車路士,現在,拉爾拿有可能步西班牙同胞後塵選擇加盟倫敦球會。

事實上,拉爾拿已接到利物浦一份週薪11萬的合約,但是該名西班牙門將顯然不急於簽約,因為他在最近接受採訪時已明確講出了對歐聯的嚮往。

同時,對拉爾拿感興趣的球會還包括曼聯,費格遜也把拉爾拿視為接替雲達沙的理想人選。(Goal.com)

唔係掛...我唔想佢都走埋  真係喊十年都唔夠喊...

leon1992681/3/2011 11:40
連拿咁神,吸引其他球會都算係件好事丫
希望佢唔好走啦

fowler1/3/2011 11:49
我唔希望佢走,但係西班牙幫走晒,佢要走都唔奇
希望就算佢走,都俾個好價錢,買番個好龍門番黎
德國既鈕亞就最好啦

supersheep1/3/2011 12:34
基保,羅里斯,紐亞,咁多龍唔見你BID
同獌狗爭啦,唔好搞我地啦:donno

Marco..1/3/2011 14:04
紐亞真係睇黎睇去都唔覺有咩好:sweat

zerojn19751/3/2011 15:02
如果球員本身想走,都唔介意嘅,見連拿的確無之前果種熱情同埋都係間中有D失誤,2千萬對買一個龍門已經好多,

可以買一個基云同埋杜蘭了.只係唔太相信云加會拿2千萬出黎買人姐.

MACARENA1/3/2011 15:26
叫阿仙奴咪亂嚟,連拿係我地既
我地亦唔係俾唔起錢,叫佢地咪打佢主意

謝拉凸2/3/2011 12:35
真係要走都唔賣比你啦-.-

JasonLau2/3/2011 17:53
Liverpool FC to receive £20m bid for Pepe Reina from Arsenal FC?

Liverpool are reportedly set to receive a £20million bid from Arsenal for goalkeeper Pepe Reina this summer

The 28-year-old has been linked with a move to the Emirates as well as Manchester United as he looks to again challenge for silverware as well as get to play in the Champions League.

Although Liverpool are rebuilding and making progress under Kenny Dalglish, it's highly unlikely that they'll be playing against Europe's elite next season and it is believed that Reina could seek a move.

Speaking last week, Dalglish said he was confident that the Spain international would remain at the club and said: "We have a fantastic goalkeeper and he will be here for a long, long time.

"The Champions League is what everyone here wants to get to. For us it's only been a year where we've not had it and that's what we want to get back.

"It should be the same for every player, we should all be aiming for that."

But according to the Daily Star, Arsenal are ready to try and lure Reina away from Merseyside at the end of the season.

Last month it had been reported that Liverpool would only sell Reina if his £20m release clause was met, while speculation over Reina's future was recently renewed after the keeper told a Spanish radio station of interest from Manchester United.

"[Edwin] Van der Sar will hang up his gloves in the summer so of course they are looking," he said. "I can't do anything.

"I can't say anything logically as I have a contract with Liverpool. Of course one likes to fight for titles and be in a team that does that.

"We always fought to be in the Champions League and try to win the title.

"But unfortunately it hasn't been the case in the last couple of years."

United are still on the lookout for a replacement for Van der Sar and Sir Alex Ferguson's side may well be prepared to battle with the Gunners for Reina's signature.

[url]http://www.crunchsports.com/category/Soccer/Liverpool-FC-braced-for-20m-Pepe-Reina-bid-from-Arsenal-FC-201103010016/[/url]

poet3/3/2011 06:03
[quote]原文章由 [i]hong033[/i] 於 1/3/2011 08:57 發表
又係月經POST.....每輸一場又出一次:shy
已經係今季唔知第幾次....都多到數唔到咁濟
仍然果句有心留就留無心留就走:rolleyes [/quote]

阿仙奴唔算差得曼聯好多
但係如果加盟曼聯
要承擔的壓力同罵名就會大過去阿仙奴好多
唔係人人有咁的膽量

hong0333/3/2011 06:08
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 3/3/2011 14:03 發表

阿仙奴唔算差得曼聯好多
但係如果加盟曼聯
唔係人人有咁的膽量 [/quote]
所以走就走喇
勉強佢都無用
反而仲可能影響全隊士氣tim

hong0333/3/2011 06:56
[quote]原文章由 [i]poet[/i] 於 3/3/2011 14:03 發表

阿仙奴唔算差得曼聯好多
但係如果加盟曼聯
唔係人人有咁的膽量 [/quote]
所以走就走喇
勉強佢都無用
反而仲可能影響全隊士氣tim

Squarefong5/3/2011 05:54
[quote]原文章由 [i]MACARENA[/i] 於 1/3/2011 23:26 發表
叫阿仙奴咪亂嚟,連拿係我地既
我地亦唔係俾唔起錢,叫佢地咪打佢主意 [/quote]

寧願你去阿仙奴都唔好做獌狗

poonben5/3/2011 08:57
[quote]原文章由 [i]Squarefong[/i] 於 5/3/2011 13:54 發表

寧願你去阿仙奴都唔好做獌狗 [/quote]
x2

5/3/2011 11:04
[quote]原文章由 [i]125627872[/i] 於 1/3/2011 18:10 發表
如果真係sell左20m
我會拎半舊至大半舊錢試下bid 紐亞/[b]艾堅費夫[/b]/費爾...
唔相信佢地要20m

貴極咪10m

反而你話羅里斯,迪基亞我就信真係會好貴 [/quote]
呢個真係等左好耐, 由佢出名到而家, 都咁多年, 都仲係好後生...

supersheep5/3/2011 12:49
如果羅里斯同紐亞要15~20m
連拿20m好似唔係好抵,
雖然好鬼仲意妞亞,
如果真係走,比半季機會古拿斯試下,
唔得先winter bid

路爾斯加西亞5/3/2011 13:34
20m賣得過
連拿根本唔值呢個價

黑色寧靜5/3/2011 14:00
[quote]原文章由 [i]路爾斯加西亞[/i] 於 5/3/2011 21:34 發表
20m賣得過
連拿根本唔值呢個價 [/quote]
咁你想用邊個頂?:mk:85

路爾斯加西亞5/3/2011 14:04
[quote]原文章由 [i]黑色寧靜[/i] 於 5/3/2011 10:00 PM 發表

咁你想用邊個頂?:mk:85 [/quote]
史迪基倫保、阿堅費夫、紐亞、費爾、基雲、迪基亞

1256278725/3/2011 15:45
其實真係大把人選龍門....
講現實我睇唔到上面提及既人選會屎過連拿.............

反正西班牙人都係過去式
有咩所謂....

積積5/3/2011 16:00
其實呢..

我就唔係好信阿記會肯用20M咁多去買一個龍門:rolleyes

supersheep5/3/2011 18:50
[quote]原文章由 [i]積積[/i] 於 6/3/2011 00:00 發表
其實呢..

我就唔係好信阿記會肯用20M咁多去買一個龍門:rolleyes [/quote]
我都唔信獌會俾20M買我地個龍:d38

ericng_105/3/2011 20:08
[quote]原文章由 [i]路爾斯加西亞[/i] 於 5/3/2011 22:04 發表

史迪基倫保、阿堅費夫、紐亞、費爾、基雲、迪基亞 [/quote]

語言係一個問題~esp.守門員e個位~
溝通唔到就死得....
我相信e個係阿堅費夫咁難出國原因之一.....(ps:唔知佢英文o 唔ok~)

bayen6/3/2011 03:16
[quote]原文章由 [i]ericng_10[/i] 於 6/3/2011 04:08 發表

語言係一個問題~esp.守門員e個位~
溝通唔到就死得....
我相信e個係阿堅費夫咁難出國原因之一.....(ps:唔知佢英文o 唔ok~) [/quote]

如果有阿抽係度..
應該幫到佢唔少.

查看完整版本: 阿仙奴或2000萬報價利物浦門神