利迷論壇 » 昔日紅軍 » 點解寧願去美國掘金,都唔嘗試返黎利記?

頁: [1]

雞翼22/10/2011 13:15
點解寧願去美國掘金,都唔嘗試返黎利記?

或者根本唔到佢揀...

[url]http://www.youtube.com/watch?v=j4-lAiQHMp8&feature=player_embedded[/url]

有冇人還記得佢呢?^^ ~

alancheung1622/10/2011 14:27
一路都記得佢

12562787223/10/2011 10:21
利記欠佢....本來可以帶上高峰...點知轉眼byebye

跟手自己私生活又有d問題

一沉不起

fatzi24/10/2011 12:54
"終結者"

24/10/2011 13:42
講起佢就火起....

好記得次次入2球就換出+下場唔出, 明玩佢

jjjjjjk25/10/2011 02:15
那些年,我們一起追的... :lilcry:lilcry

ericeric171231/10/2011 16:02
佢d走位除左呀蘇之外,宜家冇一個利物浦球員可以做到...
睇最後個球,兩三腳送個波入龍,真係好耐未見過...
Miss xabi and yossi too!!><

scottn11921/11/2011 11:04
因為Rafa要谷佢同鄉T9...

leekinnam21/11/2011 16:58
他選擇了去美國~

Josephwan199222/11/2011 00:54
就係因為rafa迫走佢同xabi,成為左利記日後下沉ge轉捩點,即使rafa有咩功勞,但連一d忠心而優秀ge部下都迫走,令到我極討厭佢

BrianBaggio22/11/2011 09:45
[quote]原文章由 [i]Josephwan1992[/i] 於 22/11/2011 08:54 發表
就係因為rafa迫走佢同xabi,成為左利記日後下沉ge轉捩點,即使rafa有咩功勞,但連一d忠心而優秀ge部下都迫走,令到我極討厭佢 [/quote]

我又唔覺佢嗰陣打得咁好wor.........不過賣走佢後冇立即買番個就的確係敗筆

Micnook22/11/2011 10:51
回覆 #1 雞翼 的文章

We could have won the title that season if we didn't sell him in Jan.

0尐022/11/2011 12:18
[quote]原文章由 [i]BrianBaggio[/i] 於 22/11/2011 17:45 發表

我又唔覺佢嗰陣打得咁好wor.........不過賣走佢後冇立即買番個就的確係敗筆 [/quote]

啲$$都比個老細拎咗去還息啦。

Josephwan199223/11/2011 09:44
回覆 #11 BrianBaggio 的文章

我只知佢吳差過古治,而且有係關鍵時間入波,果時買番黎已經20m,一個權力鬥爭就12m轉番出去,半季來回蝕左8m
即使吳可以拍王子,都可以做王子替補呀,係人都知王子一定係打單線頭先有料,而我地幾年都苦苦尋覓一個王子替補,結果因為買吳到有料ge加上尼哥太屎,導致用殘左王子,埋下佢出走ge伏線

Josephwan199223/11/2011 09:54
回覆 #11 BrianBaggio 的文章

我只知佢吳差過古治,而且有係關鍵時間入波,果時買番黎已經20m,一個權力鬥爭就12m轉番出去,半季來回蝕左8m
即使吳可以拍王子,都可以做王子替補呀,係人都知王子一定係打單線頭先有料,而我地幾年都苦苦尋覓一個王子替補,結果因為買吳到有料ge加上尼哥太屎,導致用殘左王子,埋下佢出走ge伏線

11.Wayne29/11/2011 07:13
都宜家,我都覺得係利物浦永遠的欠左佢

我真係好想好想好想佢返黎…………比簽任何一個人都更想,even 美斯,c朗………

雞翼29/11/2011 16:41
我都好期望佢會好似比拿美咁返黎利物浦,

當帶下D新人都好,同阿SO夾下波都好,

始終利記依家需要有俾到人信心既球員在,利記需要你。

係我心目中,你係一個世界級既前鋒,如果大家有留意段片,可以見到隊長俾左3次直線俾堅尼,

我諗佢既把握力一定比阿SO強。

KING SIR 可以向他拋出檻欖枝嗎?

[[i] 本文章最後由 雞翼 於 30/11/2011 00:47 編輯 [/i]]

Aussie30/11/2011 03:11
因為著住件7號 都無乜邊個有好下場...

雞翼1/12/2011 12:27
[quote]原文章由 [i]Aussie[/i] 於 30/11/2011 11:11 發表
因為著住件7號 都無乜邊個有好下場... [/quote]

阿so 可以 :hehe:hehe

音符笠爆小謝仔1/12/2011 15:21
只可以講句,權力鬥爭下的犧牲品.

brabit14/12/2011 08:19
[quote]原文章由 [i]Josephwan1992[/i] 於 22/11/2011 08:54 發表
就係因為rafa迫走佢同xabi,成為左利記日後下沉ge轉捩點,即使rafa有咩功勞,但連一d忠心而優秀ge部下都迫走,令到我極討厭佢 [/quote]

還在講RAFA迫走XABI的巴打,
唔該買本謝拉特自傳睇下,
你就會有個不同的視覺。
書中謝生無數次提到從青年隊開始就一起在各級別英軍的最佳中場拍檔:巴利,
亦都無數次提到有幾甘渴望要同巴利系埋一齊。

XABI作為RB親手帶來的球員,
作用有目共睹有幾大,
你有沒想過到底RB癡左邊條線要找個巴利去替代XABI?
到底你明唔明究竟邊個逼走XABI呢?

[[i] 本文章最後由 brabit 於 14/12/2011 16:22 編輯 [/i]]

李澤楷14/12/2011 09:20
去美國第一年有盃捧.
唔錯啦,仲要同碧咸同隊.

Stevie_the_Reds17/12/2011 02:03
[quote]原文章由 [i]BrianBaggio[/i] 於 22/11/2011 17:45 發表

我又唔覺佢嗰陣打得咁好wor.........不過賣走佢後冇立即買番個就的確係敗筆 [/quote]
睇落羅比冇咩功勞
其實佢係謝記不在場果時, 打個輔鋒位走位好出色, 拉開晒對方後防
冇左佢, 利亞拿, 古治, 班拿約都唔會咁多空位踢波
亦可以解釋當年貝碧拍佢係熱刺點解會咁多機會

情況有d似中路既麥斯
佢唔入波時你會以為佢冇咩貢獻咁

Stevie_the_Reds17/12/2011 02:04
賣走佢係拎黎迫走PERRY

Juicebox17/12/2011 03:04
最記得係對阿仙奴果球摩打腳入波
同埋果場勁核凸既紅褲灰衫....

vieven24/12/2011 12:56
[quote]原文章由 [i]jjjjjjk[/i] 於 25/10/2011 10:15 發表
那些年,我們一起追的... :lilcry:lilcry [/quote]
:thumbup:

chriswpl122529/12/2011 09:20
[quote]原文章由 [i]Juicebox[/i] 於 17/12/2011 11:04 發表
最記得係對阿仙奴果球摩打腳入波
同埋果場勁核凸既紅褲灰衫.... [/quote]
真係超核突!!!
作客就著作客衫啦
有乜理由主場下身就作客上身

我懷疑係D職員擺大烏龍

kinip29/12/2011 12:08
好想佢會番黎  學B39一樣
佢最後一球   和對阿記2比0果球差唔多

查看完整版本: 點解寧願去美國掘金,都唔嘗試返黎利記?