利迷論壇 
» 訪客:  註冊 | 登入 | 會員 | 常見問題 返回 Official Liverpool FC Supporters Club HKSAR Branch

RSS 訂閱當前論壇  

上一主題 下一主題

標題: 球迷會9月17日義工服務-探訪老人院討論區  

napnaptaktak (凸凸)
紅軍後備球員
[email protected]

UID 3350
精華 1
積分 666
文章 666
閱讀權限 25
註冊 1/6/2004
來自 我有今凸
狀態 離線
球迷會9月17日義工服務-探訪老人院討論區

歡迎已報名參加球迷會義工服務的朋友!

探訪老人院的日期已確實,詳情如下:

日期:17-9-2006(日)
時間:上午10時正至上午11時正
地點:東華三院馬李示聘安老院

現在就由已報名出席之朋友一起討論當日細節,商討當日探訪形式,
是純粹與長者傾談,關懷長者;還是會有其他遊戲、表演等?

[ Last edited by ronald on 2006-8-24 at 03:53 PM ]
17/8/2006 14:22#1
查看資料  發短訊  Yahoo!  頂部

紅軍後備球員

UID 3350
精華 1
積分 666
文章 666
閱讀權限 25
註冊 1/6/2004
來自 我有今凸
狀態 離線
活動形式簡單主要分兩樣:

1) 派發禮物及與長者傾談

→ 自由性較大,可個別與老人家詳談,但注意派禮物的話就交由老人院分發,否則會好混亂...

2) 唱歌、話劇、玩遊戲

→ 與老人家近距離接觸未必太多,但效果冇咁死板,氣氛會較好...
17/8/2006 15:18#2

LeeMic
紅軍正選球員
紅軍球迷

UID 1337
精華 0
積分 1519
文章 1519
閱讀權限 30
註冊 9/11/2002
狀態 離線
多少探訪時間?

冠軍和錦標, 再接再勵
17/8/2006 21:38#3
查看資料  發短訊  頂部

紅軍後備球員

UID 3350
精華 1
積分 666
文章 666
閱讀權限 25
註冊 1/6/2004
來自 我有今凸
狀態 離線

QUOTE:
LeeMic  在 17-8-2006 21:38 發表:

多少探訪時間?
預計都係大約一小時
特別係遊玩戲、表演等(因為要預時間畀老人院set場同回復原狀

如果係齋同老人家傾談等
時間就可以預鬆多少少
17/8/2006 21:51#4

severus
該用戶已被刪除

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
18/8/2006 23:18#5
頂部

ronald
紅軍正選球員

UID 360
精華 1
積分 2090
文章 2090
閱讀權限 30
註冊 25/3/2002
來自 Mini Reds
狀態 離線

QUOTE:
severus  在 2006-8-18 11:18 PM 發表:

想問一下,樓主說報左名的朋友是不是一定要在網上作過登記的??
唔係 ... 現在仍接受報名

http://www.lfc.org.hk/events/lfcvolunteer/index.php
19/8/2006 01:32#6
查看資料  訪問主頁  發短訊  頂部

紅軍後備球員

UID 3350
精華 1
積分 666
文章 666
閱讀權限 25
註冊 1/6/2004
來自 我有今凸
狀態 離線

QUOTE:
ronald  在 19-8-2006 01:32 發表:

QUOTE:
severus  在 2006-8-18 11:18 PM 發表:

想問一下,樓主說報左名的朋友是不是一定要在網上作過登記的??
唔係 ... 現在仍接受報名

http://www.lfc.org.hk/events/lfcvolunteer/index.php
冇錯~
仍然歡迎大家報名參加呀!
19/8/2006 07:54#7

severus
該用戶已被刪除

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
20/8/2006 11:06#8
頂部

liverwai
helper @

天才

UID 2
精華 13
積分 2507
文章 2507
閱讀權限 1
註冊 10/3/2002
來自 2006
狀態 離線

QUOTE:
severus  在 2006-8-20 11:06 發表:

我想問為什麼輸入會員編號時入不到整個會員編號的?
噢謝謝指出有關問題
因為當初開始報名時球迷會未招收新會員,無諗倒會有超過3位o既會員號碼......
而家個報名表已經可以接受4位o既會員號碼了
20/8/2006 15:07#9

wind_1207
實習球迷

UID 12818
精華 0
積分 9
文章 9
閱讀權限 1
註冊 8/8/2006
狀態 離線
咁我之前報左名..已經send左email俾我嫁啦..
但個陣我冇打會員編號..咁洗唔洗再登記?
21/8/2006 13:29#10
查看資料  發短訊  頂部

ronald
紅軍正選球員

UID 360
精華 1
積分 2090
文章 2090
閱讀權限 30
註冊 25/3/2002
來自 Mini Reds
狀態 離線

QUOTE:
wind_1207  在 2006-8-21 13:29 發表:

咁我之前報左名..已經send左email俾我嫁啦..
但個陣我冇打會員編號..咁洗唔洗再登記?
不用了,謝謝

我們將會跟閣下聯絡
21/8/2006 14:11#11

RSS 訂閱當前論壇  

可打印版本 | 推薦給朋友 | 訂閱主題 | 收藏主題  

本论坛支付平台由支付宝提供
携手打造安全诚信的交易社区   Powered by Discuz! 4.1.0 Licensed  © 2001-2006 Comsenz Inc.
Processed in 0.010949 second(s), 8 queries , Gzip enabled

所有時間為 GMT+8, 現在時間是 29/11/2022 05:25 清除 Cookies - 聯繫我們 - Official LFC Supporters Club HKSAR Branch - Archiver - WAP